FUNDATIA IOAN BARBUS LOGO SM

Britanici de partea Talibanului

Etichete:

Conform unui analist britanic, pe măsură ce din ce în ce mai mulţi britanici încep să lupte de partea talibanilor în Afganistan, trupele Regatului Unit se confruntă cu un mini-război civil dus la mii de kilomentri depărtare de casă. Trupele britanice sînt ucise de fanatici musulmani din Marea Britanie care şi-au unit forţele cu talibanii. …

Conform unui analist britanic, pe măsură ce din ce în ce mai mulţi britanici încep să lupte de partea talibanilor în Afganistan, trupele Regatului Unit se confruntă cu un mini-război civil dus la mii de kilomentri depărtare de casă.

Trupele britanice sînt ucise de fanatici musulmani din Marea Britanie care şi-au unit forţele cu talibanii.

Săptămîna trecută, într-o vizită în Afganistan, Ministrului de Externe David Miliband i-au fost arătate bombe folosite de talibani cu componente produse în Marea Britanie. Componentele au fost fie trimise din Marea Britanie, fie aduse de recruţi britanici.

Conform unei agenţii de securitate, luptători talibani cu accente de Yorkshire şi West Midlands au fost auziţi în convorbiri interceptate.

Este cunoscut faptul că tineri musulmani născuţi şi radicalizaţiîn Marea Britanie făceau drumuri în Irak şi Afganistan ca „jihadişti foarte probabil devotaţi”, pentru a se alătura insurgenţei.

O sursă din armata britanică spune: „Ai impresia că li s-a cerut să nu vorbească englezeşte, dar uneori pur şi simplu nu se pot abţine.”

Rîndurile de mai sus fac parte dintr-un reportaj din ziarul Daily Express, anul 2009.

Între 1996 şi 2001 Afganistan a fost guvernat de teocraţia islamică a Talibanului. În acest răstimp, legea pămîntului a fost legea islamică – sharia, care în forma ei pură:
Acest clip video este o blasfemie. Capul trebuie retezat cu o lamă bine ascuţită. Nu existau pistoale mitralieră în secolul 7.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Comentarii

 1. FrancescoSpune:

  Răspunde
  februarie 27, 2009

  @Costin,
  In ciuda multiculturalismului desantat si a cedarilor in fata islamistilor britanici din partea guvernelor laburiste din ultimii ani, Marea Britanie se confrunta cu un atac din ce in ce mai puternic asupra institutiilor sale statale. Atentatele din Londra din 2007 reprezinta numai un aspect al asaltului extremist. Armata britanica este tinta predilecta a islamistilor, iar publicitatea intensa care s-a facut cu privire la o afirmatie mai putin magulitoare despre un coleg militar de origine pakistaneza denota o alta dimensiune a razboiului celor vesnic afensati.

  Sirea despre componentele britanice ale armelor folosite de talibani nu vine decat sa confirme banuiala ca UK este o mare baza de recrutare, finantare si aprovizionare a gherilelor islamiste.

 2. vladp9Spune:

  Răspunde
  februarie 27, 2009

  da, costin, deocamdata blogul e secret, pentru ca e in constructie. pana reusesc sa intocmesc o anume documentatie (traduceri pe surse prime si secundare, in special), il las asa. in sectiunea „Blogurile mele” din „odaie” am explicat. Avand in vedere ca sunt un crestin-ortodox marturisitor, sau „practicant”, cum le place sa zica celor neimplicati in fenomenul religios, astept sa treaca Postul Mare si undeva dupa Pasti (19 aprilie) voi da drumul si blogului. am decis sa le rezerv un blog intreg (nu doar pagini pe blog), daca tot sunt pusi pe fapte mari.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *