FUNDATIA IOAN BARBUS

Cassandra din Trappes

Asemeni omonimei sale din Troia, Cassandra din Trappes încearcă să-i prevină pe francezi – într-adevăr nu prin ceea ce spune, ci, într-un “limbaj” mai codat, prin ceea ce poartă – asupra viitorului lor. În acest scop a ieșit la plimbare pe străzile liniștitului orășel din Île de France însoțită de mama și de soțul ei, dar și acoperită complet de burqa, așa cum îi stă bine unei adevărate musulmane; tânăra antileză Cassandra și junele ei soț, Mickael, s-au convertit la islam în urmă cu 5 ani.

Fără să țină cont că este Ramadanul și că în timpul lui stresul crește din cauza postului sever, un echipaj al poliției s-a trezit să aplice legea din 2011 care interzice acoperirea feței în spațiul public, încercând să verifice identitatea ființei acoperite complet de văluri negre, deși aceasta le explica că nu recunoaște legea. Am spus “s-a trezit”, pentru că în mod normal polițiștii, de frica ciocnirilor ulterioare, pentru a păstra pacea socială și a nu avea răniți printre colegi, nu fac astfel de verificări, mai ales într-o “zonă sensibilă”.

Salafistul Mickael s-a văzut și el obligat să reacționeze, așa cum ar fi făcut-o, dealtfel, oricare alt veritabil salafist aflat într-o situație asemănătoare: l-a strâns de gât și i-a învinețit pometul unuia dintre polițiști! A fost reținut! Și în Trappes, unde două treimi din populație provin din imigrație, s-a declanșat intifada! Sute de musulmani pe străzi, înarmați cu cocktail-uri Molotov, pietre și petarde; un elicopter ce survolează înălțimile, țintuind cu reflectorul clădirea și “mobilierul urban” în flăcări și rugurile pe patru roți ce au fost, nu cu mult timp în urmă, mașini. În intuneric răsună canonada puștilor cu gloanțe de cauciuc și salvele de grenade lacrimogene. Pe Twitter, musulmanii absenți își exprimă solidaritatea și regretul de a nu putea lua parte la lupte. A doua zi, un polițist va rezuma, într-o singură frază, noaptea petrecută în acest Fallujah francez: “Am tras aproape 700 de grenade pentru a ieși din încercuire”! Sau din capcană, aș spune inspirat de numele orașului. Salafistul Mickael a fost eliberat: televiziunile au nevoie de un invitat în platou, iar locuitorii de un erou.

Justiția franceză a găsit, și ea, un vinovat! L-a condamnat la 6 luni de închisoare și, potrivit unor surse media, l-a eliberat! A beneficiat de o reajustare a pedepsei! Ablaye și Slimane, acuzați și ei că au aruncat cu pietre în polițiști, au fost eliberați fără a mai primi vreo distincție penală care să le completeze, simbolic, panoplia. Sau, cum constata purtătorul de cuvânt al unuia dintre sindicatele polițiștilor: “Puteți da un oraș pradă focului și sângelui. Legea vă protejează”!

Viviane – mama și soacra duo-ului salafist – a motivat, logic, pe înțelesul tuturor, reacția violentă a mujahedinilor din Trappes: “Știți, între frați, între musulmani, nu se întâmplă așa în mod normal. Poți ataca o altă persoană, poți ataca un creștin, dar nu poți lovi un frate musulman.”!

Și Manuel Valss – ministrul de interne – a încercat o detensionare a situației, vorbind, în asentimentul general, despre dorința locuitorilor din aceste cartiere “sensibile” de “a trăi împreună, de a se recunoaște în istoria, în limba, în cultura, acestei mari țări care este Franța”, remarcând încă odată că: “valul integral nu are nici o legatură cu Islamul, în Franța”. Un mesaj cu nebănuite valențe lirice, dar, după cum observăm, puternic ancorat în realitate, ce personalizează figura unui politician pe cât de tânăr, pe atât de popular printre francezi.

Trappes, la fel ca multe alte localități și zone urbane, nu mai este Franța, așa că Valss n-a greșit cu nimic. În aceste enclave vălul integral poate rămâne un simbol al Islamului! Oricum, viitorul va umbla cu fața acoperită! Casandra a fost blestemată să nu fie crezută, dar nu să se și înșele!

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Bogdan Calehari

Bogdan Calehari

2 comentarii

  1. Ray Inferno
    31 iulie 2013

    In tot acest timp, intr-un alt loc din lume, un musulman se ocupa de atacuri mai sofisticate. A se citi stirea de la acest link http://m.gandul.info/magazin/u…..s-11174625 si, a se sesiza si titlul „politically corect” dat de jurnalistul de la gandul acestei stiri!

  2. Liv STOmer
    31 iulie 2013

    E mare nevoie de un nou Charles Martel. Mare, mare nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian