FUNDATIA IOAN BARBUS

Ce-am auzit la revoluţie

Lozincile zbierate sinistru de la tribună mi-au amintit de parodierea discursului lui Hitler de către Chaplin. O explozie de ură şi iraţionalitate, împănată cu melodiile Corului Armatei, reluate obsesiv. La un moment dat, sindicaliştii au părăsit tribuna, iar ostilităţile cred că au fost preluate de un „revoluţionar” care dikta lozincile. Mă gândesc cu oroare că printre cei care-i preluau urletele nefireşti erau profesori ai copiilor noştri.

În ordine cronologică, iată lozincile şi frazele care mi-au atras atenţia (ele arată şi o evoluţie a stării de spirit a revoluţionarilor):

Boc cel mic, nu ne dă nimic!
Ăla mic și ăla chior, și-au bătut joc de popor!

Dacă nu vor să le numărăm noi ouăle, să voteze cum trebuie!
O revoltă mică și guvernul pică, o revoltă mare și cu marinarul!

Unica soluție, înc-o revoluție!
Cine a fost atunci pe baricade va fi și acum!

Vom reveni aici, dar nu pașnic pentru că trebuie să facem curățenie în Guvern, în Parlament.
Va fi vărsare de sânge la alt nivel.

Bucureștenii au renunțat să lupte.

După vot, revoluţionarul Victor Ponta trăgea concluzia: „Nu mai avem democrație, s-a zis și cu Parlamentul. Depinde câți oameni vor avea curajul să se bată cu acest regim care e muribund!”

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

GMT

GMT

3 comentarii

 1. Florina B.
  28 octombrie 2010

  Ce scarbos! Din pacate are dreptate GMT. Intre manifestanti si suporterii lor erau foarte multi oameni cu studii. Asa ca tot mai bine la coada vacii si la tinichigii.

 2. Pataphyl (Andrei R.)
  28 octombrie 2010

  Florina, cunosc enorm de mulți oameni cu studii, foarte mulți lasă impresia c-au „făcut” la seral – e așa o noapte în capul lor… :mrgreen:

 3. Gentleman Jack
  28 octombrie 2010

  E tare zisa aceea a lui Ponta! Daca regimul este muribund de ce imi trebuie curaj ca sa-l bat? Dar de ce mai trebuie sa-l bat? ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian