FUNDATIA IOAN BARBUS

Comunistul Vasile Ernu a făcut-o și pe asta

Nu era de ajuns că i-a denigrat în numele extremei stângi pe aceia care îndrăzneau să aibă alte opinii și să nu urmeze linia roșie (Traian Băsescu, V. Tismăneanu, ILD, etc.) trasată de dânsul și tovarășii săi, bucurându-se de cele mai josnice mârlănii.

Nu era de ajuns că a ridiculizat morții comunismului, asemănând lagărele de exterminare sovietice cu mall-urile din România.

Nu era de ajunsa atacat anticomunismul și anticomuniștii, amintind marele „sentiment al unităţii şi sensului” pe care se pare că îl trăiam, în opinia „intelectualului de stânga” Vasile Ernu, pe vremea regimului comunist al lui Nicolae Ceaușescu.

Nu era de ajuns că a publicat pe Critic Atac traduceri ale unor oameni care se bucurau, cât se poate de deschis, de atentatele din 11 septembrie 2001, săvârșite de teroriști musulmani cu ajutorul unor avioane de pasageri deturnate sub amenințarea forței.

„Că am visat la acest eveniment [n.r. atentatele de la 11 septembrie], că întreaga lume a visat la el, pentru că nimeni nu poate să nu viseze la distrugerea oricărei puteri devenite într-atât de hegemonice, este un fapt inacceptabil pentru conștiinţa morală occidentală, dar e tot un fapt, reflectat cum nu se poate mai exact de patetica violenţă a tuturor discursurilor care doresc să-l șteargă de pe faţa pământului.

În ultimă instanţă, ei l-au dus la îndeplinire, dar noi suntem cei care l-am dorit.” – Jean Baudrillard, Critic Atac

[Dacă moartea a milioane de oameni în sistemul comunist nu contează, ce valoare mai au viețile a câteva mii de occidentali, încă și capitaliști americani?]

Nu era de ajuns că a susținut publicarea pe Critic Atac a unor articole în care viața umană din uterul mamei este comparată cu o ghindă și toată nefericirea ce rezultă de pe urma unui avort este mascată în sărbătoare a libertății și a „drepturilor reproductive” (ce limbă de lemn!).

Nu era de ajuns că același Critic Atac a instigat, din nou și din nou, la violență împotriva claselor dușmane („Într-o zi Mâna de lucru o să vă strângă de gât”).

Nu era de ajuns nici măcar că a apărat personaje extrem de violente, așa cum a făcut-o atunci când a sărit în apărarea nebunilor siniștri ai grupului rus Voina, pe care tot el, Vasile Ernu, l-a adus în România.

Nu, toate aceste porcării, oricât de multe și oricât de grave ar fi, nu sunt niciodată de ajuns pentru ca Ernu să își schimbe stilul sau să ia o pauză. Problema fiind de caracter, întotdeauna se va găsi loc și pentru altele, poate chiar mai mari.

Ultima trăsnaie a apostolului Critic Atac se vrea o introducere la o serie de articole despre politica românească și natura comună a partidelor politice românești, mult prea similare între ele. Pentru că nu l-a dus mintea să se inspire din galeria atât de bogată a ființelor, demonilor și monștilor din imaginarul uman, s-a gândit să tragă foloase de pe urma uneia dintre nenumăratele tragedii sovietice (o atitudine, de altfel, cât se poate de sovietică).

Am căutat mult timp să găsesc o imagine semnificativă care să corespundă cu ceea ce înțeleg eu că se întîmplă în politica româniească actuală și am descoperit o poveste stranie care o ilustrează perfect. Ceea ce urmează e povestea Anatomia politicii românești pe înțelesul copiilor. Dar nu va fi mai nimic despre politica românească direct, ci despre un caz medical incredibil, care din punctul meu de vedere este relevant pentru ce vreau eu să arăt. Cînd am auzit acest caz, cînd am citit și m-am documentat, am înțeles brusc că așa arată, așa e construit și așa funcționează și corpul politicii românești.

[…]

În cazul gemenilor siameze Mașei și Dașei Krivoșleapov născute în 1950, lucrurile erau destul de complicate prin natura excepționalității cazului și a construcției anatomice. Ele erau unite în așa fel încît nici o operație nu ar fi reușit, iar orice încercare de acest gen ar fi dus la moartea celor două. Fetele aveau patru mîni și stateau pe două picioare, fiecare picior fiind controlat de cate una dintre gemene. Mai exista un al treilea picior rudimentar care atîrna în spate, dar care a fost extirpat pentru a face posibilă deplasarea pe poziție verticală. Faptul că fiecare picior era controlat de una dintre cele două a necesitat foarte mult timp și multă muncă a specialiștilor pentru a le învăța să-și coordoneze mișcările. Cele două gemene au reușit să meargă pe la cinci ani după foarte mult efort, educație și terapie asistată.

După problema locomotorie, o altă mare problemă pe care o ridica organismul era legată de organele interne: o parte din intestine erau separate, iar cealaltă era în comun. Ele aveau patru rinichi, o singură vezică urinară și un singur sistem de reproducere. Medicii sovietici care au încercat o mulțime de experimente pe corpul celor două siameze au observat că în timp ce una dintre siameze era hrănită, iar alta nu, ajungea să fie alimentată și cea care nu mînca. Treptat cele două puteau să manînce și să bea independent una de alta, dar rezultatul era comun. De la brîu în sus, Mașa și Dașa erau două persoane diferite, însă sistemul de circulație sangvin era unul comun, prin venele lor curgînd același sînge.

Anatomia politicii românești sau de ce se îmbată și mor siamezii împreună? Pe înțelesul lui Victor Ponta și Mihai Răzvan Ungureanu (&video)

Și așa mai departe, un bla, bla, bla pe seama unor siameze. Finalitatea? Superficială, stângistă.

Despre semnificația poveștii siamezelor Mașa și Dașa pentru politca românească poate altădată.

Cu alte cuvinte, ni s-a servit o nulitate de articol.

De ce l-a mai scris? Aș putea formula un răspuns, dar prefer să îl las pe „intelectualul de stânga” – după îi place să se recomande, ca orice alt snob lipsit de realizări – să se facă singur de râs. Tovarășe Ernu, aveți cuvântul!

De cînd am un copil, lucrurile şi prioritățile nu numai că s-au schimbat fundamental, însă și anumite sensuri au început să capete conotații foarte diferite. Încerc să îmi explic tot mai multe lucruri care mă framîntă din perspectiva unui copil sau ca pentru un copil. Sensurile lucrurilor trebuie spuse simplu și cu un grad de semnificație cît mai larg.

După mintea lui Vasile Ernu, așa se explică politica românească unui copil: arătându-i un clip cu copii distruși pe viață și filozofând superior pe seama unei tragedii cum rar se întâlnește pe acest pământ. Să zicem mersi că, aflat sub influența sentimentelor părintești trezite peste noapte, nu s-a gândit la copiii desfigurați de pe urma dezastrului de la Cernobâl, că nu a căutat printre ei un alt monstru pe care să îl dea ca exemplu congregației socialiste de pe Critic Atac?!

De când are copil mic, în loc să câștige în empatie, înțelegere, maturizare, responsabilizare, fascinație in fata misterului și fragilitatii vieții, măcar puțin bun simț, dacă nu înțelepciune, el preferă să judece din ce în ce mai puțin, dovedind o abilitate extraordinară în a se pierde tot mai mult în imoral sau, mai grav, amoral. Nici nu se cunoaște că acest om este tată. Un tată nu s-ar fi folosit de acele imagini impresionante (notă: nu accesați clipul decât dacă sunteți pregătiți să vedeți siamezi) și această poveste oribilă.

Dar ce poți să-i ceri unui comunist?

P.S. Tov. Ernu a fost la Budapesta, invitat de Institutul Cultural Român. S-o fi simțit bine, i-o fi priit gulașul ori a fost în continuare persecutat de Horia-Roman Patapievici?

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Vlad M.

Vlad M.

15 comentarii

 1. DanCanada
  1 iunie 2012

  Am incetat sa-l mai urmaresc pe tov. Ernu de mult, dupa ce l-a facut Neamtu taitei cu lapte intr-o intilnire TV.
  Nu stiu, dar la CA a tunat si i-a adunat: Ernu, C.K., madam Stoiciu, mai curind am vazut pe unu’ Florin Poenaru calcind in strachini.
  Ar fi interesanta o intilnire intre aurolacii astia de extrema stinga (pretinsi mari ginditori si „academicieni de renume mondial”) si citiva dintre cei de dreapta adevarata din Romania: Tismaneanu, A. Cernea, MRU, Neamtu, Aligica…

 2. Costin Andrieş
  1 iunie 2012

  http://inliniedreapta.net/voin…..doielnica/

  nu ernu i-a chemat pe voina in bucuresti, ci fundatia „intens reactionara”, cum o numeste un alt comunist de pe CA, Claude Karnooun (aici). Ernu si-a primit jucaria anarho-bolsevica pe la dusmanul de clasa.

  cel putin asa zice CK:

  pretinsul amestec de reprezentări estetice intenționale cu instalații realizate în spiritul pretins anarhic-revoluționar rămâne la nivelul unei ambiguități extrem de deranjante în momentul în care știm că sunt finanțate de către fundații mai puțin convenționale, ba chiar intens reacționare – cum este cazul fundației Adenauer, care a subvenționat venirea în România a celor de la Voina (via Berlin). Acest gen de finanțare aruncă o umbră de suspiciune asupra rolului pe care îl joacă un astfel de activism „critic”, despre care observăm că nu atinge niciodată cele mai „esențiale” dintre problemele lumii… Așa cum ar fi spus Debord, acest activism se împărtășește și el din spectacolul integrat al mărfii în marele joc al capitalismului modernității târzii. http://www.bewhere.ro/features…..polog-2230

  de la interviul cu Claude Karnoouh de mai sus, uite ce fir a gasit Liviu Craciun intr-o seara:

  Grupul Voina a fost invitat la One World Romania, iar CKarnouuh spune ca Konrad Adenauer i-a invitat. Membru al fundatiei KonradA si membru fondator al One World Roma este Corina Rebegea ( http://www.kas.de/rspsoe/ro/about/contact/ si http://oneworld.ro/2012/l/ro/echipa/ )

  Corina Rebegea a absolvit Facultatea de Stiinte Politice din cadrul Universitatii Bucuresti in 2006. In cadrul facultatii si-a descoperit interesul fata de drepturile omului, asa ca a urmat cursuri de Masterat in Drepturile Omului la Universitatea din Manchester, beneficiind de o bursa Chevening/Soros. Din 2007 lucreaza la Fundatia germana Konrad Adenauer, in cadrul Programului regional Statul de Drept Europa de Sud-Est.

  Incepand cu 2008 coordoneaza diferite proiecte nationale si regionale, dintre care cele mai importante sunt cele in care lucreaza cu tinerii, printre care pot fi mentionate Scoala Internationala de Vara de la Sarajevo dedicate Justitiei de tranzitie si drepturilor omului; Programul Lideri pentru Justitie, pe care l-a initiat in 2009 si care este dedicat tinerilor juristi romani aflati la inceput de cariera, sau Festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania.

  De asemenea, o componenta importanta a activitatii din cadrul fundatiei este aceea de documentare si raportare asupra situatiei statului de drept in tarile din regiune. Este membru fondator al Asociatiei One World Romania – cea care organizeaza festivalul cu acelasi nume – si al Asociatiei Liderjust – care se ocupa de proiecte de educatie juridica si leadership.

  despre palma data de unul dintre membrii voina unui spectator de la one world, Corina Rebegea simte nevoia sa intervina in subsolul unui articol de pe contributors:

  Corina Rebegea spune:
  19/03/2012 la 13:07
  Festivalul One World Romania promoveaza drepturile omului, toleranta, dialogul, pluralismul si libertatea de exprimare. Organizatorii nu au cerut nimanui “carnetul de partid” si nu cred ca pot fi tinuti responsabili pentru un asemenea incident, regretabil, contrar spiritului festivalului si unic in contextul celor 80 de proiectii de filme care au avut loc saptamana trecuta. De altfel, pozitia organizatorilor a fost exprimata de Alexandru Solomon care si-a cerut scuze pentru acest episod. Sunt bucuroasa insa ca putem sa deschidem o discutie de principiu legata de valorile pe care le promovam (cu substrat politic sau nu) si mijloacele prin care alegem sa o facem.
  http://www.contributors.ro/cul…..ment-59438

  Corina raspunde unui comentariu al Victoriei Stoiciu, care lua apararea lui vasile ernu, facut vinovat de violenta celor de la voina:

  de ce nu ii chemati la raspundere pe organizatorii festivalului – si mai ales pe fundatia Konrad Adenauer, care este partener – insinuand ca ar avea simpatii pt un grup violent si anti-sistem? A, am uitat, KAS este o onorabila fundatie de dreapta ! Si Vasile e un om de stanga, deci e vonovat…

  Victoria Stoiciu este si ea o comunista care acum citeva luni spunea:

  Succesul unei mişcări populare nu stă în capacitatea maselor de a ucide, ci în dorinţa lor de a muri pentru un ideal – o spune eternul revoluţionar, Leon Trotsky. Câţi oameni sunt azi gata să îşi dea viaţa pentru o lume mai bună? Câţi vor fi dispuşi să o facă mâine? http://www.criticatac.ro/12532…..alismului/

  din preocuparile si activitatea membrei fundatiei de crestin-democrate germane, Corinei Rebegea:

  Recomandarea zilei: LUMEA NOUĂ / Cinema Corso / 20:00
  O lume nouă înseamnă eroi noi. Cum să delimitezi o oază fără mașini în inima capitalei? Cum să creezi
  un spațiu pe care să îl numești acasă în mijlocul unui oraș supus – ca și Bucureștiul – indiferenței și
  nepriceperii administrative? Filmul urmărește timp de patru ani luptele “Societății unei Lumi Noi”, o
  asociație de tineri din Tallin, dar și tensiunile crescânde dintre principalii activiști ai acestui grup. Ce se
  întâmplă când unul dintre ei realizează că lumea din jur s-a schimbat? Când se uită în oglindă vede un
  hippiot obosit care luptă singur. Lumea Nouă trebuie descoperită în fiecare zi.
  După proiecție puteți discuta chiar cu regizorul filmului, Jaan Tootsen. Va fi prezentă la Corso și Liana
  Buzea, iar moderatorul este Corina Rebegea, din partea Programului Statul de Drept Europa de Sud-Est
  al Konrad-Adenauer-Stiftung.

  http://oneworld.ro/2012/presa/…..103759.pdf

 3. Vlad M.
  1 iunie 2012

  Nu se pricep astia de la KAS la ce e in Rusia, sa fim seriosi. Ernu i-a ajutat pe toti, doar ai vazut si tu cine a mai participat la intalnirea aia devenita celebra prin circul facut de golanii aia rusi.

 4. Vlad P.
  1 iunie 2012

  Un nenorocit de comunist, ca toți comuniștii! Corigenți la economie, decrepiți moral și lipsiți de orice lucru sfânt. În schimb, au chipuri cioplite cu nemiluita: libertinaj, relativism, multiculti, PC, perversiuni sexuale, cultul morții, etc.
  Stânga: prostie, ticăloșie, parvenitism și impostură.

 5. dorin valeriu
  1 iunie 2012

  Ce rau scrie romaneste Ernu asta, am incercat cu „Nascut in URSS”, ce plictiseala !!! Nu e scriitor, cel mult grafoman.

 6. Liv St Omer
  1 iunie 2012

  Vlad, Costin, scrieti prea indelung despre boul asta de Ernu. E un bou si basta, nu zic sa nu scrieti, dar patru, hai cel mult zece, randuri despre asta ar fi fost arhi-suficient, e clar ca omul produce ineptii pe banda rulanta. Si cautati sa nu va mai enervati din cauza ineptiilor respective, e inutil si va dauneaza voua. Uite, citat din dl. Aligica:

  Stii politica mea: viata e scurta; costurile de oportunitate, enorme; teoria mostrei reprezentative, cel mai bun prieten al omului. Daca nu m-ai convins la a treia mostra, probabilitatea sa ma mai convingi la urmatoarea este asa de mica incat efortul nu se mai justifica. Te-am pus in gramada B. Si asta e. S-a terminat.

 7. Liv St Omer
  1 iunie 2012

  Ernu incearca, prin tampenia de mai sus, sa insinueze ceea ce, de fapt, stim cu totii deja: ca „raul romanesc”, daca ar fi sa-i spunem asa, analogand cu „le mal francais” sau „the english disease” ar fi, este, provenienta aproape tuturor partidelor actuale din marea matca a FSN-ului; daca asta e, ceea ce vrea sa spuna, atunci, da, are dreptate. Daca, insa, vrea sa spuna ca Romania a ramas ancorata tot acolo, in „momentul 1990”, si deduc ca el cam intr-acolo bate, atunci e ceea ce stiam deja ca este, un idiot cu acte, pe care refuz sa-l citesc, din dragoste pentru al meu stomac, care ar risca sa ma doara. Cu toata dragostea pe care o am, si pe care o resimt, pentru moldoveni ca grup de oameni (mi-e greu sa-i spun popor, totusi sunt frati de-un neam cu mine, bunica-mea era din Ungheni), mi-e greu sa nu amintesc, totusi, cum stau lucrurile in realitate: din multe pdv, inclusiv dpdv politic, moldovenii sunt inapoiati chiar si fata de noi, romanii. E un fapt, se pot da ture verbale in jurul lui 1000 de ani, dar e un fapt. Si asa fiind, hai sa pornim de la paradigma in care ne aflam, nu de la ce visuri vom fi avand, unii sau altii: hai sa nu venim sa dam romanilor lectii despre „anatomia politicii romanesti”, cand noi, moldovenii, stam totusi mai prost decat ei. Asa mi s-ar parea de bun simt, insa dl Ernu, din cate stiu (->episodul interviului cu Neamtu, in care Neamtu i-a cam rupt ideile in doua, iar Ernu simtea nevoia sa-l bata), bun simt, nu prea are. Serios, Vlad, Costin, decat sa irosim atata de mult spatiu online cu ei, decat sa prapadim pixelii degeaba, haideti mai bine la o bere, la un suc, la iarba verde, e mai util. Cinci randuri si-atat, asta-i nota pe care-o merita dl VE, si basta.

 8. Costin Andrieş
  1 iunie 2012

  ernu poate nu stie ce spune, dar stie de ce o spune, si sint de acord ca nu merita sa ne enervam din cauza lui, dar cred ca e nevoie sa fie explicat. Omul are agenda si nu stie decit ce il intereseaza, si chiar daca abereaza cu o nonsalanta uneori grotesca, si asa cum am vazut in discutia cu mihai neamtu habar nu are ce spune, acolo am mai vazut ceva, ca nici nu il intereseaza. Scopul lui acolo NU era sa contraargumenteze, oricum nu era in stare, scopul lui era sa enerveze. Pe desteptul o face, si cu succes, as spune, doar in fata unui public tinta, cum a fost saptamina asta cel de la facultatea de sociologie unde l-a invitat pe profesorul american michael barowoy (parca asa se scrie) sa vorbeasca in ftata a 100 de tineri despre comunism dupa comunism. Ernu nu are substanta, dar este priceput in a o mima prin forma, stie sa apese pe butoanele care trebuie pentru a lua mintile naivilor. Naivi care sint in cautarea cuiva, sau a unei idei cool, careia sa isi abandoneze mintile. Nu are rost sa ne enervam, orice nervi din partea noastra sa a oricui altcuiva e o victorie pentru el, dar trebuie inteles si explicat.

 9. Florina B.
  1 iunie 2012

  Mie mi-a folosit ce au scris Costin si Vlad, din motivele pe care le-a spus Costin. In plus, daca l-as fi citit vreodata pe ernu, nu as fi facut-o cu rabdare si atentie.
  Pe de alta parte, m-as feri sa ii categorisesc pe basarabeni la „inapoiati”. Nu stim foarte bine ce e acolo. Stim ca presa nu e obiectiva si ca mai exista si oameni cu constiinta treaza. Ca la noi si ca peste tot.

 10. Liv St Omer
  1 iunie 2012

  Oki, Costin, dar Ernu are un mare defect, vizibil din avion: e profund neserios. Mi-l amintesc din articolul despre „Basescu antisemitul”, in care confunda public cu privat si xenofobie cu antisemitism, aici confunda anii 90 cu anii 2010. Eu cred ca, atacat acolo, ar fi mult mai usor de invins. In fine, nu pretind eu sa detin adevarul absolut, eu doar „arunc” cate o idee, intre doua detalii si trei sectiuni prin casutele mele, daca sunteti de acord ok, daca nu, iara bine. Ca sa il „citez”(inexact, adica) din nou pe PDA, Ernu nu se ia el pe sine insusi in serios, trebuie lovit unde-l doare, la defecte. Altfel, faptul ca e sau nu tata…..dimpotriva, a nu fi tata fiind astazi la moda, cred ca a spune despre lipsa calitatilor lui paterne poate in ochii unora (nu ai mei, te asigur!) chiar sa-l faca simpatic. Atata tot, altfel, e bun articolul. Si inca o idee, daca-mi permiti: nu va pierdeti bunul obicei de a le spune cine sunt „lor” in fata. Eu i-am spus direct lui nenea Ernu ca e groby, spuneti-i si voi, nu ca n-ar sti deja, dar cum spui si tu, ca sa afle cititorii lui.

 11. Liv St Omer
  1 iunie 2012

  Nu am zis ca sunt „inapoiati” punct, ci „inapoiati fata de noi”; impresia mea despre viata lor politica este ca taman ei sunt cum eram noi in Ro. in ’95-96, atat; altfel, ca „Romania n-a avansat fata de anii 90” mi se pare a fi de fapt, o mistificare, mai mult sau mai putin. Sigur, basarabenii au toate motivele sa fie in urma, la cat i-au chinuit Stalin&comp, la cata prostie li s-a indesat in creier cu pisalaul, insa faptul ramane. In sensul asta spuneam ca sunt inapoiati; daca vrei, pe traseul intre „comunism-democratie”, intre punctele A-B, daca am imparti traseul in 10 km, noi am parcurs vreo 6-7, ei abia 4. In fine, poate nu sunt eu foarte bine informat (si nu sunt!), totusi ei inca au comunisti in parlament, cu numele „comunisti”, noi totusi ne-am debarasat de PSM de mult (oki, stiu contraargumentul: si francezii au, dar….c’est tout de meme pas la meme chose, comunistii din Franta 2012 nu cred ca au ajuns milionari din aceleasi surse ca Voronin). Eu am „facut greseala” sa-l citesc pe Ernu cu rabdare si atentie, si marturisesc ca it was the most distasteful waste of time o’my loife.

 12. Liv St Omer
  1 iunie 2012

  Da Florina, nu vreau sa las impresia ca ma cert cu cineva pe tema asta, sunt de acord ca trebuie sa aratam cine e Ernu, tot ce spun e ca imi doresc sa fim cat mai eficienti posibil, pentru momentul actual, si cred ca Ernu merita atacat, cu precadere, pe alte directii. Citeste ce spune la #5 dl dorin, e un argument care atinge foarte multi oameni, si pe cei morali si pe cei imorali, si pe atei si pe credinciosi. Si mai sunt si altele.

 13. Vlad M.
  1 iunie 2012

  1. Ernu scrie prost. De acord. Totusi, Ernu conduce Critic Atac, impreuna cu alti cativa amici de-ai sai. In aceste conditii, nu este deloc lipsit de relevanta ce gandeste si scrie si nu cred ca este intelept sa-l lasam sa creada ca poate sa abereze ad infinitum fara sa primeasca, macar din cand in cand, un „vot” negativ. Ce crede despre acest „vot”, nu ne intereseaza.
  2. Ar fi o mare greseala sa ii judecam pe basarabeni dupa Ernu.

 14. Liv St Omer
  1 iunie 2012

  Vlad, 1.De acord, absolut. Nu spun nici o secunda ca afirmi ceva gresit. Ce spun este ca hipsterii, pana una-alta, pot fi printre ei si tineri in curs de maturizare; unde mi se pare Ernu mai periculos este in a influenta diversi aerieni mai in varsta – de-aia zic caar merita insistat un pic si pe neseriozitatea lui cutremuratoare, poate intr-un articol viitor.
  2.Intelegi gresit, nu-i judec pe basarabeni dupa Ernu (nici nu-i idealizez), il judec pe Ernu dupa basarabeni si nu-i dau voie sa ma compare el pe mine, care am facut si fac politica, fie si doar la voi pe forum, cu fiinta aia horror (nu-i vina fiintei ca e asa, dar Ernu insusi scrie ca a cautat intentionat ceva cat mai horror). Si nu-i permit unuia care vine dintr-o lume politica aflata cu 20 de metri in spatele meu sa compare lumea mea politica cu asa ceva.

 15. Liv St Omer
  1 iunie 2012

  Ce scrie el acolo e echivalent cu a spune „bai mutantilor bai!”, e o grosolanie evidenta. Cum sa ma faci mutant, totusi eu te-am primit in statul meu, Romania, sa tii conferinte pentru hipsterime si te las, pe banii din impozitele mele, printre altele, sa vii in conferintele alea sa imi spui cum statul meu ar trebui desfiintat (si probabil mutat in marea fratie CSI, fost URSS). E grobianism flagrant, si asta trebuie sa i-o spunem apasat. Asta e tot ce vreau sa spun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian