FUNDATIA IOAN BARBUS

Doctoriţă din România suspendată pentru rasism, în Al-Bion

O doctoriţă din România, Silvia Baciu, anestezistă la Basildon Hospital, Essex, a fost suspendată pe termen de 6 luni de General Medical Council. Informaţia a fost dată de Hotnews, ce a preluat un articol de pe Daily Mail.

Într-o scrisoare de 12 pagini, dr. Lucia Baciu se apăra astfel:

„Nu este vina mea că în capul unor colegi seniori asiatici, nu există nici o diferenţă între o femeie educată albă şi un măgar. Nu este vina mea că am fost născută în Europa şi nu în sud-Estul Asiei, ca şi ceilalţi doctori. Nu este vina mea că sunt albă”.

GMC-ul (Consiliul Medical General) a suspendat-o pe doctoriţa româncă după ce a fost sesizat că i-a numit urangutani pe colegii asiatici. După cum a explicat dr. Silvia Baciu, ea nu s-a referit la aspectul fizic al colegilor asiatici, ci la comportamentul lor! Degeaba, GMC-ul a lăsat-o fără slujbă pentru că a considerat că a făcut o remarcă rasistă, traducând apelativul urangutan printr-un fel de culoare a pielii, deci rasism după cum decretează corectitudinea politică. Iată ce spune dr. Craig Ferguson, reprezentantul GMC:

„Any reference to members of an ethnic group who differ from the dominant group in the UK because of the colour of their skin is racist, and any suggestion to the contrary is unsustainable”.
Traducere:
„Orice referire la membrii unui grup etnic care diferă faţă de grupul dominant din UK prin culoarea pielei este rasistă, iar orice sugestie contrară este de nesusţinut”.

Mai pe româneşte, dacă vreun asiatic, marţian, venusian etc spune că eşti alb/albă explicându-ţi că asta înseamnă prost, slab profesional, dedat drogurilor etc nu este rasism, dar dacă un alb/albă spune că eşti un urangutan, dragon, şarpe sau alt animal, pentru modul în care te comporţi, astă este rasism, deoarece majoritarul trebuie să o ia pe cocoaşă de la minoritar!

Dr. Silvia Baciu a insistat că i-a numit urangutani pe unii din colegii asiatici pentru felul lor violent, agresiv, de a se comporta şi s-a plâns că a fost ameniţată şi hârţuită. Ea a mai spus că datorită numărului foarte mare de doctori din Asia, se teme că va dispare ştiinţa europeană.

În plus, GMC-ul a aplicat o pedeapsă tipică pentru Minunata Lume Noua cerandu-i lui Silvia Baciu să participe la un curs legat de diversitate. Cursul de diversitate este cu sigurantă politically correct, iar dacă dr. Silvia Baciu nu-si va lăsa capul in jos si nu va zice: „da, am gresit, ALB e Rău, Urangutan e bun”, nu va mai fi integrată in sistemul de sănătate britanic.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

Un comentariu

  1. Imperialistu'
    21 martie 2009

    Comentariile de pe Hotnews sunt destul de simpatice, chiar daca vor starni probabil oroare printre corecti. ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian