FUNDATIA IOAN BARBUS

Conferinta seniorilor ceausisti. Cum trebuie inteles mesajul transmis de Alexandr Dughin la Bucuresti. Reactie rapida

Am fost ieri la lansarea lui Alexandr Dughin de la Sala Dalles. Salut, Calin Mihaescu! A fost trist. Media de varsta era undeva in jurul a 60 de ani, mirosea a transpiratie si era plin de nostalgici ceausisti. Doar jurnalistii, anti-putinistii si gura casca ce au mai scazut media de varsta.

Cred ca toata lumea e de acord ca Romania este tinta unui atac informational si propagandistic din partea Rusiei. Datoria presei acum, si ma refer la intelesul strict al cuvantului „datorie”, este sa studieze, sa inteleaga si sa demonteze intoxicarile transmise de Alexandr Dughin la Bucuresti.
In nici un caz sa le citeze necomentate. Asta e tot ce si-ar dori reprezentatul Kremlinului.

O lista partiala a celor care au participat la lansarea de carte a lui Dughin, la Sala Dalles, pe 5 aprilie 2017 (UPDATE):

 • Alexandr Dughin
 • Iurie Rosca
 • Dragos Dumitriu (fost membru PRM, autor pe Sputnik)
 • Constantin Parvulescu (fiul lui Jean Parvulescu, citat des si admirativ de Dughin)
 • Horatiu Serb (membru important in PRU)
 • Calin Mihaescu (asistentul lui Dughin in RO si lider al „Miscarii Eurasia” in Romania. info, aici)
 • Ilie Catrinoiu (Sputnik)
 • Bogdan Herzog (de pe lista lui Dughin)
 • Claude Karnoouh (criticatac)
 • Marius Vacarelu (lista lui Dughin, prof SNSPA, scrie pe adevarul.ro si in mai multe publicatii ale lui Dughin, cum e katehon.com)
 • Gheneralul Chelaru (fost sef al Statului Major, candidat PPDD in 2012 detalii aici, apropiat al lui Marian Munteanu. Chelaru a fost prezent la discursul tinut anul trecut de Marine le Pen, la Sinaia)
 • Dan Zamfirescu (fost ofiter de Securitate si membru PRM)
 • Mariana Heroiu (director editura Mica Valahie, care a publicat cartea lui Dughin)
 • Mircea Popa (Secretar general al Fundatiei Romania – Rusia; s-a intalnit cu Dughin si in 2014)
 • si altii

Ucideti, ucideti, ucideti. Genocidul ucrainenilor e obligatoriu!, spunea Dughin in urma cu 2-3 ani.

Cititi si: Marian Munteanu despre Dan Puric, despre Alexandr Dughin

Pentru sprijinirea invaziei rusesti a Ucrainei, Dughin are interdictie de intrare in SUA, Canada, Ucraina si partial in UE. Am gresit cand am presupus ca va fi oprit la granita, asa cum credeam ca este normal pentru un stat care face parte din NATO si UE, un stat vizat in mod direct de razboiul propagandistic al Rusiei. Mai mult decat atat, Sala Dalles, unde Dughin si-a expus delirul, este in subordinea Statului roman, mai exact, a Primariei Bucurestiului, cum a scris Ciprian Ciucu pe Facebook. A fost si el acolo. Am ras zgomotos impreuna si am deranjat onorabila audienta.

Dan Zamfirescu, Constantin Parvulescu si Alexandr Dughin (Foto: Razvan Filip)

Ca sa reiau: Statul roman nu numai ca nu il opreste la granita pe Alexandr Dughin, un individ influent in Kremlin, dar ii si pune la dispozitie institutiile, facand abstractie de instigarile la genocid pe care le face, cand crede ca nu e vazut, si de indemnurile repetate ca Rusia trebuie sa „anexeze Europa„. Integral.

Cateva din intoxicarile amplificate azi la Bucuresti de Dughin, intoxicari care deja sunt raspandite, de mai multi ani, de pro-rusii din Romania, dar si de stangisti, impreuna cu cei care si-au descoperit brusc „antiputininsul”:

– Trump e aliatul lui Putin;
– Lumea se imparte in „globalisti”, pe de o parte, si „antiglobalisti”, de cealalta, iar cei care nu sunt incantati de delirul transgender si casatoria ghei, adica majoritatea romanilor, sunt in buzunarul Rusiei.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Comentarii

 1. asdfSpune:

  Răspunde
  aprilie 6, 2017

  pai „Pravda on the Hudson” (new york times) si „pravda on the potomac” (washington post) s-au aliat cu pravda de la moscova si spun la unison: daca esti conservator crestin traditionalist esti automat simpatizant al rusiei. ce minciuna! alexandr dughin si stanga americana/occidentala au devenit aliati (precum hitler si stalin). vezi si discutia politeanu-kuzmin.

 2. Stefan CaligaSpune:

  Răspunde
  aprilie 6, 2017

  Incearca rusii, incearca !

 3. ConservatorSpune:

  Răspunde
  aprilie 6, 2017

  Ne-ati putea da o lista (cu referinte, pe cit posibil) cu ce sustine Coalitia pentru Familie si ce sustine Dughin?
  Adica: daca avem multimea cerintelor Coalitiei, sa o notam cu A si multimea chestiilor sustinute de Dughin (B), care e intersectia lor?
  Altfel, daca eu zic ca afara ploua si Dughin zice la fel, asta nu inseamna ca eu sustin ce zice Dughin.

 4. Costin AndrieşSpune:

  Răspunde
  aprilie 6, 2017

  @3 http://inliniedreapta.net/lavedere/ucraina-arde-si-germania-se-piaptana-razboiul-faza-pe-cultura/

 5. Anca CerneaSpune:

  Răspunde
  aprilie 6, 2017

  Conservator

  Întrebarea e importantă, iar răspunsul pe acest fir nu are cum să fie complet.
  Dar vom sugera câteva direcții în care ar trebui să se îndrepte cercetările.

  Dughin minte. Foarte mult. Trebuie să studiem atent ce zice, dar nu trebuie să luăm de bune afirmațiile. Discursul lui nu este un indicator fidel al planurilor pe care le pune în practică în mod real. De ex., dacă la Dalles a vorbit de creștinism, cum să-l apărăm de homosexuali, etc, iar în alte intervenții/texte s-a declarat discipol al lui Aleister Crowley, cel mai notoriu autor de manuale de satanism, satanist oficial, cu acte, pe care variantă o luăm de bună? Pe care o confruntăm cu textele Coaliției pentru Familie?

  Dughin minte nu doar de circumstanță, minte mult mai profund, crede în haos, ca opusul lui Logos, el se luptă cu Adevărul, nici mai mult, nici mai puțin, chiar asta vrea.
  Dacă doriți bibliografie despre asta, comandați pe Amazon această carte:
  https://www.amazon.com/American-Empire-Should-Destroyed-Immanentized/dp/1891469436
  pe scurt despre carte, găsiți aici:
  http://www.nationalreview.com/article/380614/dugins-evil-theology-robert-zubrin

  De aceea, schema concretă în care îl vedem pe Dughin cum lucrează, cu ce oameni, cu ce metode, contează mult mai mult decât vorbele pe care le aruncă, azi așa, mâine fix invers, poimâine amândouă.

  Din acest unghi, zona în care mulțimea Dughin se intersectează cu mulțimea Coaliția pentru Familie se numește Bogdan Stanciu.
  http://inliniedreapta.net/lista-prietenilor-rusiei-din-romania-deconspirata-de-alexander-dughin-prin-e-mail/

  Dacă veți consulta site-ul Coaliției, veți vedea o mulțime de nume de oameni și de oengeuri care sunt acolo de decor, crezând că luptă pentru o cauză bună, poate chiar fără să aibă habar de importanța lui Stanciu în schemă.
  Stanciu însă e mult mai important decât pare, păstează un low profile, cum zice el, din motive evidente – numele lui e pe lista lui Dughin, iar cozile de topor rusești nu se pot bucura de succes public în România, deci trebuie să stea în umbră. Însă, de exemplu, pe plan extern, în rândul mișcării pro-life pro-family internaționale, vorbește în numele Coaliției pentru Familie, se dă mare cu realizările ei, cu strângerea de semnături, trece drept reprezentant al acesteia.
  http://www.matchman-news.com/en/romeni-amano-la-famiglia-intervista-esclusiva-bogdan-stanciu/

  Acest punct de intersecție, Stanciu, este punctul slab al Coaliției pentru Familie.
  În momentul în care cineva funcționează ca agent de influență al Rusiei, indiferent dacă a fost sau nu cinstit vreodată, dacă măcar inițial a fost mânat de dorința sinceră de a apăra creștinismul, familia, viața nevinovată, oricum, toate acestea trec pe planul 14 000, primul punct și singurul punct aflat în mod real pe agenda individului devine slujirea intereselor Rusiei.
  Asta funcționează precum încheierea unui pact cu diavolul. Cel care face așa ceva, indiferent dacă înainte era un om cu anumite calități, poate și cu ceva intenții bune, poate iubea copiii și natura, poate chiar se ruga și mergea și la biserică, nimic din toate acestea nu mai contează, iar slujirea răului devine unicul punct pe agendă, fie că respectivul vrea sau nu vrea chiar asta; nimeni nu este atât de deștept încât să joace șah cu necuratul și să câștige.
  Dacă apuci să dai un deget serviciilor rusești, atunci va trebui să le dai toată mâna. Altfel, vei fi distrus cu lucrurile cu care te au la mână – banii lui Malofeev de exemplu, sau o pățești și mai rău, la fel ca nenumărați idioți utili și cozi de topor, deveniți inutili sau deranjanți.

  Pe de altă parte, faptul că într-un punct cheie al Coaliției se află un personaj ca Stanciu, de pe lista lui Dughin, creează o țintă facilă pentru militanții stângiști anti-familie – care, pe de altă parte, și ei au conexiuni cu Rusia, mai apropiate sau mai îndepărtate, după caz. Unora le revine rolul să atace fundanentul creștin al culturii și civilizației, precum și instituția de bază a societății, familia, pretinzând că o fac în numele „valorilor occidentale”, „toleranței”, „nediscriminării”; celorlalți le revine rolul de a „apăra creștinismul și familia de Occidentul putred”. Vechiul scenariu presovietic, țarist, al pompierului incendiator.
  Și iată cum rușii setează agenda publică în România, deși societatea noastră e una dintre cele mai rusofobe de pe planetă.

  Desigur, dacă referendumul va avea loc, va trebui să sprijinim definiția normală a familiei, nu încape îndoială.

  Trebuie însă mare grijă, să nu ne lăsăm duși cu preșul în scheme cultural-politice și geo-politice care nu au nimic cu apărarea familiei, dar au totul cu interesele Rusiei.
  Adică, dacă referendumul e folosit de agenții Rusiei pentru a provoca sentimente antioccidentale, pentru a ataca pe acei oameni politici locali care nu convin Rusiei, pentru a-i promova pe cei care-i convin, pentru a crea aparența de conflict, de exemplu, între cauza combaterii corupției și cea a apărării familiei normale (contrapunerea celor două referendumuri), atunci trebuie să amintim liderilor reali ai Coaliției pentru Familie că nu au dreptul să folosească cele 3 milioane de semnături (strânse, de fapt, de BOR, nu de Stanciu), date de 3 milioane de români (care, cf. sondajelor se declară masiv ca fiind creștini, atașați familiei, dar și pro-occidentali și puțin-spus-neîncrezători față de Rusia), împotriva intereselor vitale ale României.
  http://www.ires.com.ro/articol/302/romania-credincioasa–percep%C8%9Bii-%C8%99i-comportament-religios
  http://www.ires.com.ro/articol/309/familie-si-viata-de-cuplu-in-romania–perceptii-si-reprezentari
  http://adevarul.ro/news/politica/infografie-sondaj-inscop-romanii-dau-directia-vest-1_548f3884448e03c0fdc73f86/index.html

  Aici, credem noi, e necesară implicarea instituțiilor. Mă refer atât la instituțiile religioase, cât și la servicii. Agenții de influență ai Rusiei trebuie izolați cu un strict cordon sanitar și împiedicați să manipuleze și să compromită creștinismul și instituția familiei, prin asocierea cu regimul criminal dela Kremlin.

  Și mai trebuie o doză mare de Piracetam pentru clasa vorbitoare, politicieni, jurnaliști și oengiști, care să îi ajute să evite clasica groapă în care cad mai toți, groapă săpată de alde Dughin, Kuzmin, Surkov și cozile lor de topor locale:
  și anume, plasarea fie de partea stângii occidentale (de origine leninist-frankfurtian-kaghebist-șaișoptistă) pro-gay, fie de partea „dreptei” leninist-kaghebist-dughinist-putiniste pretins „creștine”, care e tot un drac – am zis asta la propriu. În sensul literal al vorbei românești: fugi de dracu’ și dai de tac’su.

  Din păcate, noi asta vedem în spațiul public: ori niște bătrâni securiști, mirosind a transpirație, care urăsc Occidentul și militează pentru ieșirea din NATO, sub pretextul că altfel ne colonizează homosexualii, ori niște mai-mult-sau-mai-puțin tineri recenți, care, culmea, se cred de „dreapta”, absolvenți de diferite tipuri de învățământ Soros, care combat cu hotărâre rădăcinile creștine ale Civilizației Occidentale, crezând că astfel o apără mai bine de pericolul rusesc sau ruso-islamic (despre sinergia KGB-terorism islamic contemporan am mai vorbit pe ILD, nu e cazul acum să ne extindem).

  Din păcate, cum am mai spus, românii, în majoritatea lor covârșitoare, sunt lipsiți de reprezentare politică exact în privința lucrurilor la care ei țin cel mai mult. Dacă vreo 90% din populație este împotriva căsătoriei gay, și doar 5% din populație este în favoarea orientării geo-politice spre Rusia, cum de discursul public este dominat de confruntarea dintre două minorități (aparent, doar aparent opuse una alteia), cea pro-gay și cea pro-Rusia? Cum de nimeni nu vrea să reprezinte opțiunea zdrobitor-majoritară a nației, adică cea creștină, pro-familie și pro-occidentală?

  Asta arată cum minoritatea leninistă, bine coordonată, poate duce de nas o societate întreagă, ai cărei lideri sunt prea proști sau prea corupți, ca să facă ceva să contracareze scenariile scrise la Moscova, capitala unui stat imperialist, ostil pe față României, ai cărei șefi oficiali, începând cu Putin și Rogozin, ne amenință fără ocolișuri cu ocupația militară.

  Nu putem să nu subliniem implicarea rusească, dughinească, și pe partea stângă.
  Tot pe lista lui Dughin se află și numele produsului URSS, Vasile Ernu, mare tavariș peste gașca de la criticatac, apărătorii nediscriminării și promovării tutulor orientărilor sexuale.

  Adică Ernu și Stanciu, care ar trebui să se afle într-o opoziție de neîmpăcat, se află alături pe lista „prietenilor Rusiei”, adică a agenților de influență ai acesteia, în România.

  Nu ar trebui să ne surprindă chestia asta.

  Doar și la acțiunea anti-gaz-de-șist, băieții lui Soros, criticatacii, băieții de la Mungiu, care, ca o mamă grijulie, sare mereu cu gura, când cineva zice ceva ce i-ar putea necăji pe ruși, și băieții de la Mircea Toma „jos-Dumnezeu”, toți acești reprezentanți monopoliști ai „societății civile”, lucrau cot la cot cu bărboșii popei Laiu și cu același Bogdan Stanciu, pentru apărarea intereselor Gazprom în România.

  Doar și „războiul gay din Republica Moldova” a fost regizat în întregime de ruși – organizația LGBT din Transnistria, noul Amsterdam de pe apa Nistrului, dar și mitropolia fake, cea care ține de Moscova, au fost distribuite în rolurile principale ale acelui balet Balșoi.
  http://www.timpul.md/articol/-razboiul-gay-din-r–moldova-34036.html

  Doar și în Parlamentul European, interesele Rusiei sunt sprijinite și votate și de alde Die Linke, și de alde Le Pen – care vor ieșirea țărilor lor din NATO și alianța cu Rusia.

  Doar și la „referendumul” din Crimeea, nașii au fost deopotrivă comunistoizii și fascistoizii din Europa de Vest.

  Doar Dughin a zis că Occidentul trebuie lovit și cu dreapta și cu stânga.

  Doar Rusia a sprininit pe față, prin postul RT, mișcarea Occupy Wall Sreet din USA, notoriu asociată oengeurilor gay-rights.
  (De altfel, prima organizație gay rights din istorie a fost fondată în 1950 în SUA de membri ai Partidului Comunist American – adică agentură KGB. De altfel, prima țară care a de-penalizat homosexualitatea a fost URSS sub Lenin.)

  Doar Rusia are prieteni nu numai la Frontul Național și la PEGIDA, ci și la Syriza și Podemos.

  Doar Rusia a sprijinit „acordul de pace din Columbia”, adică acele 300 de pagini pline de LGBT, „orientare sexuală”, „egalitate de gen”, homosexuali, lesbiene, trans, etc etc, de-ți vine rău dacă încerci măcar să le citești.

  Lista ar putea continua.

  Sugerez, ca bibliografie despre cinismul regimului rusesc și al păpușarilor lui, care proiectează și înființează atât oengeuri stângiste anti-discriminare cât și organizații fasciste care să-i bată pe activiștii celor dintâi,
  Pomerantsev:
  https://www.amazon.com/Nothing-True-Everything-Possible-Surreal/dp/1610396006
  aici, un articol mai scurt:

  https://www.theatlantic.com/international/archive/2014/11/hidden-author-putinism-russia-vladislav-surkov/382489/

  aici, răspunzând la o întrebare, la lansarea cărții, Pomerantsev despre campania anti-gay din Rusia, condusă de gay notorii:

  v. min 45.25

  https://www.youtube.com/watch?v=5Au332OG-M4

  „this is one of the best examples of just how cynical the elites are. The anti-gay campaign in Russia is being run by people who are either bisexual or homosexual. So, Vyacheslav Volodin – probably, Konstantin Ernst – definitely, head of Channel One, a lot of the key-producers and heads and presenters of Channel One…”

  Ideea este însă că nu există tâmpenie mai mare decât aceea de a:
  1. lucra pentru Rusia, crezând că aperi creștinismul
  2. combate creștinismul, crezând că astfel combați Rusia lui putin

 6. ConservatorSpune:

  Răspunde
  aprilie 6, 2017

  @Anca Cernea: vă mulțumesc foarte mult pentru mesaj! Încă nu l-am citit dar mi se pare impresionant că ați cheltuit o grămadă de timp ca să mă luminați. Mulțumesc.

 7. Anca CerneaSpune:

  Răspunde
  aprilie 6, 2017

  @ Conservator
  Eu vă mulțumesc, pentru interes și pentru întrebarea pertinentă.
  Răspunsul e cam lung, dar și așa este incomplet. Sper să fie de ajutor.

 8. Marius Văcărelu: Adepții lui Alexandr Dughin, omniprezenți la televiziunile din România - În Linie DreaptăSpune:

  Răspunde
  aprilie 6, 2017

  […] aprilie 2017, Iurie Roșca a fost gazda lui Alexandr Dughin la Sala Dalles din […]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian