FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

Cazul Adrian Severin spune adevărul despre stânga românească

Despre cazul de corupţie „Adrian Severin” s-a scris în diferite articole că ar fi ba o glumă proastă, ba una bună, o glumă în orice caz.

Sunt de părere că este de fapt o afacere cât se poate de serioasă şi asta pentru că scoate la lumina zilei, în aceeaşi măsură în care o făcea explozia de la Mihăileşti în 2004, interesul (sau mai degrabă lipsa lui) pe care îl manifestă stângiştii români faţă de proprii alegători. Graba de a ascunde sub preş corupţia endemică din PSD, dispreţul faţă de ideea de justiţie, dar mai ales mizeria etică şi dubla măsură greţoasă, toate sar în ochi de cum deschizi televizorul şi îi vezi frizura de Tintin social-democrat a dlui Severin. Şi asta pentru că n-au trecut nici două luni de când acelaşi partid picheta sediile PDL pentru eliberarea din arest a preşedintelui CJ Argeş Constantin Niculescu, acuzat de luare de mită, trafic de influenţă şi fraudarea unor fonduri europene şi reţinut pentru 30 de zile.

Aşadar în România apărăm corupţii noştri, chiar cu riscul de a pierde voturi, pentru că românul e uşor de prostit dacă îi vorbeşti de solidaritate şi de compasiune, iar în străinătate, dacă fac prostii, le dăm „eject” din partid, mimând din nou solidaritatea, dar mai „piano”, deoarece străinii sunt totuşi mai fermi când vine vorba de corupţie şi nu e bine să ne punem rău cu coana UE. Toată strategia aceasta e posibil să meargă la triburile dintr-o ţară gen Libia, însă în România nu mai merge demult şi asta se vede la vot, unde PSD-ul este de ani buni în stagnare sau în scădere şi va fi în continuare, cu siguranţă, şi la alegerile din 2012.

Legat de dubla măsură, PSD merge pe linia glorios inaugurată de Iliescu şi de înaintaşul său Ceauşescu, care zice că una trebuie să spui şi să faci în afară, unde „te vede lumea” şi te judecă, eventual neacordându-ţi fonduri sau sprijin politic (de exemplu la colegii socialişti ai lui Ponta din europarlament), şi alta în România unde oamenii sunt neinformaţi, dezinteresaţi de politică şi pot fi uşor manipulaţi. Însă exact aici se înşeală Ponta şi colegii lui PSD-işti: mai nou, calculator cu internet, radio şi televizor au sau pot avea, în ciuda crizei, chiar şi ultimii ţărani din Ghimpaţi. Prin urmare nu va fi greu de detectat „strategia” PSD-ului, dacă aşa se poate numi. Iar un om care se simte prostit nu te va vota, pur şi simplu.

Nu asta ar trebui să ne îngrijoreze însă la stânga românească şi nici măcar lipsa de strategie, ci îndărătnicia de a apăra corupţia şi ticăloşia unor personaje ca A. Severin: corupt, xenofob (încă din 2005 îl acuza pe preşedintele Băsescu că ar fi tătar şi că de aceea ar face politica pe care o face), cu un trecut dubios de ministru (vezi molecula de H2O, vezi lista cu agenţii secreţi din presă pe care n-a putut-o produce şi de la care i s-a tras demisia din postul de ministru) şi ca om (un coleg de liceu îmi povestea că la petreceri se îmbăta şi dansa pe mese). Severin, deşi a făcut de ruşine România în multe ocazii, a fost ţinut în braţele PSD de către Năstase, Geoană şi mai apoi de Ponta şi chiar ar fi vrut să fie propus în postul de Comisar European, unde din fericire a reuşit să ajungă Dacian Ciolos. A fost vreo doi ani parlamentar UE şi se pare că, cel puţin printre românii emigraţi, avea o imagine destul de bună. Însă chiar şi acest lucru nu face decât să ne spună în primul rând cât de informaţi sunt alegătorii în Uniunea Europeană vizavi de candidaţii pe care îi votează pentru PE şi în al doilea rând care este, de fapt, imensa valoare politica a celorlalţi parlamentari, dacă Severin al nostru pare bun prin comparaţie. Acum a fost forţat să-şi dea o demisie penibilă, însă nici Ponta şi nici prestaţiile jenante ale lui Severin de la Realitatea şi Antene (ameninţase că va da în judecată pe Sunday Times deoarece au pătruns ilegal într-un sediu al PE şi au filmat fără autorizaţie! – Ceauşescu se răsuceşte-n mormânt) nu îl vor scăpa nici pe el şi nici PSD de un crunt vot de blam. După încă o diversiune maghiară eşuată cu felicitări şi după a nu ştiu cîta moţiune de cenzură picată, să sperăm că nu va fi ultimul.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Liv St. Omer

Liv St. Omer

29 Comments

  1. Pataphyl
    22 March 2011

    Tintin? Aș zice „Singurătatea viezurelui de cursă lungă”

    null

  2. Vladimir Tismaneanu
    22 March 2011

    Excelent articol. In timpul acesta, „amicii” de la Criticatac discuta pe tema „Cui ii este frica de stanga romaneasca?” Le putem raspunde: Parlamentului European, pentru ca spaga seveninana cu amprente de stanga este o boala contagioasa. Dincolo de gluma, chiar ma intreb ce au de spus neo-stangistii de cafenea (clujeana ori bucuresteana) despre acest caz al unui om care s-a proclamat si se proclama, urbi et orbi, ca exponent al stangii romanesti. Ori ce gandesc cei care lucreaza sub coordonarea domniei sale in Institutul „Ovidiu Sincai” al PSD., locul de unde au izvorat documente neuitabile precum „Cezarul trebuie oprit!”

  3. John Galt
    22 March 2011

    Romania ar trebui sa ceara compensari materiale pentru gestul lui. Pai Udrea baga milioane ca un cretin (ce resprezinta STATUL ROMAN, nu cine stie ce partid) sa-si bata joc?

    Sa arda in chinuri! ????

  4. dr pepper
    22 March 2011

    Eu nu vad legatura cu tintin/
    ( in copilarie am avut toata colectia in franceza – ca mai apoi, la maturitate sa dau in mintea copilului si sa imi cumpar toata colectia in engleza)
    hadock, fratii dupont and dupond, castaphiore, milou sau tournesol s’ar simti jigniti de asocierea cu personajele psd-iste de trista si actuala pomenire.

  5. DanCanada
    22 March 2011

    John, e mai bine asa: lasa-l sa se zbata si sa faca galagie ca prostu’, asa face mai mult damage PSD-ului si Stangii in general decit daca si-ar fi facut harakiri cumintel ca ceilalti doi.
    In felul asta intra in panoplia Geoneilor, a marilor clasici ai politicii dimbovitene, desi probabil era deja ????

  6. Liv St Omer
    22 March 2011

    Va multumesc frumos, dle Tismaneanu. Stanga romeneasca, dupa cate inteleg, pana in momentul de fata, evita (in)elegant sa poarte discutia. Astia-s oamenii, ce poti sa mai zici.
    dr pepper->corect, ai mare dreptate ???? ???? ???? :D. Era vorba numai de frizura, dar orisicat, daca ar mai trai Herge, pe cuvant daca nu i-as trimite un mail sa-i cer scuze pentru comparatie.

  7. George Daniel
    22 March 2011

    DanCanada, bine punctat. Cu cat scandalul continua mai mult, cu atat USL are mai mult de pierdut.Daca ar fi demisionat din prima zi, la fel ca si austriacul, in Romania scandalul nu ar fi luat amploare pentru ca oricum RTV, Antenele si jumatate din presa scrisa l-au spalat de mama focului. Asa, chiar si aceste institutii media sunt obligate sa dea stirile despre Severin, stiri ce sunt devastatoare nu doar pentru bursuc, ci si pentru PSD si implicit pentru USL.
    Sa ne bucuram deci ca Severin este o jigodie.

  8. Cristina R.
    22 March 2011

    Liv:

    Grozav articol. N-am decit asta de adaugat:

    A fost vreo doi ani parlamentar UE şi se pare că, cel puţin printre românii emigraţi, avea o imagine destul de bună

    Romanii din emigratie sunt de tot soiul, dar, cum am constat aici si de la fostul blog, exista un contingent insemnat care a inghitit pastila leftista din tarile in care s-au refugiat. Ar fi interesant un studiu sociologic al contingentului.
    Bazat pe experienta mea, par sa fie tipii emigrati dupa 1989, educati si veniti in Vest cu burse la scoli, nu plecati de disperare si de scirba lui Iliescu, a mineriadei si a persistentei „structurilor”–ca unii care scriu aici.
    E un contingent care adopta, reflexiv sau oportunist, ultima moda intelectuala pentru a fi acceptati in „club”. Nu se intimpla doar printre romani. Vad fenomenul la multi tipi educati veniti din Polonia, Cehia, Ungaria, chiar si din China. Si mai constat un curent anti-semitic la aceeasi.

  9. Liv St Omer
    22 March 2011

    Ai sa razi Cristina, dar fostul meu coleg care mi-a spus asta lucreaza la Bruxelles la PE si a plecat din cauza „persistentei structurilor”; in 1996 mergeam cu el impreuna in pantaloni scurti la PNT si la PSD sa intrebam daca n-au nevoie de lipit afise, iar lui ii era rusine de lucrul asta pentru ca asta insemna „sa ia bani de la PSD”; mai demult era „dreptaci” 110%, mi se pare ca avea si rude care facusera inchisoare prin ’50, dar intre timp s-a hotarat ca politica e un domeniu gretos care nu mai merita nici 0% atentie. De aceea, nefiind informat, spunea ca „Severin are/avea o imagine buna, in ochii mei si ai colegilor mei”, de unde deduc ca si colegii lui sunt la fel de (putin) informati ca si el. Adica vreau sa spun ca, la unii, nu e trendiness, e doar lipsa de informatie.
    @ dr Pepper: nu vrei sa facem un mic schimb? :D:D eu am o tona de BD-uri sub forma .pdf, dar nu-s niciodata destule :D:D

  10. Cristina R.
    22 March 2011

    doc @ 4:

    Ai dreptate, analogia cu Tintin e nefericita. Liv se referea la motzul lui Severin, o chestie de ultima moda la tunsoarea baietilor imberbi si a barbatilor tineri, nu de virsta lui Severin. Daca nu ma inseala memoria, moda asta e o revenire la o alta moda fara substanta, exemplificata de James Dean, „rebel without a cause”, care isi demonstra rebeliunea si prin coafura.

    Orice face, Severin nu scapa de ridicol.

    Please embed imaginea, daca se poate si daca merita.

  11. dr pepper
    22 March 2011

    dr pepper->corect, ai mare dreptate ???? ???? ???? :D. Era vorba numai de frizura, dar orisicat, daca ar mai trai Herge, pe cuvant daca nu i-as trimite un mail sa-i cer scuze pentru comparatie.

    ???? Multumesc.
    ( nu de alta, dar eu am fost si ramas din nostalgie un mare fan tintin – si nu multa lume cunoaste personajul – faptul ca ai adus aminte de acest personaj de banda desenata ma face sa cred ca, daca deja suntem doi care stim de tintin – poate o trantim de un fan club ???? )

    Tismaneanu ( sper sa nu se supere, dar mi’e mult mai usor si prefer formula de adresare americaneasca) avea la sfarsitul articolului un link si mi s’a parut interesanta teoria de zig-zag a stangii: presa internationala nu se va referi la omul politic de stanga socialista Severin ci mai degraba la nationalitatea acestuia.
    ( intr’o europa unita)

  12. Pataphyl
    22 March 2011

    Panseluța @10 Link-ul nu duce nicăieri… Fă right-click pe poză și copy image address!

  13. Liv St Omer
    22 March 2011

    poate o trantim, de ce nu. In Belgia unde e amicul meu e foarte cunoscut, si chiar exista fan-club-uri Tintin. Buna observatie Cristina, foarte asemanator si cu James Dean, idolul generatiei hippie, din care inteleg ca Severin a si facut parte. E interesant, apropo de asta, de citit prin interviurile pe care le-a dat anii trecuti, parerea lui Michel Huellebecq, despre generatia hippie. Ii considera o gasca de ipocriti increzuti. Din intamplare (sau nu) i agree completely.

  14. Pataphyl
    22 March 2011

    Stînga românească să ia lecții de la aia americană!

    Caught on tape: SEIU alum organizing to collapse U.S. economy

    Glenn revealed bombshell audiotape evidence of a former SEIU top official, Stephen Lerner, explaining to a group of labor leaders his plans and desire to collapse the stock market and create another financial crisis in the United States. Will this attempt at economic terrorism be taken seriously by the Department of Justice?

    “Clear case of economic terrorism”

    Vezi și The Blaze

    REVEALED — THE LEFT’S ECONOMIC TERRORISM PLAYBOOK: THE CHASE CAMPAIGN BY A COALITION OF UNIONS, COMMUNITY GROUPS, LAWMAKERS AND STUDENTS TO TAKE DOWN US CAPITALISM AND REDISTRIBUTE WEALTH & POWER

  15. Cristina R.
    22 March 2011

    Liv @ 9:

    Nu sunt de acord. „Neinformat” nu are sens in cazul spus de tine. Tine doar pentru cei care nu au acces la informatie, sau doar la o informatie restrinsa, ca in desert sau in munti sau intr-un spatiu in care nu exista decit informatia permisa/data de stapini, guvern, mediile oficiale, etc., care isi traieste ultimile spasme. Controlul totalitar al informatiei mai functioneaza doar in Coreea de Nord.
    Pentru cei care au acces la toate sursele de informatie, ce descrii tu nu e o lipsa de informatie, ci o filtrare a surselor de informare printr-o tertza autoritate, fie ea the „Party line” in cazul academicilor sau a celor care se inspira din pronuntarile celebritatilor, sau prin pre-judecati autohtoniste, sau cine mai stie ce sentiment pre-rational, pre-informatie si evaluare.

  16. Cristina R.
    22 March 2011

    Pata:

    Nu merge. Imi pare rau ca sunt asa de timpita.
    Situl se numeste „Hairstyles for Men”:

    http://www.google.com/images?h…..8;oq=hairs

  17. Liv St Omer
    22 March 2011

    Pai daca eu, X, am acces la tv, radio, ziare, etc, dar aleg sa nu ma informez, cum se cheama ca sunt? Informat cu siguranta nu sunt. Imi declar ignoranta, momentan; scuze dar sunt si cam nedormit si lucrez din greu la un bloc P+3 pe care vreau neaparat sa-l dau gata tonight+fundatiile la o alta casutza, intre picaturi mai postez pe aici cate un comment. Deci probabil ca ai dreptate, si le-am incurcat eu.

  18. Cristina R.
    22 March 2011

    Pata, Doc:

    Se pare ca am reusit!
    Vezi motzuri de tot felul acolo, mai intzepenite la virf, mai valurite, mai distribuite peste tot ca tepii de arici.
    Sa-l salutam pe Adrian Severin ca promotor al modei capilare in Uniunea Europeana si in Vestul generic, si sa-i uram o cariera minunata la un salon de coafura din Paris, Londra, New York sau LA.

  19. Cristina R.
    22 March 2011

    Liv @ 17:

    Se cheama ca esti „informat selectiv”.
    Nici un ipochimen care traieste intr-o zona de informatie abundenta (TV si presa, cel putin) nu e „neinformat”. Informatia e imposibil de ignorat, pe orice cale o primesti, chiar si cind iti vine la o sueta de la bistro sau pub sau la barul de pe plaja din Caraibe.
    Conteaza cum filtrezi informatia.

  20. Liv St Omer
    22 March 2011

    @Cristina R:
    Aseara eram frant, si probabil m-as fi luat la harta cu tine, pt ca „ipochimenul” e prietenul meu, incat m-am abtinut si revin acum. CAnd spui „X trebuie sa se informeze”, eu cred ca ar trebui sa pui problema si de unde se poate informa; cred dealtfel ca problema se pune la fel, si mult mai acut, pentru noi acestia, care am mai ramas prin Romania. Si dintru inceput trebuie sa spun ca da, sunt de acord cu tine, de fapt: este datoria noastra sa ne informam, asa cum e datoria noastra sa mergem la vot, unde putem si cum putem; daca as fi in Canada si sectia de vot ar fi la 1000 de km, m-as da peste cap si m-as duce; si asta nu din cine stie ce dragoste de tara, ci din interese meschine: votul acela ma va afectain viitor pe mine si pe copii mei.
    Ok, si acum sa revin la presa: cineva care va dori sa stie ceva despre ASeverin, care nu e totusi in PE decat de vreo 2-3 ani, dar are o activitate politicamult mai lunga in spate, unde va cauta informatia? In presa din Romania, right? Ei, da-mi voie sa-ti spun ca presa din Romania este in momentul de fata, este de vreo cativa ani buni, de fapt, manipulata la maximum: despre Antene/Realitatea nu trebuie sa-ti mai spun, ca stii, posturile publice de radio/tv au fost sub papucul PSD-ului pana anul trecut, iar ziarele citibile, in momentul asta, in afara de JN, Catavencu Ziua si alte ziare fatis sau nu de stanga, au mai ramas doar Romania Libera si Evenimentul. Dar sa nu uitam ca EvZ a fost condus multa vreme de Nistorescu, ca in EvZ isi publica insusi mai-sus-pomenitul ASeverin logoreele despre „Basescu e tatar, si de-aia e un prost presedinte”, etcetcetc; sa nu uitam ca RL a fost condusa pana in 2009 sau 2010 de Emil Hurezeanu, pe care il vedem in zilele astea la Realitatea pe cine spala si pe cine pupa, incat……ca sa parafrazez pe cineva, presa romana libera, o vorba de dansii inventata. Eu insumi, desi traiesc in Ro., si n-o lua ca pe o lauda, de multe ori am impresia ca ma informez mai corect si mai eficient cititnd blogul nostru (noi fiind un grup de oameni din care – s-ar putea sa gresesc, daca da, corecteaza-ma – majoritatea nu domiciliaza in Ro). Cu siguranta merita facuta o analiza mai profunda a subiectului, dincolo de cliseul „de departe lucrurile se vad mai clar”.

  21. Vlad M.
    22 March 2011

    Liviu, „ipochimen” nu a fost folosit in sens depreciativ.

    Acum, in ceea ce priveste discutia voastra, treaba este complicata. Intr-adevar, fiecare dintre noi are posibilitatea de a filtra informatia, dar pana si pentru asta ai nevoie de o doza de informatie to begin with. Daca ai crescut cu miturile CNN si BBC, cu greu poti accepta ca aia fac propaganda. Daca inca mai crezi ca rolul presei e sa critice puterea (numai pentru ca asa ti s-a spus), cu greu poti sa nu te raliezi aberatiilor de la Antena 3 si Irealitatea TV.

    Suntem prizonierii informatiilor noastre. Cu cat avem mai putine, cu atat suntem mai putin constienti de situatia (informationala) in care ne aflam.

  22. Liv St Omer
    22 March 2011

    Corect, ai dreptate, si e foarte adevarat. Pe de alta parte, e la fel de adevarat ca nici „miturile CNN si BBC” nu mai sunt ce-au fost. Incat sunt de parere ca, in ziua de azi, oriunde ai locui, a te informa corect a devenit un lucru mult mai dificil decat pare la prima vedere. Eu unul n-am locuit multa vreme in vest, deci nu ma pot raporta decat la situatia din Ro., insa in Romania…..stiti voi mai bine cum sta treaba cu presa. Pe urma in strainatate, ca si tv, cred ca nu se prinde altceva decat: Antene, Realitatea, posturile nationale. Deci informatie, da si nu prea, ca in afara de TVR, care abia acum, de cand cu noul director, s-a mai schimbat, nu prea…..Mai departe ziarele online: primul obstacol, ai sa razi, poate, e ca trebuie sa ai timp si rabdare sa le citesti. Daca esti unul ca mine, cu diabet si cu ochisorii fragili….eh. Si nici acelea, in afara de Kamikaze, Evz si RL, nu prea……si si acolo, la RL, cel putin, exista: Alina Mungiu, Cristi Ghinea, Eugen Serbanescu, Cristian Parvulescu si alti mari stangisti redutabili. Cam asta e presa mainstream din Romania, din pacate pentru noi, in momentul de fata.
    Adica, pe scurt, ce vreau sa spun e ca, daca bunica-mea alege sa nu se informeze pentru ca „maica, toti sunt neste mincinosi”, e scuzabila, in fond. Cei care nu sunt scuzabili sunt SOV, Patriciu, Hurezeanu, CTP si altii din aceeasi speta.

  23. Vlad M.
    22 March 2011

    Presa noastra o citesc doar de nevoie si doar pe anumite subiecte, asa ca te inteleg perfect. EVZ, Romania Libera, Hotnews sunt pline de left-wingeri, care mai de care mai incuiati… Doar asa, doar pe teme interne merita o oarecare atentie, desi si acolo treaba e complicata (a se vedea aberatiile aparute azi in RL despre pozitia Romaniei fata de Libia).

    Revenind la problema noastra, sigur, vinovatiile nu sunt egale (un Hurezeanu este de sute de ori mai vinovat decat un om care se preda sistemului si renunta la a-si mai bate capul), dar fiecare dintre noi trebuie sa caute a se descurca prin noianul de prostii si dezinformare… In fine, daca bunica are o scuza ca il injura pe Boc (nu toti putem sa ne adaptam la noile realitati, cu atat mai mult intr-o perioada in care manipularea s-a rafinat), unul sub 30 de ani care sustine contractele colective de munca, contractul pe perioada nedeterminata si salariul minim pe economie (socialismul cu fata umana) nu are nici una.

  24. Liv St Omer
    22 March 2011

    Aici vroiam sa ajung: un Hurezeanu este de sute de ori mai vinovat pt. ca, acum, „in momentul politic actual”, cum ar zice Caragiale, ii face spalaturi (mi s-a spus ca ar trebui sa ma feresc de epitete, dar in cazul asta chiar nu ma pot abtine) lui Iliescu sau, si mai grav, lui Vantu. Citesc acum articolul vostru http://inliniedreapta.net/moni…..-de-salon/ si se increteste pielea pe mine. Poate ca n-ar strica, in Romania si nu numai, asa cum a fost acea greva impotriva benzinarilor, cand se platea benzina numai cu monede de 1 leu, sa facem o greva impotriva anumitor ziare/televiziuni, si sa nu le mai vizionam/cumparam. Ar fi, in Romania, cel putin, vizavi de Antene/Realitatea, de exemplu, un gest care ar produce o insanatosire mintala foarte necesara in momentul asta.

  25. Cristina R.
    22 March 2011

    Liv:

    N-am vrut nici un moment sa te pun in „defensiva” si sa distrag atentia de la articolul tau minunat. Cum a facut-o Vlad M mai bine ca mine, am vrut sa spun ca informatia si receptionarea ei depind de tot felul de circumstante, fizice si culturale–cum, de alfel, o arati si tu.

    Eu am avut „sansa” de a fi venit aici o „carte alba” din punct de vedere politic. Uram politica, pentru ca o identificam cu dictatura comunista si suferinta personala. Aveam, insa, o educatie umanista de mina intii, care a fost baza trezirii de mai tirziu, si care m-a ajutat sa filtrez o cantitate uriasa de informatie. Timp de vreun deceniu si jumatate m-am uitat la TV (cind aveam un TV hand-me-down de la colegi generosi) la orice program pe care-l apucam. In acelasi timp, citeam cu sfintenie The New York Times, The Washington Post, si The Baltimore Sun.
    Cind TV-urile expirasera si inca nu-mi permiteam sa cumpar unul nou, am trait ani buni cu radioul la urechi. M-am miscat pe toate frecventele si programele, de la Radio Vatican la Pacifica Radio la NPR la statii „negre” evanghelizante si de gospel si spirituals la statiile politice negre radicale din zona Washingtonului, ca cea unde functioneaza comentatorul Joe Madison, aka the Black Eagle la statii care-i puneau pe Rush Limbaugh si pe Dr Laura Schlesinger pe unde. Pe 11 septembrie, 2001, ascultam in drum spre slujba la radioul meu portabil emisiunea de diminteata de la ABC News.

    N-as schimba experienta asta pentru nimic in lume. In timp, am observat ca tipi ca Rush spuneau ce mediile traditionale aservite stingii ascundeau sau deformau in stiri si analiza. Asta e explicatia simplissima–si adevarata conform regulii lui „Occam’s Razor”– observata si traita de mine, a fantasticei ascensiuni a radioului conservator. E un radio de adevarata dizidenta la establishmentul neo-comunist care preluase toate mediile de informare in masa, si o face inca.

    „Trezirea” mea la un punct de vedere clar politic conservator s-a intimplat pe fundalul asta, saturat de informatie, in care am fost obligata de educatia din tara si de constiinta sa decid de ce parte sunt, adica pentru ce traiesc.
    Dupa septembrie 11, 2001, indiferenta si detasarea „‘telectuala” n-au mai fost o optiune.

  26. Cristina R.
    22 March 2011

    Liv:

    PS:

    In timp, am observat ca tipi ca Rush spuneau ce mediile traditionale aservite stingii ascundeau sau deformau in stiri si analiza

    Am gresit. Mediile traditionale, o clica sponsorizata de Soros si altii asemenea lui, impreuna cu Obama, mint si dezinformeaza cu nerusinare KGB-ista.
    Obama nu deschide gura fara a spune o minciuna.

  27. Liv St Omer
    22 March 2011

    Ok Cristina, again: no offense, none taken. Ceea ce spui tu e interesant, se pare ca si tu ai o experienta de viata de invidiat, ca mai toti membrii ILD, am impresia. Ce sa spun, n-am fost niciodata in USA, nici macar ca si turist, prin urmare nu pot sa spun decat ca, daca e sa coroborez cu ce (putine) informatii despre USA ajung pana in Romania, probabil ca asa este cum spui tu; JFRevel spunea pe undeva ca in media din toata lumea, se pare, stangistii predomina. Repet, fenomenul ar merita o analiza mai profunda, si nu cred ca ar trebui sa luam asta ca pe un dat: ca stanga e la putere si ca asta e. Pe de alta parte, probabil ca, din postura de consumator de media, asta-i singura solutie, cum ai facut tu si cum fac si eu: sa consumi cat mai mult. Presa conservatoare e, adevarat, mai buna si mai cinstita, presa din Romania, in schimb, mai are cativa ani pana sa devina comestibila, efectul negativ al epocii Brucan se resimte inca.
    Multumesc pt. „articolul meu minunat”, si ale tale sunt la fel, cele despre Arcade Fire, Oliver Stone, Liz Jones.

  28. Cristina R.
    22 March 2011

    Liv @ 27:

    Multzam de raspuns si cuvintele bune.

    Cit despre

    o experienta de viata de invidiat

    n-as duce-o chiar asa de departe. Cind toate astea se intimplau, as fi dat orice sa ma pot intoarce la certitudinile anterioare si la confortul familial si familiar al „descurcarelii” si balacarelii fara de lege din Romania. Las detaliile existentei mele de zi cu zi din aceeasi perioada la o parte, din pudoare, ca sunt si mai rele. Vexatiile intelectuale se rezolva, cumva. Cind te trezesti in strada, fara acoperis, cu un pisoi pe care trebuie sa-l lasi in urma, jocul se schimba profund.

  29. Pataphyl
    22 March 2011

    Panseluța:

    confortul familial si familiar al “descurcarelii” si balacarelii fara de lege din Romania

    Micuț adaos: …și al sclifoselii, pe cît posibil fandosit-umile. …Greață, asta spune Liv! – nu numai el, și tu, și eu, și ai noștri prieteni. E trist cînd găsești cheia, umbli cu ea de gît… și atît!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

România a făcut mulți pași în direcția corectă de la revoluția din 1989. Cu toate acestea, revoluția nu a fost niciodată terminată în România. Influența malefică a Rusiei, datorită proximității sale geografice față de România și relația continuă a României cu China comunistă, creează multe probleme care subminează progresele economice și democratice ale României, precum …

adrian zuckerman foto