FUNDATIA IOAN BARBUS LOGO SM

Atac islamist în Etiopia: 69 de biserici arse, mii de refugiati

Etichete:

Biserici si case ale crestinilor evanghelici din Asendabo, localitate aflată la 300 km de capitala Addis Ababa, au fost incendiate la începutul lunii. Mii crestini au fugit din orasele lor de bastina către zone mai sigure. Mai mult de 46 de biserici ale Bisericii Penticostale Kale Hiwot (Cuvântul Vietii) si 23 apartinand altor grupuri crestine …

Biserici si case ale crestinilor evanghelici din Asendabo, localitate aflată la 300 km de capitala Addis Ababa, au fost incendiate la începutul lunii. Mii crestini au fugit din orasele lor de bastina către zone mai sigure.

Mai mult de 46 de biserici ale Bisericii Penticostale Kale Hiwot (Cuvântul Vietii) si 23 apartinand altor grupuri crestine au fost arse, a spus Temesgen Wolde, coordonator al departamentului Kake Hiwot din Jimma City. Biserica lui adăposteste într-un cort 80 de refugiati crestini.

Atacul a avut loc după ce musulmanii au acuzat Biserica Kale Hiwot că a aruncat la toaletă Coranuri si le-a folosit paginile ca hârtie igienică. Într-o scurtă perioadă de timp, un mare grup de musulmani ne-a atacat biserică urlând “Allah Akbar!” (Allah e mare n.t.)

SURSA   RNW

Vlad M.

Vlad M.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *