FUNDATIA IOAN BARBUS

Din nou rachete asupra Israelului. Din nou, coaliția ticăloșiei și ipocriziei se pune în mișcare

Din nou, ca într-un ciclu previzibil din capul locului, a început să se abată asupra Israelului o grindină de rachete din Gaza, lansate de Hamas (organizaţia care guvernează Gaza) şi de „Jihadul Islamic”, ambele având acelaşi obiectiv strategic în privinta Israelului – anihilarea sa. Carta Hamasului e edificatoare.

La început, cam de pe 27 iunie, mai „timidă”, numai cu câteva rachete pe zi, se puteau număra pe degetele de la o mână. Mai apoi s-a intensificat pănă când a devenit insuportabilă, astfel încât Israelul a decis să replice masiv, cu scopul de a reduce cel puţin agresorii la tăcere.

E drept că sistemul antirachetă israelian „Cupola de fier”, singurul din lume care funcţionează, face lansările de rachete ale Hamasului ineficiente, dar acest fapt nu obligă Israelul să suporte atacurile.

Ceea ce a determinat Hamasul să înceapa prezentul atac este starea sa de izolare în rândul confraţilor săi arabi şi chiar față de „Autoritatea Palestiniană”, care refuză să-i mai transfere fonduri după asasinarea de către oamenii săi a celor trei tineri israelieni. Izolarea sa este cu atât mai grea, cu cât Egiptul a închis practic toate tunelele subterane prin care Hamasul primea armamentul prin teritoriul Egiptului, ce fusese practic multă vreme ogradă fără stăpân.

În viziunea Hamasului, atacul are menirea de a atrage compasiunea lumii pentru Gaza, sperând că după încheierea sa şi intervenţia salvatoare a ONU împotriva Israelului, cu toate distrugerile pe care infrastructura teroristă le va suferi, organizaţia va beneficia de o ploaie de fonduri din toate părţile cu care va face încă un pas înainte în construirea unei forţe militare şi mai eficiente în serviciul scopului final.

Scenariul nu e deloc imposibil, ţinând cont de cum au fost „reprizele” de până acum și nu e exclus ca mâna Israelului să fie oprită cu forţa de către ONU prea devreme, încă înainte de punerea la punct măcar parţială a terorismului gazan.

În noua fază de escaladare a replicilor în urma atacurilor teroriste cu rachete, IDF a decis să nu-i cruţe de data asta pe comandanţii teroristi şi astfel, începând cu 7 iulie, aceştia au devenit ţinte operative.

Aici intră în joc una dintre ticăloşiile Hamasului, folosirea scuturilor umane.


„Purtătorul de cuvânt al Hamasului, Sami Abu Zuhri: scuturile umane sunt eficiente”

Printre primele căpetenii militare ale Hamasului ce au fost vizate a fost unul pe nume Al-Kaware din Khan Yunes. În numele omeniei şi contrar oricărei logici militare, dar conform cu tradiţia israeliană de mulţi ani, locatarii casei sale şi vecinii au fost avertizaţi din timp să părăsească casa, pentru că ea urmează să fie bombardată.

Ce au decis însă teroriştii? Au postat în casă şi în jur oameni, ca scuturi umane, iar când racheta IDF a lovit casa căpeteniei teroriste, printre victime au fost şi civili. După această bravă ispravă, Hamasul a început să urle, să acuze Israelul de uciderea „scuturilor umane” şi să promită răzbunare.

https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/182660#.U7wUM_l_vjU

Nu este desigur singurul caz, procedeul este folosit în continuare cu cinismul cunoscut, cu colaborarea mediei simpatizante.

Mai mult, supralicitând, „specialiştii” mediei hamasiste folosesc imagini din carnagiul sirian, „deturnându-le” uşurel spre Gaza. Logică de terorişti şi de borfaşi, fără îndoială.

Au neruşinarea sa lanseze atacuri neîntrerupte cu rachete, lansate la întâmplare asupra centrelor populate din Israel (din capul locului, o crimă de razboi), folosesc scuturi umane pentru protejarea căpeteniilor lor (altă crimă de război), dar vin cu pretenţii atunci când tocmai din vina lor cad victime proprii lor civili. Căci după optica lor, lovirea civililor israelieni este legitimă prin definţie, iar israelienii nu ar avea dreptul legitim să se apere.

Acest mod de gândire provine din însuși rostul existenei terorismului antiisraelian de toate culorile: Israelul trebuie să fie nimicit, orice act al său de apărare, ca şi însăşi existenţa sa, este în sine o agresiune.

Din păcate o mare parte din cei din afara Israelului adopta o gândire similară, chiar dacă nu o exprimă pe faţă, ci indirect, prin rezoluţii ale ONU şi poziţii politice internaţionale cinice şi ipocrite, sau ale unor „neprihănite” ONG-uri.

Am văzut deja o adresare a Ligii Arabe către Consiliul de Securitate care cerea întrunirea sa urgentă. În adresarea sa, Nabil al-Arabi, secretarul Ligii spune: „Atacurile Israelului asupra palestinienilor paşnici reprezintă o încălcare grosolană a dreptului umanitar internaţional, a Convenţiei de la Geneva şi a rezoluţiilor internaţionale cu privire la Palestina ocupată.”

Aţi băgat de seamă? Israelul atacă „palestinieni pasnici”! Încălcarea Convenţiei de la Geneva! Şi mai ales, termenul interesant de „Palestina ocupată”. Dacă întrebăm orice arab, ne va spune clar că termenul reprezintă întreaga Palestină, de la Iordan şi pănă la Marea Mediterană, adică inclusiv întregul Israel.

Desigur, el nu spune niciun cuvânt despre adevarații criminali, cei care atacă cu premeditare populaţia civilă şi se folosesc de scuturi umane. Mă aştept ca în cel mai scurt timp lumea cea „prea morală” să înceapă să ne condamne pentru vina celorlalţi (treabă pe care o cunoaştem deja de două milenii…), în dorinţa ei de a ne lega de mâini si de picioare ca să nu ne putem apăra.

Unde sunt ochii acestei lumi când teroriştii atacă populaţia civilă din Israel cu sute de rachete? Nu-i interesează. Din punctul lor de vedere e chiar ok. La fel cum nu-i interesează nici măcelul neîntrerupt din Siria si Irak, unde se varsă zilnic tone de sânge. Din punctul lor de vedere e un fapt banal, cât timp nu e utilizabil pentru învinuirea Israelului.

Cam la fel se comportă şi o prea mare parte din media mondială și stânga patologică. Tace când Israelul e atacat, dar se trezeşte dintr-o dată să protesteze cu vehemenţă când Israelul replică.

Să fie clar, toţi acestia nu o fac din mare dragoste faţă de arabi, ci din multiseculara duşmănie faţă de evrei, ură oarbă care din păcate încă nu a fost eradicată pana azi.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Corneliu

Corneliu

8 comentarii

 1. Costin Andrieş
  10 iulie 2014

  cand cei trei adolescenti evrei au fost rapiti de islamisti (dupa cateva zile s-a aflat ca au fost ucisi imediat dupa rapire), in gaza era sarbatoare:

  As Israelis recoiled in horror at news of the abductions of three teenage boys by terrorists, Palestinians responded with celebration and joy, passing out candies and sweets and taking to the Internet to wallpaper Palestinian social media sites with celebratory messages and poses of solidarity with the kidnappers.

  Palestinians in Judea and Samaria were urged by leaders of terrorist groups to impede Israeli efforts to find their missing boys. Hamas and Palestinian Islamic Jihad both issued official statements calling upon Palestinians to kidnap more Israeli children so as to hold them hostage for ransoms of cash or convicted Palestinian terrorists now in Israeli jails.

  http://www.breitbart.com/Big-P…..i-Children

  mama rapitorilor s-a aratat de-a dreptul incantata de isprava copiilor:

  In an interview with Israel’s Channel 10 on Sunday, Abu Aysha’s mother denied her son was involved, but at the same time voiced pride if it turns out he was behind the abduction.

  “They’re throwing the guilt on him by accusing him of kidnapping. If he truly did it – I’ll be proud of him till my final day,” she said.

  The mother, whose name wasn’t reported, said that Abu Aysha told his wife on the morning of the kidnapping that he might be late coming home from work.

  “If he did the kidnapping I’ll be proud of him,” she said. “I raised my children on the knees of the (Islamic) religion, they are religious guys, honest and clean-handed, and their goal is to bring the victory of Islam,” added Abu Aysha’s mother.

  http://www.theblaze.com/storie…..tion-case/

  ploaia de rachete asupra israelului:

  June 27: 6 rockets, 2 intercepted
  June 28: 3 rockets, Sderot factory burned to ground
  June 29: 4 rockets, 2 intercepted
  June 30: 16 rockets
  July 1: 5 rockets, several mortars, damage to vehicles and a major fire as a result, also mortars
  July 2: 10 rockets, 9 mortars, 1 intercepted
  July 3: 13 rockets, homes and a summer camp damaged
  July 4: 25 rockets, several mortars, 3 intercepted
  July 5: Over 20 rockets, including to Beersheva, several mortars, 3 intercepted, some damage and an injury
  July 6: Over 25 rockets, some damage
  July 7: Over 85 rockets, Hamas claimed to shoot 100 and Islamic Jihad claimed to shoot 60. 13 intercepted
  July 8: At least 160 rockets, 7 intercepted, so far, some damage and injuries

  http://elderofziyon.blogspot.n…..weeks.html

  ieri, 9 iulie, peste 100 de rachete, in total, vreo 300 de rachete pe 8 si 9 iulie http://www.idfblog.com/blog/20…..nst-hamas/

 2. Gordievski
  10 iulie 2014

  Ar trebui studiata mai mult legatura dintre liderii arabi si serviciile speciale rusesti.

 3. Mihaela Bărbuş
  10 iulie 2014

  probabil continua ce au inceput…
  http://www.globalpolitician.com/print.asp?id=3436

 4. Daniel
  10 iulie 2014

  @ M Barbus. Daca aveti ocazia cititi ultima carte a lui Pacepa: „Disinformation” sau articolele lui de PJ Media:

  http://superstore.wnd.com/book…..-Hardcover

  http://pjmedia.com/mihaipacepa/archive/

 5. Sandu Sticlaru
  10 iulie 2014

  Tuturor celor interesati sa vada cum arata cel mai infam text publicat in limba romana – pot citi pledoaria pro-Hamas a autoarei Laura Bretea in Contributors.ro.
  Toate incercarile mele de a posta, si asta intr-un limbaj absolut civilizat si argumentat, mi-au fost respinse pe Contributors fara exceptie !
  Le-as posta chiar aici dar nu doresc sa transform din cauza frustrarii mele personale forumul inlinie dreapta in anexa contributors, in afara de faptul ca ar fi ininteligibile in lipsa texteleor care le-au stirnit pe ale mele.
  Invit orice cititor de buna credinta – NU ca simpatizant al Israelului ci ca om de bun simt – sa citeasca ceea ce s-a putut scrie si ceea ce s-a putut publica in Contributors.
  Numai bine tuturor.

 6. Radu Fatu
  10 iulie 2014

  Multumesc redactiei pt publicare.
  Sandu Sticlaru este un pseudonim, care imi venise in minte inainte de a ma inregistra, voi aparea de acum cu numele meu adevarat – Radu Fatu.

 7. teo
  10 iulie 2014

  @Radu Am rasfoit in graba postarea lui Bretea care pare sa fie o regurgitare superficiala si slaba a idiotilor utili din vest, dar am fost foarte impresionat de unii comentatori care sustin cauza Israelului intr-un mod foarte elocvent, cu un lux de amanunte si o logica dura…

 8. Rodica Grindea
  10 iulie 2014

  Oricât de argumentat ar fi, cu o logică „de oțel”, un articol precum cel de mai sus, se va lovi de urechile „surdului care nu vrea să audă”, pentru a rezuma un proverb franțuzesc. Adică, urechile stângii europene, care n-ar fi reușit cred, să-și facă rost în urmă cu vreo câteva decenii de o cauză pentru care să lupte, dacă nu ar fi existat și suportul strict material, al intereselor economice față de Liga Arabă! Poate de aceea, au început să se cam înmulțească surprizele contrariante precum materialul Laurei Bretea, din „Contributors”! Dl Radu Fătu nu este singurul indignat pe această temă, mai suntem destui care deocamdată, facem eforturi să înțelegem cum a fost posibilă apariția unui astfel de material, și… unde?
  Aceasta explică de ce hoardele islamiste au început să-și facă de cap în Europa, fără prea mari încercări de aducere la ordine din partea autorităților! De astă dată nu cred că se mai poate face o delimitare netă între stânga și dreapta (extremiste, de centru, ori de orice poziție), realmente fundamentalismul musulman nu mai poate fi controrlat, multiculturalismul se dovedește acum o armă cu două tăișuri (nu de ieri-de-alaltăieri), prin modul în care autoritățile legislative, politice și de menținere a legalității au scăpat frâiele din mână, sau poate chiar le-au slăbit în mod deliberat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian