FUNDATIA IOAN BARBUS

Britanici de partea Talibanului

Conform unui analist britanic, pe măsură ce din ce în ce mai mulţi britanici încep să lupte de partea talibanilor în Afganistan, trupele Regatului Unit se confruntă cu un mini-război civil dus la mii de kilomentri depărtare de casă.

Trupele britanice sînt ucise de fanatici musulmani din Marea Britanie care şi-au unit forţele cu talibanii.

Săptămîna trecută, într-o vizită în Afganistan, Ministrului de Externe David Miliband i-au fost arătate bombe folosite de talibani cu componente produse în Marea Britanie. Componentele au fost fie trimise din Marea Britanie, fie aduse de recruţi britanici.

Conform unei agenţii de securitate, luptători talibani cu accente de Yorkshire şi West Midlands au fost auziţi în convorbiri interceptate.

Este cunoscut faptul că tineri musulmani născuţi şi radicalizaţiîn Marea Britanie făceau drumuri în Irak şi Afganistan ca „jihadişti foarte probabil devotaţi”, pentru a se alătura insurgenţei.

O sursă din armata britanică spune: „Ai impresia că li s-a cerut să nu vorbească englezeşte, dar uneori pur şi simplu nu se pot abţine.”

Rîndurile de mai sus fac parte dintr-un reportaj din ziarul Daily Express, anul 2009.

Între 1996 şi 2001 Afganistan a fost guvernat de teocraţia islamică a Talibanului. În acest răstimp, legea pămîntului a fost legea islamică – sharia, care în forma ei pură:
Acest clip video este o blasfemie. Capul trebuie retezat cu o lamă bine ascuţită. Nu existau pistoale mitralieră în secolul 7.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă https://twitter.com/CostinAndriess

Comentarii

 1. FrancescoSpune:

  Răspunde
  februarie 27, 2009

  @Costin,
  In ciuda multiculturalismului desantat si a cedarilor in fata islamistilor britanici din partea guvernelor laburiste din ultimii ani, Marea Britanie se confrunta cu un atac din ce in ce mai puternic asupra institutiilor sale statale. Atentatele din Londra din 2007 reprezinta numai un aspect al asaltului extremist. Armata britanica este tinta predilecta a islamistilor, iar publicitatea intensa care s-a facut cu privire la o afirmatie mai putin magulitoare despre un coleg militar de origine pakistaneza denota o alta dimensiune a razboiului celor vesnic afensati.

  Sirea despre componentele britanice ale armelor folosite de talibani nu vine decat sa confirme banuiala ca UK este o mare baza de recrutare, finantare si aprovizionare a gherilelor islamiste.

 2. vladp9Spune:

  Răspunde
  februarie 27, 2009

  da, costin, deocamdata blogul e secret, pentru ca e in constructie. pana reusesc sa intocmesc o anume documentatie (traduceri pe surse prime si secundare, in special), il las asa. in sectiunea „Blogurile mele” din „odaie” am explicat. Avand in vedere ca sunt un crestin-ortodox marturisitor, sau „practicant”, cum le place sa zica celor neimplicati in fenomenul religios, astept sa treaca Postul Mare si undeva dupa Pasti (19 aprilie) voi da drumul si blogului. am decis sa le rezerv un blog intreg (nu doar pagini pe blog), daca tot sunt pusi pe fapte mari.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian