FUNDATIA IOAN BARBUS

Evrei atacaţi în Belgia: Kristallnacht-ul flamand

În Antwerpen, Belgia, trăiesc între 15.000 şi 20.000 de evrei. Aproximativ 80% dintre aceştia se ocupă cu şlefuirea şi comerţul de diamante. În jur de 65% din diamantele din întreaga lume trec prin zona intens populată de evrei ortodocşi din jurul gării centrale a Antwerpen-ului. Antwerpen (flamandă), cunoscut şi ca Antwerp (engleză) sau Anvers … …

În Antwerpen, Belgia, trăiesc între 15.000 şi 20.000 de evrei. Aproximativ 80% dintre aceştia se ocupă cu şlefuirea şi comerţul de diamante. În jur de 65% din diamantele din întreaga lume trec prin zona intens populată de evrei ortodocşi din jurul gării centrale a Antwerpen-ului. Antwerpen (flamandă), cunoscut şi ca Antwerp (engleză) sau Anvers (franceză) este unul din cele mai importante centre evreieşti din Europa. Aproximativ o zecime din PIB-ul Belgiei vine din diamante.

În ultimii ani, urmare a politicii imigraţioniste urmate de guvern, Antwerpen a devenit şi oraşul cu cea mai mare comunitate de musulmani din Belgia.

Un oraş multicultural:

israel1

Miercuri au avut loc în Antwerp patru atacuri separate în care victimele au fost evrei. Un bărbat neindentificat a lovit victimele cu o rangă de oţel în apropierea străzii Somerstraat între orele 20 şi 20:30. Prima victimă a fost un tînăr de 23 de ani, care a fost atacat în timp ce mergea pe bicicletă.

A doua victimă e un bărbat de 60 de ani care a fost uşor rănit.

A treia victimă este un bărbat evreu de 28 de ani care, după ce a fost lovit, a reuşit să se urce pe bicicletă şi să fugă.

Ultimul atac a fost cel mai dur. Victima este un barbat evreu de 62 de ani care a suferit o dublă fractură şi a necesitat spitalizare. Acesta nu va mai putea munci timp de 6 săptămîni.

Conform martorilor atacatorul a fost un bărbat între 18 şi 22 de ani, brunet, care striga Alahu Akbar (Alah e mare) şi Yahud, Yahud (evreu, evreu) în timp ce îşi lovea victimele cu o rangă de oţel.

Procurorul General a fost informat şi a cerut imagini din camerele de supraveghere plasate în zona în care au avut loc atacurile.

Nu este prima dată cînd astfel de atacuri au avut loc, în care bărbaţi musulmani au atacat evrei ortodocşi în acest cartier.

surse:
Vier joodse mannen aangevallen in Antwerpen
Antisemitisch incident

vedeţi şi:
Războiul Sfînt în Belgia (1)

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă https://twitter.com/CostinAndriess
Ce ai mai putea citi

Comentarii

 1. adiSpune:

  Răspunde
  martie 5, 2009

  Ce moaka are ala de pe bicicleta!

 2. IsraeliancaSpune:

  Răspunde
  martie 5, 2009

  de khazar, nu?

 3. atolSpune:

  Răspunde
  martie 5, 2009

  Care este reactia opiniei publice din Belgia?

 4. DanSpune:

  Răspunde
  martie 5, 2009

  „yahud” inseamna „evrei”, la plural

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian