FUNDATIA IOAN BARBUS

Egipt – Papa Tawadros II al creștinilor ortodocși copți: „Deplângem cu fermitate falsurile propagate în media occidentală”

Tawadros II, conducătorul Bisericii copte ordodoxe, după trei zile de nebunie anticreștină a Fraților Musulmani și a făcut public, pe blogul său, pe 17 august, orele 22.30, acest text:

Declarație din partea Bisericii Ortodoxe Copte

Biserica Coptă Ortodoxă din Egipt urmărește îndeaproape nefericitele evenimente din țara noastră și continuă să susțină poliția egipteană, forțele armate și celelalte instituții civile din Egipt în confruntarea cu organizațiile armate violente și cu forțele răului, atât interne, cât și externe, cu atacul împotriva instituțiilor guvernamentale și a bisericilor pașnice și terorizarea cetățenilor copți și musulmani. Aceste acțiuni intră în contradicție cu religiile, morala și umanitatea.

Apreciem poziția țărilor prietene și loiale nouă, care înțeleg natura acestor evenimente. Deplângem cu fermitate falsurile propagate în media occidentală și îi invităm să lectureze obiectiv faptele privind aceste organizații radicale sângeroase și pe cei afiliați lor, în loc să îi legitimeze, oferindu-le sprijin și protecție politică la nivel internațional, în timp ce aceștia încearcă să semene devastarea și distrugerea în țara noastră dragă. Cerem mediilor de informare înternaționale și occidentale să ofere relatări complete ale evenimentelor, respectând adevărul, cu acuratețe și onestitate.

Sincerele noastre condoleanțe tuturor victimelor și martirilor care și-au dat viața la datorie, și ne rugăm pentru vindecarea și recuperarea tuturor celor răniți și afectați. Susținem unitatea națională și respingem orice tentative de a antrena țara în dispute sectare. Respingem în totalitate orice interferențe străine, chiar și parțiale, în treburile noastre interne. În timp ce mâna răului se întinde pentru a incendia, ucide și distruge, mâna lui Dumnezeu, mai aproape, protejează, întărește și construiește. Ne punem credința în ajutorul divin care va ajuta poporul efiptean să traverseze aceste zile critice din istoriea noastră spre un viitor mai bun, un viitor iluminat de justiția, pacea și democrația pe care le merită locuitorii văii Nilului.

Traiască Egiptul, liber și mândru.

Biserica Ortodoxă Coptă din Egipt

original: Statement from the Coptic Orthodox Church

(multumesc Ioanei H. pentru ajutor)

Citiți și mesajul Bisericii Catolice Copte pentru Occident: “condamnăm mass-media care propagă minciuni și falsifică adevărul în scopul de a induce în eroare opinia publică mondială”

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian