FUNDATIA IOAN BARBUS

Demonizarea și instigarea la crimă ca tactică electorală a Stîngii

motto1 Virgil Nemoianu: “Nu există socialism care să nu năzuie spre comunism” .

motto2Adrian Nastase: „Dezbaterile ideologice serioase din Romania au un pilon tot mai solid in echipa independenta de tineri cercetatori care scriu pe portalul www.criticatac.ro
Ultima lor initiativa – Forumul Social CriticAtac (…) propune o platforma civica de dezbatere a opțiunilor alternative de stanga menite sa regenereze teme centrale precum egalitatea drepturilor, egalitatea de șanse sau participarea politica.”

Prima pagină a ediției din 22 iunie 2012 a ceea ce a fost odată ziarul „quality” Jurnalul Național. Transformat de turnătorul la Securitate, Dan Voiculesu, într-un instrument al luptei de clasă, gestul de o lașitate dezarmantă al penalului Adrian Năstase este folosit ca pretext pentru demonizarea lui Traian Băsescu. Dacă hate-speech e un cuvînt inventat, (o vină închipuită de care ne acuză lectorul SNSPA Claudiu Crăciun), Dan Voiculescu nu se pierde în subtilități inutile. Prima pagină din ediția de vineri a Jurnalului Național e o demonizare care, în subtext, instigă la crimă. Colegul de alianță al lui Dan Voiculescu, USL-amistul Adrian Solomon a fost și mai direct acum cîteva luni, cînd l-a amenințat cu moartea pe Mihai Răzvan Ungureanu, pe atunci prim-ministrul României:

Eu îi transmit public, că sigur are urechi care s-audă, că dacă are nesimțirea, că tupeu are cât cuprinde, să vină în Bârlad și să nu anunțe autoritățile, să nu oprească la primărie să afle ce-i doare pe bârlădeni de la primarul municipiului Bârlad, va avea nu soarta lui Tăriceanu ci soarta lui Aldo Moro. Și asta nu-i o amenințare e o asigurare, domnul prim-ministru. Adrian Solomon, deputat PSD de Vaslui (video)

Punctele în care se întîlnesc Noua Stîngă și vechii comuniști

Ca să nu cădem din nou pradă tentației de a ne crede buricul pămîntului și poporul cel mai lovit de ghinion de pe Terra, voi continua cu o scurtă discuție despre Stînga occidentală și voiculeștii olandei.

În ultimii ani, aud tot mai des că în Romania nu există o Stîngă autentică, că PSD ar fi un partid fără ideologie. O greseala. PSD nu diferă semnificativ de Stînga din Occident. Ion iliescu, cel ce încă păstorește PSD, deci și alianța socialistă numită USL, este, a fost si va fi mereu, un om de Stînga; la fel Adrian Nastase, Dan Voiculescu, Victor Ponta și Crin Antonescu. Chiar si Vanghelie, care cel mai probabil nu a citit o pagină despre ideologii, prin cercul din care face parte și comportamentul pe care îl emulează, e un om de Stînga. Unele dintre caracteristicile universale ale stingii sint violenta (in limbaj și/sau comportament), deformarea realitații pentru a corespunde cu ideologia partidului, dezinformarea, limbajul insinuant, minciuna ca regulă de conduită și instigarea la violență sau crimă. Tot atîtea forme de comportament și gîndire feudale vopsite în culorile progresului și solidarității. Indiferent că e vorba de Romania sau Olanda, Stînga nu este altceva decît o religie primitivă care justifică impostura și crima.

În Olanda, Pim Fortuyn a fost demonizat de adevarsarii ideologici (politicieni, massmedia, ONG-urile de Stînga, etc) atît de intens și perseverent încît inevitabilul s-a produs. Un nebun, un ecologist vegetarian, radical de stînga, a ajuns să creadă că Pim Fortuyn este un pericol destul de mare pentru Olanda și omenire încît să își asume responsabilitatea de a-l ucide, cu cîteva zile înainte de alegerile pe care urma să le cîștige în 2002.

Pim Fortuyn a avertizat cu 2 luni înainte de a fi ucis că dacă Stînga își continuă campania de demonizare, inevitabilul se va produce, iar cei care l-au demonizat vor avea avea mîinile pătate de sînge:

“Dacă ai vedea ce primesc uneori prin poştă, ameninţări şi aşa mai departe, nu găsești motive de bucurie; guvernul olandez, iar acest fapt mi se pare regretabil, ajută la crearea unui climat de demonizare a persoanei mele. Iar dacă va fi să mi se întîmple ceva, atunci ei(cei din guvern) vor fi parţial responsabili şi nu se vor putea scuza spunînd “Nu eu am comis atacul”. Ai ajutat la crearea mediului propice comiterii crimei. Iar acest lucru trebuie să înceteze!
Fascist notoriu – ucis de Robin Hood Ecologistu’ (uciderea lui Pim Fortuyn)

Două luni mai tîrziu, Fortuyn a fost ucis de veganul comunist, Volkert van der Graaf, care într-o Europă bolnavă este numit de BBC Un Robin Hood Verde. Van der Graaf şi-a justificat mai tîrziu crima spunînd că a făcut-o pentru a proteja oamenii dezavantajați.

La nivel profund, Stînga este aceeași în toată lumea, în Romania zgomotoasă și dezordonată, dar și în civilizata și dichisita Olandă. Diferențele dîntre Stînga din Romania, Olanda și SUA, sau intre PSD, Criticatac, Miliția Spirituală, Remus Cernea, Victor Ponta și Dan Voiculescu, sînt mult mai puține decît asemănările.

De mîna Stîngii au murit sute de milioane de oameni și ori de cîte ori a fost încercat, comunismul a dus la munți de cadavre și gropi comune.

Indiferent ce spune Noua Stîngă criticatac, cea care se pretinde a fi „cel mai mare adversar al PSD-ului” și e percepută ca onestă și inofensivă de oameni decenți ca Andrei Cornea, Andrei Plesu, Mircea Marian si Mihail Neamtu, instigarea la violență și ură de clasă nu le este străină. Cu atît mai mult cu cît o mare parte din Noua Stîngă din Romania nu este social-democrată, ci comunistă:

Pentru Lenin, dar si pentru Claude Karnoouh social-democrația trădează valorile comunismului: „Social-democratie nu mai poate representa oricice fel de alternativà. Din 1914 încolo a tradat socialismul… “social-tradatori” asta a fost cea mai bunà definitie […] Dar o întrebare ràmine… ce fac popoarele? De ce acordà cît de cît o anumite încredere la partide traditionale de stîngà sau asa zis (din partea lor) de extrem) stînga (!)”; “Succesul unei mişcări populare nu stă în capacitatea maselor de a ucide, ci în dorinţa lor de a muri pentru un ideal – o spune eternul revoluţionar, Leon Trotsky. Câţi oameni sunt azi gata să îşi dea viaţa pentru o lume mai bună? Câţi vor fi dispuşi să o facă mâine?” (Victoria Stoiciu, Criticatac) ; “Aş vrea să-i văd pe mineri în Bucureşti, lipindu-se de manifestaţiile din Piaţa Rogoversităţii. (Costi Rogozanu, criticatac); “Pe viitor, nu se va propune doar problema înstrăinării aurului, ci și a sănătății, așa cum s-a pus deja acum, a petrolului și a altor resurse, care trebuie naționalizate din nou, însă cu un control atent din partea societății civile.” ( Adi Dohotaru, Grupul pentru Actiune Sociala, Cluj); vedeți și Terorismul comunist al Weather Underground promovat la Cluj.

Dacă ne întoarcem la USL, rămînem în același registru. Crin Antonescu, eternul adolescent care acum 3 ani a revoluționat bunul simț prin alianța dintre PNL și partidul unui criminal în libertate, Ion iliescu, spunea ieri: „Nici eu, nici Victor Ponta nu sîntem dispuși să îi mai permitem președintelui înjosirea vieții politice, de fapt înjosirea unor oameni care nu au altă vină decît că fac politică (…) Traian Băsescu se comportă, într-adevăr, precum șeful unei haite și nu știe decît de frică. Lui TB îi e frică și va semna numirea lui Puiu Hașotii. Îmi pare rău că trebuie să vorbesc în astfel de termeni, politica se face, repet, cu oameni, nu cu fiare.

În 1997, Marcel van Dam, membru al Partidului Socialist, îl numeşte pe Pim Fortuyn, în timpul unei dezbateri TV, „Untermensch”(sub-om), la fel cum naziștii îi considerau pe evreii, comuniștii pe capitaliști și Crin Antonescu pe Traian Băsescu. Demonizarea a continuat neîntrerupt, iar în 2002 Pim Fortuyn a fost împușcat în cap.

În Olanda, strategia a avut mai mult succes decît în România post-decembristă. Deocamdată.

UPDATE, August 2012
Traian Băsescu amenințat cu moartea de Victor Ponta , Mădălin Voicu și Alexandu Athanasiu

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

4 comentarii

 1. Daniel Francesco
  23 iunie 2012

  Despre demonizare si instigare cu actorii principali ai stangii

  Lilick

  „Stati linistiti, Basescu va fi in cel mai bun caz condamnat pe viata. Dar el nu e asa important. Sa vedem ce facem cu gasca.”

  Roxana Iordache

  Regimul psihiatric Băsescu nu s-a dezminţit, slugile lui incalificabile, sub formă de postaci şi comentatori plătiţi din gros ca să-şi exhibe lipsa de umanitate şi meschinăria, au dejectat abjecţii fără alt precedent decât demascările din zorii comunismului. Fenomenul Piteşti triumfător, în anul 2012, în România euro-atlantică. Sub pretextul pervers al anticomunismului, confiscat şi deturnat în contrariu.”

  Zoe Petre, despre Protestul Papioanelor

  „Ei susțin de fapt un pseudo-apel. Un apel adevărat se adresează cu respect unor egali, care promovează valori asemănătoare și militează în egală măsură pentru independența dezbaterii publice. Un text ca acela în apărarea ICR și TVR are vocația exclusivă de a-i manipula cu cinism pe toți semidocții „băsescoduli”, bolnavi de snobism intelectual.”

  Bogdan Duca, despre InLinieDreapta – pe 22.06.2012

  „De ceva vreme sunt victima unei campanii negative, agresive şi…stupide venite din partea unui grup ce se ascunde sub identitatea site-ului inliniedreapta.ro şi sub id-ul de Facebook Inlinie dreapta.

  Probabil vor mai fi nenumărate alte atacuri şi împunsături “croite” după urechea tare, privirea ineptă şi mintea îngustă şi bine încuiată a acestor web-şobolani…. Sfatul meu este acela de a verifica tot ceea ce scriu ei din mai multe surse. Şi nici nu trebuie să fie multe . Când vor mai acuza pe cineva de o prostie, dând un citat scos din context, vă sfătuiesc să citiţi tot articolul. Indiferent de cine e scris…
  Sau mai bine daţi-le block şi ignore…. Şobolanii, chiar şi cei web, sunt periculoşi pentru sănătate. În cazul acesta pentru sănătatea sufletească şi psihică…”

  Bogdan Duca, despre ICR

  „Hai să fim serioşi şi să desfiinţăm ICR-ul. Să fim cinstiţi cu noi şi să înţelegem că nu avem o stricto-sensu o cultură care să merite genul acesta de promovare în lume, că nu avem nici banii ca să ne permitem genul acesta de …aroganţe.”

  Vasile Ernu, despre Protestul Papioanelor

  „Da, de ce era nevoie de un megafon din care să se audă un mesaj care distorsiona total mesajul petițiilor înaintate? Se striga una și bună: „Susținem actuala conducere!”

  Mihai Vasilescu ii raspunde, cu referire la faptul ca Ernu sustinea ca nu aveau ce cauta acolo MRU si Paleologu:

  „Doamne dumnezeule, Vasile! Pai ce vina am eu si majoritatea oamenilor care au fost acolo dupa servici ca au venit MRU&co ? Ce trebuia sa facem, sa-i luam in suturi ? In ce fel e compromisa adunarea de prezenta lui MRU ?”

  Ce ii spune Vasile Ernu lui M. Vasilescu :
  vasile ernu spune:
  18 iunie 2012 la 21:47
  Mihai Vasilescu

  „au fost aplaudati.. totul in bun stil inteelctual local… in suturi frate… nu era locul lor acolo…

  Costi Rogozanu, despre ICR

  „Norbert Petrovici şi Iulia Popovici susţin că avem de-a face cu o clasă a muncitorilor creativi care protestează, cu exponenţi ai “precariatului”, ştiindu-se în ce condiţii lucrează artistul din mai toate domeniile. Accept cu greu genul ăsta de argument, deşi ştiu cît de călcaţi în picioare sînt artiştii. Dar chiar şi aşa, cu cine se aliază pompos şi agresiv această clasă de două decenii încoace: cu banii şi cu puterea fină, vestică dacă se poate pentru că noi n-avem capitalism cum trebuie. Excepţiile sînt puţine şi nu sînt reprezentative. Lupta pentru ICR a lui Ernu sau Popovici nu e lupta lui Liiceanu, care vrea să rămînă chiar ăia care i-au compromis rolul.”

 2. Vlad M.
  23 iunie 2012

  Duca si Lilick nu-s actori principali. ???? Sunt niste amarati de liberali, adica tovarasi de drum cu rol de figuranti. Toata compasiunea! ????

 3. Daniel Francesco
  23 iunie 2012

  Altii, cu acelasi foc si steag (rosu) in suflet:

  Militia Spirituala

  „Semnalăm apariţia unui bun articol de opinie marca CTP! Avem a aduce însă doar o umilă completare la un portret, o prelungire postdecembristă – dacă vreţi – a faciesului intelectualului român (vezi în articol: În România avem un intelectual reprezentativ pentru poporul nostru, dl Andrei Pleşu, care, în legătură cu atitudinile şi acţiunile sale dinainte de `89, spune aşa: „Voiam să realizez o operă, nu să fiu doar un disident anticomunist”). În legătură cu atitudinile şi acţiunile sale de după ’89, dl Andrei Pleşu ar putea spune aşa: Voiam să fiu un disident anticomunist, nu doar să realizez o operă!”

  Ciprian Siulea

  „Mişcarea Papioanelor a înecat rapid totul în rafinament şi superioritate: “Papionul înseamnă solidaritate, respect față de valori, normalitatea unei culturi și a unei societăți, profesionalism, rafinament si dăruire”, iar asociaţia Erudio îi cere lui Victor Ponta să ţină cont nu de voturile celor cîtorva zeci de manageri de multinaţională aruncaţi în luptă cu această ocazie, ci de mărimea contribuţiei plătite de ei şi firmele lor la bugetul statului… Curat democraţie.
  În fine, cam asta vroiam să spun: toată această mobilizare care unora li s-a părut o splendidă mostră de participare democratică şi luptă pentru bine, frumos şi adevăr, mie mi s-a părut tristă şi nefastă prin dimensiunea ei accentuată de diviziune socială. A apăra o instituţie e un lucru, a împărţi din nou societatea în cei buni prin definiţie şi cei răi prin definiţie, în dreapta bună, europeană şi democratică şi stînga fesenistă, retrogradă şi perversă e cu totul altceva. Iar a suprapune această diviziune peste războiul USL-PDL este cu atît mai absurd şi nociv.”

 4. Alex D.
  23 iunie 2012

  Mulțumesc mult pentru articol, îmi ridică niște semne de întrebare și mă face să mă gîndesc și mai atent la discurs. Deși nu sunt persoană publică, cred că voi fi avea și mai multă grijă cu ce debitez de acum încolo. Cu prietenii apropiați am spus de multe ori în glumă că înainte de a emigra, voi da cu mașina peste Voiculescu, Antonescu, Năstase și Iliescu într-un ultim act de patriotism; nu voi mai face astfel de glume.

  Acea primă pagină din Jurnalul Național mă înspăimîntă, pentru că se ajunge cu fiecare zi tot mai jos, iar Voiculescu e încă destul de tînăr și în formă ca să aibă timp de altele și mai grave. Bine că nu avem încă asasinate.

  Alex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian