FUNDATIA IOAN BARBUS

Dacă nu își face curat în ogradă, USR va muri speranță. (CASE CLOSED)

Uniunea Salvați România este un partid nou care aspiră la putere politică, la nivel național, un partid care se prezintă drept „curat” și care vrea sa facă „un alt fel de politica”, una bazată pe corectitudine și bun simt, care să se rupă radical de mocirla politică românescă obișnuită. Numai lucruri bune. Un partid pe care, în alte condiții și în ciuda numelui aiuritor, l-aș vota. Dar să vedem condițiile.

Adi Dohotaru este unul dintre cei care au pus bazele grupului radical de stânga de la Cluj, Tinerii Mânioși, în urmă cu vreo 4 ani (detalii- Terorismul comunist al Weather Underground promovat la Cluj, martie 2012). De mai mulți ani, un carismatic și omniprezent activist clujean, Dohotaru este reprezentantul devenit tipic al noii stângi, cea „inteligentă”, „necoruptă” și „curată”, care se prezintă de ani de zile, întocmai ca băieții și fetele din, azi, Uniunea Salvați România,  alternativă la burtoșii politicii românești.

USR e, pentru noi, un Marian Munteanu2 (în devenire)

Una dintre asemănările între cele două partide este că Nicușor Dan și USR s-au înconjurat, deși poate într-o mai mică măsură, de personaje scoase parcă din cărțile cu povești de groază și filme științifico-fantastice, la fel ca Marian Munteanu. A doua asemănare decurge din prima: ambele trag să moară speranță (speranțe diferite pentru public diferit). Au început să se aglomereze semnalele care fac ca atunci când mă uit la PSD, și apoi la USR, și de-acolo la PRU și ANR, să-mi miroasă tot mai tare a same old shit, în traducerea lor, #aceeașimizerie.

Au dovedit până acum o toleranță practic totală față de reprezentanții media ai celei mai corupte zone a societății românești – Gâdea și Antena3, au arătat toleranță totală față de putinofilul de afaceri Matei Păun.

Recent, USR a numit vicepreședinte al filialei din Cluj pe un domn care l-ar face să roșească de rușine pe răposatul Vadim Tudor. De acolo, din mormânt, dacă Vadim l-ar auzi pe Bob Rădulescu, s-ar zvârcoli de ciudă de vreo două ori, ar învia, ar roși de rușine și ar muri la loc.

In imagine este Bogdan Bob Radulescu, numit recent vicepresedinte la USR Cluj si care, in urma cu 2 ani ne impartasea cateva ganduri despre Romania, lume si viata, in general, despre preoti si credinciosi ortodocsi, in special (e un pic cam lung, dar merita, aveti rabdare. scuzati brutatiltatea, limbajul e reprodus cat mai exact).

introducere –
„Cei sensibili la usile *BIIIIP*, snobii, ipocritii sau falsii pudibonzi, mutati in *BIIIIP* pe altceva!”

*BIIIP* tine, in general, loc de organe sexuale, feminine si masculine, in diferite stari de excitatie (sexuala) –

„V-ati dus? Bun!”

— „Mai cretini analfabeti, creduli tampiti si multi”, votati cu USR, ce *BIIIIIP* mea, in ” *BIIIIP* mamilor voastre”.

Vicepresedintele USR Cluj continua apoi cu o afurisire hotarata a „mizerabilei Biserici Ortodoxe”, „organism putred, imputit” si „structura cretina”.

Renuntand la „tusa de finete lingvistica si apropouri subtile” care il caracterizeaza pe tanarul politician, ca „fiinta rafinata si inteligenta” ce este, Bob Radulescu continua:

BOR e o „ciuma bubonica”, „precum cancerul, cum *BIIIIP* mamilor voastre (…) *BIIIP* ati semnat voi [protocolul] ca sa predati obligatoriu scarba asta de religie ortodoxa in scolile noastre.” (info: ora de religie nu e si n-a fost „obligatorie”; cu „predarea scarboasa” a religie in scoli au fost de acord 90% dintre parintii, de copii, din Romania. Referendum)

Vicepresedintele USR Cluj, Bob Radulescu, continua cu un mesaj despre alegatorii pe care USR vrea sa ii atraga si relatia lor cu Biserica Ortodoxa:

niste „cretini analfabeti, creduli tampiti si multi” fraieriti de preoti, alte „lepre duhininde”, „unealte mizerabile”.

Preotii ortodoci din Romania ar trebui, in opinia vicepresedintelui USR Cluj, sa „RASPUNDA IN FATA PLUTONULUI DE EXECUTE” (scuzati majusculele), pentru vina de a fi „tradat tara” – niste „ghertoi si marlani pedofil si manipulatori”.

Ca „paraziti sinistri”, aceiasi preotii, „cacati ordinari”, vor sa spele creierele tinerilor cu „labareli despre cazane cu smoala eterna si norisori” – problema reprezentantului USR nu este cu coruptia din BOR, ci cu religia cretina in general.

„Mai, cacati in sutane”, subliniaza hotarat politicianul USR Cluj, „vreti sa le turnati in cap cacaturile pe care le zice Biblia” prin „manualele voastre manjite cu cacat?”
„Preoti otravitori, netrebnici urmasi ai unei Biserici care a aruncat omenirea in cea mai neagra perioada a ei, Evul Mediu. (info: Evul mediu e un subiect vast si profund deformat de istoriografia recenta, si unul care nu are nici o legatura cu ortodoxia pe care vicepres. USR Cluj o blesteama umoristic si postmodern).

„Ma demoni putreziti” (dragi preoti), continua Boby —

— „in clipa in care o sa va tarati hoiturile in scoli, sa le vomati laturile Creatiei, asteptati-ne pe noi SA DAM BUZNA PESTE VOI, IN CACATELE VOASTRE DE BISERICI SI SA VA PREDAM EVOLUTIA CU TORTE IN MAIN!” (scuzati majusculele), ne comunica useristul de la Cluj.

„Hai, va BIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIP!”, incheie acesta.

(*BIIIIIP* e aceeasi aglomerare de organe sexuale, preponderent masculine, fluturate sexist si amenintator in fata preotilor si credinciosilor ortodocsi, ale caror voturi, evident, USR doreste sa le atraga.)

Bob a fost dat afară din USR după câteva zile de proteste, dar fără nici o declarație oficială din partea partidului, nimic altceva decât un mesaj video publicat de Clotilde pe Facebook. Mihai Goțiu, radical de stânga aliat al pro-rușilor în lupta împotriva gazelor de șist și combatant al „colonizării României” alături de indivizi de pe lista lui Dughin, a rămas cap de listă la USR Cluj.

Nici în ce privește politica externă, vicepreședintele USR Cluj nu diferă foarte mult de Tribun.

bogdan usr bob

Părerea mea e că USR își și ne pierde timpul dacă nu se apucă repede de curățenia de toamnă și nu se delimitează public și răspicat de Matei Păun (s-au deliminat în schimb de Băsescu, de parcă i-ar păsa), de Bob Rădulescu, de Adi Dohotaru, de Ioana Lupea (care o acuza pe Monica Macovei că ar trezi „energii naziste” printre susținătorii ei) și alții. Apoi ar trebui să își facă, tot rapid, niște reguli și criterii stricte prin care să filtreze membrii sau personajele din proximitatea partidului. Nu mă pricep cum, e treaba lor.

Ioana Lupea (acum in USR) și Victor Ponta

Înapoi la Adi de la Cluj, care are deja o încercare ratată de carieră politică, via PSD.

Cosmina Fernoaga scrie azi pe actualdecluj.ro:

“Independentul” Adrian Dohotaru s-a vrut consilier local pe lista PSD Cluj

Pe tânărul activist Adrian Dohotaru (foto jos), USR-iștii îl admiră pentru implicarea în comunitate și pentru notorietatea pe care acesta și-a câștigat-o în Cluj – spune liderul Elek Levente pentru Actualdecluj.ro. Așadar, nu pentru vreo performanță profesională, pentru expertiza și vastele sale cunoștințe într-un anume domeniu. Nici nu s-ar putea altfel, pentru că pe Dohotaru nu-l prea recomandă activitățile serioase ce implică un oarecare nivel de angajament. El a fost mereu combatantul, protestatarul, revoltatul societății. Inițial s-a perindat de pe la o instituție media la alta, încercând să fie jurnalist. Veșnic inadaptat, Dohotaru s-a transformat apoi într-un fel de “one man show”, manifestându-și insatisfacțiile prin intermediul unor tentative de scenete dojenitoare. Nici nu mai contează în ce moment al vieții sale, moralistul din el s-a autoproclamat activistul de serviciu al Clujului. Un salvator necontenit cu idei sclipitoare dar fără de soluții, Dohotaru este astăzi apărătorul spațiilor verzi din oraș, precum și al romilor de la Pata Rât. Cum vremea trece și în cazul său, și-a zis că n-ar fi rău să încerce un pas mai în față, să-și schimbe statutul din activist în… politician, evident. Sigur, platorma USR-iștilor îi permite, lui și celor care gândesc ca el, să se mintă singuri, cum că de fapt ei rămân niște independenți care n-ar face politică, ci altceva. În realitate, construcția USR e una strict politică, inițiată de niște oameni care încearcă să acapareze aceleași structuri de conducere ale statului. Mai mult, e chiar posibil ca USR să se alieze cu PNL-ul, în demersul unei noi guvernări asigurate de Dacian Cioloș. În felul acesta se duce pe apa sâmbetei tocmai argumentul principal din statutul USR-iștilor, privind cooptarea doar a unor membri care nu au mai fost girați în funcții de alte partide politice.

Oricum, e aproape imposibilă o asemenea regulă: de a aduna niște politicieni într-un partid care să nu fi făcut anterior politică, care să nu fi fost girați de alte partide. Martor stă chiar activistul Adrian Dohotaru, care la începutul acestei veri se pregătea să intre în consiliul local al municipiului Cluj Napoca de pe lista PSD. Chestionat de Actualdecluj.ro, Dohotaru a recunoscut că a lucrat în campania Aureliei Cristea pentru primăria clujeană și a admis că în cazul în care PSD Cluj nu o înlocuia pe aceasta cu omul de afaceri Octavian Buzoianu, ar fi avut asigurat un loc eligibil pe lista de consilieri locali. Lui nu i se pare, însă, nimic în neregulă, că doar n-a fost luat cu acte în PSD. Adică abordează aceeași logică ipocrită de tip USR: nu contează dacă ai activat sau ai lucrat pentru un alt partid, pentru interesele unor membri de partid, că interesele tale au coincis cu ale unor PSD-iști. Atâta timp cât ai avut grijă să nu te afiliezi cu acte, ai rămas curat, deci poți să devii membru USR și candidat la Parlament. “Da, păi nu este un secret că m-am implicat în campania Aureliei Cristea și că mi-a propus să intru în Consiliul Local. M-am retras în momentul în care PSD a renunțat la canidatura ei pentru Primărie. Am consierat că n-am nimic în comun cu celălalt candidat (omul de afaceri Octavian Buzoianu – n.red). Dar vreau să se consemneze că nu am fost membru în vreun partid. Nu am intrat în PSD sau în vreun alt partid”, a declarat Dohotaru. El a lucrat o scurtă perioadă în biroul deputatului PSD Aurelia Cristea, spun sursele Actualdecluj.ro, în perioada în care aceasta se pregătea să candideze la Primăria Cluj Napoca, fiind totodată promovat pe lista de aleși locali. În prezent, Adrian Dohotaru este membru susținător al USR. Pentru a deveni candidat oficial la alegerile parlamentare, e necesar să semneze o nouă adeziune, prin care să devină membru activ al USR Cluj – a transmis Elek Levente.

P.S. Clotilde și-a cerut scuze pentru colegul ei de partid, vicepreședintele USR Cluj.

Acum aș mai vrea doar să aflu când îl dă afară din partid.

P.S.2

Iar dupa ce scăpăm de Bob, să trecem la ăstia (nu știu cum am putut sa uit de ei):

El e Willy Schuster, fost erou al Vocii Rusiei la gazpomiada de la Pungești, astăzi parte a „comisiei de arbitraj” USR Sibiu:

El e Erwin Albu, același gen de erou, dar din Codlea, lângă Brașov, unde are deja o faimă de agitator local:

Ei sunt Erwin și Willy, tovarăși de luptă cu Iulian Capsali, putinofil cunoscut, intrat recent în partidul lui Marian Munteanu:

Willy Schuster si Erwin Albu, camarazi de luptă antioccidental-prorusă cu Iulian Capsali

Aici, Erwin și Willy continuă lupta incepută mai sus, împreună cu Nicușor Dan, la RC a AMP:

erwin album willy schuster nicusor dan romania curata

Aici Erwin, Willy și Iulian discută bărbătește cu Nicușor:

Ce concluzie trag eu din chestiile astea? Nici una în special, doar că USR devine, pe zi ce trece, tot mai nefrecventabil.

P.S. (20 nov. 2016)
Dragos Ioan Coste, un alt Bob din acelasi USR e candidat la Senat, din Ilfov. Vrea sa salveze „tara aia leproasa” votand chiar si cu PRM, daca e nevoie. Ca cica RPM nu e FSN, ca asa a citit el in Comedy Central si Family Guy, de unde a invatat despre politica.

Intrebare:
Ce-o fi mai rau? Sa fii condus de burtosii semianalfabeti si penali care fac legea acum in politica, sau sa te salveze, de-ti suna apa-n cap, indivizi ca Paun-Bob-Gotiu-Willy-Albu-Cosette-Dohotaru-etc?
Tineretul, mandria si speranta tarii. Cu ce e mai bun Ponta decat Nastase? . Cu ce e mai bun Bob, care vrea sa dea foc la biserici, decat Ponta? Cu ce e mai bun Dohotaru, promotor al Weather Underground, care a incercat dar nici macar pesedist nu a reusit sa fie, mai bun decat Dragnea? Chiar! Cu ce e mai bun Paun decat Iliescu, ambii cu vizite dese la Moscova?

USR ar fi avut timp sa faca curat si sa scape de sonati.

Cand pui langa fiecare om onest un Bob, sau 2 bobi, sau 3, sau 6, ce ramane?

Florina Presadă este pe locul 3 (eligibil) pe listele USR pentru Senat, la București.
Florina Presadă este pro-comunistă.

presada usr

procomunistă toată:

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

10 comentarii

 1. sergiu
  18 octombrie 2016

  Corect, dar cine e Iulian Capsali? Ce-a zis?

 2. Costin Andrieș
  18 octombrie 2016

  El e

 3. dilema
  18 octombrie 2016

  OK, recunosc ca ma identific cu opiniile acestui site. Sunt deci conservator. Plus pro-american ca sa punem lucrurile in clar. Cu cine sa votez la urmatoarele alegeri? USR evident ca l-am exclus de mult. PNL este in aer.. pentru ca nu vad la acest partid o asumare a unor idei clare. Am impresia ca vor sa prinda mai multe categorii din public si evita sa supere pe unii sau pe altii, lasand deci totul in ceata. De exemplu sunt cateva figuri in PNL ca Daniel Gheorghe care le-as vota cu doua maini dar leadershipul pare departe. Plus, vezi ultima declaratie KI, de repulsie cred ca nu voi vota PNL.

 4. Haplo
  18 octombrie 2016

  Apropos de progamul de politica externa al USR si de cooptarea lui Willy, iata ce spunea omul despre venirea lui in Romania:
  „Dar în primul rând am vrut să fugim de UE, care vine cu tot felul de restrişti pe capul omului, e de-a dreptul malefică. Dar nu ne gândeam că o să ne ajungă din urmă aşa de repede şi în România!”

 5. Anca Cernea
  18 octombrie 2016

  dilema

  mi-ar fi plăcut să am un răspuns
  dar și noi suntem în aceeași situație
  nu avem oferte așa cum ar trebui, ca să votăm cu entuziasm
  dar vom merge să-i votăm pe unii care măcar să nu fie cu rușii
  asta va fi linia roșie
  PSD, AN (Marian Munteanu), USR, PRU (Partidul Rusia Unită filiala de limbă română)
  se află dincolo de această linie

 6. Florin C.
  18 octombrie 2016

  Respectele mele, doamnă Anca Cernea. Dacă-mi permiteți, aș nuanța puțin cele spuse de dumneavoastră, în care dealtfel mă cam regăsesc întru totul.
  Rezultă cumva din context că există o masă destul de importantă de electori care ar dori să aibă ceva de votat, în sensul exprimat și de @dilema mai sus și preluat de dumneavoastră, dar ai naibii politicieni se pun în unghii și nu vor cu nici un chip să asculte vocea poporului.
  Realitatea cred că e mult mai tristă de atât: masa electorală care are intenții de acest gen este extrem de subțire și este absolut firesc ca clasa politică să-i neglijeze opțiunile. Dacă ar exista masa critică, ar exista și oferta politică. Cerere și ofertă. Principiul lui le Chatelier. Simplu.
  În schimb, pentru neomarxism oferte sunt pe toate drumurile. De la PSD-ul românilor mândri până la noua „stea a dreptei românești” (sic!), USR. Cu binecuvântarea părintească a președintelui țării, adeptul toleranței și adversarul fanatismului religios, creștinul practicant, domnul Klaus Iohanis. Oare de ce ?…

 7. Anca Cernea
  18 octombrie 2016

  Florin C.

  Mulțumim pentru comentariu.

  Mda. Dl. Iohannis se luptă cu „fanaticii religioși” și „extremiștii”, adică majoritatea zdrobitoare (82%) a cetățenilor României, care nu sunt de acord cu căsătoria dintre persoanele de același sex. Mă rog, 82% erau în dec 2015, când s-a făcut acest sondaj IRES (probabil situația nu s-a schimbat mult de atunci).

  Alte sondaje, și ele relativ recente, arată că:

  Românii se declară credincioși
  http://www.ires.com.ro/articol/302/romania-credincioasa–percep%C8%9Bii-%C8%99i-comportament-religios

  Instituțiile cele mai apreciate de români sunt: Armata, Biserica și DNA
  http://infopolitic.ro/studii/studiu-infopolitic-romanii-asteapta-ieftiniri-in-urma-reducerii-tva.html

  Românii sunt pro-americani
  http://www.ires.com.ro/articol/303/romanii–i-visul-american.-imaginea-sua-in-romania

  Românii sunt pro-occidentali (NATO-UE) 86% și nu vor cu Rusia (doar 5% ar vrea spre Est, probabil, zic eu, agenți, proști, cozi de topor)
  http://adevarul.ro/news/politica/infografie-sondaj-inscop-romanii-dau-directia-vest-1_548f3884448e03c0fdc73f86/index.html

  Ei, nu iese rău. Profilul unui electorat ca cel descris mai sus este unul de dreapta, conservator.
  Poporul nu e atât de prost pe cât e clasa politică și mulți comentatori din media.
  Există o selecție negativă. Clasa vorbitoare nu reprezintă preferințele exprimate de cetățeni cf. sondajelor de mai sus.

  Mai e un studiu. Cel realizat de Alexa Ionescu și Luca Man, în 2012, privind „dovada furtului la referendum”. Rezultă, în mare, următoarea situație: din 1992 până în 2012 s-a observat că electoratul iliescian (adică PSD și diverși sateliți de-a lungul timpurilor) nu au reprezentat niciodată mai multde 1/3 din electorat, adică niciodată mult mai mult de 5 milioane de cetățeni.
  https://alexaionescu.wordpress.com/2012/08/07/dovada-furtului-usl-la-referendum-analiza/
  E adevărat că aceștia merg și votează de obicei, spre deosebire de ceilalți 2/3, care ies numai atunci când se simt motivați – de ex. de diferența dintre Băsescu și Năstase, sau de neobrăzarea lui Ponta, în 2014.

  Acum, sincer, ca cetățean cu drept de vot și cu vederi de dreapta, mărturisesc faptul că nu mă regăsesc în mod satisfăcător în vreo ofertă politică de „dreapta” din România. „Dreapta” la noi se consideră a fi grupări de tip PNL, PMP, M10, adică pro-occidentale. Dar nu arată vreun interes pentru creștinism (chiar dimpotrivă) nici patriotism nu manifestă explicit. Unii dintre ei (nici măcar nu toți) dovedesc patriotism în sensul că se arată conștienți de pericolul rusesc și fac ce pot ca să-l combată, nu uită de Basarabia, chiar se luptă pentru ea. Dar nici măcar ei nu ezită să susțină „cedarea de suveranitate” (!!!!) către UE. Oricum, mai toți din această „dreaptă” se cam feresc de cruci și de tricolor, ca să nu creadă cineva că sunt, vai de mine, „intoleranți”, și să-i certe și pe ei la Bxl ca pe polonezi.
  O astfel de „dreaptă” refuză marxismul clasic, dar se lasă penetrată cu mare seninătate de marxismul cultural, fără măcar să se prindă că acesta există și că e tot marxism.

  PSD, care e și vetero- și neomarxist (fiind fostul PCR dar și actual promotor al marxismului cultural alături de ceilalți tovarăși din Internaționala Socialistă) e mai bine informat de sociologii și securiștii din dotare despre ce vrea poporul. Așa că în campanie dau bani de biserici, pupă un număr record de icoane, și se declară „mândri că sunt români”. „Dreapta” românească actuală nu ar face așa ceva nici în ruptul capului. Dar PSD n-are nicio jenă să mintă, să fie de stânga, dar și de dreapta, și cu Remus Cernea, și cu Mazăre, și cu IPS Teodosie – ca să luăm de exemplu numai un județ.

  Cât despre operațiuni ca Alianța Noastră – Marian Munteanu – Mișcarea – Măgureanu – lista lui Dughin, nici n-are rost să discutăm ca și cum ar fi opțiuni de „dreapta”.

  Vă sugerez și acest articol pe tema elite/popor.
  http://inliniedreapta.net/despre-elite-si-popor/

 8. Costin Andrieș
  18 octombrie 2016

  Gotiu e cap de lista la Cluj :))))

  Goțiu e un individ care scrie incoerent spre halucinant. În urmă cu 4 ani instiga la revolta violenta impotriva lui Basescu, pe modelul „primaverii arabe” (iarna islamista)

  http://inliniedreapta.net/primavara-dimboviteana-delirul-revolutionar-al-dacilor-liberi-de-pe-voxpublica/

  usr is, usr does

 9. Andrei
  18 octombrie 2016

  ÎLD nu mai bagă Pleșu de când a anunțat că votează cu USR?

  http://adevarul.ro/news/politica/pnl-mal-aime-1_5803e49a5ab6550cb89f6308/index.html

 10. Costin Andrieş
  18 octombrie 2016

  „pana una alta”, zice. mai e mult pana departe.

  ILD nu e plesu, deci baga Plesu cand crede ca spune ceva interesant, nu cand vrea Andrei ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian