FUNDATIA IOAN BARBUS

Cînd Hamas se grăbeşte

… ambulanţele ONU sînt cele mai confortabile taxiuri: spaţiu pentru opt, loc de muniţie berechet. În caz de accident rutier cauzat de întîlnirea cu un proiectil israelian fotografii Reuters şi AP sînt la datorie. Lumea va afla prompt despre atrocităţile Tsahalului, care ţinteşte deliberat civilii evacuaţi sub egida ONU .Update
Clipul de mai sus este datat din 4 ianuarie 2009, conform ştampilei Liveleak (data de apariţie pe site). Am aflat de la Imperialstu’ că acest clip s-ar putea să fie ceva mai vechi, anterior luptelor din Gaza din prezent. Dacă cineva ştie mai bine, rog confirmare.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

8 comentarii

 1. Francesco
  4 ianuarie 2009

  Nu ne mira Emil, Hamas – ca si Fatah mai inainte – au folosit si ambulante pentru transport combatanti si munitie. Un ierarh crestin a fost prins carand in masina arme pentru teroristii palestinieni.

 2. costin
  4 ianuarie 2009

  Pallyood at its finest
  Tehnologia militara Hamas:  Raw; (2005) Hamas Weapons Parade Accident Kills 15, including kids

  Hamas parades weapons in Gaza, they blow up, killing 15, including kids
  By israelinsider staff and partners September 23, 2005

  Dead and wounded at the Hamas rally. Parading homemade weapons can be dangerous. (AP)

  A pickup truck carrying masked militants blew up at a Hamas rally on Friday, killing at least 15 Palestinians and wounding 80, The PA Interior Ministry confirmed.

  Witnesses said the truck carried homemade weapons, and Palestinian security officials said the blast apparently was caused by the mishandling of weapons. Hamas blamed Israel, saying Israeli aircraft flew overhead during the rally. Israel denied it was involved.

  Seven of the wounded were in serious condition, hospital doctors said.

  The rally was held in the Jebaliya refugee camp. Witnesses said participants crowded around the pickup truck carrying militants when the explosion went off. The witnesses said the truck carried homemade weapons.

  One man, who only gave his first name, Hussam, said he helped pull three men out of the pickup, two dead and one man who was still alive, but had a leg severed. The side of the pickup was charred.

  The witness said he saw five dead children nearby. Dozens of children were wounded in the blast. The Hamas military wing, Izzedine al Qassam, is popular with youngsters. When the pickup with the gunmen arrived at the rally, many children crowded around the vehicle.

  After the blast, men carried bloody body parts and lifeless bodies wrapped in blankets to nearby cars.

  The dead and wounded were taken to nearby hospitals. Doctors initally said they had a total of 56 wounded at two hospitals, but Hamas later revised the figure to 45 wounded. The toll was later revised upward again on Saturday, to 140.

  At Shifa, doctors had to treat patients on the floor of the emergency room because they ran out of beds. Masked Hamas men wheeled in casualties, including children.

  http://sabbah.biz/mt/archives/…..ou-to-see/

 3. Imperialistu'
  4 ianuarie 2009

  Cei mai slabi de inger trebuie sa fie preveniti: clipul contine tot felul de scene teribile.

 4. israelianca
  4 ianuarie 2009

  Cum va spuneam – serviciile lor de salvare si de prim ajutor sint exceptionale.
  Ma intreb cite victime de aici au fost puse in circa Israelului.

 5. Francesco
  4 ianuarie 2009

  Israelianca,
  Se spune ca IDF are in custodie mai mult de 100 de Hamasisti. Este adevarat?

 6. Israelianca
  4 ianuarie 2009

  Francesco, IDF a bifat 100 teroristi in 2 zile. Nu stiu citi au fost arestati sau luati prizonieri, dar se pare ca 5 sint la nivel inalt si ciripesc de zor, pentru ca pe la ora 19:00 (ora Israel si Romania) a avut loc un atac crunt, care a concentrat pe o zona foarte restrinsa tot tirul artileriei si aviatiei, precum si misile pe care le-am vazut cu ochii nostri din transmisia in direct de la ramattan tv. Ce sa-ti zic, cred ca Gaza nu prea doarme in ultimele zece zile. Sa nu crezi ca ma bucur, dar nici nu pot sa zic ca imi pare rau. Au fost avertizati de nenumarate ori, i-a avertizat si Egiptul, au vazut acum doi ani aviatia si artileria in Liban (un amic de-al nostru, rezervist de artilerie ne-a povestit ca in Liban 2006 artileria a tras continuu timp de 34 de zile, servantii de tun cum s-ar zice lucrind in 3 ture), ei au crezut ca pot sa invinga armata israeliana. Ei care nu sint in stare sa-si adune ranitii si mortii din drum.
  Soldatii nostri mai povestesc (ranitii din spitale, prin parinti care vorbesc cu reporterii, pentru ca nici un militar nu mai are voie sa discute cu presa) ca au primit foarte multe ponturi despre case complet goale care folosesc ca depozit de armament si munitie – si aici il intep iarasi pe Tiberiu – si care ar fi putut descongestiona un pic aglomeratia din Gaza; la fel case schelet care de fapt mascheaza intrari in tuneluri. Tsahal nu permite reporterilor de presa sa se apropie de trupe, ofiterii nu au voie sa discute cu presa. Pentru asta sint purtatorii de cuvint ai armatei. Deocamdata nici noi nu stim precis ce se petrece in Gaza („ceata de batalie” se zice aici), dar vom afla la un moment dat, pentru ca multi soldati au fost dotati cu camere de luat vederi pe casca, si multe unitati au fotografi stills care ii insotesc in misiuni.

 7. Israelianca
  4 ianuarie 2009

  costin, a propos de clipul de mai sus. Nu mai tin minte precis cind, dar mi se pare ca la o defilare triumfala organizata de Hamas cu ocazia eliberarii unor prizonieri din „beciurile sioniste”, militantii au tras in aer chiar cind treceau pe sub niste cabluri electrice, care s-au rupt si au electrocutat pe loc vreo 10 persoane.
  Tot la o festivitate de genul asta (dar nu cred ca in Gaza), s-au ingramadit mai multe persoane pe un balcon care s-a rupt cu ei si a omorit o fetita de 9 ani.

 8. Israelianca
  4 ianuarie 2009

  Francesco, ai avut dreptate – 100 de teroristi in detentie. Inteleg ca unul e internat la spitalul din Beersheva pentru tratament. Citesc la stirile in ivrit ca soldatii au gasit teroristi echipati cu centuri cu dinamita gata sa se martirizeze.
  De asemenea teroristii (care au tuneluri peste tot) au incercat sa rapeasca un soldat de la Golani (se pronunta Golanii si nu au legatura cu golanii de Bucuresti, ci su podisul Golan). Ce nu stiu ei e ca Golanii astia sint foarte, dar foarte rai.
  Am vazut un documentar despre razboiul de Yom Kippur unde era s-o luam pe coaja, si unde sirienii au ocupat Golanul dar pina la urma au fost impinsi inapoi de … Golanii. Cu pierderi incredibile de partea evreilor. Una din chestiile care mi s-au parut incredibile a fost povestea unui tanc sirian care incerca sa se predea. Soldatii israelieni le-au spus sa vina spre ei, crezind ca poaet e o capcana. Sirienii au aruncat armele pe jos si ii tot chemau pe soldatii nostri sa vina spre ei. Pina la urma ai nostri s-au uitat cu binoclul si ce sa vezi, sirienii erau legati cu lanturi de picioare de tanc.
  Al doilea punct – dupa ce Golanii au recucerit Golanul (cred ca e vorba de fapt de Hermon), a venit tv sa le ia interviu si un simplu soldat, stiu eu sergent sau asa ceva, obosit, prafuit, a spus ca a fost foarte greu, ca i-au murit prietenii linga el, etc. Reporterul l-a intrebat si ati primit ajutor de la parasutisti sau de la alta arma sau ati cuceriti singuri pozitia? La care soldatul a zimbit sfios, dar cu o sclipire magica in ochi si a zis: Nu, noi singuri, Golanii.

  va recomand inca o data ynet in engleza:
  http://www.ynetnews.com/home/0,7340,L-3083,00.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian