FUNDATIA IOAN BARBUS

De ce sint „islamofob”? – Episodul 2

„Islamofobia”, acea presupusă „frică” iraţională,
patologică, de islam, sancţionată orwellian drept „ură”. Iar ea…

30 iulie, 2009: Femeie creştină din Sudan riscă să primească 40 de lovituri de bici pentru că a purtat pantaloni

O femeie creştină, care riscă o pedeapsă de 40 de lovituri de bici pentru că a purtat pantaloni în Sudan, s-a prezentat în faţa tribunalului pe 29 iulie 2009. 40 de lovituri de bici pentru ca a purtat pantaloniLubna Ahmed al-Hussein a intrat in sala de proces în aceiaşi pantaloni verzi pentru care a fost arestată.

Conform legii islamice, în vigoare în unele părţi ale Sudanului, este ilegal pentru o femeie sa poarte pantaloni în public. Dar, se pare, legea nu se aplică non-musulmanilor, cum este domnişoara Hussein, fost jurnalist ce lurează pentru ONU. Legea este sporadic aplicată în capitală, Khartoum, unde Lubna a fost arestată.

Acuzaţiile de indecenţă nu sînt rar întîlnite în Sudan, dar domnişoara Hussein a folosit acuzaţia ei pentru a lupta împotriva acestor reguli.

În timpul audierii a spus: „Mii de femei sînt pedepsite cu lovituri de bici în Sudan, dar păstrează tăcearea. Legea este folosită pentru a hărţui femeile iar eu vreau să o denunţ”.

Ea a spus că un număr de alte femei arestate în acelaşi timp cu ea au primit lovituri de bici, dar cazul ei a fost trimis spre judecată cînd a cerut un avocat. Nordul Sudanului este guvernat de legea islamică care include restricţii privind decenţa publică, în special pentru femei.

Christian Sudanese woman facing 40 lashes for wearing trousers

29 iulie, 2009: Un bărbat muslman din Gaza îşi omoară în bătaie fiica cu un lanţ metalic pentru că a decoperit că deţinea un telefon mobil

Un bărbat din Gaza este reţinut sub suspiciune că şi-ar fi ucis fiica în bătaie cu un lanţ de metal pentru că a descoperit că avea un telefon mobil, au spus organizaţii ale drepturile omului miercuri.
Organizaţiile au adăugat că şi cei trei fraţi ai victimei au fost reţinuţi.

Victima, o femeie divorţată în vîrstă de 27 de ani, mamă a 5 copii, a fost cea de a zecea victima a aşa numitelor „crime pentru onoare”, în teritoriile palestiniene şi din rîndul arabilor din Israel, de anul acesta.

Mai multe informaţii puteţi găsi aici

Gaza Muslim bludgeons his daughter to death with an iron chain because she owned a cell phone

30 iulie, 2009: „Aceştii fotbalişti sînt creştini, iar musulmanii nu ar trebui să cinstească sau să respecte aceşti duşmani ai lui Allah”

Echipa de fotbal Manchester United a fost ţinta atacurilor cu bombă din cele două hoteluri din Jakarta de acum două săptămîni, a spus unul din acuzaţi.
Printr-un mesaj transmis pe internet de Noordin Mohammed Top, acesta şi-a asumat responsabilitatea pentru atacurile de la hotelele Ritz Carlton şi Marriot, care a ucis 7 oameni pentru că Ritz avea să găzduiască echipa Manchester United, înaintea unui meci amical. Terrorist-blames-Jakarta-blasts-on-soccer

„Aceştii fotbalişti sînt creştini, iar musulmanii nu ar trebui să cinstească sau să respecte aceşti duşmani ai lui Allah”, spunea mesajul, postat pe un site blogspot.com. Manchester United, care trebuia să sosească în Jakarta în ziua dinaintea atacurilor, a anulat meciul.

„These players are Christians, so Muslims should not honor and respect these enemies of Allah”

Acum o ştire din aprilie, anul trecut, pentru cei cu nervii tari:

13 Aprilie, 2008: Fetiţă de 8 ani cere divorţ la tribunal

După cum se ştie, una dintre multele neveste ale lui Mohamed, profetul lui Allah, a fost Aisha cu care acesta s-a căsătorit cînd tînăra fată avea doar 6 ani. Căsnicia a „consumat-o” cînd fata a împlinit 9 ani. Mohamed este un om sfînt, profetul lui Allah, un exemplu de urmat de toţi musulmanii şi urmat de unii (nu puţini, altfel nu am fi auzit de ei aproape în fiecare zi).

Astfel, în pur stil mohamedan, Nojoud Muhammed Nasser, de 8 ani, a fost căsătorită de tatăl ei cu oacheşul tînăr Faez Ali Thamer.

Proaspat divortatii

Tatăl meu mă bătea şi îmi spunea că trebuie să mă căsătoresc cu acest bărbat, dacă nu, aş fi fost violată şi nici o lege sau şeic din ţară nu m-ar fi putut ajuta. Am refuzat dar nu am putut opri căsătoria
Am implorat-o pe mama mea, tatăl meu şi pe mătuşa mea să mă ajute să divorţez. Ei răspundeau, ‘Nu putem face nimic. Dacă vrei te poţi duce singură la tribunal’. Asta am făcut.

A spus Nojoud Nasser pentru Yemen Times.
Nasser a spus că a fost supusă abuzurilor sexuale şi violenţei de către soţul ei.

Obişnuia să îmi facă lucruri rele iar eu nu aveam nici o idee despre ce înseamnă o căsătorie. Încercam să scap fugind dintr-o cameră în alta, dar pînă la urma ma prindea şi mă bătea iar apoi făcea ce vroia. Am plîns atît de mult, dar ninmeni nu mă asculta. Într-o zi am fugit de el şi am venit la tribunal.

Cînd vroiam să mă joc în curte mă bătea şi îmi cerea să merg în dormitor cu el. Asta a durat două luni. Era prea dur cu mine, şi de fiecare dată cînd îi ceream mila, mă bătea, mă pălmuia, iar apoi mă abuza. Vreau să am o viaţă respectabilă şi să divorţez de el.

Soţul Faez Ali Thamer:

Da, am avut relaţii intime cu ea, dar nu am făcut nimic rău, de vreme ce este soţia mea am acest drept şi nimenu nu mă poate opri. Dar dacă judecătorul sau alţi oameni insistă să divorţez, voi divorţa, e ok.

Conform legii din Yemeni „nici o fată sau băiat nu se poate căsători înainte de 15 ani”, dar această lege a fost sancţionată în 1998 iar părinţii pot face un contract de căsătorie între copiii lor chiar dacă nu au încă 15 ani. Cazul fetei nu este primul caz de acest fel din Yemen, dar este pentru prima oară cînd o fată s-a dus la tribunal de una singură pentru a cere divorţ.

8-year-old girl asks for divorce in court

1 august, 2009: Pakistan – Sase crestini, printre care si un copil, arsi de vii pentru ca au profanat Coranul

Un grup de musulmani a ucis sambata sase crestini, ranind alte cateva zeci de persoane, acuzandu-i ca au profanat Coranul, dupa care au incendiat 40 de case si o biserica, intr-un sat din vestul tarii, anunta AFP.

„Sase crestini, printre care si un copil, au fost ucisi. Alte cateva zeci de persoane au fost ranite in urma acestui trist incident”, a declarat ministrul pentru minoritati, Shahbaz Bhatti.

El a precizat ca victimele au fost atacate de „un grup de persoane” in satul Gojra.

„Musulmanii i-au acuzat pe crestini ca au profanat Coranul”, a continuat el, adaugand ca acuzatiile erau „lipsite de fundament”. Ministrul nu a oferit explicatii legate de natura blasfemiei acuzate de musulmani.

„Toate victimele sunt crestine. Mi s-a spus ca au fost arsi de vii”.

O disputa privind Coranul a izbucnit in acest sat la sfarsitul lui iulie, dar a fost stinsa ulterior. Tensiunile au reizbucnit insa sambata.

Televiziunile pakistaneze au prezentat imagini cu politia care utiliza gaze lacrimogene pentru a dispersa multimea.

Profanarea Coranului este pasibila de pedeapsa cu moartea in Pakistan, unde islamul este religia dominanta.

Crestinii, care reprezinta mai putin de 3% din populatie, afirma ca legile care incrimineaza blasfemia sunt folosite pentru a exercita represalii impotriva comunitatii lor.
Pakistan: Sase crestini, printre care si un copil, arsi de vii pentru ca au profanat Coranul

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

7 Comments

 1. costin
  30 July 2009

  iar stirile de genul acesta nu contenesc sa apara. sint tot mai dese, tot mai grotesti:

  29 iulie, 2009 – Spain: Muslim stabs his daughter 20 times in attempted honor killing

  A manual of Islamic law certified by Al-Azhar as a reliable guide to Sunni orthodoxy says that „retaliation is obligatory against anyone who kills a human being purely intentionally and without right.” However, „not subject to retaliation” is „a father or mother (or their fathers or mothers) for killing their offspring, or offspring’s offspring.” (‘Umdat al-Salik o1.1-2).

  In other words, someone who kills his child incurs no legal penalty under Islamic law. In accord with this, in 2003 the Jordanian Parliament voted down on Islamic grounds a provision designed to stiffen penalties for honor killings. Al-Jazeera reported that „Islamists and conservatives said the laws violated religious traditions and would destroy families and values.”

  Why does it matter that the practice of honor killing has Islamic sanction? Because if the roots of honor killing are never discussed and always ignored, the practice will never stop. Until the Islamic roots of the practice are discussed openly and human rights groups begin calling for reform, honor killings will continue in the Islamic world — and in Muslim communities in the West.

  „Spain: Moroccan tries an Honor Killing, stabs 20 times his daughter,” from Tea and Politics, July 29:

  Público.es – Detenido tras asestar 20 navajazos a una de sus hijas
  The Basque Autonomous Police (Ertzaintza) detained on Sunday night in Portugalete (Vizcaya) a 43-year-old man of Maghrebi origin, accused of stabbing his 20-year-old daughter 20 times and of hurting another two sons, according to the Basque Interior Department.

  The attack began inside the family’s home, in Ruperto Medina’s st, when the man stabbed his older daughter. Her teenage brothers, another girl and a boy, tried to end the quarrel and got hurt. She has a cut in one hand. He fell off the stairs.

  Both of them suceeded [sic] in fleeing the house asking for help, while the stabbed girl got in one neighbour’s house. But the father followed the first ones and had a hard discussion with his son in the street. According to another neighbour, who was woken up by the “shouts”, everything happened very quickly. Several minutes afterwards, the Police arrived at the scene and arrested the man. “He was shouting like a mad man and was very difficult to handle”, the witness say. (…).

  (…) According to the police, the dispute was caused by the cultural clash between the two generations of this family of Maghrebi origin. While the two sisters were very well known and appreciated in their Portugalete district, no one know the father.

  Spain: Muslim stabs his daughter 20 times in attempted honor killing

 2. bugsy
  30 July 2009

  Pakistan: Sase crestini, printre care si un copil, arsi de vii pentru ca au profanat Coranul

  Un grup de musulmani a ucis sambata sase crestini, ranind alte cateva zeci de persoane, acuzandu-i ca au profanat Coranul, dupa care au incendiat 40 de case si o biserica, intr-un sat din vestul tarii, anunta AFP.

  „Sase crestini, printre care si un copil, au fost ucisi. Alte cateva zeci de persoane au fost ranite in urma acestui trist incident”, a declarat ministrul pentru minoritati, Shahbaz Bhatti.

  El a precizat ca victimele au fost atacate de „un grup de persoane” in satul Gojra.

  „Musulmanii i-au acuzat pe crestini ca au profanat Coranul”, a continuat el, adaugand ca acuzatiile erau „lipsite de fundament”. Ministrul nu a oferit explicatii legate de natura blasfemiei acuzate de musulmani.

  „Toate victimele sunt crestine. Mi s-a spus ca au fost arsi de vii”.

  O disputa privind Coranul a izbucnit in acest sat la sfarsitul lui iulie, dar a fost stinsa ulterior. Tensiunile au reizbucnit insa sambata.

  Televiziunile pakistaneze au prezentat imagini cu politia care utiliza gaze lacrimogene pentru a dispersa multimea.

  Profanarea Coranului este pasibila de pedeapsa cu moartea in Pakistan, unde islamul este religia dominanta.

  Crestinii, care reprezinta mai putin de 3% din populatie, afirma ca legile care incrimineaza blasfemia sunt folosite pentru a exercita represalii impotriva comunitatii lor.
  Pakistan: Sase crestini, printre care si un copil, arsi de vii pentru ca au profanat Coranul

 3. costin
  30 July 2009

  bugsy, am editat eu comentariul tau

  Thousands attend Hizb ut-Tahrir’s London Conference

  London, UK, July 26 2009 – Thousands of delegates attended Hizb ut-Tahrir Britain’s national Conference: The Struggle for ISLAM and the call for Khilafah in London today.

  The conference was opened by Dr Abdul Wahid, Chairman of Hizb ut-Tahrir Britain’s Executive Committee, who addressed the increasing anti-Islamic propaganda in the West and globally. Using the issue of terrorism and extremism Western governments have embarked on a campaign to prevent the Muslim world establishing an Islamic government, the Caliphate that will free the Muslim world from the terror and hegemony that has been brought upon it by the West. On a daily basis, Muslims are subjected to insults and attacks in the media on their Aqeeda, the hijab, Shariah and Khilafah. He argued that, in this critical time, Muslims needed to hold onto Islamic values living in the West, and resist the attempts to reform Islam, and to support the call for the Islamic Khilafah in the Muslim world – to end decades of oppression, colonisation and dependency.

  A series of presentations were then given on how Islam provides an alternative system to Capitalism and the current chaos in the Muslim world. Sajjad Khan elaborated on how the system of governance in Islam is a truly accountable system, which cannot be manipulated by rich and powerful lobbies as seen in Western democracies. Against the backdrop of President Sarkosy’s attack on Muslim women who wear niqaab and the martyrdom of Sister Marwa Sheerbani in a German courtroom, Dr Nazreen gave a powerful case for how Islam gave women rights, responsibilities and honour, and how the west’s arguments about women’s liberation can be seen as little more than a smokescreen for subjugating women to the desires of men and ‘the market’. Jamal Harwood, an expert on Islamic economics and editor of a recent report titled Global Financial crisis and the Islamic alternative, led a session where he gave Islamic solutions to a series of economic problems in the Muslim world including poverty alleviation, interest free banking, industrialization and role of the public and private sector in the Islamic economic system.

  The delegates were reminded by Sheikh Issam Amireh from Jerusalem (Al-Quds) of the continued occupation of Palestine and how without a strong Islamic leadership the land of Palestine will never be liberated. Atif Salahuddin explained how the root cause of terrorism in Pakistan is the US presence in the region and as long as Karzai and Zardari continue their slavery to US objectives in the region the two countries will continue to spiral into chaos and instability.

  The growing call for Khilafah in the Muslim world is causing increasing anxiety in Western capitals. To thwart this call Western backed puppet rulers are doing everything to stop the political work of Hizb ut Tahrir. Despite all the torture and terror upon Hizb ut Tahrir members, the Party’s work continues to grow and its call is now embraced by millions of Muslims all over the world.

  The conference highlighted how the method to re-establish the Khilafah is based on the Life (Seerah) of the Prophet Muhammad (saw), which clearly laid out a non-violent intellectual and political struggle to bring about change. Hizb ut-Tahrir has continued with this method for over 50 years and calls Muslims all over the world to this path for change.

  The conference concluded by emphasizing the key role the Muslim community in the West plays in terms of supporting the call for Khilafah in the Muslim world and carrying the Message of Islam to the wider non-muslim society, breaking the stereotypes and presenting Islam with sound argument and good example.

  Twelve new publications were launched and the conference was attended by several international media outlets.

  The conference was streamed live across the Internet and watched across the world.
  The London Khilafah (Caliphate) conference followed a month long series of conferences in Lebanon, Kuwait, Gaza, Sudan, Tanzania, Turkey, Pakistan, Bangladesh, US and Australia including a landmark gathering in Indonesia of thousands of leading scholars supporting the re establishment of the Khilafah and addressed by the global leader, Ameer of Hizb ut Tahrir, Sheikh Ata abu Rashta.
  Thousands attend Hizb ut-Tahrir’s London Conference

  Un text aberant. Islamul este totalitar tocmai pentru ca este aberant, daca nu ar fi aberant nu ar fi nevoie de totalitarism, nu ar fi fost nevoie de impunerea lui prin crime si terorism. Pentru ca este totalitar, nimic din ce spune islamul si Mohamed nu poate fi criticat in nici un fel, de aici rezulta inchistarea in cele citeva, putine, idei pe care le vedem exprimate mai sus. Astfel, discursul inteligent si inteligenta insasi nu este cu putinta in islam.

 4. bugsy
  30 July 2009

  @costin: multumesc si felicitari pentru articolul tau despre islamofobie!

 5. costin
  30 July 2009

  O mica stire din Belgia:

  Belgian Policemen No Longer Allowed to Check Burka Wearers

  Male police officers are no longer allowed to check the identity of a woman wearing a burka. Only the few female officers of the police force may do so. This is laid down in a new directive which the Federal Police have issued to its staff.

  Senator Dirk Claes (Christian democrat) believes that as a consequence persons wearing burkas will no longer be checked.

  The police unions say the new rule was issued “so as not to provoke”. “Nevertheless, male officers should also be allowed to check the identity of women wearing burkas,” says Philip Van Hamme, the chairman of the NSVP [police union].
  Man mag vrouw in boerka niet controleren via Brussles Journal,

  Politistilor barbati le este de acum incolo interzis sa legitimeze o femeie imbracata in burka, pentru a nu provoca musulmanii. Pot fi verificate doar de putinele femei din politie. Oamenii astia nu au nici un pic de coloana vertebrala si din frica de musulmani sint de acord cu toate neroziile care li se cer. Ce se va intimpla in momentul in care in bruxxell, unde aproape o treime din populatie este musulmana, tilharii vor incepe sa poarte burka?

  Jefuiesc pe cineva pe strada, fug pina la colt, arunca o burka pe ei si isi vad in continuare de drum fara sa isi faca nici un fel de griji.

 6. costin
  30 July 2009

  Barbarism din Egipt. Doua fete crestine rapite si fortate sa se converteasca la islam.

  Muslims Abduct Two Christian Coptic Girls in Egypt

  (AINA) — Mrs. Samira Markos, who lives in Alexandria, sent an appeal to Egypt4Christ advocacy, pleading with them to rescue her daughter from forced Islamization. The mother said that her daughter Amira Morgan (born 9/9/1992) was abducted on 7-18-2009 on her way to work in the plastics factory near their home.

  Egypt4Christ sent one of its members in Alexandria to verify the mother’s plea and met with one of the family relatives who corroborated the story.

  „At 10 o’clock of the same morning someone called me and asked if I was Amira’s mother. He introduced himself as Sheikh Mohammed, and said that my daughter is fine and will convert to Islam,” the mother said. „When I cried and begged him to let me have my daughter back, he said he would let me see her again after her conversion to Islam, and ended the call. I tried calling that cell phone back several time, but there never was a reply.”He further said „Listen, your daughter Amira will convert to Islam next Friday, and we are now preparing her for that. Now go home and stay indoors until everything is quietly over.”

  After getting this message, Samira said that she was filled with terror, went home quickly and took her son Meena and escaped from the whole region, to somewhere unknown.

  ‘Listen, mother of Amira, I am warning you not to report the abduction to the police or do anything, the price will be your son Meena (9 years old) being slaughtered in front of your own eyes. I am not threatening, I’m talking seriously.’”

  […]

  Another episode of Coptic female abduction took place on 7-22-2009, also in Alexandria, when 18-year old Ingy Basta went to repair her cell phone in the Nozha Airport area, and was never seen again. Her father reported the case to the police on 23/7/2009 but she has not been found yet. Ingy was be engaged on Sunday 7/26/2009 to a Coptic man.
  […]

  The ‘trading rates’ cashed by brokers for each Christian male and female conversion to Islam, at the time of writing this report, was 7000 Egyptian pounds for males and 6000 for females. The rates for Coptic girls fluctuate depending on how good-looking she is and her family’s social status.

  Muslims Abduct Two Christian Coptic Girls in Egypt via Jihad Watch

 7. Imperialistu'
  30 July 2009

  Desigur, a concluziona, in baza unor astfel de practici, ca Islamul este o religie a hotilor pedofili, ar fi o dovada de islamofobie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi