FUNDATIA IOAN BARBUS

Dizidentul cubanez Guillermo Farinas a preluat ştafeta de la Orlando Zapata

România libera are un articol, In greva foamei „pana la final”, despre cazul dizidentului cubanez Guillermo Farinas. Acesta se afla in greva foamei, preluând stafeta de la Orlando Zapata, decedat în februarie la capatul a peste 80 de zile de protest.

„Farinas, psiholog de formatie si fost membru al trupelor de elita din Cuba, cere eliberarea a 26 de prizonieri politici cubanezi bolnavi”, scrie Romania libera. „In replica, autoritatile cubaneze au declarat ca ‘refuza santajul’ lui Guillermo Farinas. Prin intermediul ziarului oficial al partidului comunist, Granma, autoritatile au dorit sa fuga de orice responsabilitate in greva de protest prin infometare si sete a ‘unui agent aflat in serviciul SUA’, vizand ‘sa discrediteze sistemul politic cubanez’.”

Moartea disidentului cubanez Orlando Zapata „a pus la incercare politica de deschidere fata de Havana dorita de presedintia spaniola prin rotatie a UE”, arata Romania libera. „Cazul Farinas vine si complica din nou situatia, un diplomat european recunoscand ca, daca acesta va muri, ‘se vor complica si mai mult relatiile noastre cu Cuba’.”

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

GMT

GMT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian