FUNDATIA IOAN BARBUS

Corabia nebuni(i)lor

In timp ce scriu aceste rînduri, televiziunea israeliană a anunţat că Audacity of Hope a părăsit (se pare fără permisiune) portul Pireu cu destinaţia Gaza, dar după numai cîteva minute autorităţile portuare greceşti au trimis patrule ale gărzii de coastă care au somat nava să se oprească şi au ameninţat că vor prelua comanda. Scurt timp după aceea, autorităţile greceşti au anunţat că nu vor permite flotilei să plece spre Gaza din porturi greceşti.

După succesul răsunător al flotilei de anul trecut, soldat cu:

 • nouă participanţi morţi
 • soldaţi israelieni răniţi
 • un documentar BBC care exonerează comandoul israelian şi dezvăluie intenţiile criminale ale pasagerilor de pe Mavi Marmara
 • uluitoarea dezvăluire că aşa-zisul ajutor umanitar consta din haine vechi, medicamente expirate şi echipament medical defect
 • un raport ONU care înfierează complicitatea guvernului turc cu organizaţia teroristă IHH mai mult decît intervenţia militară israeliană (raportul urmează să fie prezentat guvernelor turc şi israelian înainte de a fi dat publicităţii, dar deja se ştie cam ce conţine)

… luptătorii pentru pacea mondială constată că iar îi mănîncă la ţeava de eşapament de dragul bietei Gaza şi s-au hotărît să groupir pentru repetir.

Inutil să amintesc că în Gaza nu bîntuie nici un fel de criză umanitară, după cum am arătat şi noi în repetate rînduri.

De aceea se poate afirma cu destulă siguranţă că noii aspiranţi flotidieni (spun aspiranţi pentru că deocamdată flotila a fluctuat în port) caută de fapt atenţie şi publicitate.

Cine sunt protagoniştii? Suflete nobile, fără doar şi poate, membri în diverse parlamente alături de simpli cetăţeni, francezi, italeni, suedezi, olandezi, irlandezi şi alţi radicali europeni, canadieni, americani, printre care Ann Wright (sau Wronght?), colonel american în retragere şi opozantă a prezenţei americane în Iraq. Legitim şi corect, dar de ce nu organizează sau participă la o flotilă împotriva zidului construit de armata americană în Baghdad? Parcă aşa zic americanii, că facerea de bine (cu toate implicaţiile şi derivatele) începe acasă.

Printre organizatori se află Caoimhe Butterly, care în aprilie 2002 a servit drept scut uman la sediul comandamentului lui Arafat, Greta Berlin, care sprijină Hamasul şi a dat declaraţii de presă mincinoase despre “violenţa” soldaţilor israelieni cu ocazia flotilei din mai 2010, Mary Hughes Thompson, co-fondatoare a mişcării Free Gaza, al cărei epitaf pentru Vittorio Arrigoni (activist italian răpit şi ucis de terorişti în Gaza) sună cam aşa: “Dumnezeu să te binecuvînteze, Vittorio. Steaua ta va străluci mult după ce Israelul sionist nu va mai fi.”

Tot printre participanţi cîţiva faliţi de-ai noştri, israelieni, nelipsiţi, gălăgioşi şi mincinoşi, membri IHH în travesti pentru că guvernul turc le-a retras sprijinul, şi ce să vezi? Mai mulţi membri proeminenţi ai grupării Hamas: Muhammad Sawalha, care activeză din Marea Britanie, Amin Abu-Rashed, conducătorul Hamasului în Olanda, Hamud Tarek – nici mai mult nici mai puţin decît ginerele lui Khaled Mashal, precum şi reprezentanţi ai Frăţiei Musulmane din Egipt. De asemenea un contingent nu neglijabil de ziarişti exhibiţionişti de toate naţiile.

Ce vor participanţii? Să transporte ceva provizii şi ajutoare pentru Gaza, niţel ciment, şi mai ales scrisori de suport şi încurajare, de care de fapt nu ar mai fi nevoie, pentru că ele au fost deja trimise prin e-mail şi comitetele de întîmpinare festivă au şi pregătit pancarte uriaşe cu fragmente din aceste scrisori pentru a-i primi călduros pe bravii navigatori.

Modus operandi? Militanţii pentru pace au decis ca de data asta să nu se mai concentreze pe o singură navă, ci să se împartă în grupuri mici plasate pe toate navele, pentru a crea o sumedenie de Mavi Marmare. E vorba de vreo 10-15 nave (imposibil de numărat, pentru că nu toate s-au declarat de la început, unele au renunţat, şi în orice caz era vorba să li se alăture şi un mare număr de yachturi, ce mai, expediţia argonauţilor. Participanţii sunt instruiţi cum să opună rezistenţă sodaţilor israelieni (tehnici descrise în detaliu de membri ISM care se infiltrează în Israel şi Cisiordania). Militanţii se pregătesc, probabil, pentru noi confruntări sîngeroase cu militarii israelieni, deşi majoritatea babetelor pensionare ne asigură că nu vor recurge la violenţă. Da’ parcă poţi să le crezi …

De data asta, însă, Israelul pare să se fi pregătit mai bine şi mai din timp. Organizaţia juridică israeliană Shurat HaDin (Litera Legii) a studiat problema şi a trimis scrisori de avertizare către vreo 30 de societăţi de asigurare specializate în transporturi maritime, începînd cu Lloyd’s, prin care anunţau că le vor intenta procese dacă asigură navele care sunt suspectate de complicitate cu terorişti. Tot Shurat HaDin a avertizat companiile Inmarsat UK şi US (comunicaţii şi poziţionare prin satelit pentru transporturi maritime) că riscă să fie date în judecată pentru aceleaşi motive.

Oficiul guvernamental de presă israelian a anunţat că ziariştilor care participă la flotilă li se va interzice intrarea în Israel timp de zece ani, dar ulterior, în urma unor proteste, Netanyahu a anulat acest plan. Aş fi omis acest mic viraj în potcoavă dacă nu ar fi produs ceea ce cred eu că defineşte cel mai bine scopul flotilei: în protestul lor, jurnaliştii au susţinut că e dreptul lor să li se permită relatarea acestei poveşti jurnalistice (“legitimate news story” în original) adică nu ştiri, ci povestiri, legitime pe deasupra, ce mai, Chiriţa pleacă în voiagiu şi tot ea ne relatează ce se petrece. Şi probabil dacă nu se petrece mare lucru, are ea grijă să creeze vreun eveniment sau două, să aibă ce relata.

Adică nu s-ar petrece mare lucru în lume în prezent, în Siria nu au loc masacre zilnice, în Libia probabil că e linişte şi pace, iar 7000 de refugiaţi sudanezi nu au fost evacuaţi cu forţa din incinta unui post ONU în 20 iunie şi de atunci nu se mai ştie nimic de ei.

Nu numai că nu se ştie, dar nici măcar nu s-a găsit nici un jurnalist, narcisistic sau nu, care să relateze această ştire. Cum se transportă 7000 de persoane? Unde? Și cum li se pierde urma? Nu contează, ce contează este flotila, participarea jurnaliştilor la ea, şi relatările ziariştilor despre ei înşişi. De cîteva zile deja, organizatorii navei Audacity of Hope au deschis o pagină pe Facebook cu instrucţiuni en cas d’attaque, cum şi unde să de adune suporterii, adică în Times Square nici mai mult nici mai puţin, şi apoi să se îndrepte spre consulatul israelian.

Participanţii la flotilă vor să se vadă la televizor, vor să-şi vadă poza în ziar, vor să fie în mijlocul ştirilor şi povestirilor, în centrul atenţiei.

De ce? Pentru că sunt solidari cu Gaza, deşi solidaritatea lor este de fapt solidaritate cu Hamasul, al cărui scop declarat este desfiinţarea Israelului.

Numai că ce să vezi, patru jurnalişti olandezi au hotărît să abandoneze flotila, din cauza “paranoiei, atmosferei dictatoriale, de neîncredere reciprocă şi opoziţie din partea organizatorilor”, pentru că au fost “cenzuraţi de organizatori, care au refuzat să raspundă la întrebări legate de sursele de finanţare a flotilei, deşi se ştie că banii au fost strînşi în moschei olandeze”, pentru că “la bord se află membri şi reprezentanţi ai unor organizaţii cu care nu vreau să am de a face”, ş.a.m.d. (prin intermediul blogului elderofziyon). De asemenea, ziaristul danez Allan Sørensen a publicat în ziarul Kristeligt Dagblad un articol intitulat “Pacifişti alături de oi negre”, în care descrie cele două grupe de participanţi la flotilă. Alături de pacifişti care reprezintă majoritatea şi care nu par dornici să recurgă la acţiuni violente, se află oile negre, bărbaţi cu înfăţişare orientală-meridională, care au legături cu Hamasul şi au participat în trecut la demonstraţii violente. Într-un interviu acordat lui Sørensen, un activist danez susţine că adevăratul scop al flotilei nu este transportul de ajutor umanitar în Gaza, ci concentrarea opiniei publice mondiale asupra politicii Israelului în Gaza. (traducere dintr-un articol publicat de cotidianul israelian Ma’ariv)

Între timp, pe 25 iunie nava franţuzeasca El-Karameh (Demnitatea) a ieşit dintr-un port corsican pentru a se întîlni cu surata ei, Louise Michel aflată în Grecia, împreună cu celelate nave, printre care Audacity of Hope, Juliano (navă grecească-suedeză-norvegiană avariată), Saoirse (Libertatea) (nava irlandeză, avariată în timp ce ancora în ape turceşti) şi încă alte cîteva nave (aşteptăm cu interes), care nu au putut ieşi din porturile greceşti din cauza grevei şi din cauza că guvernul grec nu vrea să dea impresia că ar colabora cu teroriştii. Cît despre turci şi ciprioţi, de data asta nici nu au vrut să audă că flotila ar vrea să se folosească de porturile lor.

Din cauza avariilor (de care sunt acuzaţi bineînţeles israelienii) şi a amînărilor, din cei 1500 de participanţi cu care se lăudau iniţial organizatorii au rămas mai puţin de 300, pentru că mulţi voluntari nu-şi pot permite şedera prelungită în Atena.

Între timp din Gaza ni se transmite că nu e nevoie de ajutor umanitar, pentru că nu introducerea de mărfuri este problema, ci scoaterea de mărfuri, nu importul, ci exportul. Un sfat, aşadar, pentru viitoarele flotile: trimiteţi nave goale care să poată prelua produse de export din Gaza.

Presa israeliană a publicat articole potrivit cărora activiştii s-au aprovizionat cu substanţe chimice, sulf sau acid sulfuric, cu scopul de a ataca membrii comandoului israelian în caz că aceştia vor încerca să preia comanda navelor. Lupta pentru pace se ascute.

UPDATE   Audacity of Hope a fost remorcată şi trasă într-un port militar. Pasagerii navei s-au trezit faţă în faţă cu soldaţi greci înarmaţi cu mitraliere, care nu s-au lăsat înduplecaţi de pledoarii de genul – “puneţi jos armele, noi nu avem nimic cu guvernul grec”, etc. Ziariştii (în număr de 11 din cei 36 de pasageri) au fost debarcaţi, în timp ce restul au rămas în port, înconjuraţi de gratii şi sîrmă ghimpată. (şi aici)

UPDATE II   Flotidienii au declarat greva foamei.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Israelianca

Israelianca

37 de comentarii

 1. Alex Nicolin
  2 iulie 2011

  Un nume inspirat pentru nava “Audacity of Hope” – publicitate gratuita petru cartea omonima, cu care este unita, vorba cantecului “unita-n cuget si-n simtiri”, in spirit proletar util-idiotic ????

 2. dr pepper
  2 iulie 2011

  un activist danez susţine că adevăratul scop al flotilei nu este transportul de ajutor umanitar în Gaza, ci concentrarea opiniei publice mondiale asupra politicii Israelului în Gaza

  citisem la un moment dat ca nu transportau ajutoare umanitare ci nustiucate mii de scrisori pentru napastuitii din gaza :).
  scrisori de incurajare, bineinteles.
  si ca s’au deschis procese civile impotriva cetatenilor canadieni si americani care faceau parte din flotila in Canada respectiv USA.

 3. dr pepper
  2 iulie 2011

  ps – si ca asta ar fi fost motivul pentru care flotila nu avea autorizatie de a parasi porturile grecesti.

 4. dr pepper
  2 iulie 2011

  si asta ar putea face parte din acelasi ciclu ” corabia nebuni(i)lor”

  Fire Up the Grill, Not the Atmosphere

  In Romania comunista ziua nationala era sarbatorita cu toata tehnica militara pe strazi.
  In America, ziua nationala este sarbatorita cu artificii, steaguri, burgeri si placinte.
  ei bine, acestea au devenit cu adevarat periculoase dpdv neo-socialist:

  FOOD is responsible for 10 to 30 percent of global greenhouse gas emissions. By many estimates, cooking represents more of a meal’s carbon footprint than transport. For certain vegetables, it accounts for more emissions than agriculture, transport and disposal combined.

 5. Alex Nicolin
  2 iulie 2011

  Beans must be the main culprit, because methane is 100 more powerful as CO2 when it comes to greenhouse effect ????

 6. Israelianca
  2 iulie 2011

  Tot circul asta cu flotila este o manevra de propaganda si de subminare a suveranitatii si legitimitatii Statului israel. Activistii au grija sa se pozeze si sa se filmeze fara a aminti de reprezentantii Hamas de nivel inalt care se afla printre ei si de-abia asteapta confruntarea cu soldatii israelieni. Activistii de pe Audacity of Hope sunt foarte dezamagiti ca au fost intorsi din drum de comandoul grecesc, pentru ca ardeau de nerabdare sa se incaiere cu israelienii si sa creeze situatii similare cu cele de anul trecut. Rusine!

  Mai ales ca fiecare nava a fost achizitionata cu sute de mii de dolari, sume care ar fi putut fi donate la ONU pentru Gaza, sau din care s-ar fi putut cumpara provizii care sa fie depuse la Ashdod sau la El-Arish si introduse ulterior in Gaza de autoritatile israeliene si respectiv egiptene. Africa de Sud a organizat un convoi de camioane pline cu ajutoare pentru Gaza, care urmeaza sa ajunga in Sudan si de acolo la El-Arish pe calea apei, pentru ca egiptenii nu permit camioanelor din Africa de Sud sa foloseasca sosele egiptene. Nimeni nu protesteaza aceasta masura a egiptenilor, Interesant, nu?

 7. dr pepper
  2 iulie 2011

  Tot circul asta cu flotila este o manevra de propaganda si de subminare a suveranitatii si legitimitatii Statului israel.

  Israeliana, dar este cat se poate de evident si cred ca nu se mai indoieste nimeni.
  Egiptenii, in urma “primaverii arabe” au deschis total granitele catre gaza si au oprit exportul de gaze catre Israel.
  Intrebarea mea este: cati conservatori sau tea parties se afla la bordul flotilei?
  Uite din linkul dat de tine: http://storyful.com/stories/1000005066

  aaronjmate aaronjmate

  Hedy Epstein, 86-yr old Holocaust survivor, aboard “Audacity of Hope” to Gaza. Behind her, ship’s cargo: letters t http://twitpic.com/5j1463

  oamenii astia in naivitatea si utilitatea lor, fac jocul intereselor anti-israeliene.
  anti-americane si anti-occidentale.

 8. Silvapro
  2 iulie 2011

  Nu putem sa nu laudam grecii. Cind vine un ajutor dintr-o directie neasteptata, iti vine sa-i saruti dulce. Nu stiu ce i-a motivat, dar oricum tot bine imi pare. Si cind ceva e bine, ma intreb cind se strica, ce intrigi isi vor baga coada.

  Mi-e teama ca gestul grecilor sa nu fie “rasplatit” prin atacuri teroriste. Asa ca sa-i pedepseasca (ca Allah nu trece cu vederea) sa-i intimideze bine si sa le taie pofta de acte curajoase. Asa cum tremura alti europeni care interzic adunari si alte evenimente “jenante” pentru musulamani.

  In numele dreptatii si decentei, sper ca grecii sa nu sufere pentru actul onorabil.

 9. Israelianca
  2 iulie 2011

  peppere, am scris si eu despre tarasenia cu scrisorile ????

 10. Israelianca
  2 iulie 2011

  Am mai pus un update – flotilistii au declarat greva foamei.

 11. Silvapro
  2 iulie 2011

  Asta ar putea fi o veste imbucuratoare – n-au decit sa sufere, sa se tortioneze singuri si din partea mea chiar sa se sinucida axffictiati de inanitie.

  Problema e ca se va face mare vilva in medie, si astfel isi ating tinta primara, pentru care au inceput actiunea in the first place.

 12. Israelianca
  2 iulie 2011

  Deocamdata autoritatile grecesti au pus la dispozitia flotistilor nave grecesti pentru a transporta ajutoarele in Israel de unde vor fi duse in Gaza.

  Am vazut-o la TV pe Nitzana Darshan-Leitner, sefa de la Shurat HaDin, care a explicat de ce autoritatile grecesti au oprit flotila: legea greceasca prevede ca orice nava care pleaca dintr-un port grecesc trebuie sa specifice un traseu si un port de destinatie. Or Gaza NU ARE PORTURI. Deci in primul rind, o nava nu poate naviga spre un port inexistent, in al doilea rind, Grecia recunoaste legalitate blocadei impuse de Israel.

  Se pare ca se mai organizeaza un protest, citeva sute de activisti care vor sa ajunga la aeroportul Ben-Gurion, cu zboruri diferite, pentru a organiza o demonstratie sau o razmerita in incinta aeroportului.

 13. Hongse
  2 iulie 2011

  Ăştia chiar nu-s sănătoşi la cap? Chiar acolo s-au gândit ei că e o idee bună sa-i pună de o răzmeriţă? Câteva sute? Pass the popcorn please…

 14. calehari
  2 iulie 2011

  Hongse @14. ???? ????

 15. Israelianca
  2 iulie 2011

  Hongse, vor publicitate. Ajunge sa-i imbrinceasca un pic securitatea de la aeroport …

 16. dr pepper
  2 iulie 2011

  Parerea mea este ca si’au pierdut mult din credibilitate si tot ce mai pot face acum este sa se mai agite putin cu ajutorul mediei, insa nimeni nu mai crede minciunile presei.
  Sau propaganda stangista.

 17. Silvapro
  2 iulie 2011

  Dr Pepper cum poti sa spui ca nimeni nu mai crede minciunile presei sau propaganda stingista? De cind exact? Pentru ca asta ar fi un moment istoric! Sau tu te refereai strict la corabiile floticite?

  La astia de pe corabii, poate li s-a mai fleoscait ceva din credibilitate. De atita timp pe mare, poate intra chiar la apa…. ????

 18. dr pepper
  2 iulie 2011

  Pai, Silvapro, procedeaza si tu exact pe mine si intreaba pe cel din jurul tau ce crede despre asta.

 19. Silvapro
  2 iulie 2011

  Tot n-am inteles daca te referi numai cu privinta la flotila su in general la slabirea puterii hipnotice a minciunilor stingii

 20. Pataphyl
  2 iulie 2011

  Obama’s Old Friend Rashid Khalidi And Noam Chomsky Release Video Urging Obama To Support Gaza Flotilla Boat “Audacity of Hope”…

  Un comentariu înțelept:

  If you want to be in a good mood for the 4 th of July DON’T click the play arrow.

 21. Pataphyl
  2 iulie 2011

  Un articol incendiar!

  Obama’s Final Solution (de James Lewis – în American Thinker)

  President Barack Obama is the most dogmatic and dangerous leftist we have ever seen in this country. He is not hard to understand. Obama is very simple. All his ideas were frozen in concrete a hundred years ago by Marxist-Leninism around 1920. In Dreams from My Father, Obama celebrates third-world Socialism, but that’s just Marxist-Leninism with a racial overlay. Obama’s ideas are all old and discredited. They have failed from the Soviets to Cambodia. North Korea is facing another mass famine today, so terrible that it can’t even feed its own army. That is yet another failure of Marxist-Leninism. Over and over and over again. For radicals it doesn’t matter. You have to break a lot of eggs to make that omelet.

  Obama’s Jewish problem is the existence of millions of Jews who feel loyal to (a) a genuine belief in God, or (b) a genuine love for Israel, or (c) both.
  Obama is fine with self-labeled Jews if they are atheist leftists, and they are willing to risk Israel being erased from the planet. Some of his best friends are Jews In Name Only, as long as they are detached from Israel. And other religions, natch.
  For Obama, America and Israel should not exist. They get in the way of his utopian nightmares. That’s Obama’s Final Solution to the Jewish Problem.
  It’s also his solution to every other problem.
  Obama is fundamentally a very simple, extreme ideologue. He has only one answer.
  Everything Obama does comes straight from the most stilted and destructive clichés of the left. The man has never had an original idea in his life, and wouldn’t recognize one if it were served up on a plate with arugula. He is intellectually locked in concrete.
  Free nations and free faiths are still the targets of the totalitarian left, because America and Israel prove them wrong every day they survive and thrive, and make life better for millions of people. The signs now look more dangerous than they have in the last sixty years. The totalitarian left is on the march again, with Islamic radicalism as its ally.
  Israel’s fate is therefore our own future as well.

 22. roadrunner
  2 iulie 2011

  @pataphyl #23

  Nu ma pot abtine…:-) Urmaresc de ceva vreme fenomenul American Thinker et ejusdem farinae si nu pot, for the love of Pete, sa-mi dau seama in ce consta atractia. ????

  (N-am dat click pe articol, mi-am pierdut destul timp numai citind citatele.)

  A) Primul paragraf:

  Paragraful este frumos, nimic de zis. Se mai preda retorica pe undeva? Cred ca ar fi bun de trecut clasa a sasea cu el (cu nota 5!), insa ajuns intr-a opta autorul ar ramine repetent daca ar continua in acelasi stil. Daca ai avea o sala cit de cit plina, dupa paragraful asta ai mai ramine doar cu rudele de gradul intii in ea.

  Cine ar sta sa asculte peroratille astea? Cine, cu mintea intreaga, ar avea rabdare sa-l urmareasca? Citi au backgroundul necesar ca sa-si dea seama ca paragraful, pe linga ca nu spune nimic, este si factually incorect?

  Barack Obama este un smecheras de rind, un sarlatan care de vreo trei ani de zile le ride in nas celor care l-au votat: V-am avut, gogomanilor! Ati crezut toate prostiile alea! Barack Obama, cred eu, nu-si revine din surpriza ca a putut sa fie chiar asa de usor! Si daca a fost chiar asa de usor, sint sigur, psihologic vorbind, ca acum, la ora asta, el e convins ca numai cerul este limita. Si, culmea!, s-ar putea sa aiba si dreptate. Barack Obama este un puturos, un lenes care, odata ce s-a vazut imparat, ii pune pe altii sa-i impinga la cariera personala. Intreaba-i pe Harry Reid si pe Nancy Pelosi daca pe mine nu ma crezi.

  Barack Obama nu are nici o ideologie. O fi avut-o, nu zic nu, pe vremuri. Insa a repeta in nestire acum, in anul de gratie 2011, aceleasi locuri comune pe care le stim inca din 2008, nu cred ca vom ajunge prea departe cu ele. Barack Obama este un oportunist de duzina care a facut mai mult pentru Wall Street si pentru alte grupuri de interese speciale (cel mai notoriu este establishmentul medical) decit orice republican cu acte in regula de “dreapta” de-al nostru. Bernie Sanders, socialist get-beget, este, cred “appalled” :mrgreen: de recordul lui Barack Obama!

  Paragraful, si sint convins ca nici restul articolului (plusez pe ne-ve aici), nu vine cu nici un diagnostic, cu nici o solutie (chiar gresite!) care sa stirneasca, cit de cit, interesul cititorului. Vorbe goale, nonsensuri, betie de cuvinte puse cu furca fara nici o noima. Pleaca de nicaieri si ajunge nicaieri, si nici n-are intentia sa ajunga undeva.

  B) Al doilea paragraf.

  Iti marturisesc ca nu l-am citit pina la capat. Am incercat, crede-ma, dar pur si simplu mi-e imposibil sa-l termin.

  Obama’s Jewish problem is the existence of millions of Jews who feel loyal to (a) a genuine belief in God, or (b) a genuine love for Israel, or (c) both.

  Orice test multiple-choice vine si cu alegerea:

  d) None of the above.

  Iar eu as pune inca o alegere:

  e) Obama does not have a Jewish problem.

  Alegerea e) cred eu ca este solutia corecta.

  *******

  C) Daca ai ajuns pina aici, acum hai sa discutam serios. Care sint totusi scopul, rolul, motivatiile lui American Thinker cind emite astfel de texte? Aici este adevarata problema!

  Sint ei oare asa de natarai sa-si consume timpul si energia pe niste exercitii in futilitate? Cui se adreseaza, de fapt, American Thinker? Musai sa se adreseze cuiva, musai sa aiba un target, un purpose! Nu se poate altfel! Ipoteza ca n-au nici unul si o fac doar asa, ca sa se ventileze, o resping cu hotarire! Nimeni nu e chiar asa de prost incit sa nu aiba un scop cind face ceva.

  Am citeva idei de raspuns la intrebarea asta, dar, intii, sint curios sa aflu daca ti-ai pus-o. Nu vreau sa stiu cui crezi tu ca se adreseaza, ci doar daca ti-ai pus-o, daca ai considerat intrebarea.

 23. roadrunner
  2 iulie 2011

  To Admin: Am dat un raspuns la #22, dar vad ca filtrul vostru de spam nu-l lasa. Ar fi pacat, discutia ar avea meritul ei, si, nu de alta, dar am muncit 10 minute ca sa-l scriu. Daca este nevoie, il pot retrimite. Just let me know.

 24. emil b.
  2 iulie 2011

  Roadrunner, te rog retrimite acel comentariu. Nu e nimic in filtrul de spam. Situl a fost offline pt un timp datorita unor probleme tehnice.

 25. roadrunner
  2 iulie 2011

  A aparut la #23, thanks.
  Happy Fourth of July!

 26. Sare'n Ochi
  2 iulie 2011

  idiotii cu flotila au recurs la terorism (s-au deconspirat pana la urma):
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-9277970-grecia-ambasada-spaniei-ocupata-militanti-pro-palestinieni.htm

 27. Corneliu
  2 iulie 2011

  Israelianco, ai realizat o adevarata bijuterie jurnalistica.

 28. Costin A.
  2 iulie 2011

  Forget the Flotilla — Free Constantinople!

  As reported in the news feed last week, supporters of the new Gaza flotilla were angered by the Greek government’s refusal to allow the flotilla to set sail from Greek ports.

  The flotilla’s advocates in Ottawa responded with a demonstration in front of the Greek embassy on Saturday, and Vlad Tepes was there with his video camera. As Vlad points out, this was a Political Special Olympics, and not worthy of our attention — except for one fellow at the very end of this report:

 29. Hongse
  2 iulie 2011

  “Free boats!” ????

 30. Costin A.
  2 iulie 2011

  The audacity of dopes

 31. roadrunner
  2 iulie 2011

  Hey, israelianca ???? Ti-am zis ca nu vreau sa-i fac propaganda lui Ron Paul pe site-ul asta. Pentru tine am sa fac, totusi, o exceptie. How about this one:

  http://www.thejc.com/blogs/melvyn-kohn/ron-paul-president-2012

  The candidates in the US are lining up to take a shot at Obama, whom most would say is the root of all the evils in the world. I would hesitate to blame him for what his GOP predecessors helped to make…but I would like to see him go all the same.
  Then again, I am not sure I want to see Sarah Palin in the White House, or Michele Bachman, or Newt Gingrich…or either of the Mormon gentlemen. There are those on this list who do not seem to even know US history, or even the history or their own hometown. Thus the history of the US is not theirs to shape.

  Well, the big question for many, is what is his stance on the Middle East? I say it’s good. In 1981, when the GOP took a hard stand against Israel, he stood alone for Israel doing what it had to do. At times he has had some criticism for Israel , but in general, he takes a very sensible stand of support – as the speech below, in response to Obama’s recent speech, shows. So have a read, and you may well understand why I support him in his bid for the White House.

  (boldurile sint ale mele)

  Sorry for the long quotes. Nu-mi sta in caracter sa-mi fac pointurile trintind cearceafuri de copy & paste. Citeodata, insa, ajuta.

 32. dr pepper
  2 iulie 2011

  hey israeliana ????
  ma bag si io ca musca’n lapte

  http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2011/02/victory-ron-paul-pulls-his-vile-anti-israel-amendment.html

  http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2011/02/speaker-boehner-to-israeli-ambassador-michael-orenthe-united-states-is-committed-to-standing-by-our-.html

  Israeliana, parerea mea este ca, indiferent de animozitati, America trebuie sa continue a incuraja singura democratie din orientul mijlociu.

 33. dr pepper
  2 iulie 2011

  si iar nu ati pierdut nimiic ????

 34. dr pepper
  2 iulie 2011

  scuze, acum am vazut ca era postat deja.

 35. helene
  2 iulie 2011

  Les Canadiens coincés en Crête depuis deux semaines et demie reviennent au bercail sans avoir pu mener leur bateau à Gaza.«On a décidé d’arrêter de jouer au fou», explique Stéphan Corriveau, le membre du comité de direction du Tahrir pour le Québec, depuis la Crête. Il n’existe pas de blocus de Gaza, puisque la frontière entre l’Egypte et Gaza est ouverte.

  De plus:

  1) environ 75 % de l’électricité et de l’eau de Gaza est fournie par Israel!

  2) des centaines de tonnes de matériel transitent d’Israel vers Gaza, et de Gaza vers Israel, chaque jour.

  Il y a embargo militaire du Hamas. Il n’y a pas de blocus de Gaza.

  Pourquoi cet acharnement antiisraélien et ce pardonsi facile envers le gouvernement terroriste qui est au pouvoir à Gaza depuis 4 ans, et qui est continuellement en guerre contre Israel?
  Le bateau canadien ne va même pas livrer sa marchandise humanitaire, malgré l’offre grecque de le faire. C’est la preuve flagrante que le but du Tahrir n’était nullement d’aider les Palestiniens, mais d’entrer en conflit avec Israel…et une nième confirmation qu’il n’y a aucune crise humanitaire à Gaza.(Le Devoir)Ces dernières semaines, le gouvernement conservateur est demeuré critique envers la mission du Tahrir. Le ministre des Affaires étrangères, John Baird, a qualifié la manoeuvre de la flottille internationale de «provocante» et de «nuisible». Selon lui, les militants du Tahrir auraient dû acheminer les médicaments et autres cargaisons humanitaires avec l’aide de la Croix-Rouge et du Croissant-Rouge, déjà présents et autorisés sur les lieux. Les couchettes des neuf autres bateaux de la Flotille de la liberté II,, sont en train de se vider également.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian