FUNDATIA IOAN BARBUS

Cuba comunistă urmează să elibereze 52 de prizonieri politici. Socialiştii europeni, în extaz. Urmează exilul; sau deportarea.

In urma unor discutii purtate de înalti ierarhi ai Bisericii Catolice, ministrul de externe al Spaniei, Miguel Ángel Moratinos, cu lideri ai regimul comunist de la Havana, 52 de prizonieri politici urmeaza sa fie eliberati din închisorile comuniste în lunile care urmeaza. Se pare ca este vorba despre lotul Primavara Neagra, luptatori pentru libertate arestati în 2003. Potrivit agentiilor de presa, printre cei care urmeaza sa fie eliberati este Oscar Elías Biscet González, medic catolic pro-life si figura legendara a luptei anticomuniste din Cuba.

Cei 52 de prizonieri politici urmeaza sa plece în exil în Spania. Nu este clar daca ei se vor mai putea întoarce în Cuba, cel putin cât timp fratii Castro se vor afla la putere.

Ministrul spaniol de externe, socialistul Moratinos, un prieten al regimului Castro, a cerut imediat ca Uniunea Europeana sa renunte la sanctiunile impuse comunistilor de la Havana. BBC, un alt tovaras de nadejde al regimului comunist, este in extaz. Urmeaza o perioada de „deschidere” a regimului, „zorii unei noi ere”, dupa cum se exprima Moratinos în jargonul socialist european. Ce mai conteaza ca unii au murit, ca alte sute ramân în închisoare, ca cei 52 au fost inchisi, baturi, torturati sapte ani fara vreo vina, ca au facut greva foamei, ca le-au fost distruse familiile, proprietatile? Doar au acuma sansa sa se recupereze in vreun spital spaniol.

Update: Release of Cuban Political Prisoners Only Highlights Communist Repression (Ray Walser, Senior Policy Analyst at The Heritage Foundation)

Pe de alta parte, au aparut informatii privind inrautatirea starii sanatatii lui Guillermo Farinnas, detinut politic care apreluat stafeta grevei foamei dupa moartea lui Orlando Zapata în februarie 2010.

GMT

GMT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian