FUNDATIA IOAN BARBUS

Atac islamist în Etiopia: 69 de biserici arse, mii de refugiati

Biserici si case ale crestinilor evanghelici din Asendabo, localitate aflată la 300 km de capitala Addis Ababa, au fost incendiate la începutul lunii. Mii crestini au fugit din orasele lor de bastina către zone mai sigure.

Mai mult de 46 de biserici ale Bisericii Penticostale Kale Hiwot (Cuvântul Vietii) si 23 apartinand altor grupuri crestine au fost arse, a spus Temesgen Wolde, coordonator al departamentului Kake Hiwot din Jimma City. Biserica lui adăposteste într-un cort 80 de refugiati crestini.

Atacul a avut loc după ce musulmanii au acuzat Biserica Kale Hiwot că a aruncat la toaletă Coranuri si le-a folosit paginile ca hârtie igienică. Într-o scurtă perioadă de timp, un mare grup de musulmani ne-a atacat biserică urlând “Allah Akbar!” (Allah e mare n.t.)

SURSA   RNW

Vlad M.

Vlad M.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian