FUNDATIA IOAN BARBUS

Propagandiștii lui Vladimir Putin în România: Iulian Capsali

Cu câteva luni înainte de alegerile europarlamentarele din 2014, la care Iulian Capsali s-a prezentat drept candidatul „ortodox”, spunea că SUA e acum un „Imperiu al Răului”, iar Rusia, un “Imperiu al Binelui”, odată cu venirea lui Vladimir Putin la putere. Făcea asta pe site-ul pro-rus ActiveNews.ro, printr-o postare elogioasă dedicată lui Vladimir Putin, care ar „salva” România de Occident, americani și capitalism.

În continuare, câteva detalii și povești despre Iulian Capsali.

update feb. 2015, B1TV

„V-aţi lasă copiii să moară pentru că Rusia să devină ca şi noi, o colonie unde oligarhia bancar-corporatistă îşi dezvoltă nestânjenită „proiectele”?
Eu, vă spun din start, nu am de gând să lupt într-un război al altora, şi nici să-mi las cei doi băieţi mai mari ca să meargă pe front contra creştinilor.” (Iulian Capsali, 11.02.2015)

„Trăiască NATO, forța armată conducătoare a Lumii, care ne duce spre Al ‪#‎TreileaRăzboiMondial‬ !” (Iulian Capsali, 6.02.2015)

Concluzia la care ajunge Iulian Capsali, candidatul „ortodox” la europarlamentare,

Imperiul Răului?” – se întreba retoric Iulian Capsali referindu-se la Rusia lui Vladimir Putin, cu câteva săptămâni înainte de a-și anunța candidatura pentru alegerile europarlamentare din 25 mai. Întrebarea o punea recomandând articolele a doi „paleoconservatori” americani. „A nu se confunda cu neoconservatori […] promotorii agresivi ai globalismului”, eram avertizați de la bun început.

Despre simpatiile putiniste ale lui Iulian Capsali au scris deja Dragoș Paul AligicăAdrian PapahagiSorin Ioniță și alții, dar cred că este oportun, în contextul candidaturii sale la europarlamentare, să vedem ce susține și ce valori promovează dl. Capsali.

„Imperiul Răului?

Două articole semnalate de Ovidiu Hurduzeu și traduse de Irina Bazon vor aduce o lumină nouă asupra modului în care este văzută Rusia și președintele Putin de conservatorii americani autentici (paleoconservatori*, a nu se confunda cu neoconservatori, care sunt același lucru cu neo/ordo-liberalii, promotorii agresivi ai globalismului).
Fragmentele cele mai importante din articolul paleoconservatorului William S. Lind – istoric american […] – se referă la direcția politică a Rusiei actuale sub Putin și conchide extrem de tranșant: “Conservatorii americani pot doar visa la un președinte american care să afirme astfel de lucruri.”
Patrick (Pat) J. Buchanan, fost candidat republican la președinția SUA […] și adept al paleoconservatorismului, are titlul sugestiv “Este Putin unul de-al nostru?”. Ambii gânditori politici văd o modificare între polii ideologici între cele două puteri, constatând chiar o inversare a acestora.
https://www.facebook.com/iulian.capsali/posts/651126798258851?stream_ref=10 | https://activenews.ro/conservatorii-americani-despre-rusia-lui-putin_1813426.html

Imperiul Răului

În articolul Întoarcerea Rusiei spre dreapta, William S. Lind scrie: „Lumea s-a întors cu susul in jos. America, statul care condamnă și chiar atacă alte țări pentru a le forța să devină „democratice” și să adopte o variantă iacobină a drepturilor omului, devine liderul stângii internaționale. Rusia își reafirmă rolul epocal ca lider al dreptei internaționale”, iar „conservatorii americani ar trebui să salute renașterea unei Rusii conservatoare”. William S. Lind uită că America a atacat și Germania nazistă pentru a o forța să devină „democratică”. Tot America, atacând comuniștii din Coreea, i-a forțat să nu transforme țara integral într-o Coree de Nord (azi, un important aliat al Rusiei lui Vladimir Putin, împotriva Occidentului). Tot America a forțat URSS-ul să nu ocupe Vestul Europei și să nu transforme întregul continent într-un lagăr socialist. Din păcate pentru noi, americanii s-au oprit prea devreme și nu au atacat îndeajuns de hotărât, cât să ajungă până la noi și să ne forțeze și nouă „democrația” (ghilimelele lui Lind) pe gât. Am rămas, „liberi” în socialism, așteptându-i pe americani. Vreo 50 de ani.

Pat Buchanan și William Lind văd în Vladimir Putin un nou Ronald Reagan, „unul de-al nostru” / „conservatorii americani pot doar visa [un astfel de] președinte”. Absurditatea comparației este evidentă: ce poate avea în comun anticomunistul Ronald Reagan, cel care a contrubuit decisiv la prăbușirea Uniunii Sovietice, cu Vladimir Putin, cel care a spus, în repetate rânduri că „destrămarea URSS e cea mai mare tragedie a secolului 20”. Ce poate avea Reagan în comun cu Putin, al cărui partid vrea să îl dea în judecată pe Gorbaciov pentru vina de a fi destrămat URSS (conform Pravda)? Buchanan și Lind nu realizează (sau ignoră cu bună știință) faptul că într-o Americă în fruntea căreia s-ar afla un „conservator” ca Putin, ambii ar fi împușcați sau otrăviți cu poloniu în momentul în care articolele lor s-ar transforma din elogii, în critici. Criticii lui Putin pățesc precum Anna Politkovskaia și Aleksandr Litvinenko.
„Buchanan a luptat alături de Reagan în anii ’80 pentru expunerea dezinformării și propagandei sovietice. Acum acceptă dezinformarea și propaganda rusească”, scrie Cliff Kincaid pe canadafreepress.com, 23 aprilie 2014.

Concluzia la care ajunge Iulian Capsali, candidatul „ortodox” la europarlamentare, după ce a citit cele două articole elogioase dedicate lui Vladimir Putin recomandate de el pe Active News este că a apărut un fenomen de „inversare a polilor ideologici”, iar această inversare a făcut ca, la 23 de ani după prăbușirea Uniunii Sovietice, Statele Unite să își asume rolul de Imperiu al Răului, iar Rusia să se transforme, odată cu venirea lui Vladimir Putin, într-un „Imperiu al Binelui”.

Aceeași idee e sugerată și de Cristi Pantelimon, într-un articol de pe același site despre cât de bine înțelege România și pe noi, românii, Alexandr Dughin, ideologul lui Putin:

Rusia a redevenit, odată cu Putin, posibilul Imperiu al Binelui, ce urmează, spre deosebire de atlantişti, căile bătătorite ale Tradiţiei.

Activenews.ro, un site apărut la sfârșitul anului trecut, în care Iulian Capsali este autorul a 14 articole, este una dintre principalele lui platforme online de campanie electorală. Numele lui Iulian Capsali apare pe site de 232 de ori. Sutele de articole elogioase despre tiranul de la Moscova sunt dublate de sute de articole antioccidentale, favorabile invaziei rusești din Ucraina, împotriva exploatării gazului de șist, împotriva capitalismului, împotriva NATO și a „colonizării” occidentale a României, practic toată paleta de subiecte dragi propagandei putiniste. Abordările site-ului sunt practic identice cu mesajele pe care Iulian Capsali le transmite de cel puțin un an, și, într-o formă atenuată, de când e în campanie electorală. Sute de articole din care aflăm că Chevron și capitaliștii americani vor să ne distrugă țara, să ne îmbolnăvească și să ne extermine prin exploatarea gazelor de șist, articole dintre care multe sunt preluate de Iulian Capsali pe contul personal de Facebook. ( Despre campania lui Vladimir Putin împotriva exploatării gazelor de șist în Occident, puteți citi un articol de Robert Zubrin pentru National Reveiw. Despre implicarea Rusiei în protestele anti-fracking din România, puteți citi seria de articole de aici. )

Imperiul Binelui

Piața Roșie, 9 mai 2013

În ultimii ani, Vladimir Putin a reintrodus vechile practici sovietice, iar secera și ciocanul și-au recăpătat locul central la manifestațiile din Rusia. Iulian Capsali a ignorat Olimpiada de la Soci, unde punctul culminant al ceremoniei de deschidere a fost reprezentat de seceră și ciocan. A ignorat festivitățile de 1 mai de anul acesta, care au fost organizate, pentru prima dată după căderea comunismului tot în Piața Roșie (și-a păstrat numele!) și la care susținătorii lui Putin duceau zâmbitori pancarte cu secera și ciocanul, alături de cu chipul lui Beria, șeful poliției secrete a lui Stalin. Putin a reînviat tradiție stalinistă de 9 mai, desfășurări masive de forța militară în Piața Roșie, tot sub semnul secerii și ciocanului. În discursul lui de 9 mai, anul trecut, Putin a adus un omagiu Armatei Roșii, care ar fi “salvat libertatea” și “a eliberat Europa”:

Soldații noștri au salvat libertatea și independența apărîndu-și țara natală fără a se cruța, au eliberat Europa și au obținut victoria a cărei măreție va dăinui pentru secole.

Pentru „creștinul și conservatorul” Putin, după toate aparențele, lagărul comunist și cele 100 de milioane de victime ale comunismului înseamnă ce au însemnat și pentru Stalin: „libertate”.

Ce îi scapă lui Iulian Capsali, candidatul român la alegerile Europarlamentare, este că Rusia este azi condusă de un fost ofițer KGB, numit în 1998 la cârma urmașului serviciului, azi FSB. Cât a fost în fruntea FSB-ului/KGB, după o perioadă de declin la începutul anilor ’90, Putin l-a revitalizat. După 14 ani la conducerea Rusiei (incluzând aici și perioada Medvedev), FSB a devenit azi la fel de activ ca în perioada sovietică. Le Figaro scria anul trecut că Moscova spionează acum la fel de mult ca în perioada Războiului Rece, cu precădere în spațiul ex-sovietic, și că în Franța, activitatea spionajului rus e la nivelul lui 1985. „Azi, în Marea Brianie, sunt la fel e mulți spioni ruși ca în perioada sovietică”, spunea fostul spion sovietic, Oleg Gordievsky, tot în urmă cu un an. „România trebuie să se ferească de acțiunile subversive ale Rusiei în următorii cinci ani” spunea în urmă cu câteva zile Robert Kaplan, analist Stratfor și fost consilier al președintelui George W. Bush.

Este posibil ca Iulian Capsali să nu fie la curent cu nivelul spionajului rusesc în Europa, inclusiv România, dar avem o problemă atunci când acesta continuă să fie pro-Putin în ciuda faptului că Rusia devine pe zi ce trece tot mai agresiva, când invadează Georgia și Ucraina și trimite amenințări Țărilor Baltice, Poloniei și întregii Europe de Est. Avem o problemă atunci când, în plină campanie electorală, Iulian Capsali nu consideră demne de luat în seamă amenințările golănești și insultele la adresa României venite din partea vice-premierului rus, Rogozin (la nivelul acela în ierarhie, un astfel de mesaj nu ar fi putut apărea împotriva voinței lui Putin; nici n-am auzit nici ca Putin să-l fi luat de urechi pe Rogozin pentru el). Avem o problemă atunci când Rusia lui Putin devine, pe zi ce trece, o amenințare tot mai mare pentru Europa de Est și direct pentru România, iar Iulian Capsali continuă să se ia la harță cu NATO, cu Occidentul, gazele de șist, Chevron, cipurile și E-urile din mâncare. Interesul cui dorește Capsali să îl reprezinte în Parlamentul European? Al României, sau al Rusiei?

„Occidentul putred”

Dincolo de gaze de șist, cipuri, E-uri, anticapitalism și „colonizarea României” de către „Occidentul depravat”, principalul punct al campaniei lui Iulian Capsali este opoziția lui față de redefinirea revoluționară a familiei și față de promovarea avortului.
Acestea sunt subiecte absolut legitime și care ar trebui să fie mai sus pe lista de priorități în campania opoziției de dreapta din România. De vină pentru faptul că un om ca Iulian Capsali a putut câștiga notorietate și susținerea a peste o sută de mii de români care i-au acordat semnăturile necesare participării la alegerile europarlamentare, este majoritatea politicienilor de dreapta din România, care consideră aceste lucruri prea puțin importante, sau se tem să le abordeze din corectitudine politică.
Dar inițiativele revoluției culturale anticreștine provin de la stânga. De exemplu, Edite Estrela, autoarea Raportului Estrela, un raport extremist, respins în decembrie de Parlamentul European, este socialistă. Raportul Lunacek a fost inițiat de Ulrike Lunacek, o socialistă „verde”. Christina Zuber, autoarea Raportului Zuber, este comunistă. Jean-Pierre Michel, socialist, raportorul legii căsătoriei gay în Franța a declarat că legea este o lege marxistă.

Și astfel ajungem la PSD. Unul dintre liderii proeminenți ai acestuia, ministru de externe în guvernul Ponta, Tistus Corlățean, declară că apără morala creștină de astfel de agresiuni. Problema e că în ciuda declarațiilor sale creștine, pro-familie, Titus Corlățean face parte din grupul cel mai pro-avort și favorabil redefinirii familiei din Parlamentul European.

Corlățean este și el în campanie, e „Mândru că e român!” Anul trecut a vorbit la Congresul Alianței Familiilor despre „lucruri scârboase” impuse de UE, plângându-se cât de greu este să lupți contra acestui curent. Cei care l-au invitat acolo au ignorat faptul că partidul lui Titus Corlățean face parte, în cadrul PE, exact din acel grup parlamentar care inițiază și susține toate aceste „lucruri scârboase” și altele asemenea.

După conferință, Iulian Capsali s-a arătat de-a dreptul entuziasmat de Titus Corlățean: „am plăcerea sa il promovez pe Ministrul de Externe al Romaniei, E.S. Titus Corlatean”, scria acesta, „nu pot sa nu fiu ceremonios cu un om care are curajul mărturisirii”, „de azi înainte, Titus Corlătean mă reprezinta cu cinste”. Despre apartenența lui Corlățean la grupul infracțional organizat: „nu-l caut la dosar. Un om politic care are asemenea curaj merita toata stima”.

Câteva comentarii mai jos, Capsali adăuga, vorbind tot despre Corlățean, că „in aceasta chestiune, stanga romaneasca este complet atipica in contextul politic european”. Greșit! La câteva luni după predica lui Corlățean în fața Alianței Familiilor, avea loc în PE votul asupra Raportului Estrela. Toți europarlamentarii români care au susținut Raportul Estrela erau din USL, cu excepția lui Vadim Tudor, independent. Titus Corlățean a făcut o farsă de zile mari, toți colegii lui de partid au votat diametral opus promisiunii date celor din Alianța Familiilor.

Ce au în comun socialiștii de mai sus cu Iulian Capsali? Simpatia față de Rusia și ostilitatea față de Occident.

Adrian Pătrușcă, în Evenimentul Zilei:

Imperialismul rus a sesizat imediat oportunitatea. Cu abilitatea propagandistică a școlii KGB, Kremlinul s-a deghizat iute în port-stindardul conservatorismului, al națiunii și al tradiției creștine. Înfierând Occidentul putred, Moscova a inventat un Nou Ideal al omenirii, o nouă tentație: Eurasia. Cântecele de sirenă ale lui Putin, fredonând aria Pan-Ortodoxismului izbăvitor, fac, din păcate multe victime. Chiar și în România. Amenințați de tăvălugul Corectitudinii Politice din Vest, de noua Poliție a Gândirii, mulți își văd scăparea spre Răsărit.
Dar Putin doar maimuțărește Ortodoxia. Oricâte irmoase ar fredona, de sub blana frăției creștine, se ițesc ghearele Imperiului, gata să mai înșface o dată prada.
Plasându-se frontal în antiteză cu Putin, „Femeia cu barbă” nu a făcut altceva decât să-i crească acestuia acțiunile. Să dea apă la moară oilor naive care, speriate de arătarea de la Eurovision, sunt gata să dea fuga în gura lupului. Iar Kremlinul a profitat, lovind în plin mingea ridicată: „Femeia cu barbă reprezintă viitorul!”, a avertizat Rogozin, sperietoarea de serviciu de la Kremlin.”

Este inutil să mai spun că „occidentul putred” stă mult mai bine decât Sfânta Rusie la toate capitolele importante din agenda electorală a lui Iulian Capsali. În Rusia se fac de 2-3 ori mai multe avorturi decât în Europa și SUA, iar România nu este nici ea, din păcate, printre exemplele pozitive în acest sens. Dacă lui Iulian Capsali i-ar păsa de familie și de numărul avorturilor, și-ar îndrepta privirea spre Europa, Israel și SUA, nu spre Rusia.

Din pre-campania lui Iulian Capsali

Pentru că odată intrat în campanie electorală limbajul lui Iulian Capsali s-a mai temperat, vă prezentăm noi mai jos alte poziții de-ale lui, necenzurate:

Iulian Capsali
October 16, 2013
FRACKING NEWS

Traim intr-o tara in care corporatiile fac legea, exploreaza la noi ca in colonii, asa cum afirma chiar Directorul Institutului Geologic al Romaniei (IGR), Stefan Marincea: „Au venit cu un proiect de Papua Guinee”; iar Statul le ofera protectie prin serviciile secrete, prin jandarmerie, politie etc.
La Pungesti, taranii prefera saracia lor, dar un mediu curat, decat exploatarea Chevron, care nu creaza nimic altceva decat un dezastru ecologic: pamantul, dar, ce este mai grav, apa freatica, vor fi inutilizabile. Asta inseamna ca nu mai poti creste un animal, ca toate albinele mor, ca tu, ca taran care faci o agricultura de subzistenta, poti sa parasesti vatra stramoseasca. Contractul semnat de MRU este secret. […]

Mugur Ciuvica imi provoaca voma (ca si tot postul A3) prin onctuozitatea slinoasa pe care o afiseaza fata de corporatii, alaturi de foarte multi oameni politici fara deosebire de partide – sa nu ne iluzionam, nu exista asa ceva in Romania.
Trebuie sa realizam ca va incepe, probabil curand, reprimarea oamenilor care vor sa-si pastreze demnitatea si sa ofere un viitor cu iz de libertate copiilor, celor care ne urmeaza, acestui neam. Asta daca nu ne trezim la timp.
https://www.facebook.com/iulian.capsali/posts/613422365362628

„taranii prefera saracia lor…decat exploatarea Chevron”: Ideea că mai bine trăim în sărăcie decât să colaborăm cu „neoconseratorii/globalistii/colonizatorii” americani (despre explorările identice făcute de Gazprom în vestul Romaniei I. Capsali nu a spus niciodată nimic) a apărut pentru prima dată la #unitisalvam: https://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/ioan-t-morar-un-cretin-circula-liber-in-piata-universitatii/

„apa freatica va fi inutilizabilă”: Fals. În SUA, exploatarea gazelor de șist se face din 1949 și din cele 2.000.000 de exploatări realizate în acești peste 60 de ani, nu a existat nici un caz în care pânza freatica să fi fost contaminată: https://inliniedreapta.net/insemnare/forbes-cateva-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-cunoasteti-despre-gazele-de-sist/. Două studii recente despre impactul exploatării gazelor de șist asupra mediului: https://inliniedreapta.net/fractureaza-ma-baby/

„va incepe, probabil curand, reprimarea oamenilor” : Cultivarea panicii este un ingredient obligatoriu al campaniei anti-fracking, retorică identică celei dughiniste, cum e firesc într-un protest în care Rusia joacă un rol activ – https://inliniedreapta.net/insemnare/din-fauna-gazprom-de-la-pungesti-azi-lucian-timofticiuc/

„imi provoaca voma (ca si tot postul A3)”: „Voma” lui Iulian Capsali apare în funcție de circumstanțe. Cu altă ocazie, Iulian Capsali spunea că „Dumnezeu e mare iar Duhul Sfant bate si la Antene”, comentariu pricinuit de discursul antioccidental al lui Radu Baltasiu: https://www.facebook.com/iulian.capsali/posts/104897236367941?stream_ref=10

Iulian Capsali distribuia admiratorilor comentariile halucinante ale lui Ovidiu Hurduzeu, cel care i-a semnalat articolele-elogiu despre Vladimir Putin:

Iulian Capsali
December 3, 2013 ·
Ovidiu Hurduzeu: “Ma tot repet. Scutul jandarmilor este protejat de scutul de la Deveselu. Protestati in fata ambasadei Statelor Unite si apoi in fata guvernului.
in toate tarile unde marile transnationale americane au facut porcarii, oamenii au facut proteste in fata ambasadei SUA fiindca este un fundament al politicii externe americane de a sustine aceste transnationale. In plus, s-ar atrage imediat atentia mass mediei internationale asupra a ceea ce se intampla la Pungesti. O demonstratie cu 1000 de oamenii in fata guvernului Romaniei, nu misca pe nici un ziarist strain. 10 oameni cu pancarde in fata ambasadei USA impotriva Chevron este preluata de toate agentiile de stiri.”
https://www.facebook.com/iulian.capsali/posts/636487869722744

Poliția neoliberală

În urmă cu câteva luni am scris, pe scurt, despre poziționările pro-Putin ale lui I. Capsali și O. Hurduzeu.

Ca reacție, a publicat următorul mesaj:

Politia neoliberala de la Inliniedreapta, isi ia la revedere de la William S. Lind, care le-a inselat asteptarile, pentru ca a „pactizat” cu dusmanul lor ireductibil, Rusia lui Putin. Promotorii capitalismului globalist, emulii tismăneni, intra in fibrilatie atunci cand iese cineva din paradigma razboiului rece. Pentru ei, America este visul frumos al oricarui cetatean care musteste de viziunea roz-hollywoodiana, iar Rusia este bau-baul, tara care trebuie neaparat stigmatizata pentru ca se opune progresului ( a se citi „globalizarii”). Activenews si subsemnatul au vina ca au raspandit monstruozitatea vinovata de crima de incorectitudine a gandirii-mainstream, alaturi de Ovidiu Hurduzeu cel care ne-a pus materialele la dispozitie.
https://www.facebook.com/groups/demnitate.nationala/permalink/442237482545693/

Pentru Iulian Capsali, „poliția neoliberală” și „emulii tismaneni” de la Inliniedreapta ar trebui să iasă din „paradigma razboiului rece” și să ignore că în sistemul de învățămant rusesc Stalin e prezentat ca unul dintre eroii Rusiei, sau că Biserica Rusă tipărește calendare cu Stalin etc. Și pentru că lupta cu „poliția neoliberală” e grea, Iulian Capsali a a atacat ILD la unison cu Vocea Rusiei, organul de presă în limba română finanțat de Moscova, folosind același motiv, „lista”.

Candidatul a publicat, în ultimul an, sute de mesaje similare, acestea sunt doar câteva.

Un vot riscant

Iulian Capsali abordează în declarații teme legitime și necesare – apărarea familiei, combaterea avortului, susținerea Bisericii – dar trebuie văzut cum se împacă acestea cu sprijinul pentru partidul mafioților postcomuniști, PSD, colegii Estrelei, și pentru un regim imperialist agresiv care constituie principala amenințare la adresa țării noastre, regimul criminal al kaghebistului Putin. Ce fel de ortodoxie promovează acest regim? În cuvintele ideologului său, Alexandr Dughin, e vorba de o formă „barbarizată” de ortodoxie care nu are legătură cu creștinismul, ci cu Stalin. Nu este treaba mea să aflu și este irelevant pentru scopul acestui articol dacă Iulian Capsali primește cecuri în chirilice sau dacă ignoranța și oportunismul sunt singurele lui motive când susține falsurile evidente ale propagandei putiniste. Mai important este că, indiferent de motive, acesta susține nu interesul țării, ci al unei puteri agresive și ostile României.

Cei care se gândesc să îi dea votul lui Iulian Capsali sunt datori să cântărească înainte implicațiile morale și politice ale unui astfel de vot. Vorbele nu sunt suficiente.

Citiți și: Biserica Ortodoxă Rusă, în 2002, despre ideologia lui Alexandr Dughin: anti-ortodoxie, satanism, islamism, neopăgânism

update noiembrie 2016 Doi ani și jumătate mai târziu, Iulian Capsali candidează din nou, de data pentru Camera Deputaților la Buzău, din partea partidului Alianța Noastră România al lui Marian Munteanu, partid susținut și de un al pro-dughinist declarat, Dan Puric. Detalii despre MM.

iulian capsali alianta noastra

update, Crăciun 2016 | Iulian Capsali și partidul Alianța Noastră România, condus de Marian Munteanu, au pierdut parlamentare din decembrie 2016. ANR nu a intrat în Parlament. Dar de Crăciun, pe 26 decembrie 2016, Iulian Capsaliun interviu celor de la sputnik.md, site-ul oficial al propagandei Kremlinului în limba română, în care acesta aduce un elogiu dictatorului comunist Nicolae Ceauşescu.

Reproduc mai jos un pasaj din interviul dat la Sputnik, interviu în care I. Capsali vorbește despre „demnitatea națională” pe care noi, românii, am fi avut-o sub ceaușism, dar pe care care am fi pierdut-o la Revoluția din 1989. Realitatea îl contrazice pe I. Capsali, ’89 este momentul în care românii și-au redobândit demnitatea! Este momentul în care ne-am eliberat din cea mai neagră dictatură comunistă din Europa, plătind cu prețul a peste 1.000 de oameni uciși.
Dar, se pare că, pentru Iulian Capsali, sclavia e libertate și „demnitate”. Și invers. În cuvintele lui:

Dacă este ceva ce trebuie recuperat, aceasta trebuie să fie demnitatea naţională [pe care o aveam in ceausism n.m.]. Până nu se va întâmpla asta, să nu ne mire că Ceauşescu este văzut de unii ca un erou naţional.

„De ce au ajuns românii să-l regrete pe Ceauşescu. Interviu EXCLUSIV” cu Iulian Capsali. Click pe imagine.

https://ro.sputnik.md/tags/person_Iulian_Capsali/

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

45 de comentarii

 1. Anca Cernea
  17 mai 2014

  am mai spus asta, dar e cazul să amintim și aici:

  Putin este un mare criminal al zilelor noastre, dacă nu o fi chiar cel mai mare, și cel mai periculos dușman care amenință România de dincoace și de dincolo de Prut

  dacă IPS Teofan dă sprijin candidatului lui Putin, mai ales în vremuri ca acestea, e îngrozitor

  v. războiul 2 din Cecenia, provocat de Putin, zeci de mii de morți, atrocități cumplite, doar ca să se aleagă președinte
  http://inliniedreapta.net/cum-ajuns-putin-tar/
  citiți cărțile Annei Politkovskaia, și vedeți cât de creștin e Putin (ca să confirme cele scrise acolo, a și omorât-o)
  încercați să faceți o listă a jurnaliștilor și oamenilor politici omorâți de Putin
  meditați asupra invaziei rusești în Georgia, apoi deschideți ochii asupra celei din Ucraina; ambele sunt țări ortodoxe!!!! Georgia e ortodoxă, Ucraina e majoritar ortodoxă, de fapt, cea mai mare țară ortodoxă din lume (dacă socotim practica religioasă, nu numai nr de parohii!!!) cum poate un ortodox, român sau ori-de-care, să țină cu Putin???!!!
  documentați-vă asupra celor întâmplate la Smolensk, găsiți din plin resurse pe blogul ILD
  citiți ce a spus Aleksandr Litvinenko despre sprijinul dat de FR terorismului musulman contemporan – Litvinenko de aceea a fost omorât, pt că a dezvăluit faptul că Ayman al Zawahiri, șeful Al Quaeda, e omul rușilor, antrenat de ruși
  v și http://inliniedreapta.net/adevaratii-sponsori-ai-terorii-papusarii-de-la-moscova-wiliam-f-jasper/
  citiți statisticile, vedeți ce țară creștină e Rusia, cea mai mare consumatoare de heroină de pe glob, de alcool nu mai vorbesc, cu o cifră a practicii religioase dintre cele mai reduse (după unele statistici, chiar ultima din lume, după altele, printre ultimele), în orice caz, mult în urma SUA (care ar fi, cf. lui capsali, necuratul pe pământ)
  http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/rusia-in-cifre-colaps-si-degenerare/
  http://www.timpul.md/articol/statistici-reale-%28xxi%29-ce-se-intampla-in-rusia-60-din-populatie-nu-este-apta-de-munca–mortalitatea-printre-barbati-este-similara-celei-din-timpul-celui-de-al-doilea-razboi-mondial-35075.html?fb_action_ids=570907206313067&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%22570907206313067%22%3A797945026885829%7D&action_type_map=%7B%22570907206313067%22%3A%22og.recommends%22%7D&action_ref_map=%5B%5D
  vedeți cum sprijină FR mișcări precum Occupy Wall Street – cum merge asta cu „creștinismul conservator”?
  vedeți dacă nu cumva Pussy Riot lucrau pt Putin
  (nu o zic eu, a zis-o cineva care știe mai bine decât mine),
  vedeți dacă nu cumva circul Femen, care își bate joc de tot ce e sfânt pe lumea asta, o avea și el vreo legătură cu acest scenariu
  uitați-vă la viața personală a lui Putin, la divorțul lui, legat de combinația cu frumoasa gimnastă,
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/vladimir-putin/10104682/Vladimir-Putin-marriage-break-up-was-the-Russian-gymnast-to-blame.html
  uitați-vă la circumstanțele ciudate ale morții unuia, Iuri Mihaelevici, fost asistent personal al lui Putin, care a susținut că a fost amantul șefului
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/vladimir-putin/10104682/Vladimir-Putin-marriage-break-up-was-the-Russian-gymnast-to-blame.html
  uitați-vă la chefurile bunga-bunga din vila lui Berlusconi, de care știe o lume întreagă, pt că poliția italiană s-a interesat de faptul că erau invitate pe acolo și minore
  http://www.businessinsider.com/berlusconi-women-bunga-bunga-2011-9?op=1#!HyiRU
  uitați-vă la spotul și calendarul de campanie, cu proastele care se dezbrăcau „cu curaj” pentru Putin
  http://nypost.com/2011/02/01/russias-putin-praises-lingerie-clad-students-in-pms-birthday-calendar/
  (poate își face și capsali un spot de acest fel pt campanie)
  uitați-vă la proiectul recent anunțat de a transforma Crimeea, proaspăt ocupată, într-un paradis al dezmățului, mai ceva decât putredul Las Vegas
  http://rt.com/business/gambling-casino-zone-crimea-824/
  uitați-vă la averea imensă strânsă de Putin, e printre cei mai bogați oameni din lume, evident, din furat, că doar nu din ore suplimentare
  http://www.theguardian.com/world/2007/dec/21/russia.topstories3
  – în timp ce rusul de rând trăiește în mizerie
  http://www.telegraph.co.uk/sponsored/rbth/society/9775359/russia-rich-poor-divide.html
  uitați-vă la nostalgia nerușinată a KGB-istului Putin pt URSS, la paralela pe care o face între hoitul satanistului VI Lenin și moaștele sfinților
  (poate transmite amicul Dvs. linkul ăsta la Mitropolia Iașilor),
  uitați-vă la autobuzele cu mutra lui Stalin, la secerile și ciocanele de la Soci – simbolul celei mai ucigașe rătăciri din istoria omenirii
  Putin o asumă, fără jenă! e mândru de ea!!!!

  uitați-vă la defilarea de alaltăieri de la Moscova, cu portretul lui Beria!!!!

  defilare MSK 1 mai 2014 portretul lui Beria

 2. Emil Borcean
  17 mai 2014

  Stefan Marincea?! Am fost colegi, in armata si la facultate. Interesant…

 3. Liviu Crăciun
  17 mai 2014

  Iulian Capsali este creștin-ortodox și tată a 9 copii.

  ca orice alt candidat, iulian capsali a depus o declaratie de avere si interese
  http://www.bec2014.ro/wp-content/uploads/2014/04/I8.pdf

  – 1 ap. 66mp (2 camere?)
  – 1 autoturism nubira
  – tablouri de 25000 euro

  – nu are conturi in banca, carduri, etc
  – nu are datorii, imprumuturi, ipoteci, etc
  – nu a primit donatii, servicii, avantaje (cel putin nu mai mult de 500 euro/an)

  singurele venituri
  – sotia sa, jurist – 1200 lei pe luna
  – administrator de bloc – 175 lei/luna

  incerc sa-mi imaginez o familie cu 2 parinti si 9 copii in bucuresti, in 66 mp, cu 1375 lei/luna si tatal toata ziua pe facebook

 4. Costin Andrieş
  17 mai 2014

  „ortodoxia barbarizata” a lui Dughin, in imagini:

 5. Liviu Crăciun
  17 mai 2014

  o nastere in apartamentul d-lui iulian capsali:
  http://www.sinaxa.net/familiei/2012/11/o-nastere-acasa/

  Folosesc personal homeopatia de 15 ani, aproape exclusiv. Am ajuns la ea din disperare, pentru ca am fost, de mic, intoxicat de antibiotice, avand o problema de imunitate. Nu mai am de cativa ani aceste probleme, desi mi s-a spus ca sunt cronice. Toti cei 7 copii ai mei – unii dintre ei care, ereditar, mi-au mostenit slabiciunile- s-au folosit de mici de beneficiile imense ale homeopatiei. Nu numai ca a fost demonstrat stiintific de catre un laureat Nobel ca homeopatia are baze stiintifive, dar contestarea ei pe baza spuselor unor parinti athoniti este un mijoc precar de a atrage atentia asupra propriei persoane. Am citit din scoarta in scoarta scrierile parintelui Paisie, si nu am gasit nicio referire directa la homeopatie. Acea referire indirecta este a unui fost yoghin, care cauta pete in soare si era „mai catolic decat papa”… Baza acestor alegatii este stupida. Il confirm pe Marius Vasileanu in cele afirmate. Intr-adevar, mai multi monahi din schituri romanesti folosesc remediile homeopate in tratarea afectiunilor. Parintele Rafail Noica de asemenea (Sfintia Sa a si cercetat-o pe cand era calugar la Essex, pus chiar de staretul sau, Cuviosul Sofronie). In Rusia nu exista aceste discutii, pentru ca mai multi Sfinti si mari duhovnici au confirmat valoarea acestui tratament. La noi au beneficiat de acesta, printre altii, parintele Iustin Parvu si IPS Teofan – marturie a prof. dr. Chirila, cel care a fondat mai multe manastiri si are o biserica in curtea casei sale (si care prepara remedii homeopate in propriul laborator).
  http://www.crestinortodox.ro/sanatate-stiinta/homeopatia-practica-medicala-controversata-124988.html
  https://www.facebook.com/iulian.capsali/posts/500011580037041

 6. Vlad M.
  17 mai 2014

  Singura intrebare care merita pusa este> cine il plateste pe domnul Capsali?

 7. Costin Andrieş
  17 mai 2014

  în altă partea Capsalu scria:

  Cititorii noștri fideli știu deja că majoritatea autorilor ILD sunt credincioși și creștini ortodocși. Dar avem și greco-catolici. Nu e voie? Se vede că pentru Capsali e ok să susțină un lider al grupului infracțional organizat sau un admirator al lui Stalin, principalul dușman al României, dar nu e ok că există la ILD greco-catolici. Adică poți fi pesedist, poți fi kaghebist, în ochii lui Capsali, asta nu discreditează; în schimb, prezența printre noi a vreunui greco-catolic, discreditează ILD cu totul.
  (Candidatul a publicat, în ultimul an, sute de mesaje similare, acestea sunt doar câteva.)

 8. Dinny
  17 mai 2014

  :)) Misto declaratia de avere. Tot ce pot spune din ce vad in jurul meu e ca sustinatorii lui se recruteaza din persoane labile psihic, usor de manipulat si care merg pe ideea „ce mi-e Rusia, ce mi-e America, avorturi sa nu se faca”

 9. Anca Cernea
  17 mai 2014

  Sfânta Rusie în acțiune. Imperiul ortodox al lui Putin vrea să facă ordine în Ucraina, să o elibereze de fasciști și de influența Vestului decadent.
  Pentru ilustrare, câteva imagini cu miniștri din guvernul separatist al „republicii populare Donețk”
  D-na ministru al culturii Irina Filatova
  Dl vicepremier Andrei Purghin

  sursa: niezalezna.pl – aici găsiți mai multe poze

 10. Mihaela Bărbuş
  17 mai 2014

  Siteurile care il promoveaza pe Capsali promoveaza si urmatoarea petitie
  http://www.petitieonline.net/petitie/papa_nu_are_ce_cauta_in_romania_-p66477055.html

  De ce spunem NU venirii papei in Romania!
  Marturisirea este mantuitoare, ca fii ai Bisericii, clerici si laici putem sa marturisim Adevarul, care este Hristos! Orice diplomatie cade in fata Adevarului!
  1. SE CREAZA CONFUZIE SI MULTI DINTRE ORTODOCSI VOR CREDE CA BISERICA ORTODOXA SI PAPISTASII AR FI O BISERICA, IN TIMP CE BISERICA ESTE UNA SI ANUME CEA ORTODOXA. CEI CARE AU AFIRMAT TEORIA RAMURILOR SUNT ANATEMATIZATI DE SINODUL BISERICII RUSE DIN EXIL ANATEMA PRELUATA SI DE BISERICA RUSIEI SI PRIN URMARE DE BISERICA ORTODOXA IN PLENITUDINEA EI.
  2. PAPA ESTE ERETIC SI ACEASTA O SPUN TOTI SFINTII SI SINOADELE ECUMENICE SI LOCALE: SINODUL 2 ECUMENIC (vezi Filioque), SINODUL PATRIARHULUI FOTIE,SINODUL ANTIUNIONIST AL SF MARCU EUGENICUL, SINOADELE ISIHASTE ALE SF GRIGORIE PALAMA-NUMITE IMPREUNA SINODUL AL 8 LEA ECUMENIC DUPA CUM SPUNE ROMANIDIS, PR GHEORGHIOS METALLINOS, PR THEODOROS ZISIS, TELENGHIDIS SI ALTI TEOLOGI CONTEMPORANI.
  3 NU SE CUVINE CA ORTODOCSII SI ERETICII PAPISTASI SA SE ADUNE IN LACASURI DE CULT IMPREUNA, CONFORM TUTUROR CANOANELOR BISERICII
  4 PAPA VINE CA SEF AL EREZIEI CATOLICE SI E PRIMIT CA EPISCOP CANONIC AL ROMEI CU SUCCESIUNE APOSTOLICA DE CATRE PATRIARHIA ROMANA, CEEA CE ESTE BLASFEMIE, PENTRU CA PAPISTASII ODATA CE AU INTRAT IN EREZIE AU PIERDUT SI SUCCESIUNEA APOSTOLICA SI EPISCOPIA ROMEI!
  5. SUNTEM DE ACORD CA PAPA SA VINA CA SIMPLU VIZITATOR SAU CA SEF DE STAT DAR SA NU FIE PRIMIT LA SFINTELE SLUJBE IN BISERICILE ORTODOXE SI NICI VREUN IERARH AL B.O.R. SA PARTICIPE LA MESA PAPISTASA !
  6. PARINTELE DUMITRU STANILOAIE AFIRMA IN DOGMATICA CUM CA PAPISTASII SE INCHINA LA ALT DUMNEZEU DECAT CRESTINII ORTODOCSI, SI ANUME UN DUMNEZEU IN SENS BUDIST, DUMNEZEUL NIRVANIC IMPERSONAL. PRIN EREZIA FILIOQUE DESFIINTAND PERSOANELE SFINTEI SI DE VIATA FACATOAREI TREIMI!
  RESPECTAM PE CREDINCIOSII PAPISTASI SI PE PAPA SI LE DORIM INTOARCERE GRABNICA LA BISERICA CEA UNA, ADICA CEA ORTODOXA PRIN BOTEZ, MIRUNGERE , SFANTA IMPARTASANIE SI CELOR NUMITI CLERICI DINTRE EI HIROTONIE ORTODOXA. ASA SA LE AJUTE DUMNEZEU!

 11. Costin Andrieş
  17 mai 2014

  Ca si in cazul avorturilor, in Sfanta Rusie, lumea merge la biserica, dupa unele statistici, de aproape 20 de ori mai rar decat in depravata America:

  # 1 Nigeria: 89%
  # 2 Ireland: 84%
  # 3 Philippines: 68%
  # 4 South Africa: 56%
  # 5 Poland: 55%
  # 6 Puerto Rico: 52%
  = 7 Slovakia: 47%
  = 7 Portugal: 47%
  # 9 Mexico: 46%
  # 10 Italy: 45%
  = 11 United States: 44%
  = 11 Belgium: 44%
  = 13 Peru: 43%
  = 13 Turkey: 43%
  # 15 India: 42%
  # 16 Canada: 38%
  # 17 Brazil: 36%
  # 18 Netherlands: 35%
  = 19 Venezuela: 31%
  = 19 Uruguay: 31%
  # 21 Austria: 30%
  # 22 United Kingdom: 27%
  = 23 Argentina: 25%
  = 23 Spain: 25%
  = 23 Chile: 25%
  # 26 Croatia: 22%
  = 27 France: 21%
  = 27 Hungary: 21%
  # 29 Romania: 20%
  = 30 Switzerland: 16%
  = 30 Lithuania: 16%
  = 30 Australia: 16%
  = 33 Korea, South: 14%
  = 33 Czech Republic: 14%
  # 35 Taiwan: 11%
  = 36 Ukraine: 10%
  = 36 Georgia: 10%
  = 36 Moldova: 10%
  = 36 Bulgaria: 10%
  # 40 China: 9%
  # 41 Armenia: 8%
  # 42 Serbia and Montenegro: 7%
  = 43 Belarus: 6%
  = 43 Azerbaijan: 6%
  = 45 Norway: 5%
  = 45 Denmark: 5%
  = 45 Latvia: 5%
  = 48 Sweden: 4%
  = 48 Estonia: 4%
  = 48 Finland: 4%
  = 48 Iceland: 4%
  # 52 Japan: 3%
  # 53 Russia: 2%

  http://www.nairaland.com/1357651/church-attendance-most-recent-country

  Exista si statistici care dau o cifra ceva mai mare, dar e eviednt ca Rusia este una dintre cele mai putin religioase tari din lume, deci, din nou, daca lui Iulian Capsali i-ar pasa de crestinism, l-ar cauta in Ro, Ucraina sau in Occident, in nici un caz in Rusia.

  sau asta: STATISTICI REALE (XXI) Ce se întâmplă în Rusia?: 60% din populaţie NU ESTE APTĂ de muncă. Mortalitatea printre bărbaţi este similară celei din timpul celui de-al Doilea Război Mondial

  În fiecare an mor 900.000 de ruşi. Ca urmare a depopularii, în ultimii 20 de ani au dispărut de pe suprafata ţarii 23.000 de localitati. In medie, o femeie din Rusia are 1.17 copii, în timp ce rata de fertilitate, pentru a permite înlocuirea generaţiilor este de 2,1. În fiecare zi se fac 10 de mii de avorturi, deşi 7 milioane de cupluri nu au copii. Durata medie de vârstă a bărbaţilor este de doar 58 de ani, ceea ce face ca rusul mediu, de sex masculin, sa nu apuce varsta pensiei. Anual mor din cauza supradozarii cu droguri 100.000 de persoane, 80.000 sunt ucişi, iar in accidente de maşină mor 30.000.
  Societatea rusă este afectata de patologii diverse, de exemplu 6 milioane de oameni sufera de boli mintale, tot atatia sunt infectati cu HIV, şi 5,000,000 rămân dependenţi de droguri. Genotipul rus este si el distrus sistematic de alcool – dupa diferite date statistice, un locuitor al acestei ţări consumă anual 14-18 litri de alcool pur.
  În închisorile din Federaţia Rusă se afla în prezent peste 1.000.000 de persoane. Numărul de orfani este de 750.000 şi este mai mare decât cel de după al doilea război mondial, când erau 687 000. Din cei 31 de milioane de copii sub 18 ani de ani, aproape 2 milioane sunt analfabeţi, iar 1.000.000 de dependenţi de droguri. Doar 30 la suta dintre ei sunt pe deplin sănătosi.
  În schimb, in Rusia, este în continuă creştere birocraţia. Administraţia de stat dă de lucru deja la 1,5 milioane de angajaţi. Conform datelor de la organizaţii internaţionale, suma şpăgilor date în fiecare an în această ţară este de 33,5 miliarde de dolari. In ranking-ul de transparenţă, anunţat în ultimii ani, Rusia este în mod constant de aproximativ pe locul 100 din 175 de ţări ale lumii. Pe o scală de 10 puncte, eficienţa administratiei a fost evaluata la 3,8 puncte, iar respectarea legii la 1,9 puncte.

  http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/rusia-in-cifre-colaps-si-degenerare/

 12. Ray Inferno
  17 mai 2014

  Numai oameni rai suntem aici pe ILD. Ne intrebam cum putem trai cu 1300 lei pe luna? Pai normal ca nu avem cum sa intelegem. Ca suntem toti spalati pe creier de imperialismul american. Niste neo-liberali, neo-conservatori, neo-cevreafiecare incapabili sa inteleaga secretele succesului economic de tip rusesc. Pentru ca asta inseamna cei 1300 lei: succes economic rusesc. N-ai nevoie de hrana pentru ca probabil te hranesti de la soare, n-ai nevoie de haine si de adapost pentru ca, nu-i asa, la pasarea chioara ii face Dumnezeu cuib.

  Sunt sigur ca dupa alegerile europarlamentare domnul Capsali isi va face timp si ne va preda niste lectii intensive despre noua economie de tip rusesc care-i la fel cu aia veche de tip sovietic doar ca si-a schimbat putin ambalajul.

 13. Dinny
  17 mai 2014

  O pozitie de bun simt (de fapt, cam tot blogul pare de bun simt, l-am descoperit relativ recent) http://firmilianos.blogspot.ro/2014/04/candidati-ai-bisericii.html

 14. Bogdan Calehari
  17 mai 2014

  Ocupatia ruseasca are si o parte pozitiva: accesul la cultura pentru barbatii din noua republica, si la roadele ei (sticla de spumos), este neingradit. Toate stopurile, dupa cum vedem, sunt pe verde! Si mai sunt romani, multi, bineinteles speriati de rusofobii astia, care vor sa emigreze in Congo! Ca daca n-ar fi rusofobii astia, nici n-ar mai fi nevoie sa plecam, ar veni „cultura asta” si la noi in tara.
  O intrebare as avea: doamna ministru stie sa sara cu parasuta? Ca-n „cultura” noastra e obligatoriu.

 15. Costin Andrieş
  17 mai 2014

  candidatul independent Iulian Capsali despre Becali:

  Iulian Capsali
  May 29, 2013 ·
  Ieri a fost la mine acasa un mester care mi-a reparat aragazul. Initial, mi-a cerut la telefon sa-i spun firma, apoi, fara alte intrebari, mi-a dat diagnosticul: cuptorul nu tine flacara. Nu pot sa va ascund ca am fost uimit. Era exact asta! In fine, vine acasa, se apuca imediat de lucru, glumeste continuu. La un moment dat, zambind, ma intreaba ce cred de Gigi Becali. Ii spun ca sunt alaturi de el si consider ca este un detinunut de constiinta, in spatele caruia s-au acoperit si multe ilegalitati imense (am o postare pe tema asta, asa ca nu insist). Zambetul i se risipeste: „Ma mira ce spuneti…” Ingrijorat, il intreb de ce este atat de uimit. Imi spune: „Pai am vazut ca sunteti un intelectual.” „E o problema? intreb incurcat. „Intelectualii sunt impotriva lui Gigi, iar dumneavoastra il sustineti”. M-am linistit. I-am spus ca nu sunt un intelectual, pentru ca gandesc alaturi de acest neam. Intelectualul vrea sa aduca neamul la propriile lui convingeri. Nu am facut si nu o sa fac asta niciodata, pentru ca modelul meu este martirul crestin Mircea .

  https://www.facebook.com/iulian.capsali/posts/553019244736274

  Despre PNL (PDL+PSD minus Titus Corlatean = Aceeasimizerie / Traiasca PNL!!!!):

  Iulian Capsali
  June 23, 2013 ·
  PSD este doar o perpetuare a PDL-ului in politica, adica un FSN forever in politica asta dizgrațioasă, ca un Ponta chelios și obscen.
  Nu inteleg, de la o vreme, ce mai cauta PNL in aceasta asociere infecta. Politica se mai face si cu demnitate, nu numai cu interese. Nu poți fi o coada dintr-un sistem antinational doar pentru ca vrei sa ai un președinte (caruia i se pregateste de multa vreme tragerea preșului de sub picioare).
  PSD trebuie lăsat cu fesenistul PDL si cu UDMR ca sa i se circumscrie politica antinatională fără sa aibă aceasta vagă si debilă acoperire. Orice atingere cu PSD este de-a dreptul blestemată!
  https://www.facebook.com/iulian.capsali/posts/564155650289300

 16. Anca Cernea
  17 mai 2014

  @14 Bogdan, sper că nu faci mișto, D-na ministru inaugura un nou semafor pe centura Donețkului cu sticla aia eliberată de Dl vicepremier dintr-un magazin

 17. Costin Andrieş
  17 mai 2014

  mi s-a reprosat ca ii fac notorietate lui Capsali cu articolul asta. Nu e nevoie sa fac eu nimic. Reclama electorala ii fac, dintre toate, cele mai ‘neocon-globaliste’ site-uri:

  hotnews.ro:
  m.hotnews.ro/stire/17270922

  Kamikaze:
  http://www.kmkz.ro/de_ras/texte/cea-mai-tare-reclama-electorala/

  si mai putin neocono-globalist, si mai mult legionar si apropiat al lui Adrian Paunescu, Victor Roncea
  http://www.ziaristionline.ro/2014/05/16/votati-barbatul-cu-barba-scrisoarea-catre-tineri-a-candidatului-iulian-capsali-pozitia-nr-20-in-buletinele-de-vot-de-la-alegerile-europarlamentare-2014/

 18. Costin Andrieş
  17 mai 2014

  Iulian Capsali se mandreste de sustinierea Prof. Univ. Dr. Ilie Bădescu: http://iuliancapsali.ro/2014/05/08/prof-univ-dr-ilie-badescu/

  Ilie Bădescu:

  Un scriitor britanic, Aldous Huxley, a profetizat emergența unui altfel de stat în istorie pe care l-a numit „stat magic”, în care „spălarea creierului nostru” se realizează „prin mijloace blânde”, precum: cultivarea unei sexualităţi deșănțate, forme de viață care „excită simţurile şi imaginaţia”, cultivarea iluziei puterii, a unei „plăceri ce zguduie simţurile şi mintea până la epuizare”, cum sesiza un remarcabil comentator al acestei terifice profeții, domnul Virgiliu Gheorghe. Dictatura acestui stat magic este mai teribilă decât cealaltă, a statului posomorât al idolatriei ideologice, așa cum l-a imaginat Marx și l-a pus în practică Lenin.
  http://www.buciumul.ro/2014/01/11/prof-dr-ilie-badescu-spalarea-creierelor-se-realizeaza-acum-prin-mijloace-blande-2/

  Deci, conform Prof. Univ. Dr. Ilie Bădescu, Romania trece azi printr-o tiranie „mai teribila” decat cea comunista.

  De ce il sustine Ilie Badescu pe Iulian Capsali?

  Pentru ca Putin.

  Ilie Badescu a scris postfata cartii „Bazele Geopoliticii” a ideologului lui Putin, Dughin, „cea mai importanta analiza despre Rusia din ultimii 20 de ani” http://www.ziaristionline.ro/2011/01/23/exclusiv-ilie-badescu-despre-dughin-si-bazele-geopolitice-cea-mai-importanta-analiza-despre-rusia-din-ultimii-20-de-ani/

  Traducerea cărţii dlui Dughin face parte din ceea ce cred eu că este vocaţia culturii româneşti (ca şi a Rusiei, la alta scară, evident, cum şi subliniază domnul Dughin): aceea de punte între Orient şi Occident, dar mai ales de vocaţia României pentru promovarea sinergiilor geopolitice, adică pentru căutarea modurilor de a gândi împreună, a lucra împreună etc.

  Traducerea cărţii domnului Dughin este deopotrivă un fapt de recunoaştere a unei cărţi de valoare şi deopotrivă un exerciţiu de dialog intercultural într-un mediu prea adeseori înecat de indiferenţă, necunoaştere, necomunicare şi expus primejdiei reînvierii războaielor reci multiplicate (la scara regională de data aceasta, însa nu mai puţin ameninţătoare).

  sinergia Romania-Rusia etc, etc.

  Ideile lui Dughin, arhitectul eurasianimului, le vedem azi puse in aplicare in Ucraina. Le-am vazut curand exprimate prin amenintarile vicepremierului rus Rogozin la adresa Romaniei http://inliniedreapta.net/insemnare/data-viitoare-avionul-lui-rogozin-va-fi-doborat/

  Victor Roncea despre traducerea unui interviu cu Ilie Badescu despre cartea lui Dughin (traducere facuta de cel care a tradus si cartea lui Dughin), interviul original a fost publicat pe unul din site-urile lui Dughin ( http://www.geopolitika.ru/ ):

  Multumesc si felicitari pentru tot ceea ce faci!
  Doamne ajuta!
  http://calinmihaescu.wordpress.com/2010/07/30/profesorul-ilie-badescu-in-dialog-cu-conservatorii-din-rusia/#comment-38

  dintre prietenii lui Dughin din Romania: Mircea Dogaru si Adrian Nastase:

  http://inliniedreapta.net/insemnare/alexandr-dughin-in-vizita-la-mirea-dogaru/

 19. liviuta
  17 mai 2014

  Am remarcat că şi în zona etichetată în general drept legionară sau ortodoxistă apar pozitii rezonabile in legatura cu candidatura lui Capsali:

  http://www.rostonline.ro/2014/05/de-ce-rost-nu-sustine-candidatura-lui-iulian-capsali/

  In plus, e interesant, din articolul la care am trimis rezultă că acest Capsali ar fi susţinut USL, ceea ce se bate oarecum cap în cap cu poziţia pro-familie tradiţională a lui Capsali (a se vedea poziţia in Parlamentul European a reprezentanţilor PSD şi PNL:
  http://www.stiripesurse.ro/bodu-desfiinteaza-campania-psd-scrisoare-deschisa-adresata-lui-victor-ponta/ )

 20. liviuta
  17 mai 2014

  Trimisesem pe fuga, mai devreme, un comentariu cu link, dar acum am verificat si vad ca nu apare: a fost banat sau am facut eu vreo greseala de expediere?

 21. Vlad M.
  17 mai 2014

  A intrat eronat in spam din cauza prezentei link-urilor. ????

  Iulian Capsali a fost apropiat de USL, mai precis de PNL. Omul a facut politica partizana inainte de a-si descoperi, brusc, „independentismul”.

 22. Dan
  17 mai 2014

  Iulian Capsali
  June 23, 2013 ·
  PSD este doar o perpetuare a PDL-ului in politica, adica un FSN forever in politica asta dizgrațioasă, ca un Ponta chelios și obscen.
  Nu inteleg, de la o vreme, ce mai cauta PNL in aceasta asociere infecta. Politica se mai face si cu demnitate, nu numai cu interese. Nu poți fi o coada dintr-un sistem antinational doar pentru ca vrei sa ai un președinte (caruia i se pregateste de multa vreme tragerea preșului de sub picioare).
  PSD trebuie lăsat cu fesenistul PDL si cu UDMR ca sa i se circumscrie politica antinatională fără sa aibă aceasta vagă si debilă acoperire. Orice atingere cu PSD este de-a dreptul blestemată!
  https://www.facebook.com/iulian.capsali/posts/564155650289300

  Nu inteleg cu ce greseste in ceea ce a afirmat mai sus?
  Si eu consider ca FSN-ul s-a rupt in doua aripi pentru ca asa trebuia. Reaparitia partidelor istorice a stricat ploile gorbaciovistilor. Lupta intensa pentru suprimarea celor 3 partide arata ca asa a fost si din pacate a dat roade. PSD-ul inghitit de PSDR (aripa stanga a FSN-ului) dupa ce Cunescu a fost nevoit sa se retraga de la conducere, PNT-cd distrus din interior si din exterior si apoi tentativa lui Basescu de acapara PNL-ul printr-o fuziune cu PD (aripa dreapta a FSN-ului). Imi pare bine ca macar liberalii au reusit sa supravietuiasca agresiunii feseniste. Ca politica conducatorilor trecatori poate sa nu convina unora sau altora asta e altceva. Pe mine ma intereseaza ca partidul care a faurit Romania moderna exista. Poate va ajunge sa fie din nou condus de oameni dedicati si nu manati numai de ideea de a ajunge in tot felul de functii (presedinte in cazul actualului sef de partid).
  Mai mult eu as spune ca orice atingere cu FSN-ul in intregul lui este blestemata.i

 23. Costin Andrieş
  17 mai 2014

  PNL nu mai exista si daca ma uit la Campeau azi, care spune ca Vadim Tudor e un bun roman si un mare patriot, nu stiu daca a existat vreodata dupa 89. PNL a fost chiar mai extremist decat PSD, deci mai FSNist decat PSD in timpul tentativei de puci din 2012, apropo, tentativa aplaudata de candidatul nostru ‘independent’. Acelasi candidat independent care vazand toate abuzurile PNLului fesenizat asupra justitiei, parte a grupului infractional organizat, ce face? Pretinde ca PNL e curat si uscat, nici cacat nu a mancat, nici gura nu ii miroase. Acelasi catindat care il lauda pe Corlatean. Acelasi care il acuza pe Basescu ca ar fi vandut americanilor colonisti, acelasi care injura americanii si il lauda pe kaghebistul Putin.

  Nu stiu cum ti se pare tie, dar mie mi se pare ca Iulian Capsali este la fel de independent acum pe cat e de Oprescu.

  Simpatia lui Capsali fata de PNL e cunoscuta si dupa cum vorbeste, pare din aripa extremista a urmasului FSN.

  Vadim se da mare crestin si voteaza legi anticrestine in Parlamentul European (stiu ca stim cu totii ca de fapt e comunist). Dar si Capsali, se da mare patriot si iubitori de romani si Romania, dar lauda un stat agresiv si ostil Romaniei, care trimite amenintari si jineste Romania. Limbajul celor 2 e si el f similar.

  Gasiti voi deosebirile dintre Capsali si Vadim, ca eu nu vad decat asemanari.

 24. Bogdan Calehari
  17 mai 2014

  „Liberalii au reusit sa supravietuiasca agresiunii feseniste” si „partidul care a faurit Romania moderna exista” . Nu stiu altii cum sunt, dar eu capat puteri noi ( ca ala din mitologie cand atingea pamantu’) de cate ori vad ca dragostea fata „Al de facu tara”, nu piere.

  La un moment dat, acu 25 de ani, si pe mine m-a impins Necuratu sa gandesc bine fata de „Partidul Liberal pe stil nou”, dar s-a milostivit de mine Al de Sus si mi-a deschis ochii la timp.

 25. Costin Andrieş
  17 mai 2014

  Iulian Capsali este „Candidatul Familei Romanesti”, cel care se vrea in Parlamentul European ca sa infrunte redefinirea marxista a familiei (intre 2 proteste anti-Chevron).

  Dar haideti sa vedem ce scria „independentul” Capsali in 2012, in timpul loviturii de stat care ameninta sa ne scoata din UE si a alertat toate statele civilizate care transmiteau mesaje disperate USL-ului (PSD+PNL) sa inceteze asaltul impotriva statului de drept.

  Iulian Capsali
  July 19, 2012 ·
  O paralela intre Primavara de la Praga si (iarna nu-i ca) vara bucureșteană…
  Un argument pe care l-am adus si eu de mai multe ori: agenda lui Basescu nu este a Romaniei, ci a UE sau FMI, in functie de caz
  https://www.facebook.com/iulian.capsali/posts/248867365215758

  spunea Iulian Capsali, recomandand un articol de pe blogul, dupa toate aparentele si multiple confirmari, lui Ionut Butoi, consilierul lui Crin Antonescu: UE, NOUA URSS, isi ascute “mecanismele de control”, CALCAND IN PICIOARE SUVERANITATEA ROMANIEI si impunandu-si executantul zelos: TRAIAN BASESCU (puteti citi articolul, dar titlul cred ca e de ajuns)

  Iulian Capsali
  July 19, 2012 ·
  M-au intrebat de ce nu imi place reclama cu „Ești supărat pe Băsescu. De ce?”. Am apasat pe „Sexually explicit”! Sunt satul sa vad o curva imbatranita in rele care imi cere favorurile precum o nubila si gratioasa faptura. Poate-i pacaleste pe novici batranul securist ca este capabil sa-si transforme bordelul intr-un internat de fete! Respiratia lui numai si iti usuca bucuria existentei: produce dezgust atunci cand spune ca vrea binele tarii, dar o pune sa-si amaneteze si sufletul in favoarea FMI, Regina Prostitutiei Mondiale!
  https://www.facebook.com/iulian.capsali/posts/428464267191773

  Iulian Capsali
  July 22, 2012 ·
  „Traian Băsescu nu este produsul unei lumi obişnuite cu eroii, ci mai degrabă al unui crepuscul comunist, marcat de haos moral şi lipsuri, de comportamente arbitrare, discreţionare, de autosuficienţă şi umilinţă acceptată, în care principalele criterii de reuşită au fost ginta şi geanta, adică al cui eşti şi pe cine serveşti.”
  Marius Oprea
  https://www.facebook.com/iulian.capsali/posts/429326323772234

  Iulian Capsali
  July 23, 2012 ·
  Susținându-l pe Băsescu de dragul principiilor, popularii și creștin democrații europeni nu își arată decât fățărnicia. La fel și pleiada intelectualilor lui Băsescu. Datoria lor morală este să verifice dacă poporul român are asigurat minimul necesar. Dacă poate urca măcar primele două trepte de pe piramida lui Maslow. A ține predici despre valorile europene unor oameni care n-au ce pune copiilor pe masă, care n-au siguranța zilei de mâine, a căror pensii nu le asigură și pâine și medicamente și căldură și apă și electricitate, împingându-i la disperare, nu este altceva decât dovada unei fățărnicii abominabile.
  http://gandeste.org/politica/basescu-e-toxic-romania-si-piramida-lui-maslow/22766
  https://www.facebook.com/iulian.capsali/posts/365866606818239

  La sfarsitul lui Iulia, Capsali il afurisea nu doar pe Basescu, dar si pe cei care au boictotat referendului hiperfraudat din 29:

  Iulian Capsali
  July 25, 2012 ·
  Basescu spune, epocal ca: „Dacă nu aş fi preşedintele României, nici eu nu aş merge să validez o lovitură de stat.” (!) Geniala observatia unui coleg de fb ca ar fi primul sef de stat din istorie care isi valideaza lovitura de stat impotriva lui!
  Dragii mei si scumpele mele, daca boicotati votul inseamna ca sunteti niste oi de care isi bate joc batalu’ si va ia la carmit cand vrea muschiu’ lui. Indiferent ce veti vota, sa va lasati jucati ca niste clatite in tigaie si sa stati acasa rulate cu gem de foame, dupa ce v-a incins initial matrozu’ vostru la foc iute, asta ar insemna ca sunteti niste muhaiele!
  https://www.facebook.com/iulian.capsali/posts/430462110325322

  Dupa care, a inceput sa vanture cifra mistica de 7.4 milioane de romani adevarati care ar fi votat impotriva lui basescu:

  Iulian Capsali
  July 30, 2012 ·
  Democratia sta in cei 8 455 336 de romani care au participat la vot dintre care 7 400 508 au votat pentru DEMITERE! Asta este Romania reala, iar cei care au stat acasa si s-au scobit intre dinti asteptand rezultatele, pot sa o faca in continuare. Ponderea lor in democratie este NULA! In aceste cifre, nu existati! De aceea, tot tupeul lui Basescu care se vede invingator impotriva evidentei imi provoaca dezgust! Macar daca ar fi mai umil, pentru ca sunt majoritari cei carora le pasa de acesta tara si au aratat-o. Asta le recomand si guresilor de pe facebook: mai raspanditi măi baieti, mai raspanditi! Daca fiecare din cei 7 milioane si jumatate care s-au miscat pe caldurile astea sa voteze, si-ar uni scuipatii, Basescu s-ar ineca fara sa vada malul!
  https://www.facebook.com/iulian.capsali/posts/432071293497737

  basescul nocon si privirea-i ucigasa:

  Iulian Capsali
  1 August 2013
  Dupa un experiment facut in ultimele zile, imaginea lui TB pusa in fata vacilor dintr-o ferma din Uniunea Europeana a facut sa scada cantitatea de lapte cu 87,53%. Intr-o ferma de pui vecina, rata sinuciderii prin strangulare (puii isi bagau voluntar capul printre zabrele si isi lasau picioarele sa intre prin grilaj) a fost atat de mare, incat ingrijitorii au intrat in greva, considerand experimentul o cruzime de neimaginat fata de animale, conform agentiei Reuters.

  Acesta este președintele celor care au stat acasă, desi aveau drept de vot. Nu și al celor 7.400.508 de romani care au votat ca sa nu-ti mai vadă mutra si care nu iti mai suporta tembelismul, ce-i asa de greu de priceput? Uș! Bă, esti greu de cap?! Dispari! Hai, pa! Inca suntem rezonabili…
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=432579203446946&set=a.118418918196311.7472.100000846091332&type=1

  evident, cele 7.4 milioane magice de romani adevarati nu exista: DNA a descoperit 1.500.000 de voturi falsificate la Referendum (cu greu atinge, de fapt, 4 milioane, dar asta nu ii impiedica nici azi pe cei din opozitie sa vanture cifra magica)

  Iulian Capsali
  August 2, 2012 ·
  Lovitura de stat, cu care v-a aburit Basescu pe voi, toti intelectualii sensibili, a esuat in proceduri. Se duc tratative ca sa iasa din potentialitate si sa se sfarseasca in mustul din toamna, fara sa-l afecteze foarte grav pe hahait. Pana atunci, doctorii au hotarat administrarea intranazala de saruri, pentru ca pacientul sa devina lucid la acel moment. Pentru mentinerea tonusului psihic, MRU este mereu disponibil ca sa spuna bancuri cu utecisti, de care râde doar garda lui de corp, iar Neamtu il tine pe ex-presedinte de mana, fricționându-l usor. Baconschi se roaga impresionant si statuar, in latina, pentru ca mahalaua violenta si inepta sa nu-l gaseasca, iar Tismaneanu, cu binoclul la ochi, este atent la miscarile de trupe fasciste din jurul buncarului si striga sloganuri incurajatoare, globaliste. Monica Macovei jura răzbunare! Inca nu este totul pierdut!
  https://www.facebook.com/iulian.capsali/posts/433133796724820

  Deci toti, Basescu, MRU, Baconschi, Neamtu, Tismaneanu, Macovei, toti o apa si-un pamant.

  Cateva zile mai tarziu, descoperim si victima basistilor:

  Iulian Capsali
  August 10, 2012 ·
  ...dupa ce Antonescu este atacat furibund pe blogul unui șef al masoneriei române, ma întreb doar atât: mai exista oameni care vad aceleași lucruri ca si mine, sau am eu o problema de percepție?
  https://www.facebook.com/iulian.capsali/posts/435977246440475

  Apoi, stalinismul basescian s-a declansat:

  Iulian Capsali
  August 15, 2012 ·
  Nu stiam de ce Basescu si basescienii tot toaca tema „loviturii de stat”. E simplu: ca sa o faca derizorie! Asistam la criminalizarea votului si incercarea de a teroriza satenii care nu au stat acasa. Astazi am inteles ca au descins intr-o biserica, chiar in timpul Sfintei Liturghii de praznicul Adormirii Maicii Domnului! La „Jurnalul National” este descoperita o retea conspirata care controla editorial ziarul. Cam acestea sunt dimensiunile in care lucreaza acest individ patibular, care se doreste a fi presedintele unui stat „european” si care slujeste „valorile euro-atlantice”.
  Pe langa cozile de topor MRU, Baconschi si Neamtu, alti vechi agenti ai neoconservatorismului impus cu forța – Fumurescu – ne spun ca e normal sa ploua cand e ploaie, dar se fac ca ploua cand in Romania practicile staliniste revin in forță, cand Romania este transformata de corporatii si de FMI intr-o colonie si cand interesele vitale ale statului sunt calcate in picioare de camarila lui Basescu.
  https://www.facebook.com/iulian.capsali/posts/401109193282298

  Apoi, aflam de ce germanii l-au sustinut pe Basescu in fata asaltului fostului PCR (PSD) cu mai noul PCR (PNL), ca sa ne foloseasca ca groapa de gunoi (citand din securistoidul cotidianul.ro):

  Iulian Capsali
  August 20, 2012 ·
  „Guvernul german intenţionează să sprijine construirea de centrale nucleare în ţări străine prin intermediul unor garanţii financiare, unul din statele vizate fiind România, relatează, joi, Deutsche Welle pe pagina sa de internet.
  Totuşi, activiştii de mediu spun că planul contravine promisiunilor Germaniei de a renunţa la orice formă de energie nucleară şi că Berlinul nu ia în considerare toate riscurile, printre care şi acela că reactoarele a căror construcţie este plănuită în România vor fi situate într-o zonă cu risc seismic.
  Dezastrul de la Fukushima care a urmat cutremului şi valului tsunami ce au lovit Japonia în martie 2011 a transmis unde de şoc în întreaga lume. În Germania, au avut loc proteste publice masive împotriva energiei nucleare, fapt ce a determinat guvernul să-şi schimbe radical politica energetică şi să promită să renunţe total la energia nucleară până în 2022”.
  https://www.facebook.com/iulian.capsali/posts/490921050937471

  acum cifra magica de romani adevarat nu mai e 7.4, e 7.5:

  Iulian Capsali
  August 21, 2012 ·
  7,5 milioane de oameni nu mai pot coabita cu acest bețiv dement care are un singur plan: distrugerea Statului Roman!
  https://www.facebook.com/iulian.capsali/posts/439414856096714

  cateva observatii:
  1. Iulian Capsali a sustinut USL (mai exact PNL, pentru ca singura victima a lui basescu din comentariile lui din acea perioada era Crin Antonescu).
  2. Iulian Capsali vrea sa apere crestinismul romanesc de o Europa atee.
  3. La fel cum Europei atee ii opune o Rusie si mai atee, iar avorturilor din Europa ii opune avroturile mult mai frecvente din Rusia, Capsali a sustinut (si prpobabil sustine si acum) PNL, partidul care face parte, in PE, din grupul ALDE, care alaturi de Socialistii Europeni sunt cel mai anticrestin grup din PE:

  Dupa cum reiese din acest tabel, NICI unul dintre membri romani ai ALDE (cei sustinuti de Capsali) nu a votat impotriva raportul extremist Estrela: http://www.votewatch.eu/en/sexual-and-reproductive-health-and-rights-motion-for-resolution-alternative-motion-for-a-resolution-.html

  De fapt, toti PNL-istii romani care au votat (cativa s-au avtinut), au votat PENTRU raportul Estrela:
  Norica Nicolai (PNL), Ovidiu Silaghi (PNL), Renate Weber (PNL) au votat pentru Estrela
  Eduard-Raul HELLVIG si Adina-Ioana VĂLEAN s-au abtinut.

  Deci, Capsali una spune, exact opusul face. Si in privinta lui Putin, si in privinta PNL, si in privinta patriotismului, si in privinta crestinismului.

 26. Costin Andrieş
  17 mai 2014

  Imi spunea cineva ca nu am facut bine cand am scriis de Capsali, ca ii fac reclama.

  Omul este in fiecare zi la o televiziune, in imagine e cortul candidatului lui Putin la Romana. Unul identic era in Universitatii. Despre faptul ca e putinist nu cred ca s-a scris ceva vreodata pe hartie.

  Daca omul asta este ales, un ‘patriot’ filorus care ignora amenintarile Rusiei la adresa Romaniei, un ‘aparator al familiei’ sustinator al PNL, cel mai radical Grup anticrestin din PE alaturi de socialisti…daca omul asta e ales, vina va cadea TOATA in bratele jurnalistilor care il ignora acum.

 27. Bogdan Calehari
  17 mai 2014

  Stai linistit! Cine ti-a spus ca- i faci reclama, in mod sigur a fost deranjat de faptul ca articolul arata „Potemkiniada cu barba” asa cum este ea in realitate.

 28. Anca Cernea
  17 mai 2014

  Până și barba lui Capsali e tot minciună. Putin n-are barbă, știe toată lumea. Bărbile astea ale lui Capsali nu ar trebui să păcălească pe nimeni.

 29. oliver
  17 mai 2014

  Tot candidat independent este si dl. Peter Costea (imi pare ca de confesiune baptista) avand schitat urmatorul program, in favoarea valorilor traditionale:
  Crearea unui cadru valoric și legislativ care să fie favorabil familiei naturale, constituită dintr-un bărbat și o femeie;
  Crearea unui mediu economic favorabil familiilor, inclusiv crearea de locuri de muncă;
  Promovarea și respectarea drepturilor familiei: drepturile copiilor, respectarea drepturilor parentale;
  Promovarea unei culturi pro-viață: recunoașterea și ocrotirea dreptului la viață a oricărei ființe umane, respectarea demnității fiecărei ființe umane, de la concepție până la moarte, indiferent de stadiile ei de dezvoltare sau de formele ei de manifestare;
  Garantarea libertății de conștiință și a libertății religioase. Familiile României și familiile Europei au nevoie ca libertățile lor religioase să fie respectate.”

  Nu am gasit alte informatii despre el privind, de pilda, pozitionarea fata de recentele evenimente din Ucraina si amenintarea dinspre est, inclusiv anexarea ilegala a Crimeei.
  Pe site-ul Aliantei Familiilor din Romania al carui presedinte este dl. Peter Costea am gasit urmatorul citat:
  „O ţară „…este ca un organism sănătos, iar rezistenţa ei este întreită: patriotismul ei, moralitatea ei şi spiritualitatea ei. Dacă putem submina aceste trei domenii, ea se va prăbuşi din interior”. (Iosif Stalin)”.

  Ma gandeam serios sa votez cu el, insa i-am gasit pe pagina de facebook pozitionarea fata de exploatarea gazelor de sist:
  „Dl. Peter Costea este împotriva exploatării gazelor de şist prin procedura de fracturare sau fracking şi împotriva exploatării aurului de la Roşia Montană prin folosirea cianurilor. Totodata amintim vizita dlui. Costea la Pungeşti în data de 1 Mai unde a discutat cu cetăţenii şi i-a asigurat de sprijinul dumnealui. Totodată dl. Costea împărtăşeşte perspectiva creştină asupra ecologiei şi a mediului înconjurător. Fiinţa umană s-a născut într-un mediu ecologic perfect. Trebuie să păstrăm integritatea mediului, atât pentru noi cât şi pentru generaţiile care vor locui ţara. România este o ţară bogată, dar trebuie adoptate metode şi tehnologii de exploatare a resurselor ţării care nu dăunează mediului înconjurător. Votaţi Peter Costea, Votaţi poziţia 21 !!!”
  Posibil ca acesta sa fie doar un mesaj electoral? Ar fi fain sa nu fie ceea ce crede cu adevarat despre exploatarea resurselor de gaze de sist.

  Pe site-ul sau se gasesc o serie de luarii de pozitii curajoase, in favoarea vietii http://costea-parlamentuleuropean.ro/.
  De asemenea, a condamnat ferm (pagina facebook) raportul ONU din 31 ianuarie, Raport care atacă învăţăturile Bisericii Catolice privind sexualitatea:
  „Incredibile aceste afirmaţii! Resping fără echivoc această agresiune împotriva Bisericii Catolice, care de fapt este o agresiune împotriva învăţăturilor biblice privind sexualitatea şi împotriva tuturor bisericilor creştine care promovează aceste învăţături biblice. Este de fapt şi un atac la adresa părinţilor şi a drepturilor parentale. Curând ni se va interzice, de o organizaţie supra-statală, să ne educăm copiii în spiritul valorilor tradiţionale ori creştine. Parlamentul European are nevoie de persoane alerte, în temă cu cele mai recente atacuri împotriva libertăţii noastre religioase şi a drepturilor parentale.”

  Tot de pe pagina de candidat de pe facebook: „Pentru mine, reintoarcerea la comunism, practicile lui anticrestine, sub tutela ori justificarea oricaror doctrine ideologice contemporane, ori excluderea crestinismului din spatiul public sunt inacceptabile.”

 30. Mihaela Bărbuş
  17 mai 2014

  Nu e doar ipocrit, e lupul la oi. Când stă pe facebook e o țață răutăcioasă și fitilisită, dar o să vedem că se pricepe și la acțiune. De aia se delimitează de intelectuali. El nu se sfiește să își suflece mânecile la o adică, vorba altui independent, „să mă duc, să mă zbat, să muşc, să rup, să… tot ce trebuie”. Dacă trebuie minoritate leninistă cu spoială ortodoxă, se găsesc câțiva să o facă, cum spune colegul Daniel Iancu, de la “Comitetul Român pentru Cins­tirea Eroilor”: “Eu nu sunt cu occidentalii în țara mea; servim Rusia ortodoxă, servim umanitatea, chiar dacă e făcută cu tancuri și mitraliere”
  http://www.romanialibera.ro/special/investigatii/revolutionarii-din-ianuarie-2012-il-felicita-pe-putin-pentru-anexarea-crimeei-333254
  un ONG de aici, unul de colo, se umple spațiul public de patrioți, de ortodocși și de cinstitori ai eroilor – un nou CPUN oengist de inspirație dughinistă (falsa societate civila http://inliniedreapta.net/lavedere/by-alexa-anca-cernea-despre-militia-spirituala-si-falsa-societate-civila-un-mesaj-pentru-dreapta-romaneasca/ )
  ADN – Alianța pentru Demnitate Națională (ce bine sună!), prezidată de Capsali, se ocupă de patriotism. Duce copiii în tabără, și de ei se ocupă un maestru, maiorul (r) Dan Oprescu. Logo-ul ADN are în mijloc o mare bardă, dragă legionarilor, ridicată, gata de atac, și la margine, mai mic, pe săracul Mihai Viteazul și el drag legionarilor (ca și săracul Ștefan cel Mare). Omul e regizor, profesionist al imaginii. Când l-a întrebat RL ce părere are de legionari, nu a găsit un răspuns clar, ci doar că „e o temă care incită”.
  http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/candidatul-preotilor-la-parlamentul-european–desi-biserica-interzice-preotilor-sa-sustina-un-politician–capsali-recunoaste-ca-si-a-strans-semnaturile-cu-ajutorul-lor-331079
  La alegerile astea pică bine oricum. Dacă câștigă, spune că lumea vrea ortodoxie cu barda, că așa nu se mai poate. Dacă nu, l-au săpat globaliștii. Poate să facă orice provocare de acum încolo. Dacă îl atingi, ești soroșist, atlantist, vândut americanilor, iudeo-mason și dai în nouă copii.

 31. Bogdan Calehari
  17 mai 2014

  @32

  …dai in 9 copii carora le da de mancare din 1300 lei/luna (!), asta in timp ce alti romani (cu unu sau doi copii) „n-au ce pune copiilor pe masa” – spune Capsali! Eu l-as alege presedinte in locul lui Ponta, ca precis ii invata pe romani cum sa faca si ei „magia” asta.

 32. Mihaela Bărbuş
  17 mai 2014

  ehe, nu înțelegem noi subtilitățile astea…! Dacă ești chibzuit, nu doar că te poți ajunge cu banii ăștia, dar îți rămâne timp să stai (de câțiva ani) ore întregi pe facebook, cum zice Liviu.

 33. Vlad M.
  17 mai 2014

  Capsali este un prost ticalos. Sau un ticalos prost, dupa cum doriti. Se pare ca nu stie ca informatiile circula mult mai usor acum decat in vremurile de alta data.

 34. Mihaela Bărbuş
  17 mai 2014

  Păi tot americanii sunt de vină! Are el dreptate.

 35. Costin Andrieş
  17 mai 2014

  NapocaNews e un site legionar de stiri din cluj. Si NapocaNews il sustine pe Capsali. De ce? Nu stiu, dar exista un text lung despre asta. Interesant e cum expediaza filorusismul lui Capsali:

  Apropierea de Rusia este „a doua crimă” imputată lui Iulian Capsali. De asemenea greşit. Ignorarea, dispreţuirea sau provocarea absurdă a unui vecin, oricât de slab, este o strategie pe care „Arta războiului” a lui Sun Tzu, o carte care, în politică, marketing şi multe alte domenii este un real „Abecedar”, o critică puternic. Nu de puţine ori asemenea atitudini au dus la situaţii extrem de grave. Acest lucru este adevărat şi pentru relaţiile României cu vecinii, cu atât mai mult cu Rusia. Departe de servilism sau de idealism, este absolut necesar să avem o legătură strânsă cu această ţară. Da, „trecutul istoric… ne dezvăluie o Rusie necruţătoare”. Dar ce ţară nu este aşa în această lume, cu excepţia celor cu mentalitate de colonie? Dacă gruparea ‹‹Rost›› îşi închipuie că există vreo putere locală sau mondială „cruţătoare”, sunt primul doritor să aflu de ea! Mi-ar schimba categoric orizontul cultural! Masacrele greceşti împotriva bulgarilor sau românilor, masacrele bulgarilor împotriva grecilor sau românilor, masacrele ungureşti împotriva tuturor, masacrele croaţilor asupra sârbilor şi ale sârbilor asupra croaţilor sunt doar câteva exemple. Doar „neşansa istorică” – sau norocul istoric? – au făcut ca asemenea „ţărişoare” să nu îşi exercite „cruţarea” pe o scară largă. Şi o juca Vladimir Putin „cartea ortodoxiei doar din strategie”, poate, dar ar fi naiv să nu jucăm şi noi cartea Rusiei tot doar din strategie! Şi când vorbim de strategie – nu de tactică – vorbim de o gândire politică pe termen lung, din care Rusia nu poate lipsi decât spre paguba României.

  Rusia nu prea a ignorat Romania, dar a invadat-o de cateva ori, Rusia e o tara necrutatoare, dar toate sunt asa, prin urmare „este absolut necesar să avem o legătură strânsă cu această ţară”. Si totusi, de ce sa avem nevoie de o relatie asa apropiata cu Rusia? Putin joaca pe „cartea ortodoxiei ca strategie”, si „ar fi naiv sa nu o jucam si noi, ar fi spre paguba noastra”. De ce? Prea multe intrebari! Toate tarile, aceeasi mizerie = alegeti Rusia! Incoerenta pe multe pagini.

 36. Costin Andrieş
  17 mai 2014

  Iata, asa arata un ortodoxist comunist (putinist)
  Iulian Capsali: Nu prea ma pricep eu la care e treaba cu Syriza astia, dar imi plac, ce daca sunt comunisti, daca lui Putin ii plac si Russia Today le face reclama, mie de ce sa nu imi placa? „Nu dau resursele lu’ neocon”, cum spunea un clasic, cum sa nu imi placa? Jos hegemonia occidentala!

  „Grecia intoarce o pagina, lasand in urma austeritatea dezastruoasa …si 5 ani de umilinte” – A. Tsipras
  Despre situatia din Grecia nu am toate datele necesare ca sa trag niște concluzii foarte tranșante. ‪#‎Syriza‬, pe care am comparat-o initial cu miscarea anti-RMGC, este ca si aceasta destul de eclectica. Cert este ca are câteva caracteristici care fac din Romania țara cea mai devotata Hegemonului: suntem lipsiti de orice alternativa la neoliberalism, o colonie ideala. Bune, proaste, solutii diferite la politica economica lamentabila se vehiculeaza peste tot in Europa. Nu si la noi. La noi se lucrează la o „alternativa” de tipul Monica Macovei, obedienta perfecta la Sistem.
  PS Nu imi este clara relatia pe care o are cu Biserica noul partid care va guverna Grecia, stiu doar ca a cerut o implicare mai puternica in chestiunile sociale din partea acesteia. Cert este ca situl cel mai puternic de stiri din zona ecleziala, Romfea, a dat sugestia ca sa fie votati si cativa parlamentari din Syriza, ceea ce arata ca nu este o miscare de extrema stângă, asa cum este prezentata de presa mainstream. In plus conducatorul acesteia, Alexis Tsipras, declarat ateu, a fost in cateva randuri in Sf. Munte înainte de alegeri.
  PPS Daca o sa continue politica neoliberala a partidelor de asa zisa stanga si dreapta din Grecia, aceasta miscare politica care a canalizat energia tinerilor va distruge orice perspectiva de viitor. Am inteles ca au lucrat la un program economic prin care sa se renunte la santajul Fondului Monetar, Bancii Mondiale si Europene. Sa vedem cat de viabil este. Cert este ca Tsipras este redutabil ca om politic.

  https://www.facebook.com/iuliancapsali.parlamentuleuropean/photos/a.624040091016975.1073741828.615797168507934/763435660410750/?type=1

 37. Costin Andrieş
  17 mai 2014

  30 mai 2016. Capsali este invitatul purtatorului de cuvant al Patriarhiei la Trinitas.

  Oamenii astia sunt rupti de realitate.

  Putinofilul Capsali este invitat in calitate de „distins om de cultura crestin”!! , „o prezenta foarte vie in contextul in care blabla”… foarte prezenta, unde??

  Capsali si gazda spun ca Iulian Capsali este unul dintre personajele importante in „Coalitia pentru familie”.

 38. Costin Andrieş
  17 mai 2014

  O discutie prieteneasca si civilizata la Antena 3 intre Gadea, Capsali, Florin Iaru, Remus Cernea si Mircea Badea. (urmariti privirea lui Mircea Badea)

 39. Costin Andrieş
  17 mai 2014

  Intr-un concurs de injuraturi la adreasa lui Gabriel Liiceanu, Capsali descrie cele doua mandate ale lui Traian Basescu, care dincolo de marlaniile recente, au dus la orientarea clara a Romaniei spre Occident si departe de Rusia, si la crearea DNA: cel mai atroce experiment colonialist din ţările foste comuniste.

 40. […] Partidul mai contine o figura controversata, Iulian Capsali, despre ale carui convingeri gasiti detalii aici: http://inliniedreapta.net/candidatii-lui-vladimir-putin-la-europarlamentare-iulian-capsali/#sthash.t… […]

 41. Costin Andrieş
  17 mai 2014

  Capsali a dat, de Craciun, un interviu celor de la Sputnik.

  Dacă este ceva ce trebuie recuperat, aceasta trebuie să fie demnitatea naţională. Până nu se va întâmpla asta, să nu ne mire că Ceauşescu este văzut de unii ca un erou naţional.

 42. Catalin Teodor
  17 mai 2014

  As dori sa spun ca exemplul cu avorturile este gresit. Dvs nu ati luat in calcul si celelalte metode contraceptive care pot avea efect avortiv (steriletul si pilulele anticonceptionale) – acestea fiind mai des folosite in tarile vestice decat in cele estice (probabil din motiv de lipsa de informatii). Dar daca le cumulam, vom ajunge, aproximativ, la aceleasi numere, atat in vest cat si in est.
  Doamna Anca Cernea, fiind medic, mai mult ca sigur stie aceste lucruri.

 43. Anca Cernea
  17 mai 2014

  Catalin Teodor

  Zi-i salut lui Bogdan Sanciu de pe lista lui Dughin. Înseamnă zdrazvitie (здравствуйте), dacă nu înțelegeți în limbi NATO.

  Ai încercat cunoscuta metodă din cărticica trollului putinist, numită whataboutism.

  Pentru ceilalți cititori, care nu au de unde să facă rost de cărticică, pentru că nu sunt trolli putiniști,
  detalii despre metodă aici:

  https://toinformistoinfluence.com/2014/12/22/russian-paid-troll-practices-whataboutism/
  http://www.stopfake.org/en/a-guide-to-russian-propaganda-part-2-whataboutism/

  Trollul putinist, pus în fața unei porcării făcute de ruși, mai ales dacă porcăria e prea mare și groasă încât să poată fi negată, recurge la whataboutism, adică va spune „Dar occidentalii? Ce, ei nu fac la fel? De ce vă luați numai de bieții ruși?”.

  În cazul de față, la capitolul contracepție prin folosirea steriletului (IUD, în engleză), Cătălin n-a nimerit-o cu whataboutismul, pt că Rusia bate Vestul.

  E adevărat că la capitolul pilulă, Occidentul bate Rusia. Dar la diferență mică, SUA și Rusia aflându-se la egalitate, așa cum se vede din imagine:

  La capitolul contracepție injectabilă, Rusia și Vestul stau la fel:

  (sursa hărților: https://onlinedoctor.superdrug.com/birth-control-around-the-world/)

  Așadar, trăgând linie, Rusia bate Vestul zdrobitor la avorturi chirurgicale, semnificativ la sterilet, e la fel ca Vestul la contraceptive injectabile și doar la pilulă e puțin în urmă.

  Chiar dacă, să zicem, am admite, ipotetic, așa cum pretinde Cătălin, că Occidentul și Rusia ar fi de fapt la fel în materie de avorturi, nici atunci nu avea rost argumentul lui.
  Nu uitați că noi aici vorbim de Capsali și de alții care propun Rusia ca model. Adică susțin că Rusia e mai moțată dpdv moral, și ar putea da lecții Occidentului. Păi, dacă Rusia e la egalitate cu Vestul, cum zice Cătălin, tot nu se justifică propaganda lui Capsali, nu rezultă de ce Rusia e gigea și Occidentul e câh.

  Dacă însă privim la istoria avortului și a contracepției, vom constata că ele nu vin nicidecum din Occidentul „individualist, hedonist și consumist” ci din Rusia cea virtuoasă și colectivistă, acum „ortodoxă”.
  Avortul a fost legalizat pentru prima dată în istorie de URSS, pe timpul lui Lenin.
  În Europa de Est, avortul a fost legalizat în urma ocupației sovietice.
  Pe continentul american, prima țară în care s-a legalizat avortul, a fost Cuba, când au pus sovieticii stăpânire pe insulă.
  În SUA, avortul a fost legalizat cu mai mult de 50 de ani mai târziu decât în URSS, iar asta a fost posibil numai printr-o stratagemă judiciară, cazul Roe vs Wade, 1973 – pt că altfel, pe cale democratică, adică prin alegerea unor politicieni care să fi promis asta, nu prea se putea, întrucât în SUA societatea era împotriva unor asemenea practici, ele trebuind să fie introduse pe ușa din dos.
  Cine a citit Whittaker Chambers își amintește relatările acestuia privind practica avortului de către comuniștii din SUA din epoca interbelică – Partidul Comunist (altfel spus, KGB-ul) decidea pentru membrii săi care tovarăș cu care tovarășă poate avea relații sexuale, care sarcini vor fi păstrate și care avortate, iar avorturile le executau, ilegal, bineînțeles, medici comuniști legați de Partid. Puțini copii nenăscuți scăpau, Partidul nu privea cu ochi buni nașterea de prunci.

  În ce privește contracepția, istoria e paralelă cu cea a legalizării avortului, inițial fiind susținută de personalități comuniste precum Aleksandra Kollontai (ministreasă pe vremea lui Lenin) și Margaret Sanger (comunistă eugenistă, mare admiratoare a URSS).

  Așadar, Catalin, Rusia iese mult mai rău din comparație. Occidentul o fi avut și înainte păcate, dar putreziciunea care există acolo în prezent se datorează în cea mai mare măsură subversiunii sovietice, adică rusești, nu unor evoluții spontane ale Lumii Libere.
  Iar Putin al vostru e un colonel KGB, care face defilări cu seceri și ciocane și se văicărește că a căzut URSS. Nu reprezintă nicidecum o ruptură față de tradiția sovietică, ci o cât se poate de fidelă continuitate a Imperiului Răului.

  În concluzie, nu mai încerca whataboutism. Oricum, nu pe ILD. În general zic, nu mă refer doar la acest comentariu.
  Înțeleg că atunci când vezi un titlu ca ăsta, „propagandiștii lui Vladimir Putin”, îți este greu să te abții, vrei să arăți ce poți.
  Dar, precum vezi, dacă o dai cu bățul în baltă, iese și mai prost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian