FUNDATIA IOAN BARBUS

Casa Albă declară că frigul cumplit se datorează încălzirii globale

Răspunzând unei întrebări puse de Lester Kinsolving, reporter la wnd.com, Robert Gibbs, purtătorul de cuvânt al Preşedintelui Barack Hussein Obama a spus următoarele:

„Eu cred că dacă doar se face un pas pe afară sau se vizitează locul unde am lucrat mai înainte în Chicago se înţelege că schimbarea climatică şi temperaturile record care probabil că sunt produse de schimbarea climatică, este cu noi…As spune că şi în locurile în care era normal să fie vremea rece, recordul de frig…modelele de climă au fost afectate de schimbarea din clima noastră.”


Văzut ca un promotor pe ascuns al modelului socialist, prin lărgirea aparatului de stat, prin deciziile pe care le-a luat în economie, în finanţe şi prin modul de abordare a temei aşa-numitelor schimbări climatice, Preşedintele Barack Obama are parte de prima să iarnă integrală la Casă Albă la temperaturi normale pentru Moscova pe vremea lui Stalin. Frigul extrem (de care vorbea şi dr. Pepper că face să cadă iguanele din copaci în statele din Sud) se datorează – o spune Robert Gibbs, purtător de cuvânt al Preşedintelui – schimbărilor climatice, deci încălzirii globale aşa cum era numită până când Al Gore şi-a luat Premiul Nobel.
cannon2

Frig! Brrr!

Citatul din Gibbs plus graficul de temperatură (în Fahrenheit) este de pe HotAirPundit.

„Este atât de frig că vrăbiile care s-au înghesuit sub plasticul de sub pontonul nostru încălzit nu vor să plece.”

a declarat pentru USA Today Scooter Montgomery, manager in Pensacola, Florida.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

34 de comentarii

 1. costin
  10 ianuarie 2010

  Trecerea de la „Incalzirea Globala” la „Schimbarile Climaterice” a fost oficial facuta. Casa Alba a facut-o fara sa clipeasca.
  Incalzirea Globala a murit! Traiasca Schimbarile Climaterice!
  Alarmistii, birocratii, socialistii, anarhistii, rastatii si toti marihonarii se vor regrupa instant in fata noului obiectiv anticapitalist de atins. Parerile vor fi la fel de ferme, negationismul („denialismul”, cum il numea un mai vechi cunoscut) la fel de grav.

  Emil, „Ce-ai luptat azi împotriva încălzirii globale?”, nu mai e valabil. e nevoie doar sa schimbi 2 cuvinte.

 2. Francesco
  10 ianuarie 2010

  Au inceput sa apara pe net fotografii cu iguane inghetate in copaci:

  IguanaInTree

 3. panseluta
  10 ianuarie 2010

  costin

  am gasit ieri videoul asta extraordinar al Lordului Monckton luind-o la intrebari pe o activista „Greenpeace” la Copenhaga.
  Femeia reuseste sa-si tina firea pina la sfirsit, dar e clar aproape de lacrimi in anumite momente, cind e complet depasita de logica implacabila a lui Mockton si cind e nevoita sa recunoasca ca n-are habar de ce spune si ia toata chestia pe „credinta” in Greenpeace. La inceput tipa ride sarcastic la intrebarile lui Monckton, dupa care incepe „meltdown-ul”.
  Videoul e dureros, patetic, intr-un fel. Femeia e clar „a true believer,” o norvegiana care si-a gasit o cauza progresista la moda ca sa-si umple viata sterila, probabil complet seculara si in deplina siguranta economica, cu un sens mai „inalt”. E imbracata tip-top, cu fular si manusi rosii coordinate, si-si flutura parul blond inaintea fiecarui fiecare raspuns.

  http://www.youtube.com/watch?v=OzkB5DuveDE

  Costin, te rog sa postezi videoul.

 4. Francesco
  10 ianuarie 2010

  Panseluta, emil a postat clipul aici, dar nu strica sa ne aducem aminte de discutia dintre Lordul Monkton si activista.

 5. Francesco
  10 ianuarie 2010

  Iar acum o iguana (imi pare sincer rau de ea, sunt centre de urgenta care s-au ocupat de cele mai „norocoase”) in cadere:

  iquana_1

 6. panseluta
  10 ianuarie 2010

  Francesco, emil:

  Scuze ca mi-a scapat postarea lui emil. Ai dreptate, nu strica sa o readucem in prim-plan. Femeia asta probeaza clar toate constatarile lui Bruce Bawer despre societatea norvegiana, si explica, cel putin in parte, din ce mediu au rasarit ignorantii satisfacuti de sinele lor „progresist” care i-au dat premiul Nobel lui Obama.

 7. panseluta
  10 ianuarie 2010

  Adaug comentariul lui Bawer despre norvegieni si Nobelul de la Pajamas Media:

  http://pajamasmedia.com/blog/w…..-to-obama/

 8. Camil Stoenescu
  10 ianuarie 2010

  creșterea temperaturii medie a apelor oceanice poate produce perturbări în curenții oceanici, unii calzi, alții rece – după cum ne învață geografia de liceu – curenți ce au o rol atât de mare în tot ceea ce privește clima. e perfect posibil ca încălzirea globală să fie însoțită de manifestări climatice extreme – veri călduroase și secetoase și ierni aspre.
  și oricum am lua-o, fie că temperatura medie crește sau nu, este evident că poluarea nu e chiar o chestie bună a fi practicată și în continuare, pe aceeași scală.

 9. Francesco
  10 ianuarie 2010

  Imparatii romani isi puneau statuile in temple si pe strazi, iar democratul Obama – cu Nobel – va fi cantat la Frankfurt! Priviti pe link-ul Breibart TV prezentarea operei HOPE -Obama Musical Story:

  Premiera pe 17 ianuarie la Jahrhunderthalle in Frankfurt.

 10. Francesco
  10 ianuarie 2010

  Da Camil, curentii marini au provocat si urmatoarea anomalie :):

  cow_and_dolphin

 11. panseluta
  10 ianuarie 2010

  camil stoenescu:

  Du-te la culcare, amice. Mai vorbim cind esti complet treaz.

 12. panseluta
  10 ianuarie 2010

  Francesco,

  Bietul Gibbs … are un IQ de aproximativ 70 pe scara, cum nu ezita s-o repete Mark Levin, seara de seara, demolindu-i cretinelului fiecare vorbulita.

 13. panseluta
  10 ianuarie 2010

  Camil Stoenscu:

  Nu-ti dai seama in ce viespar ai intrat…
  Ai face bine sa te retragi onorabil, pina nu iesi complet intepat si cu soc anafilactic.

  Situl asta nu-i de tine.

 14. costin
  10 ianuarie 2010

  ???? panseluta, nu mai goni vizitatorii. Camil e binevenit. aceea ceste parerea lui, si cine are timp il contrazice, mai in gluma, mai in serios

 15. panseluta
  10 ianuarie 2010

  costin:
  Pacatele mele, nu l-am gonit pe Camil. I-am spus doar sa se duca la culcare putin.

 16. emil
  10 ianuarie 2010

  Salut Camil. Desigur ca poluarea nu este de dorit. Insa care este legatura dintre poluare si incalzirea globala? Ai un anume agent poluant in vedere? Stiai ca din 1998 temperaturile au intrat intr-un usor declin sau cel putin au incetat sa creasca? Mentionezi curentii marini. Care este legatura cauzala intre temperatura oceanelor, curentii marini si poluare (iarasi, despre ce fel de poluare vorbesti)? Clima se schimba, da… la fel se schimba si culoarea frunzelor, toamna. E vina oamenilor?

 17. Camil Stoenescu
  10 ianuarie 2010

  :)…da, am observat niste reactii foarte mature pe aici. credeam ca se vorbeste serios. nu-i bai, doar amuzant (sort of)

 18. costin
  10 ianuarie 2010

  Camil, nu este cazul sa te victimizezi. emil ti-a pus citeva intrebari serioase in mod civilizat. comentariul lasat de tine este totusi o apa de ploaie neserioasa si superflua. centrul de greutate al postarii lui Francesco era reactia absurda a purtatorului de cuvint al Casei Albe la intrebarea jurnalistului, reactia lui infirmarea „incalzirii globale” trimbitata de Obama care se dovedeste o fantasma. Omul, fara sa clipeasca, a schimbat formularea in „climate change”, in ochii lui avind in continuare dreptate. ti se pare asta ok?

  ei bine.. asta fiind ideea postarii (idee ce vad ca ti-a scapat), ai venit cu un comentariu oarecum off-topic. reactiile, da, poate sint un pic exagerate.. dar in directia buna.

  dar sa trecem peste, ce zici? emil ti-a lasat citeva intrebari.

 19. Transsylvania Phoenix
  10 ianuarie 2010

  Probabil ca respunsul dat de purtatorul de cuvant al lui Obambi este inspirat de performanta nemuritoare si de neuitat a d-soarei Miss Teen USA 2007: http://www.youtube.com/watch?v=5C0i9SZqMgc
  (Costin, please embed the video)

 20. Transsylvania Phoenix
  10 ianuarie 2010

  @ Camil Stonenescu

  Run for your life! ????

  Nu serios…chestia cu incalzismul global este deja rasuflata; poate ca esti prea tanar ca sa-ti aduci aminte, insa noi astia mai batrani am trecut prin panica din anii ’70 cu inghetarea globala si cea din anii ’80 cu suprapopularea planetei si foametea generalizata. Si panicile alea din trecut au fost la fel de „stiintifice” si „de necontestat” ca si asta cu incalzirea de-acum. Cit despre chestia cu „daca nu crezi in incalzism inseamna ca vrei sa continui sa poluezi planeta”, please excuse my French but that’s liberal bullshit. Eu reciclez plastic si hirtie, voluntez la activitati de curatenie si intretinere a padurii, contribui cu bani la conservarea faunei, folosesc pungi de hirtie in loc de de plastic – printre altele.

 21. Transsylvania Phoenix
  10 ianuarie 2010

  P.S. Am uitat de panica ploilor acide, si aia de prin anii 70. Conform predictiilor comunitatii „stiintifice”, din cauza acidului cauzat de poluarea atmosferica si adus de apa de ploaie inapoi pe pamint, pina in anul 2000 am fi trebuit sa:
  -nu mai existe nici un fel de plante,
  -toate cladirile, structurile si monumentele din piatra sau beton s-ar fi deteriorat sau dizolvat,
  -apa de baut are fi devenit otravitoare
  -lumea are fi murit de foame fiindca datorita degradarii acide a solului toate culturile agricole are fi fost distruse.
  Cum deja au trecut zece ani de cind ar fi trebuit sa fiu mort de foame/sete/topit de acid, permite-mi te rog sa ma indoiesc si de farsa asta socialista de doi bani care se numeste incalzism global.

 22. camil
  10 ianuarie 2010

  nu posed destule date pentru a putea afirma categoric ca incalzirea globala este un fenomen real sau nu. la fel cum ma indoiesc ca vreunul de pe acest blog are acces la informatiile brute, culese la fata locului. cam atat despre raportarea la fapte si adevaruri imuabile. din cate stiu – si s-ar putea sa ma insel, spre deosebire de unii savanta deghizati in blogeri – curentii oceani au influenta considerabila asupra climei, in special in zona de coasta. de aceea este mai cald iarna in regiunile costiere. orice carte cat de cat serioasa de geografie/climatologie spune acelasi lucru.
  cat despre victmizare – nu e vorba de aceasta, ci de ironii gratuite si oarecum infantile, pe care se pare ca nu le apreciez la justa lor valoare (m-am obisnuit prost, cred). emil ma intreaba despre ce poluare vorbesc..presupun ca aceasta nu exista, aerul este curat ca lacrima, pesticidele si DDT-ul n-a fost niciodata inventat, oceanul nu este lada de gunoi a tuturor, petrolul nu se mai varsta din cand in cand in mare samd. daca nu incalzim, totul e ok. ma rog…destul pe tema asta
  @ Transsylvania Phoenix – foarte bine, ar fi de dorit sa existe cat mai multe persoane asa

 23. Francesco
  10 ianuarie 2010

  Camil, iti vei explica mai usor aparenta ironie (a fost pur si simplu un avertisment binevoitor) a unor reactii de aici daca ai binevoi sa iti arunci ochii peste doua postari din luna decembrie:
  http://patrupedbun.net/climate…..i-globale/
  http://patrupedbun.net/copenha…..reenpeace/

  Sa sti ca aici vorbim, mai exact combatem in mod serios mantra incalzirii globale. Asta nu inseamna ca nu ascultam si nu discutam celelalte pareri. ????

  Transsylvania, sa stii ca si eu am adunat o multime de chestii (gunoaie, pungi, bidoane de plastic etc) de la munte si din alte locuri. Nu m-a pus nimeni. Interesant…

 24. Francesco
  10 ianuarie 2010

  Val neobisnuit de frig in Mexic, asa isi titreaza Romania Libera un articol din editia sa online:

  „Un val neobisnuit de frig s-a inregistrat in cea mai mare parte a Mexicului, provocand moartea a noua persoane de la inceputul anului, in principal in nordul tarii, obisnuit mai mult sa lupte impotriva caniculei,” a anuntat ministrul Sanatatii, Jose Angel Cordova, citat de AFP, monitorizata de Mediafax.

  „De la sfarsitul saptamanii trecute, am inregistrat noua morti din cauza frigului in intreaga tara”, a declarat Cordova, citat duminica de presa.
  Potrivit acestuia, jumatate dintre victime au murit de hipotermie si celelalte au decedat in urma intoxicarii cu monoxid de carbon, din cauza dispozitivelor defectuoase de incalzire din locuintele lor.

  In statul Chihuaha, de la frontiera cu Statele Unite, unde este cald in cea mai mare parte a anului, mercurul termometrelor a coborat pana la minus 6,6 grade in ultimele ore, in timp ce un alt stat din nord, Coahuila, a inregistrat temperaturi de minus 8,5 grade, potrivit serviciului national de meteorologie (SMN).

  Vineri, aceste conditii neobisnuite au provocat inchiderea aeroportului international Saltillo, care a fost redeschis sambata.

  Zece din cele 32 de state ale tarii au decis sa suspende cursurile in scoli.

  Tot incalzirea climatica e de vina! ????

 25. Camil Stoenescu
  10 ianuarie 2010

  @ Francesco
  oki, multam pentru linkuri acum sunt ceva mai edificat :). nu ma deranjeaza critica sau discutiile in contradictoriu, cat timp nu se ajunge la atacuri ad hominem. pana acum, n-a fost cazul.
  nu sustin neaparat incalzirea sau racirea globala, lipsesc datele concludente intr-un sens saul altul. in schimb nu-mi plac defrisarile ????

 26. Transsylvania Phoenix
  10 ianuarie 2010

  @ Francesco

  Transsylvania, sa stii ca si eu am adunat o multime de chestii (gunoaie, pungi, bidoane de plastic etc) de la munte si din alte locuri. Nu m-a pus nimeni. Interesant…

  Asta-i lucrul cel mai ironic…daca-i intrebi pe liberalii astia care se comporta ca activistii de partid PCR (unu cu sapa, zece cu mapa) ce au facut ei la modul CONCRET ca sa imbunatateasca mediul inconjurator, ai sa vezi ca dintr-o data gurile lor mari care emit numai cantitati uriase de prostie si aer incalzit devin dintr-o data mute. De ce? Fiindca in viata lor n-au pus mina sa stringa o sticla de plastic de pe jos, n-au umblat cu rucsacu-n spate si cu punga de gunoi in mina pe carari de munte ca sa stringa gunoiul lasat de altii, n-au donat bani si ore de munca ca sa imbunatateasca habitatul animalelor salbatice si n-au voluntat intr-o asociatie de salvare a ciinilor abandonati. Acesti indivizi nu sint ecologisti din convingere, sint din cauza ca este la moda si finca vor ca ego-urile lor uriase sa se simta superioare. „Uite, mie-mi pasa despre poluare si tie nu-ti pasa, de-aia eu sint mai destept si mai bun ca tine”. Ca sa-ti dovedeasca acest lucru, isi lipesc un sticker cu „save the whales” sau „global warming sucks” pe bara din spate a masinii, vad un film pseudo-stiintifico fantastic facut de AlGore si bantuie forumurile pe Internet debitind ignoranta acumulata intr-o ora si 30 de minute de film. Cam asta-i tot de ce sant dinsii capabili sa faca ca sa „salveze planeta” Si daca tu ai tupeul sa ii iei la rost, atunci vezi Doamne, tu esti un ignorant care ai un suflet negru si esti de partea corporatiilor diabolice care vor sa distruga planeta.

 27. Transsylvania Phoenix
  10 ianuarie 2010

  @ Francesco

  In statul Chihuaha, de la frontiera cu Statele Unite, unde este cald in cea mai mare parte a anului, mercurul termometrelor a coborat pana la minus 6,6 grade in ultimele ore, in timp ce un alt stat din nord, Coahuila, a inregistrat temperaturi de minus 8,5 grade, potrivit serviciului national de meteorologie (SMN).

  Acum vre-o 12 ani am vizitat niste prieteni care locuiesc chiar in Chihuahua, vre-o ora si jumatate sud de El Paso, Texas. Este un oras destul de frumos, civilizat si linistit (dupa standardele Mexicului) datorita faptului ca este capitala crescatorilor de vaci din tata-n fiu, iar acestia sint oameni cu dare de mina, generosi cu obstea si in general au o educatie buna. Era vara, cind am ajuns ploua de se rupeau norii. A doua zi, cald ca in iad. La 2 noaptea, cald de mi-am dat si chilotii jos de pe mine in pat. Asa a fost timp de doua saptamini cit am stat acolo.
  Acuma citesc ca sint minus 6 grade Celsius. In Romania, asta nu-i o problema, insa in Chihuahua, vai de ei…bietii oameni n-au cu ce sa se incalzeasca in case fiindca n-au avut niciodata nevoie de radiatoare, calorifere si sobe!
  Ar trebui sa-i trimeata o scrisoare lui Al Gore ca sa-l intrebe ce se mai aude cu incalzismul global, cind mai ajunge pe la ei.

 28. emil
  10 ianuarie 2010

  Camil, ti-am pus citeva intrebari simple pentru a intelege daca tu consideri CO2 drept un poluant. Inca nu sint lamurit, dar sa trecem mai departe. Avem doua subiecte separate care se cam amesteca si datorita acestui lucru se produce confuzie. Una este poluarea si altceva este „incalzirea globala”. (Te rog nu mai folosi termenul „schimbare climatica” pentru ca este un truism ridicol care tot la „incalzire globala” se refera, dar pe ocolite.) Sprijin masurile anti-poluare eficiente si de bun simt, adica pe cele al caror scop este combaterea poluarii, nu distrugerea activitatilor industriale. Evident, prima o afecteaza pe a doua si in general a doua se adapteaza si evolueaza, insa nu de putine ori eco-activistii folosesc poluarea drept un pretext pentru o agenda anti-industriala. In treacat fie spus, in ultimii 50 de ani s-au inregistrat progrese majore in acest domeniu. Activitatile economice de azi din Occident sint mult mai curate fata de trecutul nu prea indepartat. Smogul londonez a ramas o amintire, la fel si imaginile cu turnuri innegrind cerul cu fumuri toxice. Nu ca n-ar mai fi lucruri de facut, dar e bine sa stim ca stam relativ bine la acest capitol.

  In ce priveste DDT-ul, e o poveste veche. DDT-ul a devenit un paria datorita unei anume Sharon Carson si cartii ei din 1962, Silent Spring. Datorita acestei carti, eronate in concluzii, DDT a fost interzis multi ani ca pesticid anti-malarie si 30 de milioane de copii africani au murit de pomana. Isteriile ecologice omoara pe scara larga.

  100 things you should know about DDT

  Rachel Carson’s Ecological Genocide

  Malaria, Politics and DDT

 29. Francesco
  10 ianuarie 2010

  The mini ice age starts here este titlul articolului din Daily Mail unde ni se spune ca US National Snow and Ice Data Centre din Colorado a raportat o crestere cu 409000 mile patrate (26% fata de 2007) a suprafetei acoperite cu gheata in calota glaciara arctica!
  Nu mai mult de doi ani in urma se vorbea despre topirea totala a calotei glaciare, iar acum profesorul Mojib Latif de la IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change – organismul Natiunilor Unite) a declarat:

  „…de aceea ierni ca aceasta vor fi mult mai probabile. Verile vor fi probabil mai reci, iar toate acestea pot dura doua decade sau chiar mai mult.
  Aceste retrageri extreme pe care le-am vazut in ghetari si in suprafata acoperita de gheata a marilor se vor opri. Pentru moment, incalzirea globala a facut o pauza si s-ar putea sa fie o oarecare racire”

  Alelujah! IPCC vorbeste despre Racirea Globala si nu peste mult timp Al Gore va veni cu o alta carte al carui titlu exista deja pe situl Washington Times: An Inconvenient Truth: The Ice Cap Is Growing!

  ice cold

 30. dr pepper
  10 ianuarie 2010

  camil:

  la fel cum ma indoiesc ca vreunul de pe acest blog are acces la informatiile brute, culese la fata locului.

  insa avem niste e’mail-uri interesante ale celor ce detin aceste informatii „brute”.
  bun, deci din cauza ca la polul nord este acum clima ecuatoriala din cauza ca s’a topit gheata asta face ca curentii de apa calda de la polul nord sa impinga curentii de apa rece de la ecuator ceea ce face sa cada iguanele din copacii floridinieni care si’asa sunt prea multe si ameninta ecosistemul.
  spune’mi – tu chiar crezi ce spui?
  tu sti unde e canada?
  cum poate sa fie superfrig in canada iar la polul nord – cald si bine?
  si apropos – ce se mai aude despre gaura din ozon?
  s’a astupat de nu mai e de actualitate?

 31. panseluta
  10 ianuarie 2010

  dr pepper:
  Am citit ieri, nu mai stiu unde, ca, intr-adevar, gaura de ozon s-ar fi astupat din cauza diminuarii catitatii de freon emise de oameni prin frigidere/sisteme de frigorificare. Nu glumesc.

 32. Transsylvania Phoenix
  10 ianuarie 2010

  @panseluta

  Ala care a scris ce-ai citit tu habar n-are despre ce vorbeste cind spune ca s-a diminuat cantitatea de CFC si HCFC emisa de oameni in atmosfera.
  Crede-ma ca stiu despre ce vorbesc; prin natura meseriei am vazut cu ochii mei de nenumarate ori cum se da drumul la R-22 atmosfera. Daca asa ceva se intimpla in America in mod curent, cam ce crezi tu ca se intimpla in restul lumii?

 33. panseluta
  10 ianuarie 2010

  Transsylvania:

  Dragule, scriam sarcastic. Vina mea ca nu l-ai sesizat. Imi trebuie, urgent, emoticoni, si o comunicare mai nuantata.

 34. dr pepper
  10 ianuarie 2010

  ????

  creșterea temperaturii medie a apelor oceanice poate produce perturbări în curenții oceanici, unii calzi, alții rece – după cum ne învață geografia de liceu – curenți ce au o rol atât de mare în tot ceea ce privește clima. e perfect posibil ca încălzirea globală să fie însoțită de manifestări climatice extreme – veri călduroase și secetoase și ierni aspre.

  cred ca mai mult depinde de liceu.
  ca daca la liceu inveti ca vara e friguroasa si iarna calduroasa ( din cauza incalzirii globale) – s’ar putea intr’adevar sa ai un soc cand descoperi ca iarna ninge si vara poti face plaja.
  dar, cum se poate dovedi stiintific – curentii poarta vina.
  asa ca inchideti lumina si geamurilii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian