FUNDATIA IOAN BARBUS

Doamnelor şi domnişoarelor, Uniunea Europeană v-a desfiinţat

androgynO broşură realizată de Departamentul Lingvistic al Uniunii Europene standardizează formulele de adresare între europarlamentari şi pentru politicienii cu pretenţii de anvergură europeană. Cu efect imediat, eurolimba avangardei europene a fost purificată de o serie de forme de adresare care frînează dezvoltarea unei noi conştiinţe şi perpetuează în mod insiduos inegalitatea dintre sexe.

Următoarele forme de adresare trebuie evitate cu orice preţ:

 • Doamnă, Domnişoară – Miss, Mrs – Frau, Fraulein – Madame, Mademoiselle – Senora, Senorita – etc.
 • Sportiv (sportsman) sau om de stat (statesman) sînt corupte de particula masculină man, deci inacceptabile. În locul lor se recomandă atlet şi lider politic.
 • Ofiţer de poliţie înlocuieşte poliţist şi poliţistă.

Lista nu se opreşte aici.

După ce în urmă cu un an sau doi a rezolvat problema stringentă a lungimii bananelor şi curburii castraveţilor, Uniunea Europeană a bifat acum şi scopirea limbii. Pe banii dumneavoastră, inclusiv al doamnelor şi domnişoarelor plătitoare de impozite şi scoase din circulaţie în numele neutralităţii de gen.

EU bans use of ‘Miss’ and ‘Mrs’ (and sportsmen and statesmen) because it claims they are sexist

Emil Borcean

Emil Borcean

Comentarii

 1. Transsylvania PhoenixSpune:

  Răspunde
  martie 22, 2009

  Heh! Tara arde si baba se piaptana. Sau ma rog, invazia Islamica este in curs de desfasurare si Dhimmi-parlamentarii sint preocupati de gender neutral political correctness.
  Sint foarte curios daca peste 20-30 de ani cind Westul Europei va deveni in mod oficial Califatul Islamic European daca problema asta va mai fi de actualitate. Legea Shariei pare sa fie foarte stricta in ceea ce priveste diferentele dintre sexe; pun pariu ca parlamentarii Euroidioti ramasi in viata in urma convertirii fortate la Islam or sa voteze cu la fel de mare entuziasm pentru propunerea legislativa care va diferentia intre sexe in cea mai mare masura posibla.

 2. DinnySpune:

  Răspunde
  martie 22, 2009

  Faza tare este ca citind comentariile la articolul respectiv am dat de o tanti care considera foarte buna aceasta aiureala.

 3. andreanumSpune:

  Răspunde
  martie 22, 2009

  ba eu va rog sa mi va adresati in continuare cu domnisoara. Ma doare in fund de ce imbecilitati mai scorneste cite un biet dobitoc, fie el si european.

 4. israeliancaSpune:

  Răspunde
  martie 22, 2009

  De acord cu Andreanum, numai ca domnisoara nu se mai potriveste, asa ca n-am nimic impotriva sa mi se adreseze cu milady.

 5. manneken pressSpune:

  Răspunde
  martie 22, 2009

  logica proastă a politicii :pari, nu eşti, deci deteşti

 6. FrancescoSpune:

  Răspunde
  martie 22, 2009

  Despre cartulia privind „Gender Neutral Language” nu am gasit nicio referinta pe situl Uniunii Europene, insa un numar de parlamentari au comentat „normele” si asa s-a putut afla cate ceva.

  Unul din exemplele cele mai haioase este „man-made” care trebuie inlocuit cu synthetic. Alte cuvinte interzise: fireman, air hostess, headmaster, policeman, salesman, manageress, cinema usherette si male nurse.

  Totusi, nu s-au gasit cuvinte unisex pentru waiter si waitress, ramanand la latitudinea parlamentarului ce cuvant sa foloseasca.

  De ce Uniunea Europeana nu a publicat normele pe stul sau este o intrebare pe care trebuie sa o puna in primul rand parlamentarii europeni.

 7. andreanumSpune:

  Răspunde
  martie 22, 2009

  manager(ess) o fi venind tot de la man de l-au interzis? ????
  man ager aka uom/barbat ager. Sunt de acord sa se interzica in acest caz, caci am vazut destui burtosi in ultima vreme care numai impresia de agerime n-o dau.

 8. Imperialistu'Spune:

  Răspunde
  martie 22, 2009

  Propun womyngeress. Nu contine man, nici men si se mai si termina in ess. Indraznesc sa zic ca e perfectă. :mrgreen:

 9. Arghirescu AlexandruSpune:

  Răspunde
  martie 22, 2009

  Încă odată europenii au dovedit că sunt inteligenţi şi au curaj spiritual. Mă mândresc cu ei. Voi cei ce sunteţi ancoraţi în prejudecîţi treziţi-vă! Sunteţi în Europa, nu în Arabia.

 10. FrancescoSpune:

  Răspunde
  martie 22, 2009

  Eu credeam ca inteligenta se refera si la o suplete a gandirii, la puterea de a face o diferenta. De exemplu – unul din multele – UE propune pentru statesman varianta lider politic, dar poti sa fi om politic, inclusiv lider politic si fara sa fi om de stat. Mai ales cand esti in opozitie, dar nu numai.

  Revenind la inteligenta/suplete. Cand dai in boala ca sa gasesti cuvinte neutre, dai si intr-o groapa de potential al inteligentei. Are rost sa urmezi niste prostii numai ca sunt unisex, corecte politic.

  Si apropo de Arabia. Sti ca acolo se face diferenta si intre tu pentru barbati – se spune anta – si tu pentru femei – se spune inti? Diferentele de gen au la baza flexibilitatea si supletea. Cat de mult stimuleaza gandirea cuvantul plastic si cat de mult ne jigneste manmade?

 11. anonimusSpune:

  Răspunde
  martie 22, 2009

  Schimbarea limbajului aduce modificari profunde la nivel fiintial. Stiu ei foarte bine ce urmaresc.

  Daca avortul nu s-ar mai numi „intrerupere de sarcina”, ci „prunc-ucidere” – ceea ce si e, cine s-ar mai buluci la avort?

  Homosexualul e un biet pacatos nefericit, nu „minoritar sexual” neinteles.

  Totul a fost posibil pe baza manipularii limbajului. Si se face in continuare.

  Sa spunem lucrurilor pe nume, ca altfel ne stricam la cap!

 12. LilaSpune:

  Răspunde
  martie 22, 2009

  Anonimus:)
  …pe de o parte ai dreptate – cuvantul construieste (si modifica)…
  …pe de alta parte cele de mai sus sunt categoriile tale SUBIECTIVE:)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian