FUNDATIA IOAN BARBUS

Candidatul lui Vladimir Putin a pierdut alegerile în Austria. Dar le va câștiga data viitoare.

Escaladarea crizei migranților în Europa, care s-a produs după ce Angela Merkel a invitat un milion dintre aceștia în Germania, a avut, în opinia mea, 3 efecte importante: 1. peste un milion de migranți au întrat în Europa, fără nici un fel de control la granițe; 2. ca reacție, au crescut în sondaje partidele pro-ruse care se prezintă drept soluție la criză (asta se traduce prin întărirea influenței Rusiei în Europa); 3. milioane de migranți și-au făcut deja bagajele și sunt gata să vină în Europa, iar asta va întări și mai mult partidele pro-ruse din Europa.

Alegerile prezidențiale din Austria au ținut prima pagină a ziarelor săptămâna trecută.

Pierzătorul a fost Norbert Hofer, candidatul din partea „conservatorilor”, cum l-am văzut numit pe la noi, din partidul pro-rus FPO (Partidul Liberății din Austria). Presa îl descrie în general ca extremist, așa că am încercat să văd ce e în capul omului… și m-a luat amețeala. Hofer spune că e „de dreapta”, dar „la stânga Democraților din SUA„; spune că e la stânga stângii americane, dar e fan Margareth Thatcher; și cum Partidul Democrat din SUA înseamnă tot mai puțin J.F. Kennedy și tot mai mult Barack Obama și Bernie Sanders, ideologic, Norbert Hofer se consideră un om de dreapta, dar de extrema stângă și, extra maioneză, fan Maggie Thatcher.

Pe scurt, o șaormă cu de toate.

Dar nu părerile lui despre migrație, economie și căsătoria gay ne interesează pe noi cel mai mult, ca est-europeni.

FPO, partidul care l-a pus candidat, nu e pro-rus doar din gură.

Heinz-Christian Strache la o conferinta la nivel inalt in Rusia, impreuna cu ministrul de externe rus, Serghei Lavrov. Detalii.

Noiembrie 2014, Moscova | Presedintele FPO, Heinz-Christian Strache, la o conferinta la nivel inalt in Rusia, impreuna cu ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, si ambasadorul rus la UE, Vladimir Cizov. Detalii.

În 2014, FPO a trimis „observatori” la așa numitul „referendum” care a precedat anexarea Crimeei de către Putin. De la FPO au „observat” pentru Vladimir Putin Johannes Hübner, Johann Gudenus și Ewald Johann Stadler, un fost membru FPO.

Crimeea nu este parte a Ucrainei și nici nu ar fi trebuit să fie„, spunea recent Hofer, și deși recunoaște că anexarea rusească a fost ilegală, este de acord cu ea. De aici înțeleg că Hofer consideră prezența colegilor lui de partid la „referendumul” lui Putin drept o încălcare a legii, dar e de acord cu ea. De fapt nu înțeleg nimic – șaormă cu de toate. Hofer mai spune că nici teritoriile ocupate de ruși în estul Ucrainei nu au ce căuta în Ucraina și că Putin ar fi trebuit să organizeze și acolo referendumuri ca în Crimeea.

dughinÎn martie 2014, Heinz-Christian Strache, președintele FPO a participat la o întâlnire de taină la Viena cu Alexandr Dughin, ideologul „conservator-bolșevic” al lui Vladimir Putin. La acea întâlnire au mai participat trimiși ai Frontului Național din Franța (partidul finanțat de Rusia) și alți „gânditori” și distinse fețe pro-rue din Italia, Georgia și Bulgaria. Câteva zile mai târziu, Alexandr Dughin spunea la o televiziune rusă: „Trebuie să cucerim și să anexăm Europa. E o evidență că în Europa suntem sprijiniți de o a cincea coloana pro-rusă. Aceștia sunt intelectuali europeni, care vor să-și consolideze identitatea”. Probabil ăsta este motivul pentru care FPO se consideră un partid „identitäre”. „Mișcările identitare” au apărut în ultimii ani în toată Europa. Chiar și în România, un scurt clip video „identitar” a făcut valuri pe internet, în urmă cu câteva luni. Pentru mai multe detalii despre ideologia „identitarilor”, citiți „Generația Identitate” (2012).

Întâlnirea de taină de la Viena a fost organizată de Konstantin Malofeev, un oligarh rus care finanțează terorismul rus în estul Ucrainei și infiltrarea grupurilor pro-life din Occident.

Dar cred că cel mai important detaliu din activitatea lui Norbert Hofer și motivul pentru care pierderea alegerilor este o veste relativ bună pentru România e că acesta susține ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei de Occident după invazia Ucrainei. Poziția lui Hofer întră perfect în logica de coloană a 5-a rusă în Europa, cum și-a închipuit-o Dughin.

Anca Cernea îmi spunea că presa de dreapta conservatoare din Polonia anticipa victoria lui Norbert Hofer, iar atitudinea generală era „un putinist câștigă alegerile în Austria”.

Nu că Alexander van der Bellen, cel care l-a învins pe Hofer, ar fi vreo veste bună. Culmea ironiei, cu origini rusești, Van der Bellen este un susținător al Europei „fără garduri” (adică migrație nelimitată), exact genul de politician iresponsabil care l-a făcut posibil pe Norbert Hofer.

 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

3 comentarii

 1. solo.13mmfmj
  24 mai 2016

  Adevaru ii ca nu mai ai cu cine vota.

 2. Costin Andrieş
  24 mai 2016

  hehe, se repeta alegerile
  Austrian presidential election result overturned and must be held again
  https://www.theguardian.com/world/2016/jul/01/austrian-presidential-election-result-overturned-and-must-be-held-again-hofer-van-der-bellen

  „The court president, Gerhart Holzinger, announced on Friday that the run-off vote between Hofer of the Freedom party and Green-backed Alexander Van der Bellen would have to be repeated across the whole country after an investigation revealed irregularities in the count of the vote in several constituencies.

  The unprecedented ruling comes a week before Van der Bellen was due to be sworn into office.”

 3. Costin Andrieş
  24 mai 2016

  Cu puțin timp înainte de Crăciun, partidul președintelui rus Vladimir Putin – „Rusia Unită” – a semnat un Acord de cooperare cu Partidul Libertății din Austria (Freiheitliche Partei Österreichs – FPO). Agenția rusă de știri TASS a anunțat cu acest prilej că cele două părți intenționează să organizeze consultări comune și schimb de informații cu privire la probleme de actualitate.

  „Această știre ne-a amintit de timpurile sovietice – spune în articolul de pe site-ul Focus, ziaristul Boris Raytshuster. Cu toate acestea, spre deosebire de epoca Brejnev, acum Moscova nu coopereaza cu stânga, ci cu partidele populiste de dreapta”.

  „Acordul semnat de partidul Kremlinului și FPO este una dintre puținele dovezi ieșite la suprafață a fenomenului pe care Occidentul de mult timp îl pierde din vedere, – spune Raytshuster. – Este vorba despre rețeaua de partide populiste de dreapat pe care o creaza Moscova. Acesta acoperă întregul spectru al partidelor europene, începând cu FPO, „Frontul Național” din Franța, „Alternativa pentru Germania” (Alternative für Deutschland / AfD), Partidul Național-Democrat al Germaniei, „PEGIDA”, partidul „Jobbik”, din Ungaria și „Forță Nouă” cu „Liga Nordului” din Italia.

  http://www.paginaderusia.ro/bo…..in-europa/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian