FUNDATIA IOAN BARBUS

Dan Puric și Lista lui Dughin (pe Unde.tv)

Lista lui Dughin, dezvăluită în urmă cu un an de ILD, a fost citită ieri seară de Robert Turcescu la televiziunea online unde.tv, în contextul controversei create de un text mai vechi al lui Andrei Pleșu despre Dan Puric. Subiectul a fost discutat împreună cu jurnalistul Silviu Sergiu de la Evenimentul Zilei.

Pentru că Dan Puric este pe Lista lui Dughin de prieteni ai Rusiei din România, alături de toți cei de mai jos.

Aici puteți urmări emisiunea în întregime.

Câteva citate care îl fac să își merite locul în listă:

dughin
Eurasianismul lui Alexandr Dughin
 • “Sa stii ca terorismul e sponsorizat de statele civilizate, nu apartine atat de mult lumii musulmane”.
 • “Dupa 1989 este comunismul de tip albastru, cum il numesc eu, globalizarea, care este mult mai feroce [decat ala rosu, dinainte de ’89 n.m.].”
 • “Romania e un penitenciar si o colonie condusa din afara.”
 • “[Rusii n.m.] incearca să-si revina, foarte bine, bravo lor! Șă ne revenim și noi! Și zicem așa.. p-aici [Pungești etc n.e.] nu se poate trece. De ce? C-așa vor muschii mei.”
 • „Domnu’ Dughin, EEEUUU, a venit un băiat de peste Ocean [american n.m.] și-mi spune să iau cuțitul ăsta și să îl bag în Dvs. Și eu nu pot, că sunt creștin. Dvs puteți? – Nu, gaspadar Puric. (A. Dughin) – Păi nu vreți să facem o Antantă creștină?”

Ca să sintetizăm ideile lui Dan Puric – România este o “colonie” a Occidentului în care “comunismul albastru”, cel “mai feroce” decât ceaușismul și stalinismul,  ne ține pe toti ca într-un “penitenciar”; era rău în comunism, dar acum e mult mai rău, deci soluția este să urmăm exemplul Rusiei, să facem o “antantă creștină” cu “ortodoxia decreștinată” rusă, cum o numeste Dughin – împotriva occidentului.
Puric a bifat toate punctele importante ale propagandei ruse în România.

Cat despre “ortodoxia” rusă, mai jos aveți o cuvioasă care sărută o “icoană” cu Stalin, la zidul Kremlinului.

În detaliu despre “ortodoxismul” lui Dughin, citiți Biserica Ortodoxă Rusă, în 2002, despre ideologia lui Alexandr Dughin: anti-ortodoxie, satanism, islamism, neopăgânism.

(Primele 3 citate sunt din emisiunea de zilele trecute a lui Rareș Bogdan, a patra din timpul unei conferințe din 2013 (aici), iar ultimul de la Cătălin Ștriblea dn emisiune, în decembrie 2014 – detalii și video)

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă https://twitter.com/CostinAndriess

Comentarii

 1. alexSpune:

  Răspunde
  decembrie 29, 2015

  cand ii expulzeaza sri-ul pe dogaru si pe puric? sunt la fel de periculosi pentru Romania ca jihadistii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

"Dacă Putin câștigă războiul din Ucraina, el va considera că a câștigat un război cu NATO și nimic nu-l mai poate opri pentru că va fi demonstrat astfel lașitatea Occidentului și impotența liderilor politici occidentali", a declarat Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării din Republica Moldova, duminică la B1TV. Acesta a vorbit despre invazia rusă …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian