FUNDATIA IOAN BARBUS

Despre stângaci şi despre liberali

De câteva săptămâni încoace, liderii naţional-liberali români au intrat parcă în vrie cu declaraţiile, cel puţin unii dintre ei; aceia care încă mai aveau o oarecare tangenţă cu ceea ce înseamnă dreapta tot încearcă să se lepede de Satana alianţelor cu PC şi cu PSD, iar în timpul ăsta ceilalţi tac apăsat, în aşteptarea alegerilor. În paranteză fie zis, e neclar cum se va putea menţine în stare de funcţionare, după intrarea într-o alianţă ca USL, un partid unde majoritatea liderilor sunt de părere că, decât cu asemenea „€œaliaţi”, mai bine îşi vedeau de treabă. De menţionat că al lor lider maxim, Chucky, în inteligenţa-i proverbială, declarase în momentul semnării acordului cu PSD că în final se va produce o „€œcomasare, o absorbţie”, timp în care liderii PSD deja se întreceau în a credita noua alianţă cu o viaţă cât mai lungă (care 15, care 20 de ani). Printre nemulţumiţi se află şi celebrul cântăreţ de banjo, Louis Armstrong Orban, fost ministru, fost viceprimar, fost consilier, fost secretar de stat, fost şi iar fost.

Ideea cu dl. Orban este că, după cum declara la o conferinţa PNL Dâmboviţa, nu ştie să cânte decât cu dreapta, cu stânga nu poate. Domnul Orban îşi aminteşte cu oroare cum trebuia să fugărească autocarele cu votanţi PSD în 2004 şi 2005, deasemenea cum se goliseră în 2004 iazurile şi bălţile chiar în judeţul de unde prelung grăieşte, ca să se dea peşte drept mită electorală. Problema e că pe dl. cântăreţ îl lasă memoria când e vorba de celebra guvernare cu 22% susţinere în parlament, dar cu susţinere mascată din partea aceloraşi PSD-PC, de alianţele electorale făcute cu aceiaşi la suspendarea preşedintelui în 2007, sau la prezidenţialele din 2009. Poate mai găseşte totuşi o geacă roşie din campanie pe-acasă şi îşi aduce aminte. Alte lucruri sunt interesante totuşi: dl. Louis spune că el n-a intrat în politică nici pentru un loc de muncă, nici ca să cape de frustrări, nici pentru bani; el a intrat ca să apere valorile, respectiv libertatea fiecăruia dintre noi.

E o nebunie de instituţie asta numită DNA, spune el, şi a fost inventată de Năstase, nu de Băsescu. Trebuie să recunoaştem, se simte o mare uşurare când îl mai auzim spunând şi altceva decât „€œJos Basescu”. Dar să ne uităm de ce e rău DNA-ul, pe cine ameninţă el: păi tocmai libertatea, a unora ca Becali, Vântu, Diaconescu, Patriciu, Cătălin Voicu, precum şi a unei mari găşti de vameşi, care au insomnii cronice de câteva săptămâni. Bineînţeles că, pentru un public atât de larg, chiar merită să cânţi din banjo pe la mese.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Liv St. Omer

Liv St. Omer

7 comentarii

 1. ion rebreanu
  1 martie 2011

  Orban are o ocazie sa faca un NOU PNL! Cred ca si patrice se va plictisi de uslasi. Pierde controlul total…Cred ca Patriciu va mai lansa un partid dupa congresul pdl. Stati o clipa in locul lui si ganditi, ce ati face? Un pic de banjo, mandoline putin micro si se rezolva…
  El curat si uscat cu libertatea si joaca in doua capete sau la unul mai mare…Porumbacu nu poate sa-l contrazica si prostanacu se face ca nu vede.

 2. atreides
  1 martie 2011

  ”Chucky, în inteligenţa-i proverbială, declarase în momentul semnării acordului cu PSD că în final se va produce o “€œcomasare, o absorbţie”,”
  Fugi dom’le de-acilea cu cercul, Crin nu a spus niciodata ceva despre vreo ”absorbtie”, a spus-o p’aia cu comasarea (o singura data si anume cu cateva saptamani inainte sa apara vorba ca se va face alianta cu PSD), care daca cumva ti se pare ca ar fi acelasi lucru cu absorbtia te invit sa consulti DEX-ul.

 3. Pataphyl
  1 martie 2011

  Off topic, eu cred că și Crin absoarbe, nu numai Louis Banjorban, poate ar fi mai bine să ne uităm în DEX ce-i cu virgula aia… că doar de absorbit absorb la masă, nu în șanț, e ceva cu comasarea ???? Important e că are cine turna, paharnicul Felix.

 4. murphy
  1 martie 2011

  Antonescu nu e ok deoarece face alianta cu PSD, Orban nu e ok deoarece se opune, adica orice ar face/spune aia de prin PNL nu e bine…. aha, m-am prins, sa votam oranjgutanii !

 5. Vlad M.
  1 martie 2011

  Costin, vezi ca a venit nea caisa ala care ne porcaia pe Facebook. Il recunosti dupa apelativul de „oranjgutan”, tipic pentru liberalul stangist „care este”. Numai stangistii, capetele iluminate de bec ale epocii noastre, isi arunca adversarii cu atata lejeritate in randul speciilor inferioare.

 6. Costin A.
  1 martie 2011

  care nea caisa? era un set intreg.

 7. Vlad M.
  1 martie 2011

  Amaratul ala, parca il chema Nicolae nu-stiu-cum, obsedat de „oranjgutani” (ce chestie desteapta, dom’le!). Hai ca il stii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian