FUNDATIA IOAN BARBUS

Dreapta oiropeană de-o parte, Viața de alta

PDL a confirmat din nou, la Cluj de această dată, că este stindardul Dreptei ”moderate”, pentru popor. Chiar dacă cel mai vrednic primar al său, Emil Boc, nu a putut să ia parte la marea adunătură a veleitarilor europeni, fiind reținut în capitală de Cristi-”politicăNUetică”-Preda și restul PMP-ului, totuși a aprobat generos desfășurarea mitingului PDL (pe de-)alături de Marșul pentru Viață, în aceeași zi, de la aceeași oră.

Astfel, două mari piețe clujene au sărbătorit sâmbătă, 22 martie 2014, pe o vreme superbă, dreptul la viață al nenăscuților, pe de-o parte, și dreptul la voturi al dreptei blagiene, pe de altă parte.

Într-una se proclama egalitatea la viață, într-alta egalitatea la viața socială; că hidra infanticidă (Sinistra) va fi învinsă la vot pentru binele poporului, pentru creștere economică, bunăstare și pentru mai multe locuri de muncă, căci ”politica de austeritate aduce stagnare economică şi inegalităţi sociale. Chiar FMI a constatat că austeritatea dezavantajează pe cei cu venituri modeste” (prezidențiabilul), dacă vă puteți imagina așa ceva, chiar FMI Însuși a constatat ”chestia” asta.

Într-una se amintea că viața are prioritate, că începe în momentul concepției și fiecare copil e o persoană UNICĂ; în alta se exprima, gâtuit de emoție, unicitatea partidului: ”Cum să trădez eu inima acestui partid? Aşa ceva nu se va întâmpla niciodată!” (Sile a lu’ Blaga)

Mitingul de 25.000 de oameni (după cum a tot asigurat Traian Ungureanu de la tribună ) era cât pe ce să rivalizeze cu marele Marș pentru Familie din Franța Sinistrei. Din păcate, le-a lipsit adeziunea celor câteva zeci de pro-liferi din piața alăturată, care au preferat să facă pe interesanții, din nu se știe ce motive, și să rămână impasibili la ”unitatea dreptei” democrat-liberale și destinul ei fatalmente triumfător.

După informațiile nostre – pe surse – recalcitrantul grupuscul ar fi fost infiltrat de fundamentaliști creștini, ceea ce explică, probabil, și îndemnul exasperat la luptă al rubensianului Cătălin Predoiu, candidat la prezidențiale:

Steagurile (portocalii, n.n), pe care le văd aici sunt încercate, arse de soarele verilor cu referendum de suspendare și brăzdate de semnele bătăliilor trecute. Ridicați steagurile noastre! Suntem gata să le apărăm? Vă chem la rândul meu la bătăliile anului 2014! Suntem gata să luptăm împreună?!”. (Rămâne a se ”degaja” generos și lămuritor sensul acestei lupte în lunile ce ne stau în față)

Dintr-o direcție diametral opusă, cei mai atenți saltimbanci au putut auzi, deși mai stins, totuși distinct: Copilul este un DAR de la Dumnezeu, nu o alegere.

ÎN ULTIMII 50 DE ANI ROMÂNIA A AVORTAT 21 MILIOANE DE COPII!

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Vlad P.

Vlad P.

5 comentarii

 1. Daniel Francesco
  23 martie 2014

  Felicitari organizatorilor si participantilor la mitingul dedicat vietii.

 2. DanCanada
  23 martie 2014

  In timp ce Banciu aseara minca rahat turcesc in legatura cu Valea Plopului. Nesimtit si parerist. Nu stia nimic, insa era de-a dreptul revoltat cum de au aia acolo 20-si-ceva de biserici, un catun de 250 de familii. Cum parintele Tanase o fi vindut sticle, altfel de unde banii? Mirlanii de genul asta il trag in jos pe Banciu si ii anuleaza toate chestiile bune.

 3. DanCanada
  23 martie 2014

  Si in timp ce exploda stirea asta din UK:

  Aborted Babies Incinerated As „Clinical Waste”
  Some Used To Heat Hospitals

  One of the country’s leading hospitals, Addenbrooke’s in Cambridge, incinerated 797 babies below 13 weeks gestation at their own ‘waste to energy’ plant. The mothers were told the remains had been ‘cremated.’
  Another ‘waste to energy’ facility at Ipswich Hospital, operated by a private contractor, incinerated 1,101 foetal remains between 2011 and 2013.
  They were brought in from another hospital before being burned, generating energy for the hospital site. Ipswich Hospital itself disposes of remains by cremation.

  De pe Townhall. Cineva spunea acolo pe buna dreptate ca exact cei care-s pro-avort si chestia asta nu li se pare cine-stie-ce, ei bine, exact aceiasi hipsteri ar fi fost ultra-revoltati daca s-ar fi incinerat puppies.

 4. Anca Cernea
  23 martie 2014

  Și uite așa, „dreapta oiropeană” își pierde și amărâta aia de relevanță, câtă mai era, ieșind din scenă pe ușa din stânga și lăsând putinofililor, legionaroizilor și capsaloizilor apărarea vieții și a familiei.

  „Dreapta oiropeană” ține cu „dreptul la avort”, adică achiesează la crime și orori sinistre și drăcești de felul celei descrise de Dan @3.

  Iar cauza pro-life&family e tot mai mult, în întreaga lume, parazitată de kaghebiști. Ei, kaghebiștii, sunt, evident, cei mai bine plasați să învețe planeta asta ce înseamnă respectul pentru viața umană, pentru legea firii și pentru instituțiile fundamentale ale civilizației!!!
  Și, oricât ar fi de grotesc-paradoxal, se găsesc foarte mulți creștini, și la noi, și în restul lumii, care să-i creadă pe acei kaghebiști, și să-și pună nădejdea în ei, făcându-se astfel pioni ai politicii neosovietice.

  Tâmpenia din lume atinge cote de coșmar. Ai uneori senzația că trăiești un sfârșit de epocă…

 5. Bogdan Calehari
  23 martie 2014

  Ar fi fost bine sa fie „un sfarsit de epoca”; e mai degraba un sfarsit de civilizatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian