FUNDATIA IOAN BARBUS

Două doamne

Monica Macovei și-a anunțat candidatura la prezidențiale. În sfârșit, există un candidat care poate fi votat cu încredere nu numai de simpatizanții Dreptei, dar de orice român cinstit. Macovei și-a demonstrat calitățile din plin, în circumstanțele deloc prielnice ale mocirlei politice românești. Încrederea neclintită în domnia legii, intransigența morală, patriotismul, atașamentul ferm față de principiile economiei libere de piață (capitalismul funcțional, necăpușat de stat și nepotisme), orientarea clară către Occident, spiritul de luptător optimist, onestitatea, toate acestea sunt calități prea rar întâlnite în specia lunecoasă și fățarnică a politicianului român. În sfârșit, cei care apreciem dreptatea și libertatea avem o alternativă pozitivă: nu mai e nevoie să alegem răul cel mai mic. Iar celor care consideră că Macovei nu are șanse și micșorează fatal șansele altor candidați mai bine cotați în sondaje, nu le pot spune decât atât: viitorul nu se construiește din mămăligă.

ild-ferrum-002

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

7 comentarii

 1. Serafim
  5 august 2014

  Cu apărarea civilizației iudeo-creștine cum stăm? Dar cu Asociația Accept (cred că îi cunoașteți natura) din care face parte Monica Macovei?

  Sunt singurele mele obiecții.

 2. Emil Borcean
  5 august 2014

  Sa nu uitam totusi ca a votat impotriva raportului Estrela. Din interviul acordat lui George Ripa:

  ILD: Apropo de valori, vedem cum stânga europeană post-comunistă, socialistă, ecologistă duce un asalt împotriva fundamentelor iudeo-creștine, cum ar fi familia, sau chiar împotriva legilor firii. E o tentativă de revoluție culturală și are loc inclusiv prin inițiative legislative în PE, un exemplu fiind raportul Estrela, un document ce dorea reguli pentru statele membre în chestiuni precum avortul. În plus, se dorea chiar promovarea în școli a relațiilor homosexuale, indiferent de opinia părinților. Cum ați votat în privința raportului Estrela și de ce?

  Monica Macovei: Am votat împotriva raportului pentru că eu cred în familie, cred în viață, și în toate celelalte lucruri pe care raportul le nega, inclusiv, libertatea părinților de a decide ce fel de educație să primească copii lor. Sau, de exemplu, era încălcată obiecția de conștiință a cadrelor medicale, iarăși o chestiune de libertate personală. Dacă doctorul nu vrea să facă un avort nu poți să-l obligi să-l facă. Sau, în Raportul Estrela, erau permise avorturi prin metode ilegale care pun în pericol viața femeilor.

  Monica Macovei: Politică fără valori morale nu se poate

 3. Serafim
  5 august 2014

  La Lunacek și Zuber s-a abținut. Dacă își dă demisia din Accept sau dacă îmi spune mai clar care-i treaba cu definiția familiei, o votez în secunda 2. Altfel, nu vreau să ne frece la cap cu căsătorii LGBT sau alte minuni.

 4. Vlad M.
  5 august 2014

  Zuber

  Voturi „Contra”:
  ◾Vadim Tudor, Zamfirescu (PRM – neafiliați)
  ◾E. Băsescu, S. Bodu, P. Luhan, M. Macovei, M.J. Marinescu, R. Niculescu, T. Stolojan (PDL – PPE)
  ◾I. Winkler, C. Sogor, I. Matula (UDMR – PPE)
  ◾L. Tokes

  La Lunacek nu gasesc in acest moment.

 5. Serafim
  5 august 2014

  Ar fi o idee să puneți un set de întrebări fiecărui candidat, să vedem cum stă fiecare cu principiile conservatoare.

 6. John Galt
  5 august 2014

  Mai bine decat Neamtu, cu certitudine.

 7. Theo Hahn
  5 august 2014

  Am răsfoit internetul ca să găsesc o informație clară care să ateste mai presus de orice îndoială faptul că Monica Macovei e membru al ACCEPT. Pe pagina ei de europarlamentar nu apare așa ceva. Nu am găsit decât articolul din Wikipedia românească unde afirmația este documentată dintr-un articol al ziarului „Libertatea”, scris de Dan Grosu… Pe site-ul ACCEPT nu apar informații legate de membrii lor, ordinari sau de onoare. În rest, o grămadă de „știri” care „confirmă” apartenența ei la ACCEPT pe site-urile de tip „roncea blogspot” și cele afiliate.

  Singurele informații clare legate de poziția ei în privința ACCEPT sunt cele privitoare la abrogarea art. 200 CP și la susținerea gay-parade în Bucureștiul lui Videanu în 2005.

  Știe cineva o sursă clară? Mi se pare tot mai mult a fi o intoxicație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian