FUNDATIA IOAN BARBUS

Burqa în Europa şi provincialismul presei româneşti (hotnews.ro)

Jurnalism românesc recidivează în problema pusă de burqa în Europa.

euNuke:

Platforma hotnews.ro prinde o bizară tentă pro-islamică prin publicarea unei serii de materiale de propagandă deghizate în interviuri cu specialişti în islam, specialişti care -ce mizerabilă coincidenţă- sînt musulmani, aşa-numiţii moderaţi trăitori în occident, ce îndrăznesc să scuipe in mîna, în sufletul şi in cugetul naţiunilor europene care i-au prijit.

hotnews nu a găsit niciun cercetător român sau european, creştin sau ateu, istoric sau antropolog, care să se pronunţe asupra acestui obicei sinistru impus unora dintre femeile musulmane, inclusiv dintre cele refugiate în Europa şi America.

Şi mai relevant şi jenant – hotnews omite să consulte un specialist în drept, un constituţionalist sau măcar un jurist specializat pe drepturile omului, că tot se bate moneda pe aberaţia dreptului de a purta o pătură pe cap, o inepţie crasă, o plăsmuire a propagandei stîngiste care se complace intr-o conjuraţie a idioţilor utili islamului.

Dacă ar fi cerut părerea unui jurist ar fi putut afla că forţarea unei persoane, prin metode violente sau prin presiuni psihologice constante, în sensul mascării feţei, împiedicînd identificarea vizuală şi avînd drept consecinţă directă blocarea căilor respiratorii, constituie supunere la tratamente inumane, degradante, intrînd sub incidenţa Convenţiei ce stă la baza edificiului european, din care citez

Art. 3.
Nimeni nu poate fi supus torturii, nici pedepselor sau tratamentelor inumane ori degradante.

Art. 4.
1. Nimeni nu poate fi tinut in sclavie sau in conditii de aservire.

[…]
Musulmanii care apără acest obicei penal pretind un oarecare grad de motivaţie religioasă, invocînd un presupus rit sau uzanţă religiosă fără o atestare in imagistica Koranului, o practică pe care profetul Mahomed nu a prescris-o niciodată discipolilor săi în ale pacificării cu iataganul. Ca atare, acţiunea de mobilizare a acestor indivizi în sensul persuadării publicului occidental este nu numai o campanie de instigare la discriminare de gen şi la acceptarea aservirii şi torturii, ci şi în logica religioasă, o erezie abominabilă ce tinde să anihilize frumuseţea femeiască sau să o rezerve acelor anacronici stăpîni de sclavi ai orientului, lipsiţi de orice scrupule în ceea ce priveşte metamorfozarea şi traficarea femeii ca obiect de vitrină, alcov şi bordel

 • islamologii de serviciu ai reţelei virtuale:
  hotnews.ro – Dr. Laila Al-Marayati: Legile anti-burqa reflecta ostilitatea europenilor fata de Islam. Cei mai multi musulmani nu sunt teroristi sau misogini
 • şi specialistul diabolic pentru cei care vor să risipească îmbîcseala cîrpelor islamice şi nu să fie învăluiţi şi impleticiţi in ele:
  Daniel Pipes – Europe’s Burqa Wars
 • P.S.

  costin:

  Pentru o perspectivă care lipseşte cu desăvîrşire din interviul publica de hotnews.ro, o citez din nou pe Licia Corbella:

  „Nici un om sănătos şi liber nu ar alege să poarte burqa”

  de LICIA CORBELLA, CALGARY HERALD

  Cu ceva timp în urmă mi s-a cerut să vorbesc la şcoala copiilor mei despre călătoria mea din decembrie 2003 în Afganistan.
  Am aşteptat să fiu introdusă, purtînd o burka cumpărată în acea ţară distrusă de război, crezînd că nu va dura decît un minut, poate două. Dar introducerea a durat cu mult mai mult decăt anticipasem şi pînă să văd feţele luminoase ale copiilor, mă sufocam, simţeam că sînt într-o cuşcă. Nu ştiu exact cît am stat îmbrăcată în burka, dar probabil nu am purtat confecţia sufocantă, în formă de cort, cu plasă peste ochi, mai mult de zece minute. Le-am spus copiilor că m-am simţit ca îngropată de vie.[…]
  Am întrebat multele femei pe care le-am întîlnit dacă le face plăcere să poarte burka. Nici una nu a răspuns afrimativ. De fapt, toate le urăsc aproape la fel de mult cum îi urăsc pe talibani.

  Nu e de mirare. Temniţa în burka e foarte aspră pentru aceste femei. Multora le-au căzut mare parte din dinţi şi părul din cauza lipsei de vitamina D, care e produsă de soare… După puţin timp petrecut în Afganista, femeile îmbrăcate cu burka lor par nişte apariţii fantomatice lipsite de faţă, individualitate sau umanitate…
  Mahfooz Kanwar, profesor de sociologie şi criminologie la Colegiul Mont Royal, spune că mulţi canadieni bine intenţionaţi cred că dau dovadă de “toleranţă” dacă îngăduie femeilor musulmane “alegerea” de a purta burka. “Nu există alegerea aici, şi acceptarea va duce la intoleranţă,” a spus Kanwar.

  …marele risc poate fi întrezărit în unele getto-uri islamice din Paris sau Danemarca, unde femeile non-musulmane sînt hărţuite pentru că nu îşi acoperă părul, pînă în punctul în care au fost forţate să facă asta pentru a preveni atacurile verbale sau fizice din partea bărbaţilor musulmani semi-analfabeţi. Aceste este marele risc.

  Amuzant, dar “coşciug” este cuvîntul pe care mai multe femei din cele pe care le-am întîlnit în Afganistan l-au folosit pentru a descrie burka pe care o purtau. Gîndiţi-vă la cuvintele lui Massooda, o văduvă de 36 de ani, care arăta mai degrabă de 60 de ani, ca urmare a vieţii grele. “Nu voi mai purta burka niciodată,” a spus sfidător. “Nu voi mai fi pusă într-un coşciug dacă vreau sa merg undeva!”
  Aceasta este alegerea. Nici un om sănătos şi liber nu ar “alege” vreodată burka.
  sursa: Franţa: ameninţări cu terorismul pentru burka

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

  Costin Andrieş

  Costin Andrieş

  Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

  34 de comentarii

  1. eu_unul
   6 august 2010

   Intreg aricolul hotnews este o insiruire de minciuni si erori de argumentare.

   era obisnuit in perioada in care a inceput Islamul ca femeile sa umble cu sanii goi.

   Fals, nu avem date care sa arate ca in Mecca sau Medina in sec 7 de practica nudismul.

   Daca te referi la legile din Europa care interzic purtarea burqai, nu cred ca ele sunt necesare atata vreme cat, asa cum s-a spus, e vorba de un numar mic de femei.

   Numarul mic al celor afectati de acest flagel nu este un argument. Similar, foarte putini copii sunt afectati de pedofilie, asta nu inseamna ca pedofilia este ok. Cea ce conteaza este caracterul antisocial al acestui obicei barbar.

   Daca o femeie musulmana crede ca este obligata sa-si acopere faţa ca urmare a felului in care ea intelege Coranul, hadithul si alte invataturi islamice, atunci impiedicare ei sa faca asta reprezinta o violare a libertatii ei religioase.

   Legile statului trebuie sa primeze in fata cutumelor religioase. Pe acelas criteriu ar trebui considerat ca si teroristii trebuie sa se bucure de libertate religioasa, asa au inteles ei Coranul, ca trebuie sa puna bombe.

   Cu toate acestea, ei s-au stabilit in Europa, insa au fost fortati sa traiasca in ghetouri, fiind supusi unor discriminari la scara larga in ceea ce privesc educatia superioara si slujbele de functionar, bine renumeratei.

   Minciuna sfruntata. De ani de zile se deruleaza programe de integrare a lor in societate, sistematic refuza asta, exact cum fac rromii. Ce dracu, un somalez a primit o casa de 2milioane de lire in centrul Londrei in care sta cu chirie pe banii statului, motivand ca ghetoul unde locuia inainte nu era un mediu propice pentru copii lui.

   Cred ca m-am referit la asta in raspunsul meu la prima intrebare. Multi non-musulmani au redus Islamul la doua lucruri: terorismul si persecutia femeilor. Nu negam ca exista probleme cu fiecare din ele in societatile musulmane. Dar sunt atat de multi musulmani, din cei peste un miliard din intreaga lume, care nu sunt nici teroristi si nici misogini

   85% nu inseamna generalizare. Cam atatia egipteni simpatizeaza cu programul islamist al diferitelor grupari teroriste. Iar un asemenea program nu vizeaza doar anti-americanismul sau doar sentimente anti-vest ci cuprinde si misoginismul wahhabit.

   Eu vad aceasta dezbatere ca o reflectare a intensificarii generale a xenofobiei si rasismului,

   Sentimentele anti-islemice nu constituie xenofobie atata timp cat nimeni nu face discriminare intre musulmanii proaonvertiti si imigranti, si nici rasism pentru ca islamul nu reprezinta o rasa.
   Daca islamul reprezinta o rasa inseamna ca islamul este o doctrina rasista.

   Sunt de parere ca musulmanii din Europa simt presiunea islamofobiei din mai multe motive, nu doar din cauza legilor anti-burqa. Asa cum am spus mai devreme, ei au experimentat deja discriminarea in multe feluri, iar unii dintre ei au fost victimele crimelor etnice violente realizate de rasisti si neo-nazisti.

   O alta minciuna. Daca ar fi sa adun toate violentele cu substrat rasial din Europa ultimilor ani musulmanii sunt in fruntea topului. Cata ipocrizie sa acuze neo-nazi ca ii ataca pe musulmani cand in urma cu cateva luni neo-nazi si musulmanii au atacat cu pietre si rangi demonstrantii SIOE din Danemarca

  2. costin
   6 august 2010

   eu_unul, multumesc pt comentariu. foarte util. Europenii aleg (mai degraba sint obligati ) sa interzica burqa din cauza tilharii si criminalii care se folosesc de ea -cred ca asta este motivul principal pentru care statele europene discuta interzicerea burqa, nu grija pentru femeile musulmane. Elitele progresiste europene nu se sinchisesc nici de drepturile femeilor lor -Suedia cunoaste un val de violuri, femeile suedeze violate de barbatii musulmani. Frecventa violurilor este in Suedia de 20 de ori mai mare ca Estul Europei si Romania, de ex.

   Din punctul meu de vedere interzicerea burqa este necesara, dar departe de a fi suficienta. Se incearca degerea busuiocului, tragerea mitei de coada, ascunderea gunoiului sub pres, aminarea inevitabilului.. confruntarile violente directe si masive intre europeni si musulmani.

   Laila Al-Marayati e ingrijorata de islamofobia, rasismul si xenofobia europenilor, uitid de islamofobia si rasismul sirienilor care au interzis burqa si niqabul in universitati...
   Este trist sa vezi cit de usor sint inghitite galustile „expertilor”

  3. dr pepper
   6 august 2010

   app de rasism, am vazut asta ieri la tv si mi’a placut

   http://www.foxnews.com/on-air/oreilly/index.html

  4. euNuke
   6 august 2010

   Extraordinară mărinimia redactorilor hotniuz, aproape îmi dau lacrimile de emoţie…ce gest minunat: astăzi au publicat un drept la replică al specialistului in islam ca urmare a criticilor făcute de comentatorii romani pe fiţuica lor jenantă. este pentru prima dată in istoria jurnalismului virtual cînd un musafir este reinvitat pentru un drept la replică legat nu de cele publicate de redacţie, ci de gîndurile şi criticile cititorilor. halal presă, ca pe veresie e islamul in odăile încinse ale ridicolei platforme de ştiri. musulmanca ‘telectuală şi specializată in aserţiuni de un tupeu nemărginit asupra sentimentelor şi ideilor occidentale primeşte iarăşi spaţiu pentru expunerea propagandei perfide şi se lăbărţează in toată superbia ei:
   http://www.hotnews.ro/stiri-in…..audita.htm

  5. murfi
   6 august 2010

   raport fbi pe 2008, hate crimes in usa in functie de bias

   http://www.fbi.gov/ucr/hc2008/victims.html

   Religious bias
   Of the 1,732 victims of anti-religious hate crimes:
   66.1 percent were targeted because of an offender’s anti-Jewish bias.
   7.5 percent were victims because of an anti-Islamic bias.

   5.1 percent were victims because of an anti-Catholic bias.
   3.6 percent were victims because of an anti-Protestant bias.
   0.8 percent were targeted because of an anti-Atheist/Agnostic bias.
   12.8 percent were victims because of a bias against other religions (anti-other religion).
   4.0 percent were victims because of a bias against groups of individuals of varying religions (anti-multiple religions, group).

   unde e islamofobia?

  6. euNuke
   6 august 2010

   dar cine este şi cine se crede a fi experta consultată cu atîta obstinaţie de năucitele figuri triste ale hoitniuzului, ce background are de i se permite să ţină cuvîntări la o tribuna politică, fie şi virtulicească? ce ştie redacţia şi noi nu despre biografia cuconiţei sau viceversa.

   iată cum o privesc eu pe această propagandistă ordinară in lumina celor oferite de zeul gugăl:

   Laila Al-Marayati este o căpetenie islamică ce acţionează pe teritoriul americii finanţînd prin intermediul unei fundaţii pretins umanitare studii şi seminarii ce documentează şi atacă oponenţii islamului grupaţi sub numele infam de islamofobi, adică acţiuni ostile in forma civilă permisă pe tărîmul celor liberi orientate chiar împotriva acelor gînditori ce nu se sfiiesc să-şi exprime liber observaţiile şi criticile la adresa lumii şi politicilor islamice. iată o mostră, cu un oarecare dr Bazian de la progresista instituţie Berkeley recunoscător fundaţiei islamice -KinderUSA pentru ajutoarele sale extrem de umanitare
   http://muslimmedianetwork.com/mmn/?p=4574

   soţul specialistei palestiniene este notoriul Salam al Marayati, alt zmeu-paraleu al frontului islamic din State, mai exact lider al MPAC, organizaţie ce a susţinut din ce in ce mai deschis activiştii pro-hamas şi recenta invazie de flotile
   http://www.investigativeprojec…..ch-to-mpac
   http://www.theamericanmuslim.o…..i_dr_layla

   doctoriţa expertă se vede pe sine într-o măreaţă postură intelectuală, un soi de analist de politici internaţionale, şi ca atare se trezeşte vorbind in front, mai exact in somnambulilor semilunatici ce-l sfătuiesc pe obama in chestiuni ce privesc orientul mijlociu, cu aceste cuvinte care nu dor, dar conţin elemente contondente de extracţie wahabistă:

   „An Obama administration should revisit and invest more time in promoting acceptance of the Saudi Peace Initiative of 2002, which offers Israel full recognition by all Arab states in exchange for ending its occupation and agreeing to a just resolution to the refugee problem.”

   preluat de aici
   http://imeu.net/news/article0014683.shtml

  7. euNuke
   6 august 2010

   MPAC, organizaţie fantomă a islamului, compusă din agitatori insidioşi ce se pretind a fi vocile autorizate ale musulmanilor americani, este vînturată de zombiul Obama ca exemplu de prietenie amero-islamică
   http://thewestislamandsharia.b…..mists.html

   poate aşa se explică docilitatea scribilor de la hotniuz faţă de această activistă islamică notorie. o fi admiraţia lor pentru idolul gloatelor de pomanagii, husein blagoslovitul.

  8. costin
   6 august 2010

   Pt Dna Dr. Laila Al-Marayati, inca un exemplu din care puteti vedea pina unde ajunge Europa cu xenofobia, rasismul si islamofobia?… nu, cu politicile de acomodare a musulmanilor, acum ca Ramadanul se apropie, deci se apropie perioada cu cele mai multe izbucniri violente din partea imigrantilor musulmani, intr-un eseu scris de un imigrant egiptean in Danemarca:

   Gates of Vienna: Happy Ramadan!

   Cherif El Ayouty is a civil engineer who works in the private sector in Denmark. Originally from Egypt, he has been a Danish citizen since 1975, and supports the Danish People’s Party.

   Many thanks to Hans Erling Jensen for forwarding the following essay to us.

   Happy Ramadan!
   by Cherif El Ayouty

   The new moon that signals the beginning of Ramadan, is still one week away, but the wealth of ideas, to accommodate the many unintegrated Muslims living in the Western world during the Islamic holy month, has long been underway.

   Believe it or not, there are now within Western municipalities and educational institutions a number of recommendations that aim to meet Ramadan needs of Muslim pupils in state schools. These recommendations include among others “no swimming lessons” because the ability to swallow water is very high and that must not happen during fast, “no sex education” as Muslims must avoid sexual thoughts and “rescheduling of tests and exams to a later time” as test preparations for Muslim students while fasting becomes a big challenge. Plans also include reserving a larger space for daily prayers, as Muslims become more religious during Ramadan and avoiding all parents meetings because Ramadan evenings are a very busy period for Muslim families! It is still unclear whether music classes will also be canceled because of Ramadan.

   But why is it just Muslims who are to be exempted from certain activities? Why not all the students? Then Muslims would not feel worse-off than the rest of the students — or maybe vice-versa?
   – – – – – – – – –
   Such a policy of accommodation is completely insane, because it interferes with the rest of the society’s activities and is therefore completely unacceptable.

   As a well-integrated Muslim with 42 years living experience in the West, I find it quite wrong that everyone at school is forced to take account of Islamic rules when these rules are irrelevant to non-Muslims, which after all constitute the overwhelming majority. Why are there not and never have been any special adjustments to meet the religious needs of Jews, Buddhists and Hindus? I am just asking!

   I know that every time the authorities are accommodating and lenient towards Muslims requests for preferential treatment, the result is extremely harmful to the moderate Muslims who want to take part in their new society on an equal basis with the ethnic population, integrate themselves and secure a better life for their descendants in the West.

  9. murfi
   6 august 2010

   offtopic:
   http://snappedshot.com/turbo/1…..-Pool.html

  10. eu_unul
   6 august 2010

   Doamna Laila Al-Marayati nu se poate abtine sa nu minta din nou.

   De asemenea, este absurda ideea ca Islamul este o religie ce se bazeaza mai mult pe misionarism decat alte religii, cum ar fi de exemplu crestinismul. Noi continuam sa fim abordati peste tot in lume de catre misionari crestini si, ca si pana acum, intelegem ca prozelitismul este un principiu de baza al acestei credinte. Prin definitie, Islamul nu este o religie ce se bazeaza pe misionari, chiar daca unii dintre musulmani ar putea sa o perceapa astfel.

   Spre deosbire de crestinism (bisericile traditionale, nu micile secte) unde misionariatul este sarcina prelatilor (preoti, calugari, maici) in islam da’wa, chemarea la islam, misionariatul islamic, prozelitismul, este fard, adica o obligatie a fiecarui musulman.

  11. Adi
   6 august 2010

   Stie cineva ce inaltime are Daniel Dennett?!?

  12. valeria
   6 august 2010

   E o nesimtita fara margine. S-a crezut doamna tare desteapta, dar cand am intrebat-o de ce la mecca e burqa interzisa, n-a mai zis nimic. Proasta , tupeista, propagandista de doi lei…o fi crezut ca vine in Romania ca in Pakistan sau Afganistan, unde daca auzim de dna doctor din america, tacem malc si facem plecaciuni pana la pamant….ca altfel ne-o da cu islamofobia , intoleranta, discriminarea si mai stiu eu ce o avea in program. Da sa se duca intai sa se certe cu aia de la mecca, sa le de-a lectii de toleranta si cand le-oi vedea infofolite la kabba, atunci sa mai dea pe-aici

  13. valeria
   6 august 2010

   ca dna mare doctor in afara de discriminare, islamofobie si de-astea, alte argumente nu a vut… cica ii pedepsim pe musulmanii europeni pt politica Arabiei Saudite…dar macar noi avem pt ce…sauditii pt ce ne pedepsesc si injosesc pe noi europencele si ne cer sa ne imbracam in saci…ca le platim ajutoare sociale la toti musulmanii care n-au chef de munca, dar au 4 muieri si vreo 20 de copii, toti cu ajutoare sociale si subsidii, si ajutore de crestere a copiilor et etc?!!!

  14. Panseluta
   6 august 2010

   un interviu recent cu Ayaan Hirsi Ali:

  15. Panseluta
   6 august 2010

   costin:

   please embed.

   Astept provincia misogina de la patrupezi sa raspunda femeii asteia extraordinare, stralucite.

  16. euNuke
   6 august 2010

   admirabile inteligenţa, stăpînirea de sine, luciditatea critică a acestei femei hăituite de islam. mă simt cu atît mai apropiat de ea date fiind convingerile mele religioase şi politice similare.

  17. vlad
   6 august 2010

   provincia misogina de la patrupezi

   chiar că nu eşti feministă; doar virulenţa exprimării poate induce în eroare pe cel neatent. nefericitul ar putea crede că e vorba de resentiment şi calling names method

  18. vlad
   6 august 2010

   am terminat şi audiţia. nu e nimic extra-ordinar în profilul de liber-cugetător atât de trandy, fie că e în comunism, fie că e în libertarianism. strălucire, poate, cât timp rămânem la nivelul pur umanist, atât şi nimic mai mult. în rest e doar opacitate şi cecitate teologică… de înţeles, ca traumă de pe urma experienţei islamice. dar asta nu legitimează ignoranţa în materie de Creştinism sau alte credinţe: toate ar fi golite de un sens, de un telos realist, după metoda tăvălugului care uniformizează – ar rămâne doar legenda şi dumnezeul creat după chipul omului cultural.

   o gândire reducţionistă. nu văd nimic strălucit. o fi din cauza misoginismului?

  19. euNuke
   6 august 2010

   vlad, pe bune, e chiar strălucitoare in ofensiva ei intelectuală, deloc trendy pentru că e destul de izolată in opiniile ei faţă de mainstreamul liberal apusean şi nu numai in ipostaza sa de apostată, deloc reducţionistă, şi, foarte important, deşi agnostică susţine necesitatea unei coborîri şi acţiuni pe teren, intr-un plan confruntaţional încă liber unde e musai ca ceea ce numim culturi să se ciocnească, in mijlocul ghetoizat al periferiilor marilor metropole, a intelectualităţii iudeo-creştine, ba chiar a unui prozelitism creştin salutar ca alternativă educaţională şi culturală pentru comunităţile musulmane din occident.

  20. vlad
   6 august 2010

   sunt de-acord cu ce spui la #17. merge „admirabil”.

   în schimb, nu văd ce e este extra-ordinar. am explicat mai sus. rămâne trendy în ordinea retoricii stângii şi a libertarianismului pe topicul religie – drepturile omului. cum spuneam, explicabil în cazul ei, datorită traumei.

  21. ramanujan
   6 august 2010

   Nu stiu daca prozelitismul asta e asa salutar. Sectele crestine care fac prozelitism nu sunt „evoluate” („evolved Christianity”, cum spune Ayaan Hirsi Ali). Sunt mai degraba deraiate, nu evoluate. Zici ca te folosesti de crestini fndamentalisti impotriva fundamentalistilor islamici dar dupa aia ramai cu ei pe cap. Si nu sunt tocmai placuti.

   Un videoclip interesant:


   ramanujan, am rezolvat eu (costin)

  22. calehari
   6 august 2010

   Provincialismul presei romanesti,foarte bine spus daca e „sa te racoresti putin”,excedat fiind ,de modul cum inteleg sa se prostitueze,pardon,sa respecte deontologia meseriei, majoritatea ziaristilor romani.Sa nu uitam insa un lucru, Presa Romaneasca,este astazi,CLONA (aproape perfecta)Presei Occidentale.Putem sa acuzam atunci presa occidentala de PROVINCIALISM ? Daca Provincialism inseamna manipulare,dezinformare,minciuna ,deformarea voita a realitatii,etc.etc.,singurul raspuns este,DA.
   In ziua cand,monseniorul Luigi Padovese,a fost ucis intr-un sacrificiu ritualic musulman,CNN si EURONEWS au tacut malc,iar CORRIERE DELLA SERA a „modelat” stirea astfel incat sa nu devina „inflamatoare”.Exemple de acest gen,putem da din nefericire cu totii.
   Presa romaneasca,nu mai este provinciala.Este „in CAPITALA ” si respectand „bunele noastre obiceiuri”,va fi,cat de curand „mai catolica decat papa”.Ma refer acum ,la modul in care se va lasa posedata,de bratele vanjoase ale marxismului cultural. Bineinteles,nu inainte de a-si sufleca grabita poalele BURKHA-I.

  23. euNuke
   6 august 2010

   păi nu cred că Ayaan se referea la creştinismul periferic, sectant, că doar n-or fi martorii lui jehova ultimii misionari ce se revendică de la isus. prozelitismul este nu numai pozitiv ci şi necesar pentru echilibrul societal…e nevoie ca acel corp sacerdotal islamic tot mai agresiv să ştie că in Europa creştinismul rămîne religia dominantă şi că este in pericol să-şi piardă oricînd muşterii in condiţiile unei ofensive din partea oricărei denominaţii reanimată înlăuntrul celor 3 mari biserici occidentale. cred că sînt şanse mari ca bisericile ortodoxe răsăritene să cîştige teren in apus pe seama convertirilor in rîndul populaţiei musulmane tot mai debusolate şi alienate atît faţă de occidentul decadent, pervers, cît şi faţă de proprii lideri spirituali ce răspund la nevoile lor cu o sporită agresivitate şi cu comentarii furiose la adresa gazdelor europene. totul e ca instituţia să dea tonul, să declanşeze noi campanii de creştinare, dacă vreţi…să declare cruciadele paşnice de recucerire a Europei, pentru că, o dată cu tot acel norod răsăritean creştin-ortodox revărsat in matca europei s-au creat oportunităţi neaşteptate şi in acelaşi pretextul ideal pentru o relocare religioasă. bOR ar trebui să construiască biserici in occident, sînt sigur că ar fi bine primite de creştinii amorţiţi şi speriaţi ai vestului, mai degrabă aceşti localnici rătăciţi in multiculturalism vor suporta clopotele vecinilor din balcani decît zbierătele muezinilor ce şi-au teleportat acolo ospiciile pline de rabiaţi.

  24. costin
   6 august 2010

   calehari, presa romaneasca este provinciala tocmai pentru ca jurnalistii prea putin se deranjeaza sa realizeze articole documentate, majoritatea sint copii facute de dactilografi poartatori de ecusoane pe care scrie „Press”. Problema cu burqa a fost atit de putin interesanta incit a fost prezentata in cel mai simplu mod posibil… adica prin copiere. Presa occidentala este in marea ei majoritate corupta de corectitudine politica si conformism, dar presa romaneasca nici macar de asta nu este in stare.. periferica fiind preia de bun tot ce vine de la „Centru”.
   Corectitudinea politica este oarecum impusa presei in occident. Poti fi ostracizat, facut xenofob, nazist, rasist, etc, iti poti pierde slujba sau mai rau daca nu respecti linia corecta politic, dar in Romania nici macar nu este cazul. Presa la noi este mai libera, dar exista prea putini jurnalisti. Paradoxal! ????
   Nu George? Ce parere ai?

  25. calehari
   6 august 2010

   Pt.Costin.Explicatie cu care inclin sa fiu de acord in buna parte.Au insa si ei prostii lor si nu putini.Am retinut de curand,spusele unui analist francez,Eric Zemmour: Tinerii jurnalisti sau tinerii intelectuali care au circa 30 de ani,sunt fie complet inculti si nu inteleg nimic, chiar daca le vorbesc cinci minute,fie sunt atat de conditionati de gandirea si limbajul inaintasilor si profesorilor,ca le este imposibil sa se gandeasca la ceea am spus.Aceasta este lumea intelectualo-mediatica in care traim”.
   Cat despre „Presa la noi este mai libera…”,aici eu a-si folosi trecutul,nu de alta dar sa nu ne zica ceva vreunul din ziaristii dati afara pentru ca nu au respectat „Linia corecta politic”.

  26. calehari
   6 august 2010

   BOR ar trebui sa construiasca biserici in occident,sunt sigur ca ar fi bine primite de crestinii amortiti si speriati ai vestului,mai degraba acesti localnici rataciti in multiculturalism vor suporta clopotele vecinilor din Balcani decat zbieratele muezinilor ce si-au teleportat acolo ospiciile pline de rabiati”.Excelenta idee,dar BOR nu are nici VOINTA si mai ales nici BANII necesari.Ar mai fi Biserica Ortodoxa Rusa,dar rusii cumpara ziare(stim noi de ce),echipe de fotbal etc etc.Asa ca occidentalii tot de moscheile wahhabite mirosind a petrol saudit,vor avea parte.

  27. costin
   6 august 2010

   @valeria, ai vorbit cu Laila Al-Marayati? Asta am inteles din comentariul tau. ne poti da, te rog, mai multe detalii?

   + Un articol de pe Gates of Vienna despre problema pus de burqa in Germania si Europa in General, cu accentul pus pe scriitoarea feminista Alice Schwarzer (halal feminista ar spune unii):

   Despre Alice:

   Alice Schwarzer may be the most important contemporary German feminist. She is the founder and publisher of the feminist journal Emma, and has become highly critical of Islam(ism), its political manifestations, and in particular the position of women in Islam. She favors prohibitions against women in schools or other public settings wearing the Islamic headscarf, which she considers a symbol of oppression. She warns of a creeping Islamization of Europe, leading to an erosion of human rights and especially women’s rights.

   The Fascists of the 21st Century
   by Elisabeth Sabaditsch-Wolff

   Citeva extrase din articol:

   The Muslim full-body covering is not only deeply contemptuous of humanity; it also signifies the total victory of politicized Islam. Burka, niqab and chador should therefore be banned, demands Alice Schwarzer.

   […]In the head-covering debate, the political front seems to run the same in all European countries: leftists lean toward tolerance, conservatives and rightists toward a ban. And the people?

   Eighty-two percent of the French were in favor of the burka ban. And a majority of the six million Muslims in France also favor it. This corresponds to the mood in the population of Western countries.

   […]The subjective motives of girls and women who “voluntarily” wear a head scarf or a full-body covering in democracies are, however, only one level, and besides, manifold and shifting — these women have the inner and outward freedom to change their minds. The second level — the objective significance of the covering — is unmistakable: hijab and chador were relics of the rural, unenlightened population, until Khomeini invoked the theocracy. Since then, the head covering has been the emblem of political Islam and the full-body cover is its total victory.

   Most students of Islam appear to agree that neither the Islamic head scarf, covering the hair completely, nor the full-body covering are religiously founded. […]

   Musulmani proeminenti care resping burqa si dementa stingista:

   Sarkozy’s Muslim secretary of state, Fadela Amara, said that the burka was “a visible expression of fundamentalism in our land.” Franco-Senegalese Rama Yada, also a Muslim and a member of the cabinet, called it “degrading to human beings and pure scorn.”

   Leftist human rights organizations see it quite differently. Human Rights Watch warned against “stigmatizing” burka wearers through a ban. Amnesty International said a burka ban would damage “women’s basic rights.” Socialist leader, Martine Aubry, expressed the concern that the isolation of burka wearers would become even more pronounced. As if it were even possible to increase the isolation of a woman under a burka.


   This paternalism from the Left is not new. It is striking that all over Europe the Left is leaving the battle against Islamization to the Conservatives/Rightists. With the result that the Right functions in part as a populist movement and misuses its mandate. And the Left? With a false tolerance, it not only relativizes painfully won Western values like the rule of law and gender equality, but ignores the justified fears of the population. Above all, it leaves the majority of Muslim women in the lurch; they are the first victims of fundamentalist agitators.


   I was asked recently at a public meeting: “Should we forbid the burka?” What a question! Of course we should! With whatever hair-splitting, formal juridical formulations are necessary. There are limits to “religious freedom.”
   ….

   Puteti citi tot articolul aici

   Citind rindurile de mai sus, nu pot sa nu ma intreb.. Cine este aceasta Laila Al-Marayati si de ce dumnezeu este bagata in seama??

  28. euNuke
   6 august 2010

   costin, e băgată-n seamă pentru că vocea ei soseşte dinspre o americă obamizată tot mai implicată in propaganda progresisto-islamică, practic executivul american preluînd ştafeta de la cel britanic laburist in ceea ce priveşte frontul media şi acalmia şi surdina polemicilor impuse de flancul guvernamental pe pieţele de idei care, cel puţin in mainstream, nu mai sînt pe atît de libere precum eram obişnuiţi să credem. sîntem naivi dacă mai credem şi că războaiele se poartă in continuare pe baricade şi-n tranşee, acum islamul este in faza de expansiune financiară şi mediatică, acestea sînt cele 2 fronturi esenţiale pe care sîntem bombardaţi zilnic cu ştiri meşteşugite, informaţii inutile şi articole de propagandă care tind să persuadeze populaţia in direcţiile convenite de Axa Răului, Organizaţia Conferinţei Islamice. Să nu uităm că islamofobia ca noţiune şi lupta împotriva acestui flagel face parte din planul de acţiune antieuropean lansat de axa islamică ce nici nu s-a mai ferit să facă publică aversiunea sa belicoasă faţă de criticii şi oponenţii islamului rezidenţi in occident. UE a îngăimat o non-reacţie de-a dreptul ruşinoasă la pretenţiile nesimţite ale acestor troglodiţi de deşert care s-au trezit din deranjul lor cu ideea fixă a anihilării libertăţii de expresie in europa. in mod normal, dacă UE ar fi fost un stat federal puternic şi nu o moluscă leşinată şi dezarticulată, liderii noştri ar fi trebuit să le dea peste bot o ditamai scatoalca cu ameninţare de răzbel şi sancţiuni economice dacă harapimea ar mai fi mai comis vreo impertinenţă de asemenea anvergură, scuzele şi retragerea acelei declaraţii imbecile ce definea islamofobia erau de la sine înţelese in contextul unei riposte europene. dar..de la eunucii ăştia ce să te aştepţi…las că dispar ei in 2-3 ani de pe scena politică. să vedem atunci cum alde layla şi gaşca de ciripitori înturbanaţi o să fie băgaţi in seamă direct cu cătuşele pentru propagandă de război şi răspîndirea de materiale inflamante pro-terorism…să nu uităm cu cine mărşluiesc oamenii ăştia de mînuţe -cu organizaţia fascistă hamas. iar pe alde hobama o să-l ajungă cît de curînd răspunderea penală…pentru trădare, nu a aliatului israel, ci a americii şi a cetăţenilor americani.

  29. dr pepper
   6 august 2010

   din ciclul articolelor ce nu fac multi purici pe yahoo:

   http://news.yahoo.com/s/ap/201…..bama_spain

   Critics rain on Spain getaway for first lady

  30. costin
   6 august 2010

   Oguta Pesedista doreste reglementarea internetului:

   Olguţa Vasilescu – război cu postacii. Înjurăturile pe internet vor fi interzise prin lege

   Senatoarea PSD Lia Olguţa Vasilescu vrea să iniţieze o lege prin care să fie înfiinţată o structură care să monitorizeze conţinutul de pe internet şi care să impună moderarea înjurăturilor, ameninţărilor şi obscenităţilor care apar adesea, spre exemplu, pe forumurile agenţiilor de ştiri sau pe site-urile de presă. O variantă ar fi ca CNA să se ocupe de asta, însă deputatul Varujan Pambuccian – cooptat printre iniţiatori – respinge ideea.

   Experienţa mea e una a tuturor femeilor din politică. Am primit ameninţări la adresa copilului meu şi nu sunt singura. Ţin foarte mult la protejarea copiilor. Am fost foarte surprinsă să aflu că pe site-ul celei mai importante agenţii de ştiri sunt obscenităţi. Chiar a venit nepoata mea recent la mine şi m-a întrebat ce înseamnă nu ştiu ce obscenitate pe care o citise în subsolul unei ştiri

   Gindire de om in toata firea
   „Mai facem o pagubă partidelor, care, pe de o parte, ştim foarte bine au angajat oameni să posteze înjurături la adresa adversarilor. De fapt, le facem o economie. Şi mai e ceva, instituţiile statului au început să se sesizeze de pe forumuri.

   Vasilescu spune că nu vrea să bage pumnul în gura nimănui: „Nu vrem să cenzurăm pe nimeni. Cei care intră pe forumuri şi comentează civilizat nu au de ce să se teamă. Dar deţinătorii de site-uri vor fi obligaţi, sub ameninţarea unor sancţiuni foarte drastice, să modereze mizeriile.”
   Va veni apoi si ziua in care un comentariu incomod la adresa politicienilor va fi considerat „injuratura”, nu?

   Ideea este complet aberanta. Cum se gindeste Olguta ca va putea controla fiecare postaci anonim de pe internet care spune ceva ce dinsei nu ii convine? Si cite milioane si miliarde de euroi crede ca poate investi dinsa in armata de hackeri care sa monitorizeze non stop toate forumurile romanesti?

   Pe de alta parte, Olguta s-ar intelege foarte bine cu mai blonda ei surata progresista, Marianne Mikko.

  31. Pataphyl
   6 august 2010

   Nu te lasa Olguta, count them down, check them up ????

  32. costin
   6 august 2010

   DW: Antena 3 şi reabilitarea comunismului

   Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului va începe miercuri săpături în beciurile fostei Securităţi din Cluj unde au fost îngropate mai multe victime ale torturii. În acelaşi timp însă o parte din presa românească desfăşoară o activitate susţinută de reabilitare a liderilor comunişti din anii ’50.

   Postul de televiziune Antena 3 a difuzat duminică, pe un ton de mare pompă, ultimul interviu cu Gheorghe Gaston Marin, fost partizan în Franţa şi apoi demnitar comunist şi colaborator apropiat al lui Ghoerghe Gheorghiu Dej. Gaston Marin a deţinut cele mai înalte funcţii în stat, ministru, preşedinte al Comitetului de Stat al Planificării pînă tîrziu cînd a fost marginalizat de Ceauşescu. Într-o istorie a Partidului Comunist Român numele său este poate greu de evitat, dar reabilitarea pe care o întreprinde Antena 3 este cel puţin stînjenitoare. Demnitar de rang înalt în epoca celui mai dur stalinism, Gheorghe Gaston Marin nu poate fi disociat de crimele regimului comunist. Lagăre de muncă forţată, închisori cu regim de exterminare, execuţii fără procese, exproprieri, expulzări, toate au avut loc în perioada de început a regimului comunist în epoca Gheorghe Gheorghiu Dej. Ceauşescu îşi va avea, indiscutabil, partea sa de oroare, mai vie, poate, în conştiinţa publică, dar procedeele de tip stalinist fuseseră înlocuite cu altele.
   În orice caz Antena 3 comite un act cu totul nedelicat, dacă nu ultragiant faţă de toţi seniorii din România care îşi mai amintesc de brutalitatea fără egal a anilor 50-60 din România comunizantă.

   Sînt greu de înţeles motivaţiile acestei recuperări fără sens aparent şi care ar putea să pară o polemică subterană cu linia preşedintelui Traian Băsescu. La sfîrşitul anului 2006, preşedintele rostise în Parlament, într-o ambianţă ostilă, o condamnare solemnă a regimului comunist pe baza unui raport amplu redactat de un colectiv coordonat de Vladimir Tismăneanu. De atunci trustul condus de Dan Voiculescu continuă atacurile cele mai imunde atît împotriva preşedintelui cît şi împotriva acelora care au fost consideraţi autorii morali ai acestui act politic.

   Dar coincidenţa face ca lupta aceasta politico-ideologică să apară uneori în cele mai stridente contraste. Dacă la Antena 3 Radu Tudor făcea un interviu cu un fost ilegalist comunist pe un ton de afectuoasă recomandare, în aceeaşi zi Centrul de Investigare a Crimelor Comunismului din România (CICCR), anunţa că miercuri va începe să sape în beciurile fostei Securităţi din Cluj unde au fost probabil îngropaţi clandestin 13 partizani anticomunişti din zona Munţilor Apuseni, ucişi în 1950.

   Autor: Horaţiu Pepine
   Redactor: Laurenţiu Diaconu-Colintineanu

  33. calehari
   6 august 2010

   Din spatele zidului , ziaristii danezi ,lupta contra TIRANIEI TACERII.Pentru a se proteja , de posibilele atacuri teroriste, cotidianul danez Jyllands-Posten , care a publicat in 2005, vestitele de acum ,caricaturi ale lui Mahomed,a construit in jurul sediului , un zid inalt de 2’5 metrii si lung de 1 km.Gardul are pe toata lungimea lui,plantate camere video.In spatele gardului , au fost plantate numeroase blocuri de piatra pentru a impiedica folosirea unor masini capcana.Nu este Zona Verde din Bagdad , cum ar putea crede vreun nestiutor , este doar INCEPUTUL. In viitor,probabil ca tot mai multe ziare ,posturi de radio sau Tv ,institutii publice, cartiere sau orase,vor trebui sa recurga la aceasta metoda pentru a se proteja.Redactorii si ziaristii cotidianului danez au primit numeroase amenintari cu moartea,dupa publicarea controversatelor desene,ce au provocat in 2006,in lumea musulmana,numeroase actiuni de protest contra Danemarcei.Ultima amenintare , afost inlaturata , in oct.2009, cand doi barbati care pregateau un atac terorist contra ziarului ,au fost arestati la Chicago.
   Redactorul pagini culturale a cotidianului danez,Fleming Rose, a anuntat ca va publica din nou caricaturile cu Mahomed , de data aceasta intr-o carte ce va apare luna viitoare.Cartea va fi intitulata TIRANIA TACERII.
   Fleming Rose a declarat: Trebuie sa raspundem prin cuvinte,pentru ca este singurul lucru care ne sta la dispozitie intr-o democratie si daca renuntam,vom cadea sub Tirania Tacerii.

  34. dr pepper
   6 august 2010

   o analiza a europei care mi se pare destul de corecta:

   As nationalism rises, will the European Union fall?

   Europe’s decline is partly economic. The financial crisis has taken a painful toll on many E.U. members, and high national debts and the uncertain health of the continent’s banks may mean more trouble ahead. But these woes pale in comparison with a more serious malady: From London to Berlin to Warsaw, Europe is experiencing a renationalization of political life, with countries clawing back the sovereignty they once willingly sacrificed in pursuit of a collective ideal.

   The erosion of support for a unified Europe is infecting even Germany, whose obsession with banishing the national rivalries that long subjected the continent to great-power wars once made it the engine of integration. Berlin’s recent reluctance to rescue Greece during its financial tailspin — Chancellor Angela Merkel resisted the bailout for months — breached the spirit of common welfare that is the hallmark of a collective Europe. Only after the Greek crisis threatened to engulf the euro zone did Merkel override popular opposition and approve the loan. Voters in local elections in North Rhine-Westphalia promptly punished her party, delivering the Christian Democrats their most severe defeat of the postwar era.

   si eu tind sa cred ca da.

   sa luam spre exemplu, Romania, unde basescu a ajuns pe undeva la 19 procente din cauza reformelor.
   dar ce vor face socialistii cand vor veni la putere? ( pentru ca vor veni sigur acolitii lui ilici).
   ei bine, vor creste datoria externa a Romaniei si vor baga euro in buzunar si vor tipari lei cu care vor plati pensiile ducand Romania inapoi in insecuritate financiara din mandatele iliesciene.
   grecia nu poate face asta, nici spania, nici italia, nici portugalia – pentru ca ele sunt in zona euro.
   Parerea mea este ca uniunea europeana avea o sansa daca se baza pe capitalism, productie si profit – nu pe welfare si socialism.
   America are problemele ei mari acum si alianta se clatina.

   Buying time may be the best the E.U. can do for now, but its slide is poised to continue, with costs even for those outside Europe. The Obama administration has already expressed frustration with an E.U. whose geopolitical profile is waning. As Defense Secretary Robert Gates complained in February to a gathering of NATO officials, „The demilitarization of Europe — where large swaths of the general public and political class are averse to military force and the risks that go with it — has gone from a blessing in the 20th century to an impediment to achieving real security and lasting peace in the 21st.” As the United States tries to dig itself out of debt and give its armed forces a breather, it will increasingly judge its allies by what they bring to the table. In Europe’s case, the offering is small and shrinking.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  „Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

  aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
  Ce ai mai putea citi
  ro_RORomanian