FUNDATIA IOAN BARBUS

Divina Comedie „este jignitoare și ar trebui interzisă”

Divina Comedie a fost condamnată pentru că e „rasistă”, „homofobă”, „anti-islamică” și „antisemită”.

Lucrarea ar trebui scoasă din curicula școlară conform Gherush 92, o organizație pentru drepturile omului, consultant ONU privind rasismul și discriminarea. Divina Comedie este descrisă drept „ofensatoare și discriminatorie”, și nu are ce căuta în sălile de clasă moderne, a declarat Valentina Sereni, președinta grupului.

[…]

În operă islamul este descris ca o erezie, Mahomed ca un schismatic, iar evreii drept lacomi, cămătari și trădători.

„Profetul Mahomed a suferit o pedeapsă groaznică – corpul lui a fost spintecat de la un capăt la celălalt, iar măruntaiele aruncate, o imagine care jignește cultura islamică”, a spus Sereni.

Homosexualii sînt blestemați pentru că sînt „împotriva naturii” și condamnați la o ploaie de flăcări eternă în Iad. „Nu vrem cenzură sau arderea cărților, dar vrem să se știe clar că Divina Comedie are conținut rasist, islamofobic și antisemit. Arta nu poate fi deasupra rasismului,” a declarat Valentina Sereni.

Elevilor și studenților care au studiat opera le lipseau „filtrele” pentru a aprcia contextul ei istoric și li s-a servit o porție otrăvită de antisemitism și rasism, spune grupul. A cerut ca Divina Comedie să fie scoasă din școli și universități, sau cel puțin ca părțile jignitoare să fie explicate.

Franco Grillini, conducătorul Gaynet, o organizație pentru drepturile homosexualilor, a spus că cererea ca operele lui Dante să fie interzise constituie „un exces de corectitudine politică.”

Aparent, homosexualii nu au o problemă cu Divina Comedie, nici de evrei nu am auzit să se declare jigniți, dar reacții ultragiate din partea musulmanilor în fața operelor de artă „islamofobe” au mai existat. De exemplu, o statuie dintr-o biserică din Belgia, în care un bărbat ce se crede a fi Mahomed este călcat în picioare de îngeri, a scandalizat în 2008 presa din Turcia.

Cu altă ocazie, de teama reacțiilor violente ale musulmanilor, prozelitismul creștin a fost declarat ilegal în anumite zone din Marea Britanie.

Tot în Marea Britanie, există școli care au scos Holocaustul din programa școlară pentru a nu ofensa copiii musulmani, iar acum cîteva zile guvernul „conservator” a interzis britanicilor să poarte crucea creștină, în mod vizibil, la locul de muncă. Asta în timp ce basmalele islamice și turbanele sînt permise.

În Olanda, la fel, Amsterdam: Cruciuliţa interzisă, basmaua islamică permisă

Creștinismul este eliminat și din dicționarele pentru copii, care primesc corecția binemeritată: Creştinismul şi istoria britanică eliminate din dicţionarul Oxford

Viața în multiculturalism cere sacrificii.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian