FUNDATIA IOAN BARBUS

Cel mai deştept dintre preşedinţi. Lagărele poloneze ale morţii

Deştept. Inteligent. Strălucitor. Tripleta de adjective cele mai folosite pentru a-l descrie pe preşedintele în funcţiune al SUA. Încercaţi o căutare Google la care să asociaţi numele Obama cu „smart”, „intelligent” sau „brilliant” şi veţi fi îngropaţi de avalanşa de rezultate.

David Brooks de la New York Times l-a întâlnit pe Briliant în 2005 şi s-a cutremurat: „Îmi aduc aminte cât se poate de clar o anumită imagine – şedeam amândoi pe sofa, iar eu priveam la pantalonii lui, mai ales la dunga de la pantaloni perfect călcată, şi m-am gândit imediat a) va fi preşedinte şi b) va fi un foarte bun preşedinte.” În noiembrie 2008 istoricul Michael Beschloss a afirmat că Obama este posesorul celui mai ridicat coeficient de inteligenţă dintre toţi preşedinţii americani. Întrebat cam cât de mare ar fi acest IQ minune, dl. istoric a spus că nu ştie precis, dar sigur trebuie să fie aşa.

O listă de sclipiri obamice ulterioare: SUA este formată din 57 de state; Canada are preşedinte; în Austria se vorbeşte austriaca; America e veche de 20 de secole; afganii vorbesc araba; insulele Falklands (sau Malvinas) din Atlanticul de Sud se numesc de fapt Maldives (întâmplător aflate în Oceanul Indian); nu există niciun precedent juridic în care Curtea Supremă americană să fi invalidat o lege a Congresului. Apropo de ultima perlă: Obama este absolvent magna cum laude al facultăţii de studii juridice de la Harvard.

Ultima perlă a devenit recent penultima. Marţi, preşedintele IQ a făcut o gafă care i-a înfuriat enorm pe polonezi. Cu ocazia decernării postume a Medaliei Libertăţii eroului polonez Jan Karski, Obama a menţionat „lagărele poloneze ale morţii”. Karski, un ofiţer în armata de rezistenţă a Poloniei în perioada celui de-al doilea război mondial, a fost martor direct la suferinţele îndurate de evreii încartiruiţi în ghetoul Varşoviei şi într-un lagăr de tranzit din apropierea oraşului. Karski a depus mărturie în faţa preşedintelui Franklin Roosevelt şi astfel s-a numărat printre primii care au adus la cunoştinţa lumii libere genocidul nebănuit care avea loc în Europa.

Obama a reuşit să anuleze medalia pe care o acorda, cu o singură remarcă stupidă citită fără discernământ de pe telepromter. Presa poloneză fierbe, iar reacţia politică a fost fermă: Radek Sikorski, ministrul de externe, a cerut scuze oficiale, iar Donald Tusk, prim-ministrul polonez, a dat publicităţii un comunicat oficial care în prima frază specifică destinatarul – preşedintele Barack Obana – iar în a doua numeşte simptomul – ignoranţa. Casa Albă a transmis un mesaj de scuze, dar amintirea pe care o lasă prezentul locatar nu este una de recunoştinţă şi respect, ci de imbecilitate involuntară.

Recentul incident, cuplat cu imbecilitatea voluntară din septembrie 2009 când acelaşi deţinător de IQ record a declarat că va arunca la coş planul lui Bush pentru un scut antirachetă în Polonia de dragul unei resetări de basm a relaţiei cu Putin, şi cuplat cu a doua imbecilitate voluntară, cea din aprilie 2010 când Obama a preferat o partidă de golf în loc să participe la funeraliile lui Kaczynski, formează o tripletă care îl contrazice pe istoricul Beschloss. I s-ar putea spune Imbecility Quotient. Ar fi însă nedrept faţă de dunga de la pantaloni.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

27 de comentarii

 1. DanCanada
  31 mai 2012

  Intr-adevar, urias „blunder” ????
  Are Hussein blunders cu ghiotura: „above my pay grade”, cum l-a „stab in the back” pe Bibi, cum i-a cerut Iranului oficial o drona doborita inapoi, cum s-a bagat in Libia pentru ca n-a mai suportat „the killings” riscind un razboi peste capul Congresului (dar in Siria nu se baga) etc etc.
  Chiar, daca s-a bagat Clinton in Serbia pe motive umanitare, acu’ de ce Hussein nu se baga in Siria?
  Oricum o sa avem liste complete cu timpeniile lu’ The Clueless One imediat dupa ce alegerile Romney vs. Obambi intra pe rol ????

 2. emil borcean
  31 mai 2012

  Cea mai recenta strigare de campanie electorala: New York Times si Newsweek au articole similare despre cum O’Duru da personal indicatii pretioase apropo de jihadistii vinati de dronele americane. Astea sunt proptele foarte recente, de acum doua sau trei zile. Eh, imediat dupa asta vine O’Dunga si da cu tifla peste medalie. This guy is priceless!

 3. Liv St Omer
  31 mai 2012

  Da mai, destept om, bun baiat. Trimisesem lui Vlad+Costin asta inainte sa citesc articolul vostru:
  http://news.yahoo.com/blogs/ti…..14736.html
  Pai daca pana si Yahoo, care, dupa cate stiu eu, e de stanga…..

 4. Liv St Omer
  31 mai 2012

  Apropo de ultima perlă: Obama este absolvent magna cum laude al facultăţii de studii juridice de la Harvard.

  Eh Emil…..si scolile astea, nu mai sunt ce erau….produc acum pe banda rulanta „ocupisti”….

 5. Anca Cernea
  31 mai 2012

  Polonezii fierb de indignare, și sunt mulți în SUA, câteva milioane, cu drept de vot. E drept că, oricum, nu prea înclinau să-l voteze pe Hussein, nici dacă nu era tâmpenia asta.
  Conservatorii din Polonia sunt însă nemulțumiți de felul cum s-a ocupat guvernul de stânga de lămurirea acestui fals istoric revoltător al „lagărelor poloneze ale morții”. Obama nu este primul care vorbește așa. Asemenea chestii s-au auzit chiar în Germania! Stânga poloneză, în frunte cu liberalii aflați la guvernare, nu prea au protestat când s-au mai auzit asemenea expresii, prin discursuri și prin presa occidentală, pt că ei vor să fie plăcuți și iubiți de stânga internațională, și nu vor să o deranjeze cu reproșuri „patriotice”, să nu pară naționaliști, să nu-i enerveze pe nemți, etc.
  Reacția lui Tusk – Sikorski în acest moment pare mai degrabă o încercare de a nu rămâne împotriva curentului – ei sunt oameni care guvernează după sondaje, constată că polonezii sunt deosebit de revoltați, și atunci încearcă să arate fermitate, trebuie cumva să salveze imaginea, pt că sunt unele lucruri pe care cetățenii nu sunt dispuși să le treacă cu vederea, iar presa, oricât ar fi de stângistă și de mogulistă, nu are cum să ascundă faptul că Obama a spus așa o tâmpenie.
  Președintele Komorowski, el însuși vestit prin gafele lui nenumărate, s-a grăbit să-i găsească scuze lui Obama – că a greșit, dar asta nu oglindește, de fapt, convingerile președintelui american. Interesant că, în declarațiile sale, Komorowski vorbește de „exterminarea evreilor pe teritoriile noastre poloneze, pe atunci, ocupate”, evitând însă cu grijă să folosească expresia „lagăre germane”.

 6. Liv St Omer
  31 mai 2012

  să nu pară naționaliști

  Da, mare tampenie, asta. Dar de ce sa nu para, domnule? Ce, de cand a pus Hitler monopol pe ideea de nationalism? Batuti in cap, liberalii astia.

 7. De ce credeti ca foaia matricola a lui Obama este clasificata top secret?

 8. Adi
  31 mai 2012

  Babac Insaine Obleahbleah asta e un terchea berchea. Nu stie istorie si nici nu-l intereseaza. „polish camps”, „nazi camps”, whatever acolo, important e sa apara la TV ca da o medalie sa nu-si dezamageasca tovarasii care l-au incoronat cu Nobel Piss Praiz.

 9. Anca Cernea
  31 mai 2012

  Ha! Uite ce am găsit la polonezi:
  Acordându-i lui Karski medalia, Obama a vrut să se facă plăcut polonezilor din SUA și să-și asigure voturile lor în nov. Dar i-a enervat atât de tare, încât e f probabil că îi va mobiliza la vot pt Romney.
  Voturile polonezilor au devenit importante pt că în sondaje candidații sunt cam la egalitate, și se pare că Romney are nevoie de cel puțin unul din statele în care polonezii sunt vreo 10 % din populație – Wisconsin, Michigan sau Pennsylvania. Unii zic că de aceea Romney a fost atât de ferm în privința scutului antirachetă, reproșându-i lui Obama că i-a părăsit pe aliații polonezi, și plesnindu-l pt mesajul transmis lui Putin prin Medvedev (că va fi mult mai flexibil cu rușii după ce se va vedea reales).

 10. emil borcean
  31 mai 2012

  Anca. Practic, tot ce face Obama de cel putin jumatate de an este concentrat pe alegerile din noiembrie. Dar nu stiam ca aprox 10% din populatia din Wisconsin este de origine poloneza. Se leaga bine, dintr-un motiv cu bataie mai lunga (catre noiembrie), insa cu finalitate si consecinte imediate. Martea viitoare are loc un „recall election” in Wisconsin. Stii ca in urma cu un an si cateva luni, Democratii si sindicatele din Wisconsin au facut un tambalau enorm impotriva guvernatorului Republican Scott Walker. Walker chiar se apucase sa puna in aplicare programul economic pe care s-a bazat platforma electorala pentru care a fost ales in toamna lui 2010. Pacatul de neiertat al lui Walker a fost ca s-a apucat sa restranga puterea si influenta sindicatelor publice, prin masuri care eliminau din modalitatile prin care sindicatele capusau finantele publice si tineau ostatic sectorul privat. Democratii si sindicatele au fortat anul trecut alegeri de rechemare/contestare a unui numar de deputati si senatori Republicani, dar in final nu au reusit sa schimbe balanta puterii in parlamentul local: Republicanii sunt in continuare majoritari. Apoi Democratii si sindicatele au initiat procedura de contestare electorala a guvernatorului Walker, au strans nr de semnaturi necesare, iar marti se joaca ultimul act: Walker contra candidatului Democrat (acelasi pe care Walker l-a batut si in 2010). Toate sondajele de opinie il dau pe Walker in fata, cu un avantaj intre 5 si 8 procente. Iar asta inainte de „medalia poloneza”. Obama stie bine ca Wisconsin a devenit un microcosmos al confruntarii nationale intre Democrati si Republicani. O victorie sindicalist-Democrata martea viitoare ar insemna enorm la nivel simbolic si de raliere a trupelor pe plan national. S-ar putea ca decizia de a-l onora pe Karski sa fi avut la baza un calcul vizavi de minoritatea poloneza din Wisconsin. Obama a reusit insa contraperformanta de a transforma o momeala usoara intr-o jignire in bloc. Conteaza. Si ca sa vezi, astazi (joi) Bill Clinton a anuntat ca de maine se va deplasa in Wisconsin pentru a face campanie in favoarea candidatului Democrat. Clinton nu a vrut sa se bage pina acum.

  Obama a mai facut o boacana, in aceeasi zi in care a dat cu mucii in medalie (de fapt, prima pe ziua respectiva). S-a intalnit cu un numar de rabini cu influenta si le-a vorbit despre ce face el pentru Israel. La un moment dat nu s-a mai putut abtine si le-a spus ca el este presedintele cu cele mai vaste cunostinte despre iudaism dintre toti presedintii americani… pentru ca el a citit despre asta. Si ca el a fost in tinerete acuzat de faptul ca era o unealta a lobby-ului evreiesc, deoarece toti prietenii lui din Chicago erau evrei ????

  Un(f)believable

  Asta e nivelul de convingere al mediocritatii vanitoase…. Vanghelie de Chicago.

  Citeste si doua reactii demolatoare:

  Barack Obama—Friend of Jews, Scholar of Judaism

  Obama’s Absurd Claim About Judaism

 11. Pataphyl
  31 mai 2012

  Hahaha. Emil, gînd la gînd! Eram exact pe chestiile astea cînd a venit comentariul tău. Încă o zi mai sînt exclusiv pe telefon, sper să scriu ceva în weekend. Căci cu Zerobama se îngroașă rău. Pînă și glumele…

 12. Anca Cernea
  31 mai 2012

  S-a făcut o petiție către Casa Albă, prin care i se cere lui Obama să prezinte scuze pentru expresia „lagărele poloneze ale morții” folosită în spiciul lui deștept. Deja au semnat peste 4 000 de persoane.
  Cred că ar fi bine să o semneze cât mai multă lume, nu trebuie să fie numai polonezi sau numai americani. E bine ca această chestie să facă valuri cât mai multe.
  Pentru a semna petiția trebuie creat un cont la Whitehouse gov. Sunt explicate foarte clar etapele ce trebuie urmate.

  http://wh.gov/Mz2

 13. Liv STOmer
  31 mai 2012

  Ca un lenes ce sunt, nu ma abtin sa spun ca trebuie sa semneze 25000 de oameni care mai au si alta treaba ca sa se simta un Bambi sa isi ceara scuze ca n-a citit corect de pe teleprompter. Degeaba are el tehnologie, ca proverbul cu prostul, piatra din lac si cei zece intelepti ramane valabil.

 14. Liv STOmer
  31 mai 2012

  Am semnat si eu.

 15. George Daniel
  31 mai 2012

  Un alt element care arata ca Obama nu stie istoria Europei este faptul ca in 2009 a facut celebrul anunt cu scutul in 17 septembrie, cand se comemoreaza invazia Poloniei de tancurile lui Stalin, in 1939. In doar cateva zile Polonia a fost infranta, prinsa intre panzerele germane si T-urile sovietice. In mentalul colectiv polonez data reprezinta cea mai neagra zi din istoria recenta, sau poate chiar din istorie.
  Ei, si fix in ziua aia Hussein spunea „good-bye” Poland, „hello Russia”.

 16. Dwight Patton
  31 mai 2012

  Inca din 10 Jan.1776, in celebrul pamflet „Common Sence”, Thomas Paine ne-a avertizat ca domeniul politic este monopolizat de cei mai mari ignoranti si cei mai mari sarlatani ai umanitatii- the trade of governing has been monopolized by the most ignorant and most rascally people of mankind.
  Din nefericire, USA nu putea face exceptie.
  Daca doriti sa deveniti familiari cu adevarata fata a curentului ocupant al imobilului situat pe 1600 Pennsylvania Ave. din Washington DC, va recomand sa accesati site-ul electronic, http://www.clipa.com, al revistei Clipa, cea mai veche publicatie romaneasca d pe continentul american. Eseurile publicate la „Din Lumea Lui…Stanley Kramer”, arata adevarata fata a lui BHO.

 17. Liv St Omer
  31 mai 2012

  #16:

  “Sunt convins că declaraţiile nedrepte şi dureroase cu privire la “lagărele poloneze” nu reflectă nici intenţiile, nici opiniile prietenului nostru american”, a declarat acesta presei, adăugând că orice greşeală este “reparabilă”

  EVZ.ro

  Chiar orice greseala? It’s the ideology, stoopid Bambi!
  #17:

  Inca din 10 Jan.1776, in celebrul pamflet “Common Sence”, Thomas Paine ne-a avertizat ca domeniul politic este monopolizat de cei mai mari ignoranti si cei mai mari sarlatani ai umanitatii- the trade of governing has been monopolized by the most ignorant and most rascally people of mankind.
  Din nefericire, USA nu putea face exceptie.

  Da, asta in Ro. s-ar traduce prin „trebuie sa fim pragmatici, sa fim seriosi ca nimeni nu face politica pt binele public ci pt el insusi, realpolitik trebuie sa primeze, nu exista padure fara uscaturi, hoti sunt si in occident, si la noi, etc”, eu prefer sa fiu „naiv” si „wishful thinker” si sa cred ca poate fi si altfel. Fara nici un fel de legatura cu asta, si fara nici o aluzie, caqt de veche e revista „Clipa”?

 18. Liv St Omer
  31 mai 2012

  Despre Obambi:
  http://news.yahoo.com/blogs/ti…..59477.html
  Imi plac 13,14. Spun totul despre dl presedinte. Dl inca presedinte, sper.

 19. Liv St Omer
  31 mai 2012

  #17: P.S. Cred ca e common sense. Si nu cumva e ” most rascal people”? Ca de la un rezident in Romania, catre unul in USA (cum inteleg ca sunteti).

 20. Liv St Omer
  31 mai 2012

  Posibil sa ma insel cu „rascal”, de common sense sunt sigur. E interesanta revista dvs. Ii urez multi ani inainte!

 21. Liv St Omer
  31 mai 2012

  Mai aproape de noi, in timp&spatiu:
  http://lepcd.fr/newsletter/43/pcd43-web.html
  Ar fi buna (si, as spune, si previzibila, desi nu e evident) o coabitare Hollande-dreapta in parlament.

 22. Dwight Patton
  31 mai 2012

  Doresc sa va familiarizez cu observatiile facute de prof. dr. Thomas Sowell, nume de referinta in publicistica americana, referitoare la ilustratia la zi a modului cum arata America presedintelui B. H.Obama. Deci:”Este America unde cei fara lege, necultivati, neciopliti, neispraviti, ignoranti si incompetenti conduc. Este America unde cei care n-au sacrificat nimic, jefuiesc si distrug vietilecelor care au sacrificat considerabil. Este America unde istoria este rescrisa sa onoreze dictatorii, ucigasii si hotii. Este America unde violenta, rasismul, ura, lupta de clasa si crima sunt promovate si acceptate ca masuri de distrugere a societatii civile Americane.Este America unde oamenii au decazut la nivelul animalelor; defecare in public, sex in public…………………………………………………..
  Este America pe care B.H.Obama si Partidul Democrat au creat-o cu asistenta voluntara a presei americane, a Hollywood-ului, sindicatelor, universitatilor, Partidului Comunist din America, a organizatiei Black Panters si a numeroase entitati straine antiamericane. B.H.Obama a adus mai multa distrugere-ruina asupra acestei tari, decat oricare altul in istorie, dar acesta este numai inceputul de ceea ce el si camarazii lui sunt capabili.
  Textul integral poate fi lecturat accesand site-ul http://www.clipa.com, „Din Lumea Lui ..Stanley Kramer”, numarul 1011.
  Profit de acest prilej de a multumi d.lui care semneaza sub numele de Liv St Omer, pentru cuvintele elogioase adresate publicatiei Clipa R Magazine-USA.

 23. Liv St Omer
  31 mai 2012

  Nu erau cuvinte „elogioase”, exagerati. Dar ce spuneti dvs despre America lui Obama se potriveste foarte bine cu tabloul pe care il am deja. Sa ne ajute D-zeu (si sa II ajute D-zeu pe cei ce voteaza in USA) sa aleaga mai bine de data asta.

 24. Dwight Patton
  31 mai 2012

  Scuzati-mi termenul folosit. In USA, cuvintele apreciative sunt considerate elogii. Daca considerati ca familiaritatea mea cu limba romana genereaza probleme de interpretare, va asigur ca putem comunica in orice lexic ales de d.voastra.
  In legatura cu urarile transmise, in iminenta apropiere a alegerilor, imi permit sa va reamintesc aforismul lui Will Rogers: „memoria scurta a alegatorilor este ceea ce tine politicienii in posturi”-The short memory of American Voters is what keeps our politicians in office.
  Oricum, un studiu elaborat de o echipa de „experti” de la Cornell University au demonstrat, dupa ani de studii, ca alegerile democraticeproduc ca regula generala lideri si politici mediocre, deoarece alegatori incompetenti nu sunt capabili sa judece competenta alesilor.
  Referindu-ma din noula Will Rogers, „noi intotdeauna vrem ca cel mai bun om sa castige in alegeri; din nefericire, el nu participa la alegeri-We always want the best man to win the election; unfortunately, he never runs.
  In USA se recunoaste ca standardele pentru ocuparea posturilor au fost considerabil diminuate, si asta incepand din 1776 !?!
  In final, parafrazand pe John Mayor, fost prim-ministru al Marii Britanii, „prima cerinta in politica nu este intelectul sau vigoarea-irezistenta. Politica este o curs] lunga de alergare in care o broasca testoasa castiga de regula in fata unui iepure”-The first requirment of politics is not intellect or stamina but patience. Politics is a very long run game and the tortoise will usually beat the hare.

 25. Liv St Omer
  31 mai 2012

  cel mai bun om sa castige in alegeri

  -oamenii sunt diversi, pe lumea asta, si au diverse moduri de a intelege ce inseamna „cel mai bun”. Uneori, da, cel mai bun poate insemna chiar si o testoasa. In nu-mai-stiu-ce-tara-asiatica, testoasa e simbolul intelepciunii. Poate ca imi doresc mai mult un presedinte intelept, decat unul „simply clever, or bright, or smart”, nu? Pana la urma, uitati, si Obama a fost a bright student, lua numai note mari, si cand i-au explicat aia cum statea treaba cu lagarele de exterminare 9tineti minte, cum a povestit el, ca sa-si indrepte gafa), a retinut tot-tot-tot, nu? ????

 26. Emil, anuntul despre „resetarea” planului legat de scut a venit exact pe 17 septembrie, ziua cand trupele lui Stalin au invadat ce mai ramasese din Polonia, in 1939. Ganduri bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian