FUNDATIA IOAN BARBUS

Che Guevara către homosexuali: Munca vă face bărbaţi!

Că le place sau nu să li se spună, admiratorii ideologici sau non-ideologici ai lui Che Guevara îşi extrag o parte din ataşamentul faţă de El Comandante şi pentru că el avea figura şi trupul perfect al macho-ului sud-american. Fotografia lui Alberto Korda Guerillerro Heroico din data de 5 martie 1960 s-a trasformat în simbolul marxist al luptătorului revoluţionar dar şi în idealul masculin la care au visat generaţii de tineri.

360px-Heroico1

Guerillerro Heroico

Prin definiţie un macho s-ar dori să fie total diferit de homosexuali, iar Che Guevara nu a făcut excepţie, el i-a urât şi i-a închis în lagăr. Ce uită stângiştii mari iubitori de diversitate este că la macho-ul Che Guevara respingerea homosexualităţii făcea parte din lupta de clasă, din efortul de eradicare a vechii societăţi cubaneze şi de creare a omului nou. Nefiind vinovaţi în acelaşi grad faţă de societate ca şi contrarevoluţionarii anticastrişti, Che Guevara i-a închis pe homosexuali în primul lagăr de muncă pe care l-a creat în 1960 la Guanahacabibes pentru ei şi pentru persoanele arestate pentru vagabondaj, ultraj adus autorităţilor, alcoolism, pentru arestaţii roqueros (adepţii rock’n’roll) sau pentru „leneşi”. Iată cum şi-a justificat Che Guevara iniţiativa înfiinţării lagarului de la Guanahacabibes:

„Trimitem la Guanahacabibes doar acele cazuri dubioase unde nu suntem siguri că oamenii trebuie să meargă la închisoare…oameni care au comis crime împotriva moralei revoluţionare, într-o mai mare sau mai mică masură…Este muncă grea, nu muncă brutală, mai degrabă condiţiile de muncă sunt grele”.

Câţiva ani mai târziu, în 1965, s-a înfiinţat un alt lagăr de muncă mai mare şi mai bine organizat în provincia Camaguey, unde au fost transferaţi cei închişi la Guanahacabibes. La intrarea lagărelor naziste exista lozinca Arbeit macht frei (munca te eliberează, n.tr.), Che Guevara a instalat la Guanahacabibes lozinca Munca vă face bărbaţi. Obsedat de revoluţie şi de distrugerea minorităţilor de orice fel, Che Guevara a imaginat lagărul de la Guanahacabibes în stil nazist, iar cei care au condus lagărul s-au comportat cu cei 25000 de încarceraţi acum aşa cum a cerut El Comandante.

În articolul The Killing Machine: Che Guevara, from Communist Firebrand to Capitalist Brand Alvaro Vargas Llosa a arătat care au fost categoriile supuse reeducării prin muncă forţată:

„…dizidenţi, homosexuali, victimele SIDA (după 1980, n. tr.), catolici, martori ai lui Iehova, preoţi afro-cubanezi, şi alţii din aceeaşi categorie sub steagul Unidades Militares de Ayuda a la Produccion sau Unităţile Militare de Ajutorare a Producţiei. Înghesuiţi în autobuze sau camioane, neadaptaţii erau transportaţi sub pază armată în lagărul de concentrare organizat în mucegaiul din Guanahacabibes. Unii nu se vor reîntoarce niciodată; alţii vor fi violaţi, bătuţi sau mutilaţi; iar cea mai mare parte vor fi traumatizaţi pe viaţă aşa cum a arătat acum două decenii documentarul sfâşietor Improper Conduct al lui Nestor Almendros”.

arbeitmachtfrei

Auschwitz

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

10 comentarii

 1. vlad
  2 octombrie 2009

  si la noi in regimul comunist homosexualii erau extirpati din corpul social. de aceea stateau cu totii low profile. acum… parade

  scuze, dar care e treaba cu articolul asta? ????

 2. dr pepper
  2 octombrie 2009

  atunci inchipuie’ti homo care au stat la bahuas pe vremea aia cu tricouri cu ceausescu si R.S.R.

 3. Francesco
  2 octombrie 2009

  Articolul se refera la represiunea de tip nazist contra homosexualilor pe care a pus-o la punct Che Guevara – ca un Heydrich rosu -, acum un „mare” simbol al stangii. Care stanga isi aroga meritul de a fi motorul politic al promovarii drepturilor homosexualilor, ce a condus la excesele pe care le cunoastem.

 4. Imperialistu'
  2 octombrie 2009

  atunci inchipuie’ti homo care au stat la bahuas pe vremea aia cu tricouri cu ceausescu si R.S.R.

  Cu greu pot. ????

 5. neinfectat de comunism
  2 octombrie 2009

  de asta tanarul nastase se masturba cu poza lui guevara sub patura?

  te astept la mine pe blog…astazi discutam cum Jigodia de N. Plesita a crapat fara sa plateasca cu nimic pt crimele lui….

 6. Riddick
  2 octombrie 2009

  Aoleu, azi Guevara ar fi numit political incorrect, da’ ce zic eu, de-a dreptul reacţionar ! ????

 7. Francesco
  2 octombrie 2009

  Si pus alaturi de …Bush! ????

 8. dr pepper
  2 octombrie 2009

  apropos de Bush si homosexuali:

  Thank you former President George W. Bush and former First Lady Laura Bush

  ???? deci baietii sunt hotarati tare!
  cica daca mai aud pe cineva ca doar face vreo aluzie rautacioasa la adresa lor ( a familiei Bush) – ii ameninta ca vor avea de’a face cu ei.

  nu stiu daca articolul este pe bune sau nu pentru ca am preluat link-ul din american thinker.
  insa merita citit si daca intr’adevar este adevarat – atunci ar trebui sa pornim o bursa de pariuri pentru cati democrati vor mai ramane in casa si senat la anul. ????

 9. costin
  2 octombrie 2009

  dr pepper, (tagore6699),

  am citit si eu postarea de care zici. si a trecut doar un an, un an in care chiar si cei care il faceau pe Bush Hitler ajung sa inteleaga ca totul a fost o greseala. asteapta sa mai treaca 1 an, sau 2. Presimt Bush va creste in popularitate in perioada urmatoare. pt toti am 3 cuvinte ???? :

  mesianicul Obama isi da arama pe fata. Toate semnele erau acolo, dar putini au fost atenti. Erau vrajiti, citiva sint inca vrajiti dar se trezesc cu fiecare zi. au dormit, iar acum platesc pentru somnul lor.

  As we will always be grateful for what George and Laura Bush did this week, with no media attention, when they very quietly went to Ft. Hood and met personally with the families of the victims of this terrorist attack.

  FOR HOURS.

  The Bushes went and met privately with these families for HOURS, hugging them, holding them, comforting them.

  If there are any of you out there with any connection at all to the Bushes, we implore you to give them our thanks…you tell them that a bunch of gay Hillary guys in Boystown, Chicago were wrong about the Bushes…and are deeply, deeply sorry for any jokes we told about them in the past, any bad thoughts we had about these good, good people.[…]

  They didn’t have to head to Ft. Hood. That was not their responsibility.

  The Obamas should have done that.

  But didn’t.

  Wouldn’t.

  Thank goodness George W. is still on his watch, with wonderful Laura at his side.

  din linkul dat de dr pepper
  P.S. uite tagore6699, citeste articolul, vei vedea ca ai tras concluzii nepripite

 10. dr pepper
  2 octombrie 2009

  ‘telectualii nu vin cu nimic nou.
  ek, a fost singurul care a incercat ceva argumente ( deontate dealtfel), in rest?
  „plictiseala” lui carol unde TP i’a aratat in doua randuri cat este de ignorant?
  ascary care arunca doua mamaligi incercand sa isi arate ” ‘telectualitatea”?
  gim care foloseste drept argument trimiterea panselutei la fantasme erotice?
  asta cu 66 si 99 care imi comenteaza „profunzimea”?
  nici unul nu aduc nimic discutiei in sine – neavind argumente si fiind total pe langa subiect – se rezzuma in a comenta comentatorii.

  iata insa niste fosti ‘telectuali:

  You may be as surprised by this as we are ourselves, but from this day forward George W. and Laura Bush are now on the same list for us as the Clintons, Geraldine Ferraro, Stephanie Tubbs Jones, and the other political figures we keep in our hearts and never allow anyone to badmouth.

  Criticize their policies academically and intelligently and discuss the Bush presidency in historical and political terms…but you mess with the Bushes personally and, from this day forward, you’ll answer to us.

  criticati’le politica academic si inteligent. comentati presidintia Bush in termeni istorici si politici…

  ma tem insa ca va fi un efort mult prea mare pentru ‘telectuali.
  pentru ei e mult mai simplu un dialog de genul”
  – Ai vazut ce prost e Bush?
  – Da bah, ce prost e.
  iar asta va face din ei ‘telectuali.

  si totusi, exista exceptia care confirma regula:

  Thank you for your service, Mr. President. We’re sorry we didn’t appreciate you while you were in office, but we thank Heaven we’ve wised up and can see the good you are out there doing, under the radar, today.

  si asta o spun a bunch of gay Hillary guys in Boystown, Chicago [who = n.m.] were wrong about the Bushes…and are deeply, deeply sorry for any jokes we told about them in the past, any bad thoughts we had about these good, good people.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian