FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

De ce Băsescu

Dragi oameni buni,

Nu sunt un comentator politic şi evit pe cât posibil să mă bag în cloaca politicii româneşti, dar astăzi a venit vremea să-mi spun punctul de vedere, fiindcă ceea ce au făcut duetul Ponta-Antonescu şi acoliţii lor în numai doua luni, culminând cu ce au făcut în doar o săptămână, a întrecut toată imaginaţia şi previziunile cele mai negre. Cred că România trece în zilele acestea prin cele mai grele momente postdecembriste, mai grele decât mineriadele sau posibila alegere a lui C.V. Tudor în funcţia de preşedinte. Iar în atari condiţii nu avem dreptul să tăcem şi trebuie să lămurim pe cei care par a nu fi conştienţi de situaţia gravă prin care trecem. Pare că li s-a pus o ceaţă groasă pe ochi. Propaganda deşănţată şi bazată pe ură a oamenilor Varanului Voiculescu i-a prins pe mulţi, fără să-şi dea seama, ca microbii unei boli, şi reproduc această propagandă în folosul criminal al celor care au pus gabja pe ţară şi în dauna chiar a celor care o reproduc prosteşte.

Nu Băsescu e miza în aceste zile, ci pojghiţa de democraţie instaurată în cele două decenii trecute. Iar marea parte a populaţiei pare a nu fi conştientă de aceasta, că ea va suferi şi mai mult de lipsa democraţiei, nu va avea nici un avantaj prin dărâmarea lui Băsescu. În acest moment Băsescu, cu toate păcatele lui, a devenit între politicienii de vârf unicul stabilopod al stârpirii minciunii, corupţiei şi imposturii. În cine altcineva să ne încredem? În mincinosul de Ponta, în decoloratul de Antonescu, care nu ştie decât să facă nani-nani şi “huo Băsescu”? Îi vedeţi pe aceştia doi, care nu pot gestiona nici un grătar de mici, să ne conducă? Trebuie să explicăm acest lucru: că ura indusă populaţiei de televiziunile Varanului nu face rău numai lui Băsescu, limba lungă şi otrăvită a Varanului, înfurcată în zeci de ziarişti corupţi, ne întoarce la o dictatură a majorităţii de tip Belarus sau a Duminicii iliesciene a Orbului. Şi sunt perfect de acord cu Mariana Codruţ, care spune pe blogul ei că: “este singurul personaj politic pe care l-am auzit vreodată, în vremurile României postrevoluţionare, spunînd: ‘am multe să-mi reproşez’ sau ‘da, am greşit’ (în legătură cu una sau alta). Şi este singurul preşedinte care a reuşit să-i ‘deranjeze’ atît de tare pe rechini, încît i-au făcut felul”.

Sigur, are destule defecte, care au făcut ca mulţi oameni să se depărteze de el: vorbe aruncate iresponsabil, unele personaje detestabile din jurul lui, etc. Dar nu Băsescu a declanşat criza mondială, oameni buni! Iar acum, pentru aceste defecte, să ne debarasăm de el ca de o cămaşă uzată? Suntem singura ţară din U.E., care ne demitem ruşinos preşedintele.

Să spunem limpede: nu există motive întemeiate constituţional pentru demiterea lui Băsescu (acele “fapte grave”, de care vorbeşte Constituţia). Există motive întemeiate pentru demiterea grabnică a lui Ponta, dacă nu ar avea o majoritate parlamentară încropită fraudulos. Nu Băsescu l-a pus pe Ponta să plagieze, adică să fure munca altuia, şi nu contează cine a denunţat hoţia plagiatului. Nu Băsescu minimalizează această hoţie, ci Ponta şi armata de pontaci lingăi, care încearcă să demonstreze cu argumente puerile că negrul este alb şi hoţul – om cinstit. Şi unui copil de clasa a patra, dacă îi pui în faţă textul lui Diaconu (cel din care Ponta a copiat integral 80 (optzeci) de pagini) şi textul lui Ponta, îţi va spune clar că este unul şi acelaşi text. Nu Băsescu minte în privinţa masteratului de la Catania, în privinţa ne-venirii preşedintelui la Bruxelles sau cum că respectă Constituţia, dar o calcă în picioare.

Nu Băsescu gripează grav mecanismul democraţiei, ci liota de oameni-giruetă, de traseişti politici, chiulăi, linguşitori, mincinoşi, condamnaţi sau cu motive de condamnare, plagiatori, farfarale, cupizi, etc, oameni fără caracter, care alcătuiesc Parlamentul şi vorbesc în numele cinstei şi respectabilităţii, pe care nu le au, al normalităţii, pe care tocmai ei o distrug din temelii. Nu Băsescu a instaurat dictatura majorităţii parlamentare, ci parlamentarii venali şi traseişti, care au făcut posibil puciul răsturnării guvernului Ungureanu şi, după aceea, instalarea celui mai necinstit guvern din postrevoluţionar, care a distrus în câteva săptămâni toată bruma de democraţie acumulată în ultimele două decenii.

Băsescu nu a „furat flota”, cum latră canalele de televiziune ale Varanului-Voiculescu. Dacă ar fi făcut-o, dacă ar fi existat cea mai mică suspiciune, fiţi siguri că puzderia de avocaţi şi procurori de tipul lui Diaconu cel plagiat (dar care nu ridică glas din front (cum care front? – Frontul Salvării lor Naţionale) că a fost plagiat) ar fi găsit argumente să-l bage pe ani mulţi la bulău. Nu cum s-a întâmplat cu hoţul prim ministru Năstase, care a primit pentru hoţie un termen mai mic decât a unui ciorditor de găini. Acum sunt la putere, au „posibilitatea” (căci la noi se face „dreptate” numai când eşti la putere) să-l condamne pe Băsescu pentru că „a furat flota”, dar nu o fac, pentru că sloganul „Băsescu a furat flota” a fost inventat de jurnaliştii corupţi ai Varanului, ca să mai prostească o sumă de gură-cască.

Nu Băsescu a ameninţat oamenii incoruptibili ai justiţiei şi a obstaculat justiţia, acum când s-au făcut primii paşi pentru condamnarea cu executare (vezi Vântu sau Năstase) a politicienilor de la vârf, când frica de lege şi de pârnaie începuse să pătrundă în oasele liotei de politicieni sus-amintiţi.

Nu Băsescu, acuzat aiurea că încalcă legea fundamentală – Constituţia, „ajustează” samavolnic legile cum îi convine, ci Ponta şi camarila lui, după cum se vede în ameninţările şi modificările competenţelor Curţii Constituţionale, în preluarea în dispreţul legii a Monitorului Oficial şi a Senatului, în schimbarea conducerii Avocatului Poporului şi a Institutului Naţional de Statistică. Nu Băsescu e grăbit să schimbe tot, chiar şi instituţiile care „merg” foarte bine, ci ei, pentru că vor să subordoneze dictatorial totul, să nu mai fie opoziţie, căci simt că populaţia îşi va da seama curând (în sondajele cele mai optimiste ale lor sunt deja sub 50%) că ne-am întors deja la situaţia de jaf şi de „no man’s land” a anului 1990.

Băsescu nu a corupt publiciştii de la Evenimentul zilei, de la Naşul TV, pe Moraru, pe Radu Banciu şi pe alte sute de ziarişti cinstiţi din ţara asta, cum a corupt (lasă că şi ei erau gata corupţi!) Varanul oamenii lui cu bani grei, ca să demonizeze securistic pe Băsescu şi să facă fată-fecioară pe putorişca pontaco-antonesciană.

În concluzie, nu există o luptă între „băsişti şi „pontaci”, ci o luptă între democraţie şi lipsa acesteia, cu toate consecinţele grave care decurg de aici. Aceste motive şi multe altele, pe care nu le mai aprofundez, ba nici n-am apucat să le înşirui (schimbarea cu anasâna a conducerii televiziunii naţionale, dărâmarea ICR, dizolvarea comisiei ministeriale, care dezbătea cazul plagiatului, schimbarea lui Tismăneanu, căci ei vor să nu se mai ştie nici istoria criminală a comunismului, din care se trag direct, etc, etc), mă încumetă să vă îndemn, să vă rog să votaţi împotriva demiterii lui Băsescu şi să protestaţi împotriva escaladării grave a comunismului cu faţă de U.E.

Şi mă semnez:

Radu Părpăuţă

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Radu Părpăuță

Radu Părpăuță

25 Comments

  1. Vlad M.
    11 July 2012

    Excelent articol!

    Traim vremuri mai mult decat interesante. Daca nu ne trezim si nu luam atitudine, riscam sa redevenim un stat de ne-drept in care Iluminatii Conducatori sa fie feriti de puscarie, prostimea sa plateasca si pentru o sticla de apa minerala. Asta ni se pregateste, chiar daca inca nu se intelege. Scapam de Basescu (bucuria inconstientilor!) si vom ajunge din nou sa fim condusi de mafia transpartinica, cea cu atatea tentacule. Este oare o pura intamplare ca PSD, PNL, PC, UDMR si UNPR au votat, umar la umar, suspendarea lui Basescu? Este irelevant ca oamenii lui Blaga au tradat guvernul Ungureanu? Nu este o intamplare si nu este irelevant. Nici nu trebuie sa fii prea ager ca sa iti dai seama ca acuzatiile aduse presedintelui sunt cusute cu ata alba, ca toata aceasta nebunie are la origini frica teribilia a conducerii Uniunii Social-Liberale fata de justitie. Totul a luat-o razna din momentul in care a fost condamnat Adrian Nastase, atunci s-a tras semnalul de alarma. De aceea a si demisionat Voiculescu, tocmai ca sa scape de Inalta Curte de Casatie si Justitie si inevitabilitatea unui verdict defavorabil.

    Adrian Nastase, Sorin Ovidiu Vantu, Corneliu Iacubov: isi imagina cineva ca vreunul dintre mafiotii astia o sa stea o zi in puscarie?! Nu, s-a intamplat. Si in loc sa luam atitudine, privim apatici la TeVe cum Victor Guevara si Crin Hitlerescu distrug tara asta, institutie cu institutie.

  2. calehari
    11 July 2012

    Un articol foarte bun, un strigat de desteptare dar si unul de lupta. Da, de lupta, pentru ca, pe 29 iulie se da o batalie decisiva al carui rezultat va hotara soarta democratiei romanesti pentru mult timp de acum incolo. In cazul victoriei noastre, si pentru asta avem nevoie de o mobilizare maxima, cele doua javre puciste si haita lor de mafioti vor primi o lovitura foarte grea, in caz contrar se va lasa intunericul.

  3. Liv St Omer
    11 July 2012

    Geniala asta:

    Îi vedeţi pe aceştia doi, care nu pot gestiona nici un grătar de mici, să ne conducă?

    Eu ma bucur ca noi, oamenii de dreapta, incepem să mai uităm de orgolii, văzănd tăvălugul USL-ist care s-a pus în mişcare. Am văzut că FCR-ul dnilor Baconschi şi Papahagi a semnat recent un acord cu Noua Republică, şi nu pot decât să mă bucur. Demult mă săturasem de paradigma aia de care vorbea odată TRU – ei, tot mai agresivi şi mai mulţi, noi, tot mai timoraţi şi mai dezbinaţi.
    Într-un fel, în momentele astea, îmi pare rău că nu mai scriu la ILD.

  4. Liv St Omer
    11 July 2012

    @1 Si totuşi, Vlad, în continuare, Blaga e în fruntea PDL,. ce e de făcut în legătură cu asta? Şi când întreb „ce e de făcut” i mean de făcut, concret, nu neapărat de către noi, nu cât de nasol e Blaga, că despre Blaga=nasol deja cu toţii suntem de acord.

  5. Mihai FLOAREA
    11 July 2012

    Opinii
    Uniunea social liberală crede că are legitimitatea de a schimba (mai) toate regulile în stat și, grăbită nevoie mare, socotind forța propulsivă necesară în valul de nemulțumire și ură cauzat de sacrificiile salariale impuse de fosta putere, face din parlament factorul decisiv. Dictatura parlamentară fără precedent impusă de „lupii tineri“ mă face să reacționez: am aderat la mișcarea inițiată de Societatea Timișoara și mi se pare firesc protestul civic față de obrăzniciile actualului prim-ministru, vădit plagiator și, pe lîngă aceasta, și falsificator de CV! (Al doilea lider al acestei organizații conjuncturale nici măcar nu merită pomenit, fiind cu totul insignifiant)!
    Manevrele ilicite ale actualei guvernări în uzurparea atribuțiilor președintelui țării și ale Curții Constituționale merită sancționate prompt la alegerile din toamnă. Nu mă aștept la spectaculoase ieșiri în stradă, căci intelectualii activi sînt ocupați cu examenele de bacalaureat și cu sesiunile studențești, cu tratarea pacienților în clinici și spitale, cu cercetările arheologice și cu puzderia celorlalte îndeletniciri serioase, iar muncitorimea (cîtă mai există!) nu e interesată decît de măriri de salarii la cote cît mai joase de eforturi, principiile nefiind pentru ea ceva consistent de băgat în traistă imediat. Cît despre țărănime, ea a fost desființată cu sistemă încă de pe vremea dictaturii comuniste, acum la țară locuind doar un fel de troglodiți, cu un picior în bătătura proprie și altul în ogoarele și latrinele de pe continent… Pentru toată această pleavă vajnic vînturată de globalizare familiile nu mai valorează doi bani, relațiile dintre adulți fiind reduse la satisfacerea rapidă a necesităților fiziologice „protejate“, iar copiii accidental rezultați fiind văzuți doar ca buzunare ce trebuie umplute din cînd în cînd, ca niște minți ușor de amăgit prin telefoane mobile ori/și calculatoare la discreție și niște tuburi digestive aferente lesne de umflat cu „fast-food“-ulii otrăvitoare. Banii trimiși cu oarecare regularitate, precum pensia alimentară ordinară din clasicele proceduri postdivorț, nu pot substitui însă liantul intelectual-emoțional specific familiilor normale, 50-60% dintre cele încă existente fiind, în aceste vitrege condiții, în pragul destrămării (cf. „ochii nevăzuți se uită“)…
    Dacă, făcînd abstracție de alimentația tot mai proastă și de stresul uriaș, mai dispui de o minte lucidă, se ridică întrebarea: pentru cine să mai lupți, la o adică? E limpede că în golul rezultat prin măturarea (fie și „revoluționară“ a) unor paraziți năvălesc aproape simultan alții de o voracitate cel puțin egală, dacă nu mai accentuată…[1]
    Prioritățile tinerilor sînt vădit altele: distracția, studiile, cariera ș.a.m.d., căsătoria aflîndu-se pe ultimul loc, ca variantă inevitabilă la o eventuală aventură ce-a durat ceva mai mult de o săptămînă. Ei au, prin natura lucrurilor, o altă percepție a curgerii timpului, căci ritmurile lor biologice sînt mai alerte, iar „secolul vitezei“ a devenit al… supervitezei.
    În privința tinerilor români (super)dotați care au avut mari așteptări de la așa-zisul stat de drept funcțional, în care justiția să fie imparțială, așa cum sugerează de veacuri reprezentările plastice, trebuie constatat că ei nu mai au răbdare. Au dreptate, căci vechea generație de „politruci“, special aleasă, cîndva, cu studii mai sărăcăcioase și convinsă pînă-n măduva oaselor că a făcut bine ceea ce a făcut la comandă, fără să-și bată capul cu morala, cu religia ș.c.l., confundînd mereu nivelul retribuției primite cu importanța muncii, datoria cu excesul de zel și masele cu poporul, veghează țanțoșă încă la „mersul înainte“ al societății, neconcepînd că românimea ar putea avansa fără… indicațiile ei prețioase! În plus e propice „descurcării AFARĂ” și contextul globalist actual, cu presiunile lui clar exprimate prin tendințele educative centrifuge bazate pe cît mai multă „eficiență și competitivitate“, neglijînd particularitățile etnice, rasiale, sociale, sexuale spre a dispune la discreție de o pastă activă unică, nediferențiată și ieftină de roboți prompți și negînditori!
    „Hoțul neprins e negustor cinstit“ operează peste tot în lumea contemporană, din nefericire (a se vedea operațiile bancare transnaționale ce-au condus la criza din 2010-2011 ori manipulările grosolane ale companiilor farmaceutice pentru asiguarea profitului lor!). La noi, oricît de odios ni s-ar părea, „hoții noștri“ sînt mai simpatici, mai buni, mai frumoși, mai merituoși decît „ai lor“ și deci trebuie tratați cu mai multă blîndețe, cu mai multă înțelegere… Exempli gratia cazul A. N.: compătimit quasiunanim, după condamnarea sa definitivă, ori a lui D. V., scăpat deocamdată de rigorile legii printr-un artificiu!…
    E interesant de analizat reacția internațională la toate aceste derapaje politice de la care mi-am început glosele polemic-jurnaliere de față, căci deja vuietul abuzurilor pontaco-parlamentare s-a făcut auzit nu numai în Europa (aici s-au și auzit voci de europarlamentari[2] care cer sancțiuni pentru țara noastră recent reprezentată la o reuniune continentală prin sfidarea articolului constituțional aferent unei atare situații de către „domnul Copy-Paste“)…
    În definitiv, nu contează pentru mine persoanele V. P., T. B. et comp., ci funcțiile reprezentative ocupate de acestea în vîrful piramidei puterii (premier, președinte al țării etc.), cu interrelații ajunse într-un stadiu de degradare inimaginabilă. Cît despre principiile statului de drept blocate în prezent printr-un nemaipomenit, concertat, diabolic scenariu, depășind clar limitele legalității (nemaivorbind de regulile elementare ale bunului simț, demult înmormîntate de comuniștii și urmașii lor aflați la putere într-o veselie continuă, din 1947 pînă astăzi!) ce se mai poate scrie/spune?!… Eu unul, prefer să tac spre a nu murdări acest spațiu virtual mai mult decît am făcut-o pînă în acest ceas, abordînd un atare subiect!…

  6. calehari
    11 July 2012

    @5 Mihai Florea Excelent scris!

  7. GADDAFI
    11 July 2012

    Stimate domn,

    Am citit articolul dumneavoastra si ma declar indignat de modul perfid si vadit manipulator in care puneti problema.
    Ca sa fiu succint ma revolta modul tipic KGBist al felului in care prezentati realitatea, respectiv da Basescu are si el greselile lui(nenumarate) parerea mea,dar ia uite ce rai sunt ceilalti, deci mai bine sa l lasam sa si faca de cap in continuare.
    Referitor la asa zisa incalcare a democratiei , eu personal am rezerve deoarece din punctul meu de vedere trebuie sa primeze decizia forului celui mai legitim respectiv parlamentul ales in mod democratic si nu curtea constitutionala numita politic de puterea de trista amintire.
    Sa nu uitam ca, curtea constitutionala a validat ultimul referendum cu toate ca nu a fost prezenta de peste 50% iar acuma cand interesul politic ii dicteaza altceva schimba regula jocului.
    Ma intreb ce se va intampla daca pe 29 scorul va fi sa spunem 60% pentru suspendare iar prezenta la vot de 40-45% isi va permite curtea sa invalideze dorinta celor sa spunem 60 % sau 50+1% doar pentru ca restul cetatenilor nu isi dau interesul ?
    Vom avea deci un presedinte nedorit de popor dar dorit de CCR, presedinte ales la limita in 2009 cu o prezenta la urne de sub 50% ???
    Democratic mi s ar fi parut sa se ia in calcul majoritatea celor care sunt interesati de vot.
    Referitor la presedintele suspendat eu personal nu inteleg cum un om inteligent mai poate sa isi doreasca un presedinte care in cei 8 ani de mandat nu a facut decat sa duca la paroxism ura si rafuielile personale lipsite de scrupule.
    Referitor la ce spuneati mai sus ca nu este corupt imi permit sa va contrazic, dosarul flota nu este inchis, este suspendat deoarece presedintele are imunitate, mai este si dosarul cu casa din Mihaileanu pe care vad ca ati omis sa il amintiti.
    As dori sincer sa vad niste argumente mai solide decat Vantu,Nastase,Felix,Hrebenciuc,rusii,comunistii etc pronuntarea acestor nume detestate de toti ca alternativa la Basescu mi se pare ca poate prinde la persoane cu un IQ muult sub medie, incercati sa argumentati cu reusitele glorioase ale suspendatului nu cu himere.
    In plus nu pot sa uit cat de umil statea suspendatul la usa detestabilului Felix in 2004 si nici nu pot uita „guvernul pe care si l a visat„suspendatul PSD-PD
    Chiar si dumneavoastra spuneti mai sus ca a fost un presedinte cu carente,deci corect ar fi sa se ia in calcul rezultatul si nu prezenta si sa fie alegeri democratice in care sa castige cel mai bun.
    Aceasta situatie trebuie sa ia sfarsit decat sa mai stam pana in 2013 sa asistam la circul grotesc al lui Basescu mai bine sa lasam populatia sa decida pe cine prefera indiferent de prezenta VOX POPULI VOX DEI !

  8. Liv St Omer
    11 July 2012

    @7, stimate domn,
    cu respect imi permit a va spune, dar gresiti.

    decizia forului celui mai legitim respectiv parlamentul ales

    serios, chiar asa? Chiar si daca decizia aia a forului ales democratic incalca legea, Constitutia? Cam repede cu democratia pe scari, totusi.

    curtea constitutionala a validat ultimul referendum cu toate ca nu a fost prezenta de peste 50%

    Si care referendum ar fi ala? In 2009 a fostprezenta peste 50%, iar referendumul din 2007 tocmai de-aia a fost invalidat, pt. motiv de prezenta 45%. Deci mai informati-va.

    Democratic mi s ar fi parut sa se ia in calcul majoritatea celor care sunt interesati de vot.

    Daca ar fi asa, atunci ar insemna ca Franta, Germania si USA sunt niste dictaturi basiste, pt. ca si la ei referendumul e valabil doar cu 50%+1 din cetatenii de pe liste, nu din cei prezenti la vot.

    sa se ia in calcul rezultatul si nu prezenta si sa fie alegeri democratice in care sa castige cel mai bun

    Alegerile democratice sunt una, referendumul altceva, nu le confundati. Pe 29 ce votam, Basescu contra Basescu, sau cum?
    Basescu a si incercat, in DOUA ocazii, PUBLIC, sa-i ofere USL-ului/lui PontAntonescu, sa demisioneze, si sa se faca prezidentiale anticipate, cu conditia ca acesta sa respecte rezultatul referendumului validat din 2009, de care si dvs amintiti. Numai ca Antonescu nu vrea sa respecte vointa populara, Antonescu nu isi respecta decat vointa proprie, si daca vrea el pat la Cotroceni, pai sa fie! Nu? S-ar putea ca, atunci cand veti observa asta, sa fie prea tarziu, si pt Romania, si pt dvs personal.

  9. Daniel Francesco
    11 July 2012

    @GADDAFI,
    Stimabile, CCR-ul va spune ca in cazul in care se vor prezenta 40-45% din alegatori NU s-au realizat conditiile de demitere. Si mai facem niste socoteli, cand 60% din cei 40-45% vor vota ca si Catalin Voicu, Gadea si Ion Ilici Iliescu, atunci suntem in situatia in care au votat 7400000-8300000 de oameni si pentru demitere 4230000-4980000, deci mai putini decat au votat pentru Mircea Geoana in 2009. Iti reamintesc scorul pentru T.B. din 2009: 5275808 voturi, cu peste 70000 mai mult decat Prostanacul (vorba aceluiasi Ion Ilici Iliescu).

    Ai aruncat niste fumigene USL-ase, dar nu ai spus nimic despre ceva fundamental: care sunt acele fapte grave de care se face vinovat TB? Nu ma lua cu lalele tip hamaiala Latrina 3, le-ai spus deja. FAPTE, intelegi cuvantul asta, poti sa faci deosebirea dintre el si cuvantul VORBE?

  10. Radu Părpăuţă
    11 July 2012

    Hm, iata-ma-s si kaghebist!

  11. Daniel Francesco
    11 July 2012

    Aiurea! Corul USL-ashilor – din care face parte si GADDAFI – repeta vuvuzelistic aceleasi istorii tembele din care n-ai sa poti scoate acele lucruri pentru care ar trebui demis un Presedinte: FAPTELE grave. Repet ce am spus in comentariul 9, harmalaia si tonele de urlete nu sunt argumente in acest sens. A semnat Basescu vreo hartie compromitatoare? A dat telefoane in care sa fi cerut ceva Parchetului sau Curtilor Judecatoresti? A facut demersuri neconstitutionale? NU. Atunci despre ce vorbim? Despre un om care nu ne mai convine? Bun, nu ne convine, dar trebuie ca motivele sa fie constitutionale, nu altfel. Acesta este statul de drept, nu este un reflex sentimental, este o inlantuire a legilor.

    Problema este ca Parlamentul nu poate fi judecat pentru aceste tampenii puse la cale de catre capii USL.

  12. Toiu
    11 July 2012

    @GADDAFI
    Doriti sa se respecte niste institutii si hotararea acestora (in speta Parlamentul) dar faceti niste confuzii elementare. Ce este notiunea asta „Parlamentul-forul cel mai legitim”. Scuzati-ma dar aceasta sintagma este o idiotenie. O institutie in democratie este legitima si atat. Probabil doreati sa spuneti reprezentativa -pentru ca este o institutie aleasa in mod direct de cetateni (desi exista si aici unele obiectii dar treaca mearga). Daca stam bine sa ne gandim Basescu este „cel mai legitim”. Cine a primit cele mai multe voturi in Romania? Sau de ce nu ar vota suspendarea consiliile judetene sau consiliile locale alese si ele in mod direct ca si parlamentul?

    De unde tragem concluzia ca simpla afirmatie: sunt alesi de popor deci „sunt mai legitimi” este incompleta. Parlamentul se pronunta pentru suspendare (si nu primarii sau nu stiu cine) pentru ca asa spune Constitutia si legile tarii. Nu pentru ca este un for ales de cetateni (sau nu doar din aceasta cauza). Iar despre constitutionalitatea unor legi se pronunta Curtea Constitutionala pentru ca asa sunt legile tarii si pentru ca asa scrie „la Constitutie”. Nu pentru ca este aleasa sau numita. Si inca ceva: intr-o democratie sunt institutii care se controleaza intre ele. Unul dintre motive ar fi ca sa se diminueze abuzul pe care o institutie (sa zicem Parlamentul) l-ar putea face intr-o zi (de exemplu in ziua cand a fost suspendat Basescu). Asa cum exista o dictatura a unui om, a unei junte militare, etc poate sa existe o dictatura a Parlamentului. Faptul ca din patru in patru ani se poate schimba componenta unei institutii nu se exclude abuzul, arbitrariul si masurile nedemocratice (in unele cazuri totalitare) ale acelei institutii. Din aceasta cauza exista Curtea Constitutionala, Curtea Suprema de Justitie, si alte institutii care pot controla Parlamentul ( si in mod individual- cand un parlamentar comite fapte penale si este judecat de ICCJ si la modul colectiv cand CC poate infirma o lege votata de Parlament). Ce sa facem, asa-i in democratiile occidentale si asa vrem si noi sa fie in Romania. Daca aveti tot felul de nostalgii sau alte moduri de a gandi organizarea institutionala a unui stat eu sunt convins ca ati avea succes cu opiniile dumneavoastra in Bielorusia sau alte state paria din Asia si nu numai

  13. calehari
    11 July 2012

    In fata unor cretini care isi iau, ca pseudonim, numele lui Gaddafi, Hitler, Lenin, Stalin, Ponta etc. argumentele rationale nu au nici o valoare.

    Liv, mancurtul asta decerebrat, entitatea asta conditionata, iti intra in casa si incepe sa izbeasca turbat cu bata minciunii si a propagandei ideologice. Vezi numai:”in plus nu pot sa uit cat de umil statea suspendatul la usa detestabilului Felix in 2004 si nici nu pot uita “guvernul pe care si l-a visat“suspendatul PSD-PD”.
    Gaddafi, creierul asta reptilian, a uitat intentionat ca TOCMAI BASESCU l-a decretat pe Varan SOLUTIA IMORALA, in 2005, lucru ce l-a intors pe acesta, cu tot cu televiziuni, impotriva lui.
    Si cand „sodomizatul”, venit nu din raiul lui Mohamed ci din cel al Antenelor iti murdareste mobila, covoarele si fata de masa cu balele „gandirii”, tu il abordezi ca un gentleman: „@7, stimate domn,
    cu respect imi permit a va spune, dar gresiti. ????

  14. GADAFFI
    11 July 2012

    Stimati domni/doamne
    Sunt consternat de virulenta dumneavoastra si de invectivele folosite de unii, care nu pot decat sa denote un grad extrem de scazut de civilizatie si o lipsa crasa de educatie.
    Eu v am exprimat un punct de vedere personal, m am adresat politicos si anumiti sau anumite personaje suburbane mi au raspuns exact in ton cu persoana pe care o sustin la referendum.
    Am ales numele Gadaffi pentru ca sincer consider ca exista o similitudine intre suspendat si executat, este insa o parere personala care trebuie luata ca atare si sincer sunt consternat pentru felul in care unii au raspuns parerilor mele prin invective de cea mai joasa speta,imi cer scuze daca parerile mele PERSONALE nu va sunt pe plac dar de aici pana a folosi asemenea invective este cale lunga.
    Eu va respect parerea chiar daca nu sunt de acord cu ea si ar fi fost politicos daca nu sunteti de acord cu parerea mea sa o combateti argumentat nu folosind insulte.
    @ Daniel Francesco & Liv: ma refeream la Hotararea Nr 5/23.05.07 hotarare prin care CCR constata validitatea referendumului
    @ Calehari degeaba l-a numit pe Felix solutia imorala dupa ce si a vazut interesul,un presedinte vertical nu apeleaza la solutii imorale
    Faptele grave pe care i le imput lui TB:
    -In 2008 a declarat ca nu exista criza in Romania si a promulgat legea PSDista de marire a salariilor profesorilor cu 50% cu toate ca stia ca acest lucru este imposibil numai din motive electorale
    -Si a arogat in mod constant rolul de sef al guvernului prerogativa care constitutional nu ii apartine.
    -A refuzat sa numeasca un prim ministru desemnat de majoritatea parlamentara (Johannis) pentru ca nu a vrut
    -A mentinut o relatie conflictuala cu toti cei care au indraznit sa fie de acord cu el
    -A girat o camarila oranj care nu a facut decat sa devalizeze tara (Apostu,Ridzi,Udrea,Cocos,Videanu,Negoita,Falca,Pinalti,Mantog,Oltean,Boldea
    samd)
    -A insultat in mod repetat presa
    -A guvernat cu ajutorul serviciilor folosind masiv interceptarile ilegale ale telefoanelor adversarilor
    -Ca primar singurele lui merite au fost ca si a dat casa din Mihaileanu si ca a dat autorizatie pentru Cathedral Plaza si constructia cartierului rezidential Bordei lui Constanda
    -L-a jignit impardonabil pe regele Mihai
    -Si a facut fiica ( de altfel de o inteligenta sclipitoare ) europarlamentar
    -In loc sa ia masuri concrete de combatere a crizei s a ocupat de vendete personale iar cand oricum s au luat anumite masuri au fost tardive.
    Acestea sunt doar cateva probleme pe care eu i le imput suspendatului.
    Repet sunt niste considerente personale in cazul in care nu sunteti de acord cu ele puteti sa nu le luati in seama sau sa le combateti cu argumente si nu cu invective.
    Agresivitatea este refugiul incompetentilor si a celor fara argumente
    Va salut respectuos

  15. Liv STOmer
    11 July 2012

    @13 Calehari, intelege-ma, am dureri de cap dela caldura+insulina, vroiam sa evit cearta :). Altfel, stiam de la inceput foarte bine ce spui.

  16. Daniel Francesco
    11 July 2012

    Da, asa este, te-ai definit perfect: incompetent si limitat. Intrucat pe rol de crainici de tampenii ii avem pe cei de la Latrina 3, te anunt ca ai disparut din peisaj.

    Inca o chestie legata de combatutul randurile scrise de tine, pentru ca nu ai pretentia ca ai gandit scriind, ci doar ai vuvuzelit ideile Latrinei 3 prin comentarii bolovanoase. Aici nu este un loc de desteptat fraieri sau de lamurit slugile lui Felix.

    Punct.

  17. Toiu
    11 July 2012

    @Gadaffi
    Credeam ca sunteti rezonabil! Despre ce discutam aici? Despre suspendarea (si eventuala) demitere a lui Basescu? Ati citit Constitutia? Ati citit articolul cu incalcari grave ala Constitutiei in exercitarea mandatului de Presedinte? Ce legatura exista cu enumerarea dumneavostra aberanta? Ce legatura exista cu performantele lui ca primar? Ce legatura exista cu unele decizii ale lui din PRECEDENTUL mandat? Ce legatura exista cu candidatura la europarlamentare a fetei lui? Ce legatura exista cu jignirile aduse Regelui Mihai?

    Oricum aceste acuze pot fi demontate cu usurinta (Asta cu fiica le intrece pe toate. Fiica lui a reusit la europarlamentare pentru ca au fost suficienti oameni care au VOTAT-O!). Sunt asa de aberante ca produc ilaritate. Dar, repet, nu au nicio relevanta! Aveti acuzatii concrete( nu vagi, de genul „criza bla-bla”, culmea singurului om politic din Romania care a luat in serios amenintarea crizei) de incalcare a Constitutiei in actualul mandat? A incalcat Constitutia pentru ca si-a exprimat o opinie critica la adresa Regelui? Aveti dovezi cu interceptarile ilegale sau sunt doar delirari pe care le-ati auzit la Antena3? Relatia conflictuala cu cei care nu au fost de acord cu el este incalcare grava a Constitutiei?
    Sincer, credeam ca puteti mai mult
    P.S.
    1. Tocmai ca NU a girat o camarila oranj. Ca dovada unii dintre cei pe care i-ati enumerat sunt in inchisoare sau isi asteapta sentinta. Ca sa nu mai spun ca sunteti tendentios in enumerarea celor care fac parte din asa zisa camarila!
    2. Nu a declarat ca nu exista criza in 2008. Aceasta afirmatie este o minciuna! A declarat ca se pot sustine salariile profesorilor din bugetul de stat. Sunt lucruri diferite! Fiti corect!

  18. GADAFFI
    11 July 2012

    Domnilor, observ ca nu se poate dialoga coerent cu dumneavoastra si ca nu acceptati alt punct de vedere decat al domniilor voastre asa ca nu mi ramane decat sa va las in mediocritatea voastra si sa va spun ca sincer nu poate decat sa mi fie mila de voi.
    Va las sa latrati in continuare pentru ca de dialog coerent observ ca nu se pune problema.
    O persoana superioara nu se poate tavali in aceeasi mocirla cu voi
    Imi este sincer mila de voi fiinte inferioare

  19. Vlad M.
    11 July 2012

    Mie imi place cum le imbina tov. Gaddafi.

    1. Basescu a jignit presa. Nu mai conteaza ca Ponta si Antonescu au jignit-o non-stop, important este ca Basescu s-a luat de tonomate.
    2. L-a jignit pe regele Mihai (pe cine? avem rege?!). Nu mai conteaza ca Mihai ne-a jignit pe toti ducandu-se la Moscova pentru a sarbatori alaturi de Putin ocuparea sovietica a Europei.
    3. Si-a facut fiica europarlamentar. Spre deosebire de Victor Ponta si Crin Antonescu care si-au facut nevestele parlamentari europeni.
    3.a) Elena Basescu e de o „inteligenta sclipitoare”. Bai, marlane, a votat mai bine decat toti reprezentantii PNL si PSD din PE, dar nu va intereseaza pe voi, antenistii.
    4. A guvernat cu ajutorul serviciilor secrete, servicii care erau conduse de un membru PSD si altul PNL. Genial. Ce e si mai tare e ca asta chiar crede ca serviciile controleaza tot ce misca in Romania.
    5. A fost conflictual. Wow. Sa spui asta acum, in conditiile in care toti eurocratii vuiesc la adresa lui Victor Ponta, este o performanta demna de o „inteligenta sclipitoare”.
    6. Sa mai vorbesti despre camarila portocalie (luata sau in curs de a fi luata pe sus de DNA) in conditiile in care Catalin Voicu urma sa fie ministru de interne din partea PSD este o alta gluma proasta. Sa mai spunem despre proxenetul Robert Sorin Negoita? Infractorul Dragnea? Inculpatul Voiculescu? Rolul lui Ponta in „sinuciderea” procurorului Panait? etc.
    7. Basescu este vinovat pentru ca nu l-a numit pe Klaus Johannis. Alta perla. Nicaieri in constitutie nu scrie ca Basescu este OBLIGAT sa numeasca un ANUMIT personaj din partea unui ANUMIT partid sau coalitie de partide. PResedintele este liber sa numeasca pe cine doreste el.
    8. Masurile pe care le-a cerut Basescu erau mult mai dure decat cele pe care a preferat sa le aplice guvernul PDL.

    Am pierdut vremea cu un spectator al show-urilor Varanului.

  20. DanCanada
    11 July 2012

    ILD: Blocati-l pe Gaddafi asta, e prea superior pentru niste inferiori ???? Ce dobitoc! National socialism curat in capul lui…

  21. Mih.
    11 July 2012

    Cand „oamenii superiori” (neanderthalienii?), neatenti, chipurile, ca s-au apropiat prea mult de „troaca”, sunt „improscati” cu argumente, isi scutura scarbiti blanita si se indeparteaza repede, scrasnind printre dinti cam aceleasi „concluzii”: „credeam ca…dar cu voi nu se poate…mediocrilor…mi-e mila…bla-bla-bla…
    Adesea, pt ca sarcina trasata e sarcina de indeplinit, se intorc si o iau de la capat pe aceeasi partitura (ca doar una au).
    E atat de previzibil si atat de monoton…

  22. John Galt
    11 July 2012

    VOX POPULI VOX DEI !

    Spune-i asta lui Giordano Bruno. Sau lui Galilei..

  23. Costin Andrieş
    11 July 2012

    un mai vechi prieten, Mircea Platon: „Nu voi vota pentru ‘apărarea statului de drept’, ci pentru a apăra dreptul poporului român la demnitate”, adica pentru comunisti/USL .

  24. Vlad M.
    11 July 2012

    Mircica face si el ce poate pentru a promova socialismul. ????

  25. MVasile
    11 July 2012

    Pentru ca pe acest forum se poate cugeta deschis, fara teama ca vom fi cenzurati ca pe blog-ul d_lui Cristian Preda (PDL), …, vreau sa spun al d_lui profesor doctor Cristian Preda, indraznesc sa va prezint un punct de vedere, pe care distinsul intelectual si reformist, nu a ezitat sa-l radieze fara rusine din lista comentariilor, prejudiciind astfel dreptul celorlalti participanti de a afla ce si cum gandeste „tat poporul”.
    Comentariul cu pricina nu este nici insultator si nici nu foloseste cuvinte licentioase, dupa cum urmeaza:
    „Tot raul inspre bine.
    Poate ca Dumnezeu a constatat ca singurul partid care se poate automoderniza este PDL.
    Sa-i lasam pe reformistii lui Cristian Preda sa se debaraseze de scheletele din dulapul lui Boc si, in cativa ani, vom avea un PDL noun nout cu putere mare de actiune.
    In formula actuala, PDL nu mai are credibilitate si nu merita actiuni in sprijinul sau. Eu ma lupt de 15 ani cu niste primari PDL abuzivi care, in marsul lor triumfal “calca totul in picioare” iar sesizarile la nivel central sunt ignorate ostentativ.
    Poate ca Dumnezeu a hotarat ca Tr. B. sa preia rolul celui bun care va fi răstignit pentru binele poporului. Amanarea acestui demers ne face sa pierdem mult mai mult.
    Astept intrarea PDL in Purgatoriu condus de Base pentru structurarea unei platforme credibile.
    Altfel razboiul fratricid va continua la infinit.
    Asa sa ne ajute Dumnezeu !”
    Nota: Desi pare ciudat acesta este un punct de vedere optimist, dar baiatul acesta din care debordeaza, cu asupra de masura, talentul de doctor la Sorbona, nu este de acord.
    Sa intelegem ca prin radierea din lista comentariilor euro-reformist-ul Preda a dorit sa-si exprime dezacordul fata de un comentariu non conventional ?.
    Adica evita oarece dezbatere ?
    Too bad, doctore!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *