FUNDATIA IOAN BARBUS

Dezvăluire: Lunetiștii care au tras la Kiev erau FSB-iști de-ai lui Putin!

În ultimele săptămâni presa internațională s-a umplut de „dezvăluirea” din senzaționala convorbire telefonică a lui Catherine Ashton cu ministrul estonian de externe, Urmas Paet, care ar sugera, chipurile, că lunetiștii care au omorât zeci de oameni pe Maidanul de la Kiev – printre victime numărându-se inclusiv milițieni – ar fi fost în slujba „cuiva apropiat noii coaliții” adică noului guvern ucrainean, instaurat după fuga lui Ianukovici.

Să lăsăm la o parte faptul că înregistrarea unei conversații telefonice la acest nivel și publicarea ei sunt, în mod evident, opera serviciilor rusești, cu scopul de a compromite imaginea noilor autorități de la Kiev, de a submina credibilitatea mișcării eroice a Maidanului și, bineînțeles, de a distrage atenția de la principalii suspecți de a fi făptuit aceste crime, adică de la oamenii lui Putin.

Desigur, „dezvăluirea” care a făcut atâta gălăgie pe tot întinsul planetei, începând cu ONU, unde ambasadorul rus, Vitali Ciurkin, a făcut mare caz de asta, și terminând cu presa românească, e, oricum, subțire, în sine. Valoarea ei este numai propagandistică. Ministrul estonian îi povestea lui Ashton bârfe pe care le-ar fi auzit la Kiev. Indica drept sursă a acestor zvonuri pe „Olga”, medic-voluntar din serviciul sanitar al Maidanului. Toată lumea s-a gândit că este vorba de Dr. Olga Bohomoleț, foarte apreciată ca medic și universitar, care, într-adevăr a coordonat serviciile medicale ale Maidanului și căreia i s-a și propus funcția de ministru al sănătății în guvernul Iațeniuk.
Dar Dr. Olga Bohomoleț nu a confirmat că i-ar fi spus așa ceva lui Paet.

ILD vă informează acum despre o altă dezvăluire, care nu pare să aibă aceleași șanse de difuzare ca prima.

Ea a apărut la 19 martie a.c., într-un articol intitulat Ukraine: Operation Wave pe site-ul fundației americane Selous, sub semnătura Prof. Marek Jan Chodakiewicz.

Professor of History at the Institute of World Politics, A Graduate School of National Security and International Affairs in Washington, DC, where he also holds the Kościuszko Chair in Polish Studies. Professor Chodakiewicz is author of Intermarium: The Land between the Black and Baltic Seas. He is also a contributor to SFPPR News &
Analysis

Prof. Chodakiewicz explică în articol că lunetiștii sunt o breaslă puțin numeroasă. Ucraina nu are mulți, iar dacă vreunul dintre ei ar fi participat la operațiune, era foarte probabil ca cineva din familie, anturaj, vecini, să-și fi dat seama că lipsește de la locul lui și că ar putea fi la Kiev. Niciun lunetist ucrainean nu a fost identificat printre cei care au tras pe Maidan.

În schimb, Prof. Chodakiewicz ne spune alt lucru, cât se poate de interesant, și care se potrivește cu restul puzzle-ului:

”Serviciile de informații militare ale unuia dintre vechii noștri aliați din NATO au făcut o analiză, folosind un software de recunoaștere facială, și au ajuns la concluzia că lunetiștii aparțineau forțelor speciale FSB de la Moscova.”

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Anca Cernea

Anca Cernea

De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

3 comentarii

 1. Silvapro
  22 martie 2014

  Nu m-as mira….

 2. Anca Cernea
  22 martie 2014

  @1 Silva,
  mai ales că am mai văzut filmul ăsta, cu scenariști și lunetiști din aceeași școală, în 1989-1990 la București
  iar în 2014, în același timp cu fesebiștii care omorau oameni la Kiev, lunetiști cubanezi omorau manifestanți anticomuniști la Caracas, Venezuela, tot așa, împușcându-i în cap, pe stradă
  ăștia știu una și bună, nu-și schimbă obiceiurile și metodele

 3. Captain Obvious
  22 martie 2014

  duh

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian