FUNDATIA IOAN BARBUS

Conservatorul Juan Manuel Santos câştigă detaşat prezidenţialele din Columbia

Cu 69% din voturi, Juan Manuel Santos l-a zdrobit pe contracandidatul sau Antanas Mockus, primar al Bogotei, lider ecologist excentric (s-a casatorit la circ, nu în Biserica, le-a aratat studentilor fundul în timpul unei prelegeri) si icoana a progresistilor din întreaga lume (TOTB: Columbia ar putea alege primul presedinte „verde” din lume).

Fost ministru al Apararii, Juan Manuel Santos va continua politica lui Alvaro Uribe (Recenta înfrangere a FARC si perspective de viitor, analiza publicata de Anca Cernea în Revista 22). In timpul campaniei, intr-o tara terorizata de gherilele marxiste, Mockus a sugerat ca ar dizolva armata.

Este cea mai clara victorie din istoria moderna a Columbiei.

Santos l-a numit pe Presedintele Uribe „o persoana exceptionala care a transformat tara. (…) Daca am ajuns atât de departe, este pentru ca am stat pe umerii unor uriasi.”

Teroristii de stânga au ucis în ziua scrutinului sapte politisti si trei soldati. Juan Manuel Santos a anuntat ca nu va exista niciun dialog cu teroristii FARC câta vreme acestia vor continua sa rapeasca si sa faca trafic de droguri.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

GMT

GMT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian