FUNDATIA IOAN BARBUS

Cristian Bădiliță, Iulian Capsali, Charlie Hebdo și paranoia antisemită

Ciristian Bădiliță: „Charlie Hebdo e o fitzuica atee, declarat stîngista, grosolana (nu are nicio legatura cu, de pilda, inteligenta Academie Catavencu din România); a publicat numere infecte împotriva crestinismului, islamului (nu si împotriva iudaismului, din motive „obiective”). Dar niciun crestin n-a pus mîna pe mitraliera pentru a pedepsi dobitocenia insolenta. Crestinii s-au multumit sa nu mai citeasca aceasta fitzuica (foarte citita în Franta, de altfel; nu întîmplator). Islamul a transformat, acum, haznaua în Templu al martirilor atei. Dumnezeu sa ne fereasca si de unii si de altii.”

Putinofilul Iulian Capsali, admirator al „ortodoxiei” ideologizate (ortodoxism, nu ortodoxie!), promovată de Kremlin după rețeta lui Alexandr Dughin (cel descris de Biserica Ortodoxă Rusă, în 2002, drept adept al satanismului), citează și el comentariul mincinos al lui Cristian Bădiliță, conform căruia cei de la Charlie Hebdo au atacat, în caricaturile lor dizgrațioase, doar creștinismul și islamul, nu și iudaismul, „din motive „obiective” „.

badilita capsali charlie hebdo evrei --

charlie hebdo evrei

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

16 Comments

 1. Cristian Leonard
  21 January 2015

  Impresia pe care o are dl. Badilita, ca Charlie Hebdo ataca crestinii si musulmanii dar nu ataca si evreii, impresia aceasta o are un procent de 90% din populatia globului. Poate nu 90%, dar, oricum un procent urias.

  La nivel mondial este incetatenita parerea ca evreii controleaza finantele si mass-media. Intrebati 100 de oameni, de oriunde, din orice categorie sociala cine controleaza finantele si mass-media si o sa primiti un singur raspuns.

  Asa si domnul Badilita, nu concepe ca exista si reviste care publica numere infecte impotriva iudaismului.

 2. Costin Andrieş
  21 January 2015

  La nivel mondial este incetatenita parerea ca evreii controleaza finantele si mass-media. Intrebati 100 de oameni, de oriunde, din orice categorie sociala cine controleaza finantele si mass-media si o sa primiti un singur raspuns.
  .

  aiurea. ce legatura are cu subiectul articolului, tu stii.

 3. Ian Negoian
  21 January 2015

  Din câte știu eu și evreii îl au pe Dumnezeu, pe Iehova sau Iahve ori Elohim. Cum pot, dar , acesti domni, cu care în rest pot fi de acord, ca aceste caricaturi n-ar fi și împotriva iudaismului. Nu pot crede ca un evreu nu s-ar simti jignit când numele lui Dumnezeu este batjocorit..

 4. Anca Cernea
  21 January 2015

  @2 Costin, din @1 nu rezultă că părerea asta încetățenită ar fi ok sau ar scuza ceva. Cristian spune doar că e o prejudecată foarte răspândită și n-ar fi de mirare să-l afecteze și pe un geniu ca Bădiliță. Cel puțin așa înțeleg eu @1.

  Tot în privința @1, aș mai spune că nu cred, totuși, că procentul celor care cumpără povestea că „evreii ar trage toate sforile în lumea asta” este atât de mare, sau că este la fel de mare peste tot în lume. În afară de coeficientul îndrăcire și de prostie naturală al fiecărei comunități, contează aici foarte mult și efectul unei propagande antisemite active și susținute. În prezent susțin campania asta pe scară masivă propaganda rusească, cea islamistă și stângismul de tip occidental – care are profunde afinități cu primele două. Dar rezultatele nu sunt aceleași în Rusia/SUA/România/Suedia/Pakistan/Franța.

  @3 Ian Negoian
  Evreii se închină aceluiași Dumnezeu ca noi, creștinii. Caricaturile Charlie Hebdo își băteau joc și de evrei și de credința lor.
  E foarte ușor de verificat chestia asta. Pozele de mai sus sunt o mostră, bătaie de joc de Talmud, de rabini, de evrei – dusă până la extrem și dincolo. Bădiliță minte. Și Capsali după el.

 5. Vlad M.
  21 January 2015

  Ce e haios e ca nea Capsali nu poate rata ocazia de a fi antisemit.

 6. Costin Andrieş
  21 January 2015

  da, am citit gresit

 7. DanSu
  21 January 2015

  Conspiratia mondiala este formata din:
  1. Evreii
  2. Grupul de la Bilderberg
  3. KGB/MOSAD/CIA/Goangou/Securitatea – uneori actionand separat de multe ori impreuna
  4. Rockefeller & finanta mondiala ( controlata de 1 si/sau 2 )
  5. Ungurii (doar in ce priveste transilvania)
  6. Occidentalii care nu vor sa recunoasca ca Dacii au fost primii oameni pe pamant.
  7. Combinatii de n luate cate m din toate cele 7 (inclusiv din prezenta)…
  Nu ma credeti?
  Pai vedeti ce bine se ascund?
  Va manipuleaza: Dovada cea mai buna este ca nu aveti nici o dovada.. Nu aveti nici o dovada pentru ca se ascund foarte bine. Iata dovada ca exista. QED
  Nimeni nu stie de aceste conspiratii (in afara bineinteles de anticonspiratori).

 8. Costin Andrieş
  21 January 2015

  @7, corect. Mai e masoneria, niste barbati care se imbraca in sorturi pentru ca se cred speciali ????

 9. Cristian Leonard
  21 January 2015

  Aia nu sunt Chippendales ?

 10. John Galt
  21 January 2015

  Ehei, peste masoni mai sunt inca doua ordine secrete, si mai tari. Ce stim noi..

 11. Nea
  21 January 2015

  Bă! Diliţă

 12. adib
  21 January 2015

  Nu cumva exagerati ?

  Probabil Cristian Badilita nu studiase arhiva Charlie Hebdo, nu citea revista in mod frecvent, s-a bazat si el pe ce a vazut pe ici pe colo prin presa.

  Iar motive „obiective” poate insemna foarte multe lucruri, de la delir cu conspiratii pana la prudenta de a nu fi considerat antisemit (sunt tari, mai ales cele unde este raspandit la nivel social sentimentul unei responsabilitati pentru Holocaust, unde se evita bancurile cu evrei samd)

 13. Nea
  21 January 2015

  10 John, ăia sunt Coca Cola, dar şşşt, nimeni nu ştie.

 14. Nea
  21 January 2015

  De ce crezi că nu se pune untură de porc în Cola?

 15. Costin Andrieş
  21 January 2015

  adib, se putea verifica pe google. Dura maxim 10 secunde. in presa s-a spus ca isi bateau joc de toate religiile. Depinde acum ce citesti, daca sta pe activenews sau alte dubiosenii, asta nu mai e treaba mea. Afirmatia e la fel de halucinanta si daca e minciuna intentionata, sau e doar prostie. Si Badilita nu e prost.

 16. Costin Andrieş
  21 January 2015

  altfel, cu ce se mai ocupa capsali

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi