FUNDATIA IOAN BARBUS

La Mulți Ani, Adrian Năstase!

Mulți ani de oprobriu public, tovarășe! Nu se poate să-ți faci o viață întreagă mendrele pe seama unei țări, pe destinul compatrioților, și să scapi așa de ieftin. Cu excepția perversiunilor și atrocitățile criminale, nu reușesc să imaginez o nelegiuire mai odioasă – să joci soarta propriului neam, s-o pui în standby, doar pentru că ești tu un elitist rapace.

Îi doresc sincer recuperare grabnică, pentru că vreau să-l văd după gratii. Detenția nu e doar pentru găinari, cum își închipuie marii corupți, care ne sfidează de peste două decenii de orânduire – nu-i așa? – democratică. Flegme și înjurături pe stradă, în plină zi, nu merită Patapievici, sau Tismăneanu de la ”revoluționarii bunului-simț”, ci tocmai acești corifei ai nesimțirii și ai lipsei de onoare. Aștept așadar executarea pedepsei și întoarcerea Zeului în lume, printre muritorii de rând, care să-l smerească și mai mult. După legile comunității.

Azi ar trebui să fie sărbătoare în țărișoara asta traumatizată de tot soiul de socialisme și cumetrii. Ar trebui sărbătorit triumful justiției libere de ingerințele politice și curajul acelor doamne, care l-au condamnat în unanimitate pe fostul premier. Cum foarte just subliniază Cristian Câmpeanu, dânsele sunt eroii zilei, nu intelectualul laș care a decis că în urma lui familia poate fi înghițită de potop: „EL nu va face pușcărie O ZI!”.

Drumul scurt de la infractor la martir – ultima performanță a fostului premier român

A căzut un prim mare cap al Sistemului mafiot de extracție comunistă. Iar noi, ca umaniști și, pe deasupra creștini, cum aud pe mai toate canalele media, ar trebui să fim înlăcrimați azi, pentru că doctorul în drept a considerat că aplicarea justiției nu e pentru persoana sa. El, „Însuși”, „Zeul” nu are cum să fie închis, după ce a fost Premier: tocmai el care reprezenta cândva autoritatea ultimă. Atitudine sfidătoare până la capăt față de justiție și față de restul românilor care se supun ei.

Ai crede că juristul Năstase nu concepe Justiția decât ca pe o muiere oarbă ce trebuie să se încline staturii sale olimpiene. Cu toate acestea, cei care-l simpatizează, îl declară un „bărbat adevărat”, care a recurs la un „gest de demnitate”.

Demn de un adevărat bărbat ar fi fost să-și accepte condamnarea. Nu e nimic demn în sinucidere, e doar o fugă absolută, fără putință de întoarcere, din fața a ceva ce te-a învins definitiv. E acceptarea înfrângerii. Sunt atâția care și-au dovedit nevinovăția după ce au executat ani grei de închisoare, nu opt luni de pensiune subvenționată de stat. Încetați să-l mai martirizați. În ritmul acesta, îl transformați pe Socrate într-un ilustru fraier al istoriei. Apropo, el a fost achitat după aproape 2500 de ani.

Dacă e nevinovat, fostul premier nu ar avea de așteptat atâta timp pentru propria reabilitare. CEDO nu doarme. Dar chiar și așa, chiar dacă ar trebui să aștepte două milenii pentru a fi achitat, de ce ar avea o problemă? Adevărul nu are termen de expirare. Însă pentru a înțelege acest lucru, nu e suficient să fii doctor în drept. Îți trebuie coloană, caracter, și fire de luptător: „chiar de-ar fi să pier, tot voi scoate Adevărul la lumină”. Acesta e Creștinismul, nu refuzul de a-ți asuma pedeapsa comunității, a cărei legitimitate o recunoșteai până mai ieri, când oprobriul ei nu te viza.

Omul acesta, Adrian Năstase, a legitimat și continuat regimul și metodele bolșevice ale lui Iliescu. Omul acesta a distrus sau întrerupt cariere, a frânat civilizarea României. Iar acum, concentrat pe propria persoană cum e, a văzut negru în fața ochilor (și a inimii) și a uitat de familie. A mai înțeles doar că nu va putea suporta umilința înfrângerii, umilința de a fi deținut, și a apasăt pe trăgaci: „La dracu’ cu toți!” (inclusiv propriii copii).

Vă e milă? Mie, nu.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Vlad P.

Vlad P.

17 comentarii

 1. J.Lo
  21 iunie 2012

  Buna

  Cam slab articolul si partinitor . Pai ce a facit Base din ’90 incoace ? Si cine e favorizat venirea minerilor la Buc daca nu Min Transporturilor de atunci adica Base’ Si cine a avut functie si inainte de ’90 la Minister ?

  Stiu, Argumentul suprem – spam :)))

  (edit admin: pupi familia dumitale) La multi ani si voua !!!

 2. Vlad M.
  21 iunie 2012

  Slab este comentariul tau, nu articolul, dar ne-am obisnuit cu asemenea panseuri.

 3. Daniel Francesco
  21 iunie 2012

  @J.Lo
  Stii cum se numeste suferinta care te impinge sa scrii asemenea lucruri? Este BDS, sau Basescu Derangement Syndrome, o forma de paranoia, vezi wiki.
  Slab, pe Antena 3 te vei simti printre ai tai. Ne pare bine ca nu ne placi, noi purtam papion, IYKWIM…

 4. Bogdan
  21 iunie 2012

  BDS!!! Genial!
  Dar si ID-ul e pe masura! J.Lo… spune multe! Cuprinzator, atragator, samd.
  Cat despre lasitatea lui Nastase… cred ca mai degraba e o teapa pe fata. E primul om impuscat in gat pe care il vad cu un fularas legat la gat si nu cu pansamente si asa mai departe. Altora le pune corset cervical pentru mai putin. Sa zicem ca au cazut pe strada. Li se pune corset. Masura preventiva. Ambulantierul nu risca nimic, pacientul trebuie predat cat mai in siguranta la spital, acolo unde sunt echipamente de investigatie si diagnoza. Era echipajul de pe ambulanta asa performist incat sa isi dea seama ca in traiectoria lui glontul nu a lezat coloana?
  Ca sa il aresteze pe nastase care avea in casa 22 de arme au intrat in imobil doar 2 politisti? Hilar. La infractori mai marunti, la plevusca, care au doar cutite intra cate 20.
  Sa nu imi spuneti ca cineva care e de 27 de ani in Politie, deci a fost si militian nu e familiarizat si cu kabala PSD-ista. Ce naiba, suntem oameni cu capul nespalat de Hantena 3.
  Sanatate maxima Bombo!
  O celula de lux
  La Rahova
  Plange si suspina
  Si asteapta vida
  Faptura-ti divina!

 5. Ciprian
  21 iunie 2012

  @Bogdan.
  Şi încă ceva. Cum faci să tragi cu un S&W .38 9mm la 10,15 metri distanţă de 40 de ziarişti şi ei să nu audă nimic? Şi nici camerele să nu înregistreze vreun zgomot?

 6. The Great White Hunter (Bombonel Nastase) poate sa impuste un cerb sau un mistret la o distanta de 300 de metri. Puteti sa ma acuzati ca sint un cinic, insa nu cred ca un asemenea individ care este familiar cu vanatoarea si armele de foc nu reuseste sa-si puna un glonte in scufita de la 1 centimetru departare.
  Sinuciderea nu a fost niciodata in intentia lui Bombo, individul este prea mare narcisist ca sa se omoare singur. Toata povestea este o tentativa de a atrage simpatia idiotilor de stanga si eventual scaparea de la executarea binemeritatei pedepse.

 7. Stefan Pop
  21 iunie 2012

  Am fost martorii unei „dramolete” de prost gust care a fost jucata si regizata extrem de neprofesionist. Justitia s-a pronuntat definitiv in acest dosar. Marea majoritate a oamenilor nu are tangenta cu lumea justitiei. Omul de rand a judecat dupa propria pricepere insa toata lumea a inteles ca s-a ajuns la o sentinta nefavorabila pentru inculpatul Adrian Nastase. Condamnat in Justitie Adrian Nastase a dovedit ca nu are taria de a privi pe cei din jurul lui. Inclusiv familia adica oamenii cei mai dragi pentru care trebuie sa traiasca un om adevarat.
  Adrian Nastase a demonstrat totodata ca nu este un bun crestin atunci cand a luat decizia funesta despre care s-a facut vorbire peste tot. Gestul patetic pe care l-a facut ii va fi grea povara in viata politica din urmatorii ani de dupa ispasirea sentintei. Mai mult ca sigur este faptul ca Adrian Nastase si-a semnat singur decizia de a iesi definitiv din politica.
  Daca nu va iesi din politica din proprie vointa se vor gasi cu siguranta destui care sa-l impinga pe linie moarta. Adrian Nastase a devenit pentru PSD un lest periculos care trebuie urgent aruncat peste bord inainte ca vasul sa se scufunde definitiv.
  Adrian Nastase apartine deja istoriei recente. Cale de revenire nu mai este caci lupii tineri din PSD nu il vor vrea inapoi pe fostul lor lider.
  Din punct de vedere politic Adrian Nastase este deja un „fost”.

 8. Daniel Francesco
  21 iunie 2012

  „Dramoleta” continua cu prezentarea in direct de la orele 17 a „testamentului public” al lui A. Nastase, in lectura emotionanta a fiului Andrei Nastase. Face parte din punerea in scena a corului bocitoarelor care-i cer presedintelui sa-l gratieze pe Coruptul nr. 1 al tarii.

 9. Ciuma
  21 iunie 2012

  Avem de-a face cu o penibilitate de santaj emotional din partea lui Adrian Nastase si al apropiatiilor sai. Cu toate ca m-as bucura sa isi ispasasca pedeapsa de doi ani ceea ce m-ar face si mai fericit ar fi daca pe viitor ar mai avea parte de una sau de doua condamnari.

  Ne dam seama cat de lipsiti de coloana vertebrala pot sa fie sustinatorii lui Nastase atunci cand ne gandim ca vor sa ceara o gratiere de la presedintele pe care l-au injurat in mod direct timp de 8 ani si pe care nu contenesc a-l denumi dictator.

  La fel ca autorul acestui articol ii doresc lui Adrian „La multi ani (grei si dupa gratii)!”.

 10. anamaria
  21 iunie 2012

  LA MULTI ANI D-LE PRESEDINTE ADRIAN NASTASE!
  FELICITARI PENTRU CEEA CE SUNTETI!

 11. Daniel Francesco
  21 iunie 2012

  De acord, Nastase este Coruptul nr. 1 al Romaniei!

 12. Liviu Crăciun
  21 iunie 2012

  cenaclul de la ora 17 – balada lu adrianu

  Crivatu imi bate-n casa,
  Sufla praful de pe masa, of of
  Aduna din vatra scrum
  Si mi-l baga-n living room

  Adriane, cine gaia
  Ti-a dat pe matusa aia
  Ca io daca n-am matusa
  N-am bani nici sa-mi iau o usa

  Puradeii imi ingheata
  Tu pleci la vinat de rata
  Aviara ne pindeste
  Adi ursul mi-l ocheste

  Adriane, Adriane
  Moare un popor de foame
  Populatia roade oase
  Tu ai tispe mii de case

  Valu vine, valu trece
  Da mi’l lasa pe-Adi rece
  Eu inghit in sec si tac,
  Ca ce caii mei sa fac

  Se zvoneste pe ulita
  C-o sa vinda tot Adita
  Si-o sa dea tot la popor
  La Pastele Cailor

 13. Daniel Francesco
  21 iunie 2012

  Pe Felix 1 TV (Antena 1) – se alatura manelistilor Ionela Prodan si Corneliu Vadim Tudor, care il deplang pe fostul prim-ministru.

 14. Liv St Omer
  21 iunie 2012

  “Dramoleta” continua cu prezentarea in direct de la orele 17 a “testamentului public” al lui A. Nastase, in lectura emotionanta a fiului Andrei Nastase.

  N-ar strica un link, Francesco, daca aveti. Chiar sunt doritor, vorba lui Hancu-cu-cu-cu-cu Nastase, sa rad pana la capat.
  Si, Vlad, o alta sugestie: ai putea sa pui un quiz d-ala, sau cum s-o chema, „credeti ca lumea va fi un loc mai bun/mai rau, fara ANastase, daca, D-ne Feri, ajunge glontul pana la urma la destinatia initiala, ia un taxi?”, cu un buton „votati” si „da/nu/nu stiu/poate apasam si eu tragaciul/sa-l intreb pe Ponta ce parere are”.

 15. Daniel Francesco
  21 iunie 2012

  Liv, scuze pentru intarziere! Deoarece Adrian Nastase s-a opus, nu s-a mai dat citire „testamentului sau politic”.

 16. Vlad P.
  21 iunie 2012

  Mesajul lui ConnectR pentru Adrian Nastase: „Eu vara nu mor

 17. Liv St Omer
  21 iunie 2012

  #15da Francesco, am vazut intre timp, npc, rilax Max (vba cuiva, sunt desenator de BD-uri, deci imi permit sa am umor, a nu se supara si a nu se scoate barda ???? ). Dar treaba cu quiz-ul, totusi, n-ar strica; chiar sunt curios daca se demonstreaza teoria mea cum ca oamenii care il plang pe Nasty sunt in realitate o minoritate (facui si-o poezie, prin ploa-iie, pam-pam). Toate bune, si keep on hitting the left in its ugly head(s). <):)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian