FUNDATIA IOAN BARBUS

Cuba comunistă urmează să elibereze 52 de prizonieri politici. Socialiştii europeni, în extaz. Urmează exilul; sau deportarea.

In urma unor discutii purtate de înalti ierarhi ai Bisericii Catolice, ministrul de externe al Spaniei, Miguel Ángel Moratinos, cu lideri ai regimul comunist de la Havana, 52 de prizonieri politici urmeaza sa fie eliberati din închisorile comuniste în lunile care urmeaza. Se pare ca este vorba despre lotul Primavara Neagra, luptatori pentru libertate arestati în 2003. Potrivit agentiilor de presa, printre cei … …

In urma unor discutii purtate de înalti ierarhi ai Bisericii Catolice, ministrul de externe al Spaniei, Miguel Ángel Moratinos, cu lideri ai regimul comunist de la Havana, 52 de prizonieri politici urmeaza sa fie eliberati din închisorile comuniste în lunile care urmeaza. Se pare ca este vorba despre lotul Primavara Neagra, luptatori pentru libertate arestati în 2003. Potrivit agentiilor de presa, printre cei care urmeaza sa fie eliberati este Oscar Elías Biscet González, medic catolic pro-life si figura legendara a luptei anticomuniste din Cuba.

Cei 52 de prizonieri politici urmeaza sa plece în exil în Spania. Nu este clar daca ei se vor mai putea întoarce în Cuba, cel putin cât timp fratii Castro se vor afla la putere.

Ministrul spaniol de externe, socialistul Moratinos, un prieten al regimului Castro, a cerut imediat ca Uniunea Europeana sa renunte la sanctiunile impuse comunistilor de la Havana. BBC, un alt tovaras de nadejde al regimului comunist, este in extaz. Urmeaza o perioada de „deschidere” a regimului, „zorii unei noi ere”, dupa cum se exprima Moratinos în jargonul socialist european. Ce mai conteaza ca unii au murit, ca alte sute ramân în închisoare, ca cei 52 au fost inchisi, baturi, torturati sapte ani fara vreo vina, ca au facut greva foamei, ca le-au fost distruse familiile, proprietatile? Doar au acuma sansa sa se recupereze in vreun spital spaniol.

Update: Release of Cuban Political Prisoners Only Highlights Communist Repression (Ray Walser, Senior Policy Analyst at The Heritage Foundation)

Pe de alta parte, au aparut informatii privind inrautatirea starii sanatatii lui Guillermo Farinnas, detinut politic care apreluat stafeta grevei foamei dupa moartea lui Orlando Zapata în februarie 2010.

GMT

GMT

Asociația "21 Decembrie 1989", în colaborare cu doamna profesoară Daria Kustanovych, alungată din orașul Harkiv de hoardele Kremlinului, organizează sâmbătă, 25 martie, începând cu ora 17, un nou protest autorizat împotriva agresiunii rusești ce se desfășoară la scară largă contra Ucrainei de peste 1 an și o lună. Manifestația va avea loc în Piața Universității …

Ce ai mai putea citi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian