FUNDATIA IOAN BARBUS

Cofondator Greenpeace: Azi, în organizație domină spiritul „anti-științific”

Într-un clip video realizat de Prager University, Patrick Moore, confondator în 1971 al organizației ecologiste Greenpeace, explică de ce s-a retras din organizație în 1986 – „misiunea, odată nobilă, a fost coruptă, agendele politice și provocarea panicii au devenit mai importante decât știința și adevărul.”

În anii 80, când Greenpeace ajunsese deja o organizație internațională, Patrick Moore era singurul dintre cei 6 directori internaționali care avea o educație în știință, un doctorat în ecologie la University of British Columbia. „Oamenii, ca să folosesc limbajul Greenpeace, au devenit dușmanii Pământului. Împiedicarea dezvoltări industriale și interzicerea multor tehnologii și chimicale folositoare au devenit teme comune ale mișcării”, spune confondatorul Greenpeace. „Știința și logica nu mai contau, foloseam senzaționalism, dezinformare și frica pentru a ne promova campaniile”, adaugă acesta. Greenpeace a devenit o organizație în care domină spiritul „anti-științific”. Patrick Moore dă ca exemplu opoziția Greenpeace la adoptarea unui soi de orez modificat genetic, „golden rice”, care are potențialul de a salva de la moarte 2 milioane de copii care trăiesc în sărăcie extrema, în fiecare an. „Dar asta nu contează pentru cei de la Greenpeace, organismele modificate genetic sunt rele, deci și golden rice trebuie să fie rău. Aparent, moartea a milioane de copii nu e un lucru rău”… sau cel puțin așa spune cofondatorul despre Greenpeace. Greenpeace, un fel de ‪#‎unitisalvam‬ internațional cu buget de sute de milioane de dolari anual, și-a deschis birou și în România. vedeți și:

Nu am putut să-mi reprim o senzaţie de jenă profundă privind acest interviu luat de lordul Monckton unei activiste… Posted by In Linie Dreapta on 28 Iulie 2015

La o zi dupa ce Prager University a publicat declaratia lui P. Moore pe youtube, si in momentul publicarii acestui articol, clipul avea sub 30.000 de vizualizari. 2 zile mai tarziu, clipul a adunat 180.000 de vizualizari.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian