FUNDATIA IOAN BARBUS

Ce vrem, aia facem! sau Furtuna Perfectă

Campbell’s Maxim:

Hell is the place where everything tests perfectly and nothing works.

Wincorn’s Law:

There are three kinds of people: those who can count and those who can’t.

Nikita Preahin aduse acasă polița de asigurare cu chenar liliachiu și cercetă îndelung, la lumină, filigranul.
Care ca să zică statul ține seamă de nevoile noastre? zise el pe un ton sumbru. Îi ajută pe chiriași? Foarte bine! Acum putem face ce vrem.

Cuvintele lui băgară atîta spaimă în toți, încît în noaptea aceea nimeni nu mai închise ochii în Cuibul cațelor. Dunia își strîngea lucrurile în bocceluțe, iar chiriașii ei la cîte un pat plecară să-și petreacă noaptea pe la cunoștințe. În tot timpul zilei, se supravegheară reciproc și cărau mereu din casă cîte ceva din avutul lor.
Lucrurile erau clare. Casa era condamnată. Nu putea să nu ardă. Și, într-adevăr, la douăsprezece noaptea se aprinse – din șase părți.

Preahin, beat, ședea pe cufărul său cu colțuri ghintuite și se uita, cu o privire îndobitocită la ferestrele pline de scîntei, spunînd: „Ce vrem, aia facem„. Ghighienșvili își mirosea, scîrbit, mîinile care puțeau a gaz și, de fiecare dată după ce le mirosea, le ștergea de pantaloni.

Ilia Ilf & Evgheni Petrov – Vițelul de aur

Punctul Zero: Ochelari de cal de lemn

Vizionarismul Smileyescian din perioada văcăroyală e deja piatră seacă de temelie fundamental/sentimentală (citat din memorie, varianta (med/it/er)ativă Alzheimer): Dragi tîlharăși și crétini, aproape am învins, sîntem aproape de fundu’curbei, tragem în huligani în(drept/stîng)ățită nădejde să atingem idealul creșterii zero, obiectiv zen-ital ce ne mînă-n lupta cea mare sau dacă nu la munte (…căci bătrîna șandrama știa cele 6 puncte unde să se pună foc la Cuibul cațelor, cum se va vedea mai jos).

Bazacon(ner)ii nenecesare dar eventual utile:

De ce numerotăm doar cu Zero? Pentru că Zero-i cifră taqiya fiind (barb)arabă în ciuda (h)indușilor în eroare care poate nici n-au existat (cum zicea Ostap Bender despre evreul Iceberg). Dacă-i în față nu se pune deși a fost ales, dacă-i la (t)urmă nu contează. Unu pe infinit e foarte important căci e zero, dar numai la limită. Unu’ nu contează căci noi și mai ales ei sîntem mulți, infinitul nu-i un număr real, e doar așa, o abstracție așa-zisă (vorba iliescului) care nu contează, cum să împarți nu contează la nu contează? E nimic, măcar e echitabil, să-i zicem zero și să-l înmulțim. Bun, îl înmulțim, facem ce facem și ne-apucăm să împărțim. Cum să-mparți nu contează la nu contează, zero la zero, nula na nula? Problemă chinuitor de inexistentă, ca minciuna-n falș: de ce sistem binar, să se certe zero cu unu? Dacă-i bună o lege pentru toți, de ce nu și o cifră pentru toți: nulă deci impasibilă, de neschimbat, un Allah, ein Fuehrer. Probleme? Nu, căci cauzează (baia)zid: chinezesc, al Berlinului, al tăcerii, The Wall (we don’t need no education), Barack, tear down this Wall Street. Cică va urma (dacă nu sîntem atenți…)

Punctul Zero Plus: Scîndura de călcat în străchini

Iraționamente nevinovate mintal dar nu lipsite de importanță, ca de exemplu:

– un billion jumate de chineji fac un PIB oleacă mai mare decît de zece ori mai puțini japonezi – deci China a depășit Japonia ca putere economică. Billary Flinton e în fine felixită, poate să-și permită tîrlici Avidas originari! Se poate încălzi global, nu-i vorbă-n vîntu latră cîinii.

– cei 0.0015 trilioane de chineji se mută-n Liechtenstein, ducat care pe lîngă turism produce timbre. Dacă un liechstensteinez linge 10 timbre pe minut, e adevărat că poporul frate chinez va linge un trillion de timbre în mai puțin de 25 de minute? (poate am greșit grav la calcule, nici nu le-am făcut, dar vă dau un sfat: neglijați zerourile!)

– concluziile lipsesc, e periculos și mai ales imprudent să tragi (de) concluzii. Te pot molesta la cap, capul are o formă ce aduce a Zero, (aka nimic – vezi mai la vale), luăm bolovanul de la Sisif și – nihil sine zero – ho’la deal la titlu. Și tot așa… dopo l’uso tirare la maniglia.

Punctul Zero AraBarat: Momo

Trei Momo cunosc pe lume. Iaca MoMo meu preferat:

(Notulă explicativă: proliferarea numitei aschimodii a fost anticipată acum 4 decenii.)

Nox

Ascultă păunii în media nopții.

Moarte albastră, moarte ferice

ei ne anunță cu glasuri novice.

Ascultă păunii în media nopții.

Căci dinspre codrul supus legănării

glasul lor vine multiplu ca ierbile
:

eu zic că acesta e foșnetul mării,

cerbii invocă duioasele cerbile.

Ascultă păunii în media nopții.

Căci încă mai sună un bucium în lume

la cumpăna nopții și foarte departe

apare și duhul sublimei huidume

ce guvernează pădurile moarte
.

Ascultă, ascultă păunii.

La ce să te primbli pe drumuri de noapte,

de ce să te duci la arhaicul iaz

cînd luna revarsă lumină de lapte

și nici nu mai știi de trăiești sau ești treaz.
.

Mai bine prefă-te tu însuți în pasere,

plisc ascuțit vei avea, ciuguli-vei

rubinele roșii la fel ca pe mazere

ori mici bombonele deasupra colivei.

Ascultă păunii în media nopții…

(Mihai Ursachi, Missa Solemnis 1971)

Trei MoMo? – cel puțin așa susține Glenn Beck:


Indicății prețioase: 1. Vizionați primele 21 de minute ale clipului pentru a afla despre ce vorbim în cele ce urmează. 2. Foncție de situațiune, mai vizionați o dată, Sisif avea și el intenții lăudabile.

Primul Momo: Albastru și global: ONU (O! Nu? – Ban Ki –MoMoon)
Al Doilea Momo: cel Verde ce se vrea global, pedofilul MoMo ajutat de ceilalți doi Momo, albastru și roșu. Ilici chiar a văzut steaguri verzi la legionarii din Piața Universității, semiluna n-avea cum s-o vadă că era ceață.
Al Treilea Momo: Roșu ca sîngele vărsat azi și mîiine ca și ieri: Gavarit Momoskva, vine tare din urmă M.O. aka Marxelle Obama. Iliescu rîde de se tăvălește – are două semiluni copulate felixit cît să facă un zero și o frăție USLimă.

Punctul Zero cu felicitări: Surse de inspirație neexpirate

TRU

China intră în lunga serie istorică a statelor care au decis să „ajungă din urmă” Occidentul

Lucian Davidescu via Aniketos

Cele peste două trilioane de dolari din rezerve nu sunt un avantaj ci un risc. China nu poate cere nimic în schimbul lor, iar ameninţarea că i-ar vinde ar provoca în SUA doar un hohot de râs. L-ar scuti pe “Helicopter” Ben Bernanke de nişte cheltuieli cu cerneala.

Rogozen,

Dar să privim prin binoclul deschis de Rogozen şi să recunoaştem cinstit. Întâlnirea dintre Dalai Michnik şi Pleşu a prilejuit rejucarea războiului civil din Spania sub cupola Ateneului. Fasciştii nu au fost prezenţi fizic, dar duhoarea lor a fost omniprezentă.

Michnik. Scurt tratat de iertare a comuniştilor

Cuprins de zelul iertării torţionarilor (să nu cumva să pornim la vânătoare de vrăjitoare) şi neîndurător cu scăderile Bisericii Catolice poloneze în lupta acesteia cu Imperiul Răului, Adam Michnik a predat în România, la Ateneu, lecţii de iertare a comuniştilor.

plus cuvîntul-ciomag furnizat de Bogdan Calehari

După aceste revoluții, călăii au rămas la putere sau au pierdut-o pentru scurt timp, mă refer la puterea politică pentru că de cea economică s-au folosit nestânjeniți. Așa că ura noastră le este singura pedeapsă. Adam Nimik poate să se privească cu simpatie.

plus, evident, Pur și simplu nu-i nimic! (Categoria: Eu sînt mic, nu știu Michnik!)

Ideea de stânga şi dreapta a apărut pe fundalul rivalității dintre monarhie şi burghezie. Din momentul în care egalitatea în drepturi a fost stabilită, această divizare a încetat să mai existe. A continuat să existe în ceea ce priveşte drepturile sociale, dar chiar [în acest context], situaţia s-a schimbat. Astăzi, nu mai pot să spun că stânga este de partea celor săraci şi că de drept este de partea celor bogaţi

dr pepper și piramida (neegipteană)

Problema este nu numai că s’au terminat banii dar nu mai au de unde să se imprumute. Așa că piramida stă să cadă.

dreapta/dictatorul care este (Categoria „dăm bere numai la sindicaliști” – Ilf & Petrov, Douăsprezece scaune)

Nu răspund la atacuri la persoană, la bășcălii, la acuze. Nu sînt socialist/arab/liberal/ateu/uslaș/tonomat.etc. Lumea e diversă

Costin A.

Gaddafi, prieten cu Obama

Corneliu, pour la bonne bouche

Domnule, pe ce lume traiesti?

Punctul Zero cu Minus: Minussein Zerobama, Drobul de Sare pe Rană

Președintele ales al Statelor Uimite Acum își poate salva țara, indiferent care ar fi aceea, emigrînd în Zimbabwe: o sută de trilioane de dolari mugabezi ar putea acoperi cumva parte din datorii. Decît nimic™, mai bine oleacă!

Poate zice oricum și el, ca țărănoiul de Bush-e-de-vină: Mission Accomplished: The perfect Storm is here

Șase, vine! Cu cele 6 (pînă la 666) puncte:

– Ruinarea, slăbirea sau măcar terfelirea economiei
Războaie și Islam, cam ca-n Tolstoi, Război & Pace, (e bine știut ce-i aia Religia Păcii™)
– Haos la frontiere prin invocarea MuCu & CoPo
– Aruncarea în derizoriu a problemei energiei, cu ajutorul istericalelor verzi ale Goracolului
Corectitudinea Politică, cu sindicaliști comunistoizi, comuniști rasiști, invertiți (nu neapărat gay în căutarea tainei căsătoriei) și alți anihilatori de Constituție
Inamicul Dinăuntru (Enemy Within) prin toate cele de mai sus, plus Mainstream (co)Media

Așa că întrebarea finală privitoare la incendiera Cuibului cațelor e perfect îndreptățită:

Where do You Stand, Mr. President?

(de data asta Glenn a fost corect politic; evident doar o figură de stil retorică, căci știa răspunsurile, tocmai le dezvăluise!)

P.S. Reacția de ultimă oră a stafiilor reunite în sindicatul bigbrotherhood, zvon de la ultimul pe listă (prin bunăvoința trimisului nostru special Pataphylici):

Plecat-am nouă din Vaslui
Acuma-s veche dar fac pui.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Pataphyl

Pataphyl

5 Comments

 1. Corneliu
  26 February 2011

  Pata, apropo de Zimbmugababwian Dollar:
  Minussein Zerobama nu trebuie sa plece in Zimbmugababwe. El de pe acum face la fel.
  Ajuta-l numai cu cerneala.

 2. Liviu Crăciun
  26 February 2011

  IN MEMORIAM MONICAE LOVINESCU

  Punctul (din lat. punctum, gaură) unu (cîte unu) – (rezident, normalmente pe solul getodacicomunist, bien en dessous de zéro):

  Motto:

  Oare ei relele ştiură
  In care pre locuitori împlîntă
  Neodihnita democratură?
  Unul cu altu luptă, să frămîntă,
  Unul pe altul surpă, micşorează,
  Cetăţean pă cetăţean irumează.
  (Ion Budai-Cajvanul: Euromâniada)

  Sub atenta conducere şi supraveghere a Magisterului ot Cajvana, Patafizician de renume & Pornofil, Luca Piţu, examinarea bahluiaţă a savoirului studentin în vasta (enlarged) materie a împuşcărierilor Subventralului Organ, Universecuritatea Iaşiotă, văleat 2008:

  Profesorul Luca Pitu le-a dat studentilor la examen sa traduca note de la Securitate. Turnatoriile apartin unor profesori de la Catedra de Franceza, colegi cu disidentul iesean. Potrivit relatarilor studentilor, autorul unei note ar fi chiar decanul.
  […]
  „La unul din subiecte trebuia sa traducem din romana in franceza o nota informativa. Numele de cod era «Stejar» si spunea in vreo 5-6 rinduri despre niste carti pe care profesorul Luca le primea din Franta. Am facut insa si la cursuri exercitii de acest gen si nu mi s-a parut un examen foarte dificil”, a spus una din studentele profesorului.
  […]
  „Nici nu stiam ca subiectul care ni s-a dat la examen e o nota informativa adevarata. Este foarte interesant. Domnul profesor Luca Pitu este foarte simpatizat de studenti. Isi tine foarte bine ora si vorbeste o franceza impecabila”, a spus o alta studenta.
  http://www.ziaruldeiasi.ro/loc…..eza~ni4k5v

  „Și poate că așa ne-om vindeca de râie.”

  (a se lua drept omagiu)

 3. calehari
  26 February 2011

  In vremurile cand negustorii de arta nu erau inca nascuti , cand arta nu avea critici ci doar admiratori sau simpli privitori, cand ” ism-ele ” nu fusesera inventate pentru a raftui arta , cand cei ce pictau erau , unii , numiti cu respect Mesteri si dupa aceea pictori , in acele vremuri ,unele tablouri ascundeau , minunatii , ce ramaneau secrete pentru privitorul grabit . Din aceasta cauza , erau cautate , cumparate si indelung contemplate de catre cunoscatori . Actiunea personajelor din prim-planul tabloului era incadrata de un peisaj natural superb , cu munti ce delimitau orizontul inalt si cuprindeau intr-o stransoare generoasa , pajisti verzi , ape , petice de padure , satul in care , si in jurul caruia , locuitorii erau surprinsi in timpul activitatilor cotidiene . In acest mare peisaj , mesterul ” ascundea ” , folosindu-se de pensule fine si pictand sub lupa , povesti despre localitati atacate si parjolite de cete de navalitori sau descopereai uimit ca in vaile muntilor si pe versantii lor , oamenii isi construiau case sau isi duceau la pascut turmele .
  Citind articolul , nu odata , pot sa spun : Pataphyl , mare mester esti !

 4. Silvapro
  26 February 2011

  Ac de cojoc

  O idee despre (co)media – pentru a i se veni de hac
  Se poate demonstra f. usor ca media e de stinga, printr-un sondaj. According to research methods and criterions, se aleg ziarele cu tiraj ridicat, se numara intr-o perioada de timp cite articole sint scrise din unghi stingist si cite din unghi de dreapta, se socoteste procentul. Apoi se compara cu procentajul de oameni din acea tara care adera la fiecare din cele doua orientatii politice (ori ca se efectueaza sondaj pe un semplu arbitrar din pupalatie ori se ia dupa rezultatele de la alegeri). Gap-ul care va reiesi, va fi asa de pronuntat ca va anula orice dubiu.

  Se ridica insa problema unde se pot publica concluziile, ca e de la sine inteles ca acele ziare se vor impotrivi sa arate cit de mirsave sint. Dar totusi vor fi cai – in celelte ziare, in reviste care cauta cancanuri si umbla dupa rating, la fel diferite chanels de televizor, radio, etc. Important e sa se faca vilva. Chiar si sa se imparta pamflete pe strazi la trecatori. Pentru asa ceva merita partidelor de dreapta sa cheltuie niste bani.

 5. dr pepper
  26 February 2011

  Cred ca este pentru prima data cand Obama a vorbit ca un adevarat presedinte al Statelor Unite.
  Obama: I believe in the 2nd Amendment

  Sper sa si creada in ce a spus.

  “The Second Amendment of the United States Constitution allows American citizens to carry weapons and this principle is defended,” the Mexican reporter said. “However, President Calderón has said that this law in Congress–this could actually go against U.S. agents, and this has happened. So, President Obama, in Mexico we have the veto, the power of veto. I don’t know how far you have the ability to veto that law that has been approved. And if you have that responsibility, why don’t you do so, sir? How long are we going to allow Mexicans to be murdered–and not just Mexicans, but now Americans, as well?”

  Obama responded: “Well, the Second Amendment in this country is part of our Constitution, and the president of the United States is bound by our Constitution. So I believe in the Second Amendment. It does provide for Americans the right to bear arms for their protection, for their safety, for hunting, for a wide range of uses. That does not mean that we cannot constrain gun-runners from shipping guns into Mexico. And so we believe that we can shape an enforcement strategy that slows the flow of guns into Mexico, while at the same time preserving our Constitution.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi