Diagrama de mai jos ilustrează creşterea cheltuielilor pentru „beneficii sociale”, ca procent din PIB, în perioada 1999 – 2009. Ţările cu cele mai acute probleme financiare în prezent – Grecia, Spania, Portugalia, Irlanda – au înregistrat cele mai mari creşteri. Germania este singura ţară din UE care a cunoscut o (foarte) uşoară scădere. Iar comparaţia dintre Grecia şi Germania este revelatoare: Grecia, cu o economie mult mai mică decât cea germană, a mărit cheltuielile bugetare destinate „beneficiilor sociale” de la 14% din PIB în 1999 la aproape 21% din PIB în 2009, în timp ce Germania s-a menţinut în jurul unui 17%.
Pe de altă parte, diagrama ilustrează transformarea statului asistenţial în stat de confort social. Toate bune şi frumoase, dar confortul sponsorizat de împrumuturi nebuneşti nu durează. Ziua scadenţei este inevitabilă.
CELE MAI CITITE
Cum au acumulat ţările UE atâtea datorii?
25 November 2011
,Autor Emil Borcean
,
2 Comments
bogdan calehari
25 November 2011„Pregatiti-va de rascoale dupa prabusirea euro”- avertizeaza ministerul de externe britanic. Ambasadele britanice din zona euro au fost insarcinate sa elaboreze planuri care sa-i ajute pe expatriatii britanici, dupa ce moneda unica se va prabusi, asta din cauza noilor temeri privind Italia si Spania.
” Diplomatii britanici se pregatesc sa-i ajute pe britanicii expatriati in Europa sa faca fata unei prabusiri bancare si tulburarilor legate de criza datoriilor”
Un ministru britanic de prim rang a dezvaluit acum amploarea preocuparilor guvernului, afirmand ca Marea Britanie se pregateste pentru o prabusire a Euro, prabusire care este acum doar o chestiune de timp.
http://www.fdesouche.com/26186…..ign-office
Vlad M.
25 November 2011Ce usor ii vezi pe repetenti, ca si pe socialisti. Numai socialisti, actuali si viitori repetenti. Cum au crezut ca va merge scamatoria asta, e greu de inteles, dar mintea revolutionara functioneaza numai pe wishful thinking, nu-si pierde vremea cu realitatea si posibilul, numai cu utopia linistitoare.