FUNDATIA IOAN BARBUS

DUDA ZILEI | Alina M. Pippidi: Ponta e urmărit de Justiție pentru ca e pro-occidental

Sâmbătă, 25 iul. 2015, Mme Joana D’Arc a „societății civile” din România, tranformată în ultimii ani în garda de corp personală a lui Victor Ponta în mass media, a avut o intervenție telefonică la B1 – –

Alina Mungiu Pippidi: Ponta e cercetat si inlaturat pentru ca e pro-occidental

Ultima perla a crucisatorului societatii civileaceasta combinatie intre joana darc si lucia hossu longin a societatii civile, alinamungiupippidi, se poarta de cativa ani ani ca garda personala de corp a primului corupt si plagiator al tarii, victorponta (impecabil si tanar cum e el https://inliniedreapta.net/klaus-iohannis-ultima-victima-farmecelor-alinei-mungiu-pippidi/ ).Cea mai recenta duda:”victorponta e cercetat si va fi indepartat nu pentru ca ar fi corupt, ci pentru ca e prea pro-occidental.”

Posted by Falsa societate civila. Descoperind comunismul lui Antonio Gramsci on 26 Iulie 2015

„…strategia de a personaliza lupta cu penalii din PSD în persoana Premierului Ponta. Baza de baroni a partidului este la bază și ei sunt cei care îi influențează pe lideri și îi pun pe lideri să aibă o anumită agendă. Riscul este că acolo, de fiecare dată când reușește să ajungă un lider care mai vorbește cât de cât și un limbaj occidental și mai e cât de cât sensibil la presiunile externe, cum au fost Mircea Geoană sau Victor Ponta, liderul acela va fi finalmente îndepărtat.”
(Alina Mungiu Pippidi, Papesa Societății Civile)

Despre pro-occidentalismul lui Victor Ponta, unii dintre noi am aflat pentru prima dată în timpul loviturii de stat eșuate din 2012, desfășurată de colegii și tovarășii lui în indicațiile și aplauzele Kremlinului, via Vocea Rusiei. Tot despre înclinațiile lui „cât de cât pro-occidentale”, cel mai recent VVP ne-a reamintit ponta putin în urmă cu o lună și jumătate, când a fost singurul lider european care s-a dus în Azerbaidjan pentru a împărți o loja cu Vladimir Putin, de unde, asaltat de „personalizata luptă cu penalii din PSD”, s-a tupilat în avionul președintelui „cât de cât occidental” islamist al Turciei. Și a stat acolo câteva săptămâni, îngrozind, „cât de cât”, occidentul și nu numai.

Vedeți și – Klaus Iohannis, ultima victimă a farmecelor Alinei Mungiu Pippidi

alina mungiu pippidi iohannis eu care am atata treaba
Click pe imagine pentru detalii.

7 COMENTARII

 1. Adepți ai socialismului, împins uneori către un fundamentalism capabil de orice crimă doar, doar vor mai cîștiga o “lovitură”, fie ea și lipsită de logică economică, morală ori socială, împotriva ”dușmanului de clasă,“ au existat, există și vor mai exista încă mult timp de acum înainte. Chiar și într-o Românie, batjocorită de comunism și purtînd încă aburii toxici al unui stat clădit pe o structură ideologică criminală. Chiar și într-o Românie secătuită de vlagă morală și de o puternică încredere în dreptul fiecărui om la viața liberă și demnă. Doamna sau, mai exact spus, combatanta în religia socialismului universalist, Alinei Mungiu Pippidi, este un exemplu ”strălucit“ însă, în fond, banal, dacă nu chiar tragic uneori, al demagogiei utopice “umaniste” pe care se bazează socialismul. Răbufnirile de simpatie față de un prim ministrul anchetat de DNA, nu reprezintă decît admirația profundă și irepresibilă față de un membru al religiei socialismului. Chiar și înainte de simpatia față de un prim ministrul certat cu legea, Alinei Mungiu Pippidi a manifestat aceiași tendință perversă de susținere necondiționată a binefacerilor oferite de statul socialist și a credințelor euforice prin care se amețesc gîndurile și sentimentele oamenilor. Așa sunt toți: perveși, mincinoși, aroganți, ”deștepți“ și plini de tupeu paranoic în apărarea unei ideologii demagogice: socialismul.

  Basarab Nicolae

 2. scutul lui Ponta:

  Ponta, desigur, trebuia să plece de când a făcut mizeriile cu migrația și votul din diaspora. Dar cum n-a plecat, iată că suntem în situația de a încerca să-l dăm afară pentru un dosar de fraudă minoră, nu corupție, în care DNA nu ar fi trebuit normal să aibă jurisdicție deloc (prejudiciul e de vreo 30.000 de lei, Șova plus asociații, adică mult sub limita DNA) și în care cea mai serioasă acuzație e că au țepuit statul umflându-și notele de plată, dar nu e vina lor că statul le-a acceptat, că ei erau în opoziție și nu aveau cum să le bage pe gât rapoartele lor. –
  ///

  si multe altele in acest cearceaf dezlanat https://www.romaniacurata.ro/cinci-intrebari-despre-politica-prin-dna/

 3. Comunistoidul-plagiator Tonta pro-occidental ? Ha ha ha…. poate la fel de pro-occidental ca Putin sau Orban Victor !!!

 4. La fel de proasta cum si arata ! E o mare tampenie sa-l „acuzi” pe ponta ca e pro-occidental ! Aduceti-va aminte de vizita chinezilor, cand s-a scos din parlament steagul UE si a fost inlocuit cu cel al PRC ! Amintiti-va de „fuga” lui ponta la Baku, unde nici un occidental serios nu a calcat ! Sunt inca o multime de exemple… Trebuie sa te cheme Muncgiu – Pippidi sa faci asemenea afirmatii cretine !

 5. Probabil asteapta un post prin diplomatie ceva si, din aceasta cauza il zugraveste pe Ponta. Cu Basescu nu i-a tinut si l-a batjocrit si-l batjocoreste tot timpul.

 6. in acest cearceaf dezlanat

  Costin, asta e chiar stilul ei, si le style c`est l`homme meme. Unele din constructiile ei lexicale preferate: mie mi se pare, eu cred, eu am vazut ca, un prieten al meu de nustiuunde a facut si a dres, prin urmare (trag concluzia) ca, eu, eu, eu, din nou eu. Argumente? Pai eu, nu-i suficient ca argumentatie? Si mai acuza pe altii ca personalizeaza. Nu conteaza, fie sofismul cat de sofistic, daca eu il spun, e adevarul pur si cristalin. Articolul mentionat de tine nu e decat unul dintr-un sir imens – ea se bazeaza (si, pentru un cititor mai grabit si mai neatent, chiar pe buna dreptate) pe faptul ca,pana ai ajuns la finalul articolului, esti asa de bucuros ca s-aterminat incat ii dai dreptate orice aberatie ar indruga – spune ca, daca un ins face un fals in acte, si reprezentantul statului nu observa falsul, faptul ca insul ala nu e la putere il exonereaza de orice vinovatie. Deci, pe scurt, eu, tu, cineva care nu face parte dintr-o structura de putere, daca maine avem chef, de exemplu, sa facem un fals act de proprietate peo casa si sa o vindem statului, si ala de la primarienu observa falsul si ne da banii, inseamna ca nu eu, hotul, sunt vinivat, ci ala de la primarie ca n-a fost atent (desi tot primaria e cea tepuita de mine). Pe scurt statul roman, dupa ce ca a fost tzepuit de Ponta si Sova, mai e si vinovat, ca de ce, fraierul, s-a lasat tzepuit. Tare, logica asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!

Please enter your name herePuteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

7 comentarii

 1. Basarab Nicolae
  27 iulie 2015

  Adepți ai socialismului, împins uneori către un fundamentalism capabil de orice crimă doar, doar vor mai cîștiga o “lovitură”, fie ea și lipsită de logică economică, morală ori socială, împotriva ”dușmanului de clasă,“ au existat, există și vor mai exista încă mult timp de acum înainte. Chiar și într-o Românie, batjocorită de comunism și purtînd încă aburii toxici al unui stat clădit pe o structură ideologică criminală. Chiar și într-o Românie secătuită de vlagă morală și de o puternică încredere în dreptul fiecărui om la viața liberă și demnă. Doamna sau, mai exact spus, combatanta în religia socialismului universalist, Alinei Mungiu Pippidi, este un exemplu ”strălucit“ însă, în fond, banal, dacă nu chiar tragic uneori, al demagogiei utopice “umaniste” pe care se bazează socialismul. Răbufnirile de simpatie față de un prim ministrul anchetat de DNA, nu reprezintă decît admirația profundă și irepresibilă față de un membru al religiei socialismului. Chiar și înainte de simpatia față de un prim ministrul certat cu legea, Alinei Mungiu Pippidi a manifestat aceiași tendință perversă de susținere necondiționată a binefacerilor oferite de statul socialist și a credințelor euforice prin care se amețesc gîndurile și sentimentele oamenilor. Așa sunt toți: perveși, mincinoși, aroganți, ”deștepți“ și plini de tupeu paranoic în apărarea unei ideologii demagogice: socialismul.

  Basarab Nicolae

 2. Costin Andrieş
  27 iulie 2015

  scutul lui Ponta:

  Ponta, desigur, trebuia să plece de când a făcut mizeriile cu migrația și votul din diaspora. Dar cum n-a plecat, iată că suntem în situația de a încerca să-l dăm afară pentru un dosar de fraudă minoră, nu corupție, în care DNA nu ar fi trebuit normal să aibă jurisdicție deloc (prejudiciul e de vreo 30.000 de lei, Șova plus asociații, adică mult sub limita DNA) și în care cea mai serioasă acuzație e că au țepuit statul umflându-și notele de plată, dar nu e vina lor că statul le-a acceptat, că ei erau în opoziție și nu aveau cum să le bage pe gât rapoartele lor. –
  ///

  si multe altele in acest cearceaf dezlanat http://www.romaniacurata.ro/cinci-intrebari-despre-politica-prin-dna/

 3. goe
  27 iulie 2015

  Comunistoidul-plagiator Tonta pro-occidental ? Ha ha ha…. poate la fel de pro-occidental ca Putin sau Orban Victor !!!

 4. Cri
  27 iulie 2015

  La fel de proasta cum si arata ! E o mare tampenie sa-l „acuzi” pe ponta ca e pro-occidental ! Aduceti-va aminte de vizita chinezilor, cand s-a scos din parlament steagul UE si a fost inlocuit cu cel al PRC ! Amintiti-va de „fuga” lui ponta la Baku, unde nici un occidental serios nu a calcat ! Sunt inca o multime de exemple… Trebuie sa te cheme Muncgiu – Pippidi sa faci asemenea afirmatii cretine !

 5. mehedintu ion
  27 iulie 2015

  Probabil asteapta un post prin diplomatie ceva si, din aceasta cauza il zugraveste pe Ponta. Cu Basescu nu i-a tinut si l-a batjocrit si-l batjocoreste tot timpul.

 6. liv stomer
  27 iulie 2015

  Vai noua, pe cine am votat (fara sa ne dam seama!) in iarna 2014.

 7. liv stomer
  27 iulie 2015

  in acest cearceaf dezlanat

  Costin, asta e chiar stilul ei, si le style c`est l`homme meme. Unele din constructiile ei lexicale preferate: mie mi se pare, eu cred, eu am vazut ca, un prieten al meu de nustiuunde a facut si a dres, prin urmare (trag concluzia) ca, eu, eu, eu, din nou eu. Argumente? Pai eu, nu-i suficient ca argumentatie? Si mai acuza pe altii ca personalizeaza. Nu conteaza, fie sofismul cat de sofistic, daca eu il spun, e adevarul pur si cristalin. Articolul mentionat de tine nu e decat unul dintr-un sir imens – ea se bazeaza (si, pentru un cititor mai grabit si mai neatent, chiar pe buna dreptate) pe faptul ca,pana ai ajuns la finalul articolului, esti asa de bucuros ca s-aterminat incat ii dai dreptate orice aberatie ar indruga – spune ca, daca un ins face un fals in acte, si reprezentantul statului nu observa falsul, faptul ca insul ala nu e la putere il exonereaza de orice vinovatie. Deci, pe scurt, eu, tu, cineva care nu face parte dintr-o structura de putere, daca maine avem chef, de exemplu, sa facem un fals act de proprietate peo casa si sa o vindem statului, si ala de la primarienu observa falsul si ne da banii, inseamna ca nu eu, hotul, sunt vinivat, ci ala de la primarie ca n-a fost atent (desi tot primaria e cea tepuita de mine). Pe scurt statul roman, dupa ce ca a fost tzepuit de Ponta si Sova, mai e si vinovat, ca de ce, fraierul, s-a lasat tzepuit. Tare, logica asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian