FUNDATIA IOAN BARBUS

De ce ne mirăm că Băsescu este Dictator?

Daca Ion Raţiu era comunist în 1990, de ce ne mai mirăm că Băsescu este Dictator in 2010 ?
Cum Carter era somat de Brejnev să-şi retragă trupele din Afganistan în 1980 !!!!, de ce ne uimeşte că Băsescu=Hitler în zilele noastre?

Necesara explicaţie: În ianuarie 1990, ziarul Adevărul care în urmă cu doar câteva săptămâni era unul dintre organele partidului şi se numea Scînteia, titra pe prima pagină cu litere mari: BINE ATI VENIT IN TARA TOVARASE RATIU. Politrucii comunişti de la Scînteia îl acuzau că este comunist pe un mare anticomunist (Românii dupa ’89 ).

După invazia din Afganistan, Carter care adresase un mesaj prin telefonul alb lui Brejnev, a fost repezit de către acesta care a calificat drept ”inacceptabilă şi fără legatură cu realitatea“!!!! afirmaţia că sovieticii ar avea vreo legatura cu răsturnarea guvernului afgan şi era sfatuit sa PUNĂ CAPĂT INVAZIEI ARMATE DE PE URMA CĂREIA SUFEREA TERITORIUL AFGAN. Fără comentarii, nu ?(Judecata la Moscova, Bukovski)
Asta este strategia comuniştilor de zeci şi zeci de ani, rudimentară dar eficace de multe ori.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Bogdan Calehari

Bogdan Calehari

28 de comentarii

 1. Perotinus Minor
  14 ianuarie 2011

  Patru minciuni mari cat statuia lui Lenin din piata Scanteii :
  1. Basescu dictator.
  2. Basescu nomenclaturist.
  3. Basescu a vandut flota.
  4. Basescu controleaza justitia.

 2. Vladimir Tismaneanu
  14 ianuarie 2011

  Buna seara:

  Cand enormitatile unei horror propaganda fara limite sunt proferate de jurnalistii de partid si de trust, nu este de mirare. Mult mai alarmant este cand oameni cu specializari respectabile in istorie ori in stiinte politice il compara pe Traian Basescu cu Stalin sau Hitler. Cuvintele au consecinte, nu cred ca se mai indoieste cineva de acest lucru. Si atunci ce facem? Le utilizam cum ne convine doar din ratiuni de rivalitati si competitii?

  Nimeni nu le poate contesta acestor comentatori dreptul la critica, ceea ce insa putem, avem dreptul sa contestam este deformarea deliberata a realitatii, propunerea unor naluciri oportuniste drept argumente rationale. Citesc, de pilda, cu stupefactie o afirmatie a doamnei profesoare Zoe Petre intr-un interviu din „Romania Libera” in care il acuza, cu indignare patriotica nedismulata, pe Traian Basescu ca este culpabil de deteriorarea, ori mai grav, ruinarea completa a unei relatii privilegiate cu Franta care dureaza de 160 de ani. In acelasti timp, Victor Ponta il acuza pe Nicolas Sarkozy, „amicul lui Basescu” de injustiile comise la adresa Romaniei. Inteleaga cine poate…

  Cred ca ar merita intr-adevar sa se publice o antologie a variilor acuzatii la adresa lui Traian Basescu (editoriale, articole de opinii, discursuiri parlamentare ori de campanie). Campionii ar fi, cred, Adrian Severin (expertul in neo-cezarism), Mircea Geoana, Victor Ponta, Dan Voiculescu, C. V. Tudor, Crin Antonescu, Adrian Nastase si cu voia Dvs, Ion Iliescu. Imi amintesc ca in perioada suspendarii din primavara anului 2007, Mircea Geoana il numea pe Traian Basescu „un deseu toxic care trebuie incinerat”. Quite funny, isn’t it? Or rather sickening.

  Un cititor neavizat al acestei imaginare antologii ar putea crede ca in perioada 2005-1011 in Romania a existat o dictatura nemiloasa, lumea supravietuia terorizata de serviciile secrete omnipotente, opozitia a fost amutita, liderii ei au fost molestati, arestati, exilati. Un grup de intelectuali, avizi de sinecuri, masini la scara si alte privilegii pe care nu aveau cum sa le obtina altfel, si-au tradat constiinta, demnitatea, principiile si vocatia, si au devenit servitorii lasi si obedienti ai Printului. Au simulat ca ii intereseaza condamnarea comunismului, ei voiau de fapt sa participe la ospatul puterii. Cativa politicieni (unii fosti colaboratori ai serviciilor comuniste de securitate) au tinut vie flacara rezistentei antidictatoriale, au suferit cumplit neavand acces decat la mai toate sursele de informare publica. Pe scurt, Romania ar fi fost un pseudonim pentru Belarus.

  Cu urari de succes pentru acest blog, pentru redactorii si colaboratorii sai,

  Vladimir Tismaneanu

 3. dr pepper
  14 ianuarie 2011

  Ce nu pot eu sa inteleg este de ce Basescu nu impulsioneaza aparitia unui post de televiziune gen fox news ca alternativa pentru minciunile care frizeaza ridicolul ale realitatii mediei romanesti.
  Un post de televiziune decent fara stirile de la ora cinci sau manele care sa ofere romanilor o alternativa de jurnalism si informare.

 4. John Galt
  14 ianuarie 2011

  si cu voia Dvs, (ultimul de pe lista) Ion Iliescu.

  :)

 5. Vlad M.
  14 ianuarie 2011

  Domnule Tismaneanu, in seara aceasta am primit pe Facebook urmatorul comentariu.

  O reflectie asupra uninominalului pur, intr-un singur tur, asa cum si-l doreste Basescu, poate sa dea masura de lipsa sa de sensibilitate democratica si, implicit, de fascismul sau.

  Asta este nivelul la care are loc dezbaterea politica. Pana si votul first past the post (instituit in Marea Britanie!) este o dovada a fascismului (!) lui Traian Basescu. Ura liberala fata de actualul presedinte seamana alarmant de mult cu ura liberala din Statele Unite fata de George W. Bush, celebrul Bush Derangement Syndrome. Avem si noi varianta noastra de BDS, Basescu Derangement Syndrome.

 6. Lucidu
  14 ianuarie 2011

  Aprob ..negativ;Basescu nu e dictator (poate dictachior ,dar nu-i fromos sa ne radem de defectele fizice ,cat si psihice ale Alesului Suprem ,nu?) ;nu e nici (macar!)premier ,c-aci il avem pe polo-boc (ha ,ha ,ha);nu e nici incalecator de Constitutie ;n-a jefuit celularele ziaristelor ,tiganci imputite fiind ele (da’ ,pa persoana fizica);n-a zmardoit cu dosul palmoacei prezidele tineretul Patriei ;n-a fost sictirit de catre „amicii” sai (‘talian ,nemtos ,frantuz) si lasat cu ochii-n-soare (nu unsoare !) pe la toate reuniunile de prim rang ;n-o sustine pe anastasa ,a.k.a. 170=80 ,intr-un cuvant … nu ,nu ,nu ,nu !!!

  Si toate astea din pricina acelui titlu din Adevarul nouazecist !

  Hai ca esti profund !De-a-binelea !

  p.s. oricum, da-i cu comunistii inainte ,c-asa ierea si Adevaratul tovaras Zeus ,car’ n-a intinat cu nimic sfintele idealuri ale socialismului, cat si societatii multilateral dezvoltate si propasirea inspre …….

 7. Vlad M.
  14 ianuarie 2011

  Ia te uite cine a trecut pe la noi, camaradu’ Lucidu’! Long time no see, am dus dorul panseurilor. :mrgreen:

 8. calehari
  14 ianuarie 2011

  Lucidu @6 . In copilarie , in cartierul in care stateam , era un pitic pe care toata lumea il numea Cogea Mitu . Lucidu . Lucidu . Lucidu .

 9. dr pepper
  14 ianuarie 2011

  Lucidu, acest produs al antenelor si limbajul aferent.

 10. Pataphyl (Andrei R.)
  14 ianuarie 2011

  Doc, antenele produc?

 11. dr pepper
  14 ianuarie 2011

  pai tu nu vezi?

 12. bugsy
  14 ianuarie 2011

  @9, Doc: am impresia ca si „platforma” Vox Publica a contribuit si ea putin la nasterea si educarea Lucidului.

 13. dr pepper
  14 ianuarie 2011

  tot ce se poate.
  de cand cu comentariul aluia de pe hotnews despre cat de analfabeti sunt americanii ca habar n’au ce e aia „store” ( tin minte ca a fost un prank dupa re-volutiune cand aparuse un magazin in bucuresti denumit „general store” si niste studenti cu initiativa luau interviuri pe strada oamenilor de bine revoltati ca generalu’ de securitate Store a avut tupeul sa isi deschida magazin si sa se infrupte din sudoarea oamenilor muncii) evit sa mai citesc stirile romanesti, unde la inceput – comentariile mi se pareau hazlii de cata stupiditate debordau, acum insa au devenit infricosatoare…

 14. bugsy
  14 ianuarie 2011

  Excelent acel prank cu Generalu’ Store! Intervievatii erau de-a dreptul revoltati de tupeul acelui „general” de securitate.

 15. Mih.
  14 ianuarie 2011

  @5 Vlad M. De la mine, se vede invers: ura liberala americana… seamana incredibil de mult cu ura liberala autohtona…
  Cat despre dovezile de „fascism”, cand te afli atat de la stanga, cum sa lovesti (tendintele de) dreapta (cat de incipiente ar fi ele) ? Cu arsenalul din dotare, care, stim, vechime are…

 16. Dacian
  14 ianuarie 2011

  Tipule, care ai scris idiotenia asta de articol, cauta in dex ce inseamna „dictator”. Pe urma, cauta niste carti de istorie, citeste despre Stalin si Hitler, citeste niste „arhitecturi” ale lor si pe urma vin-o si spune-ne cat de prost esti ca poti zice : Traian Basescu este dictator. Vai de capul tau de idiot, si nu numai al tau, ci al tuturor care scot pe gura prostia asta.

 17. Costin A.
  14 ianuarie 2011

  Dacian, citeste articolul. Am o vaga impresie ca de fapt esti de acord cu autorul. Nu il face nimeni pe Basescu dictator. si abtine-te te rog de la in juraturi.

 18. Vlad M.
  14 ianuarie 2011

  Dacian, idiot este acela care ataca fara a avea macar rabdarea de a vedea despre ce este vorba. Esti dator cu niste scuze.

 19. calehari
  14 ianuarie 2011

  Dacian @16 . Friendly fire sau blue on blue , pare-mi-se se numeste in limbaj militar chestia asta . :) :) :)

 20. Adrian Simion
  14 ianuarie 2011

  Traian Basescu nu este dictator (inca), dar „apucaturile” sale politice il apropie izbitor de mult de stilul carlist al anilor 38-40 ai secolului trecut. („Regele Carol al II-lea, cel putin s-a multumit cu promovarea unei singure Elene!”, imi spunea, mai in gluma, mai in serios, un amic de sueta, gen „poiana lui Iocan”). Sigur, imi pare rau sa constat ca in ultima vreme atacurile (total indreptatite!) la adresa actualului locatar de la Cotroceni, au mai mult efect invers, anume victimizeaza un personaj cu apucaturi megalomanice si care se face prim responsabil pentru dezastrul economic in care guvernul pe care il conduce (prin interpusi) a adus tarisoara asta a noastra din 2009 incoace.
  Domnilor! Omul are nevoie de resurse pentru a trai, asta e cat se poate de clar. Guvernul Basescu cu interpusii sai Boc si Udrea se face vinovat de faptul ca VOIT si DISCRETIONAR a redus cu maxima perfidie, din 2009 si pana azi, resursele de trai ale romanilor. Scopul? Portocalii au inceput, iar pentru asta sunt de laudat, caci se pare ca lucreaza precum scrie orice manual de introducere in stiinta politica, au inceput, zic, inca din decembrie 2008, campania electorala pentru alegerile din 2012. Iar in orice campanie electorala ai nevoie de bani. Si de ce sa fi prost si sa folosesti banii tai, cand poti sa fi smecheras si sa folosesti banii de la buget (chiar asa, oare ce se intentioneaza a se face cu banii obtinuti din nou atranzactie ce vizeaza Petromul?). Nu are rost sa fi prost! (ultima butada, e de ieri: „La PD nu se face diferenta intre banii statului, banii partidului si banii mei”).
  Pentru mine ca simplu cetatean, Traian Basescu se face vinovat de o mare crima: datorita lui, din 2009 si pana azi sperantele mele si ale familiei mele de a trai mai bine in propria noastra tara mor zilnic, putin cate putin. Traian Basescu poate ca este, sau nu, un dictator. … Dar, cu siguranta, TRAIAN BASESCU ESTE UN UCIGAS! … un ucigas de sperante. („Ucide in om speranta, si deja poti sa il consideri ingropat!”).

 21. dr pepper
  14 ianuarie 2011

  io cred ca lu’ askimet ii plac utilii.

 22. Vlad M.
  14 ianuarie 2011

  lu’ akismet nu ii plac linkurile. Bagi link => e nevoie de aprobare. :-)

 23. dr pepper
  14 ianuarie 2011

  yeah, right!
  hai mah, cu cine crezi ca vorbesti?
  cu lucian?
  pai in ziua cand mi’a poprit trei mesaje la rand doua nu aveau nici un link.

  askimet poa’ sa confirme.

 24. Vlad M.
  14 ianuarie 2011

  Bai, doctore, nu stiu in ce dispozitie esti, dar ce ar fi sa lasi teoria conspiratiei?

 25. dr pepper
  14 ianuarie 2011

  faceam misto.
  pacat ca nu te’ai prins.
  gata, iau pauza de scris ca nu se mai intelege imperialist cu persoana.
  si’asa nu ar mai fi mare lucru de zis dupa victoria zdrobitoare de ieri a campionilor conservatori.
  ce mi’e tanda ce mi’e manda.

 26. dr pepper
  14 ianuarie 2011

  hahahahaha! vezi ca n’am pus link!

 27. calehari
  14 ianuarie 2011

  Adrian Simion@20. Simioane tata, daca ai fi fost copilul meu ( multam Domnului ca nu esti ! ), nu te-as fi lasat sa stai toata ziua cu capul gol si cu telecomanda in mana . Asa, uita-te in oglinda cum ai ajuns : mai mult Antena decat om . Daca ai fi stiut sa citesti , te-as fi ruga sa faci asta cu textul pe care l-ai comis , ca sa te apuce spaima si sa-ti moara de tot visurile pe care le mai ai , vis-a vis de persoana ta. Oricum , daca Tara asta ar avea gura , le-ar striga alora ca tine in fata : Ucigasi de sperante !

 28. inliniedreapta.net
  14 ianuarie 2011

  De ce ne miram ca basescu este dictator.. Dandy :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian