FUNDATIA IOAN BARBUS

“Fenomenul Piața Universității”. Confiscarea unui simbol și întoarcerea marxismului

Motto: “Succesul unei mişcări populare nu stă în capacitatea maselor de a ucide, ci în dorinţa lor de a muri pentru un ideal – o spune eternul revoluţionar, Leon Trotsky. Câţi oameni sunt azi gata să îşi dea viaţa pentru o lume mai bună? Câţi vor fi dispuşi să o facă mâine?”(Criza stângii – criză a capitalismului? – Victoria Stoiciu, Critic Atac ).

Pe 4 iulie, dimensiunile grotești ale puciul USL-amist au devenit imposibil de ignorat, iar oamenii au început să se adune în Piața Victoriei (consfințind astfel confiscarea Pieței Universității). Celulele de reacție rapidă ale USL și ale ONG-urilor s-au mobilizat, iar “Fenomenul Piața Universității” s-a reactivat în forță, adică huliganii din galerile de fotbal și grupurile de extrema stînga. Am făcut montajul de mai jos din filmarile de atunci:


Protest extrema Stînga. Piața Universității, 4 iulie 2012
Pe 2 si 3 iulie, Monitorul Oficial si Avocatul Poporului au trecut in subordinea USl, iar conducerile Senatului si a Camerei Deputatilor au fost inlocuite abuziv, printr-un pui legislativ. 2 zile mai tirziu, Traian Basescu avea sa fie suspendat la fel de abuziv. Extrema Stinga intretine confuzia si deturneaza atentia de la problema zilei – asediul asupra statului de drept – transmite mesaje contradictorii si confuze, discutia aluneca mereu in nonsensuri, anticapitalism, eco-marxism, incitare la violenta si iliescusim (“nu ne vindem tara”)

Falsa societate civilă neocomunistă confiscă Piața Universității

Am petrecut mai bine de o ora la protestul ONG-urilor “indignate” din Piața Universității și am plecat de acolo cu puternica impresie că mă întorc de pe o altă planetă, dintr-un univers paralel populat de lunatici. România e asediată de o conjurație mafiotă de extracție comunistă, ce își lua instrucțiunile direct de la Kremlin prin Vocea Rusei, îngrozind astfel Occidentul, iar pentru auto-intitulata “elită” din Piață(Colonizarea culturii de intelectualii marginali. Antonio Gramsci și falsa societate civilă), cele mai arzătoare probleme rămîneau Roșia Montană, gazele de șist și dictatura băsistă, principalii dușmanii: Băsescu, privatizarea companiilor falimentare de stat, americanii, FMI și capitalismul. Dacă un extraterestru ar fi aterizat în Piața Universității pe 4 iulie 2012 și ar fi vrut să treacă neobservat, ar fi îmbrăcat un tricou cu Che Guevara.

După toate standardele, în această vară a avut loc o lovitură de stat parlamentară pusă la cale de un “grup infracțional organizat, cum a fost numit USL de un dezertor care nu voia să își petreacă „bătrâneţile în puşcărie”. Cu ajutorul traseiștilor cumpărați și a diferiților pușcăriabili care pentru a se pune la adăpost de justiție s-au refugiat tocmai în grupul infracțional organizat din care alții(foarte puțini) fug, USL a devenit majoritar în parlament. Într-un tur de forță care a îngrozit nu doar România, dar și Occidentul, în 3 zile USL a asediat la propriu instituțiile Statului, încălcînd și schimbînd pe parcurs toate regulile statului de drept. Monitorul Oficial, Avocatul Poporului, Senatul, Camera Deputaților, au trecut toate în subordinea grupului infracțional, și au început, pentru a doua oară după 2007, procedura de demitere a președintelui (vedeți Vladimir Tismăneanu – Cum a ajuns Hitler la putere sau cum pot muri democratiile).

Bineînțeles că Victoria socialismului Stoiciu nu are de gînd să moară pentru USL, dar la protestele de iarna trecută nu se jena să militeze “social și antisistem” alături de Mircea Dogaru împotriva dictaturii PDL-ist băsiste. Chiar dacă între un “Băsescu la pușcărie!” și un “România, stat polițienesc!” era strigat și un “PDL-USL, aceeași mizerie”, protestul tinerilor de la fîntînă din Piața Universitătii avea ca principal inamic tot pe Traian Băsescu.

Cîteva luni mai tîrziu, în plin puci legislativ, cînd protestele din iarnă dădeau roade dincolo de orice închipuire, Victoria Stoiciu descoperea virtuțile imparțialității între o grupare mafiotă și victimele ei policite: “Poate un protest actual să se sustragă dualismului steril pro-PDL, anti-PSD sau viceversa şi să îşi găsească o identitate proprie ?” În iarnă, grupul de la fîntînă, coordonat de lectorul SNSPA Claudiu Crăciun, de grupul de la criticatac, de Mircea Toma, Miliția Spirituală și alte personaje și grupuri de extrema Stîngă, era unită cu USL prin inamicii comuni, fără a se identifica total cu el.

Pentru sprijinul oferit, Crin și Ponta și-au arătat recunoștința:

USL: Operaţiunea “Bani publici pentru ONG-uri”
26 ianuarie 2012: “În urmă cu câteva zile, prin semnătura copreşedinţilor Victor Ponta (PSD) şi Crin Antonescu (PNL), USL a transmis unor organizaţii neguvernamentale un proiect de pact de colaborare cu societatea civilă, care cuprindea printre altele asigurări de finanţare din bani publici. Aceste organizaţii neguvernamentale sunt coagulate într-o coaliţie care susţine protestele din Piaţa Universităţii. Din această coaliţie fac parte circa 30 de organizaţii, printre care Societatea Academică Română, reprezentată de Alina Mungiu-Pippidi, ProDemocraţia (Cristian Pîrvulescu), Centrul pentru Jurnalism Independent (Ioana Avădani), Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (Ionuţ Sibian), Salvaţi Dunărea şi Delta (Liviu Mihaiu), Agenţia de Monitorizare a Presei Active Watch (Mircea Toma).”

Într-o măsură deloc de neglijat aceste ONG-uri au contribuit la izbucnirea violențelor din iarnă, la debarcarea lui Emil Boc și a lui Mihai Răzvan Ungureanu, și la asedierea parlamentului din vară. Stînga radicală din România a contribuit astfel la instalarea haosului, servind direct sau indirect, conștient sau inconștient intereselor unei puteri străine și ostile, care dădea ordine în mod deschis USL-ului (Rusia, prin Vocea Rusiei). ONG-urile de Stînga au contribuit semnificativ astfel la izolarea României de SUA și UE și la apropierea de Rusia și China. Protestul din Piața Victoriei împotriva atacului fără precedent asupra instituțiilor fundamentale ale statului de drept sînt numite de Victoria Stoiciu “miorlăieli anemice”. Victoria scria pe 5 iulie, a doua zi după protestul din imaginile de mai sus: “Atunci, în premieră pentru România, se scanda împotriva privatizărilor şi a măsurilor anti-sociale, în timp ce acum pe lista de revendicări sunt doar miorlăieli anemice, desprinse din vocabularul PDL sau al dreptei.” Pentru Victoria istoria este opțională, este folositoare doar dacă e uitată, pentru că astfel, la nevoie, să poată fi repetată. “Acel spirit unic” din ianuarie-februarie 2012 nu este nici pe departe atît de unic, e spiritul lui Ion iliescu:

“…în mod absolut admirabil, cei aflaţi în Piaţă aseară au evitat orice apel la etichetele grosolane şi caricaturale vehiculate în spaţiul public românesc, precum „lovitură de stat”, „invazie bolşevică” sau „mineriadă”. Sunt la fel de penibile ca şi conceptul de „dictatură băsesciană” pe care l-am auzit mult prea des în ultimii ani. La urma urmei, acest gen de etichete deşănţate sunt contraproductive: efectul este că problemele denunţate sunt aruncate în derizoriu şi îşi pierd credibilitatea. […] Alarmismul excesiv duce, în cele din urmă, la decredibilizare, dar oamenii care au fost aseară în Piaţa Universităţii păreau să fi înţeles, spre deosebire de PDL şi susţinătorii lor, acest lucru”, scrie Victoria Stoiciu despre protestul din filmul de mai sus, dar după cum veți vedea, “alarmismul excesiv” și “etichetările grosolane și caricaturale” au abundat, iar “dictatura băsesciană” a fost pe buzele tuturor, de la useliștii cu patalama de pe scările TNB, la tinerii “indignați”, fără să știe prea clar pe ce și ce cauta acolo, de la Fîntînă.

Mircea Dogaru: „În cazul în care Curtea Constituţională va decide să invalideze referendumul, noi nu vom sta cu mâinile în sân. Vom chema la nesupunere civică, ieşiri în stradă, neplata impozitelor, nesupunerea la citaţii, tot ce este nevoie. Din moment ce insituţiile statului nu mai funcţionează, înseamnă că trebuie făcut ceva. Vom ieşi în stradă şi vom declanşa haosul […] Dacă se ajunge la invalidare, vom cere Parlamentului să desfiinţeze Curtea Constituţională, pentru că nimeni nu are voie să fie mai presus de Parlament. Mai presus de Parlament este numai Dumnezeu” (Hitler a ajuns la putere tot prin dictatură parlamentară).

Costi Rogozanu: “Nu vreau decît să vă recomand un articol foarte bun al lui Adrian Deoancă. Sînt rezumate toate problemele cu minerii în România de azi. Cea mai importantă: încă există percepţia, alimentată de o bună parte din media, care s-ar putea rezuma cam aşa: “aolio, vin minerii în Bucureşti”. E totuşi incredibil că mai apar astfe de reacţii după atîta timp.

Aş vrea să-i văd în Bucureşti lipindu-se de manifestaţiile de la Piaţa Universităţii. Cred că s-ar închide în sfîrşit o etapă. Oamenii ăştia au problemele pentru care s-a urlat şi în ianuarie, pentru care se urlă şi acum. Ce rost mai are toată demonizarea minerului? Dacă oamenii vor să vină în Bucureşti, să vină să îşi strige revendicările.” (Costi Rogozanu cheamă minerii la București)

Sindicatul lui Mircea Dogaru reprezintă “societatea civilă” formată din a nostalgicii lui Ceaușescu, îndrăgostiți de USL, de Victor Ponta și Crin Antonescu, cei care au fost de acord “în principiu” cu desființarea de facto a justiției în România și a închiderii definitvă a dosarelor Securtității, spre folosul noului guvern.

Mircea Dogaru “apără democrația” sub amenințarea bîtei și haosului și este specializat în confiscarea limbajului, dar nu este singurul care se pretinde în mod abuziv societatea civilă în totalitatea ei. Mai există o “societate civilă” care îi este lui Dogaru concurentă și aliată, deopotrivă. Estetic, această a doua falsă “societatea civilă”, este concepută pentru a atrage un cu totul alt public țintă – tineri, mulți dintre ei educați în străinătate, plimbați în occident, cu vagi amintiri despre viața sub iliescu și Năstase, complet ignoranți despre viața sub Ceaușescu. Aceste două grupuri, între care altfel este greu posibilă o comunicare, se întîlnesc în Piața Universității pentru a cere mai mult “stat social”(ist) și mai puțin Băsescu.

Piața Universității a fost confiscată de USL și cîteva ONG-uri neomarxiste sub ropotele de aplauze ale organelor de presă ale unui unui securist dovedit și unui infractor, Dan Voiculescu și Sorin Ovidiu Vântu. Demonstranții USL-ului, pe de o parte pe scările TNB, mulți dintre ei pensionari care în anii ’90 aplaudau minerii lui iliescu; pe de altă parte, la fîntînă, studenți și în general oameni mult mai tineri, coordonați și/sau încurajați de ONG-uri și diferiți “activiști sociali”: Mircea Toma cu al său Active Watch, Miliția Spirituală, Critic Atac, Salvați Bucureștiul lui Nicușor Dan, Pro Democrația, discipolul lui Cristian Pîrvulescu, Claudiu Crăciun, etc. Bonus, galeriile de fotbal aduse de Miliția Spirituală pentru a încinge spiritele hipsterilor “revoluționari” care, oarecum stînjeniți și fără o idee clară despre ce caută acolo, au nevoie de incurajări.

Tinerii indignați în 1990

P.S.

“Piața Universității a fost definită de anticomunism, în reacție la ascensiunea politică a eșaloanelor doi și trei ale nomenclaturii comuniste în perioada imediat următoare revoluției din 1989. Sprijinul pentru punctul 8 al proclamației de la Timișoara – cererea ca niciun fost membru al nomenclaturii Partidului Comunist Român sau al Securităţii să nu aibă dreptul de a lucra în funcții publice pe o perioadă de 10 ani sau trei legislaturi consecutive – a servit drept focar al protestului. În contrast, Ocupați Wall Street se definește în bună măsură, ostentativ și virulent, prin afirmarea crezului revoluționar comunist. “Jos comunismul” din primăvara lui 1990 și “Sus comunismul” din toamna lui 2011 uzează de același substantiv, dar în direcții contrare.
În retorica ocupanților apar frecvent referințe directe la “lupta de clasă”, “revoluție”, “eradicarea inegalității”, “răsturnarea” (de preferință violentă) a sistemului capitalist, asezonate cu imagistica de rigoare – portretele lui Che Guevarra, Marx, Lenin și Mao, împreună cu sigla secerei și ciocanului și pumnul ridicat amenințător, ilustrează tradiția de la care se revendică ideologia mișcării. În lista de sponsori, suporteri și simpatizanți ai Ocupației figurează Partidul Comunist din SUA, Partidul Socialist din SUA, Partidul Comunist Revoluţionar din SUA, Partidul pentru Socialism şi Eliberare, Internaţionala Socialistă, Uniunea Studenţilor Marxişti, Lumea Muncitorilor Industriali, Internaţionala Bolşevică, Organizaţia Calea Socialistă a Libertăţii, Hugo Chavez, guvernul din Coreea de Nord, Partidul Comunist Chinez.”
Citiți tot articolul lui emil: Ocupaţi Wall Street şi Piaţa Universităţii. „Urmează steagul roşu!”

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

24 de comentarii

 1. Bogdan Calehari
  9 decembrie 2012

  “Nu ne vindem tara” strigau infratiti, in 1990, oamenii simpli, proletari de la orase si sate. Romania a evoluat. Azi, eternul “Nu ne vindem tara” este strigat de catre studentii ei!

 2. Daniel Francesco
  9 decembrie 2012

  Atunci, ca si la reeditarea USL-asa din 2012 este valabila caracterizarea lui Winston Churchill:

 3. Costin Andrieş
  9 decembrie 2012

  La minutul 6:13, domnul mai bondoc cu chelie, creasta si musteata, este Razvan Ion, un ultra-neconventional un anarho-comunitarianist (sau comunitarianist-anarhist, trebuie sa ma pun la punct cu terminologia)

  Razvan Ion a publicat de curind in Dilema Veche un articol despre revolutie si trezirea constiintei de clasa suprimata atita timp de capitalismul neoloberal, cu ajutorul artei (inscrierea de mesaje pe suportul exterior al subiectului reprimat – cum am vazut de exemplu la Ciprian Necula, eroul cariocilor )dar care incepe sa se trezeasca odata cu decaderea capitalismului neoliberal, care este opusul anarhis-comunitarianismului, care e un fel de comunism. Mi-am luat citeva notite in viteza, nu bag mina in foc pentru ele:

  Razvan Ion – anarhism, anticapitalism si marxism si lungul mars prin institutii spre cucerirea hegemoniei cultrale, in Dilema Veche, probabil primul articol asumat gramscist din DV.

  Paragraf1: – uitati istoria, ea a inceput ieri, odata cu impresiul capitalismului represiv si care face tot ce s-a intimplat alaltaieri irelevant, restul e curizitate academica.

  Paragraf2: declinul capitalismul creeaza o situatie in care constiinta “corecta”, constiinta luptei de clasa are toate conditiile sa se trezeasca, sa se elibereze de nonvalorile capitalismului neoloberal, dar coagularea grupurilor cu agenda homosexuala, a muncitorilor sau a societatii civile marxiste intirzie.

  Paragraf3: reprimarile sexuale si de tot felul produse de conventiile sociale ale societatii capitalisn neoloberale din romania ultimilor 20 de ani stau sa explodeze

  Paragraf4: “cetatenii guvernului – observati ce inversiune cool am facut – incep sa scrie cu mesaje cu carioca pe suportul extern al reprimarii refulate si sa se dea cu portavocea si banere pe strazi.

  Paragraf5: deconstruirea sinelui

  Paragraf6: deconstructia sinelui pentru descoperirea constiintei de clasa este reprimata de media care alieneaza si reprimeaza trezirea acelei constiinte care trebe noo aicea la revolutia comunista

  Paragraf7: “Reprimare e sa fii ceea ce nu esti”, desi cu citeva rinduri inainte “sinele e construit fabricat – o structura invatata”. Logica este un instrument valoros, dar ca si istoria, optional Revolutiei.

  Paragraf8 ~ neoliberalismul actual este reversul intunecat al comunismului, al comunitarianismul anarhist.

  Razvan este un teoreticial, profesor la Facultatea de istorie la Univ Bucuresti, probabil un mic, nu Titulescu, ci Antonio Gramsci sau membru al Scolii de la Frankfurt. A fost profesor asociat la Berkeley, probabil una dintre cele mai radicale universitati de stinga-stinga din SUA.

 4. emil borcean
  9 decembrie 2012

  La Ber Keley se circula cu Masina Poporului ultimul model.

 5. Costin Andrieş
  9 decembrie 2012

  Mihai Gotiu, pt cei cu stomacuri tari:

  ‘Anul 2012 a arătat că, într-adevăr, românii încep să înțeleagă cum stă treaba cu democrația.’
  lovitura de stat deocamdata esuata de asta vara, care a ingrozit occidentul si a marginalizat romania, lovitura de stat confirmata si de comisia de la venetia, este pentru mihai gotiu un semn ca romania progreseaza, romanii incep sa invete ce e democratia, culmea, delireaza gotiu mai departe, multumita diktatorului basescu, care lasind oamenii someri, le-a lasat timp liber sa citeasca si sa vada documentare despre occupy wall street, sau in general despre a intelege democratia..pentru a invata cum si de ce se protesteaza. Eu glumesc, el vorbeste serios.

  Pentru gotiu, protestele extremei stingi ong-istice, la unison cu gasca lui dogaru si zilierii lui hrebenciuc, sint seme ca romanii invata democratia. a alege sa fie condusi de mafia descendentilor directi ai partidului comunist roman, de un guvern de ‘puscariabili si sfertodocti’, cum sint numiti in presa ‘basista’ din occident, e semn de progres.

  voxpublica.realitatea.mobi/politica-societate/wc-si-fmi-vs-ciumpalaci-si-mahalale-inepte-cu-ponta-la-mijloc-lupta-anului-2013-88656.html

 6. Costin Andrieş
  9 decembrie 2012

  adaugati ‘nu’ in fata fiecarei fraze a lui gotiu si veti avea o imagine relativ fidela a realitatii:

  ”Revoltele de la începutul anului ar fi trebuit să-i facă și pe politicieni să-și dea seama că România a ieșit din faza în care putea fi condusă cu propagandă.”

  ”Vor mai fi înfrângeri pentru cimpalaci și mahalalele inepte, dar trendul este, zic eu, previzibil. Paradoxal (și un pic cinic), criza a avut și un efect bun. ”

  partea in care il lauda pe basescu, contributia lui la educatia poporului:

  ”Din imensa masă de oameni rămași fără un serviciu care să le ocupe tot timpul, au mai fost unii care au avut vreme să mai citească o carte esențială, să mai vadă un documentar problematic, să se mai întâlnescă cu prietenii și
  cunoscuții și să le discute. Să înțeleagă mecanismele de funcționare ale unei societăți și modurile în care se pot implica pentru a le influența/schimba.”

  eu sint convins ca nu poate fi atit de cretin incit sa creada ce scrie. Munca lui nu este de a prezenta realitatea, ci de a construi o fictiune.. Adevarul este optional, importanta este povestea care se construieste, si anume ca romanii au aratat anul acesta ca invata ce e demcratia, ca romania progreseaza, ca e bine ca ‘grupul infractional organizat’, ‘guvernul de puscariabili si sfertodocti’ a ajuns la putere. Pentru asta a luptat extrema stinga,–criticatac, militia spirituala, mircea toma, gotiu.. Si-au adus contributia, deloc de negliat, la lovitura de stat, iar acum se felictita pentru reusita. E firesc. Gotiu si-a asumat rolul de ‘intelectual organic’ gramscist care trebuie sa trezeasca constiinta CORECTA a maselor- anticapitalism, antioccident, anti-stat de drept, antimodernitate-progres spre belarus.

  Cititi tot articolul, e genial (tot ce scrie gotiu e genial)

  http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/wc-si-fmi-vs-ciumpalaci-si-mahalale-inepte-cu-ponta-la-mijloc-lupta-anului-2013-88656.html

 7. Costin Andrieş
  9 decembrie 2012

  iata-l si pe costi rogozanu, care il concureaza cu succes pe gotiu (in delir si dezinformare neocomunista):

  ”Ponta a adus numărul de salariaţi la 4.320.000 în septembrie 2012, de când sunt ultimele date disponibile. 20.000 de locuri de muncă în plus în cinci luni este foarte puţin, dar bine că sunt cu plus. Să medităm şi la din astea, bine ar fi. ‘

  sa meditam la performantele lui ponta… adica, scopul lui rogozanu e sa il laude pe ponta si sa transmita mesajul ca liberalizarea, cum ar veni, capitalismul, adica lipsa socialismului, iar in cazul lui costi, lipsa comunismului, produce MILIOANE DE MORTI. La fel ca gotiu, costi se bucura ca gruparea infractionala organizata, usl, a ajuns la putere, doar pentru asta au demonstrat acum un an, nu?

  http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/38-milioane-in-minus-despre-numaratul-romanilor-si-cauzele-imputinarii-88655.html

 8. Kliment Vorosilov
  9 decembrie 2012

  Domnule Costin Andrieș,

  Eu sunt unul dintre cei care se consideră de stânga. O definiţie interesantă a stângii, pentru dvs., care consider că mă descrie politic, am găsit în Wikipedia în limba engleză:

  “În politică, stânga descrie o atitudine o viziune sau o poziţie specifică care acceptă sau sprijină egalitatea socială, deseori în opoziţie cu ierarhia socială sau inegalitatea socială. De obicei implică grija pentru acele persoane care sunt considerate dezavantajate prin comparaţie cu altele precum şi prezumţia că există inegalităţi nejustificate (inegalităţi care în dreapta spectrului politic sunt văzute ca naturale sau tradiţionale) şi care trebuie reduse sau desfiinţate.”

  Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Left-wing_politics

  Am printre cunoştinţe comunişti, stânga radicală cum sunt aceştia numiţi – eu însumi sunt un admirator al criticii capitalismului realizată de Marx. În multe privinţe, pot fi asimilat acestei stângi radicale.

  Citind articolul dvs. senzaţia este că stânga radicală de la noi este supertare, noi am pornit şi întreţinut fenomenul Piaţa Universităţii din a doua parte a anului curent, am dat jos Guvernul Boc, avem legături cu Moscova etc., cehii, unde comuniştii sunt pe locul doi în Parlament sunt neimportanţi pe lângă noi, românii. Cei care sunt de extremă stânga, cei pe care îi cunosc eu, nu sunt nici mulţi şi nici nu am ştiinţă să fie implicaţi în cele de mai sus, menţionate de dvs. în articol. Domnule Andrieş, aş vrea să ştiu în primul rând cine sunt grupurile de extremă stângă de la noi, poate ne unim. Mai am şi alte întrebări pentru dvs., cu permisiunea dvs., voi comenta direct pe text.

  „Pe 4 iulie, dimensiunile grotești ale puciul USL-amist au devenit imposibil de ignorat, iar oamenii au început să se adune în Piața Victoriei (consfințind astfel confiscarea Pieței Universității). Celulele de reacție rapidă ale USL și ale ONG-urilor s-au activat, iar “Fenomenul Piața Universității” s-a reactivat în forță, adică huliganii din galerile de fotbal și grupurile de extrema stînga”

  Până la urmă, ce înţelegeţi dvs. prin extrema stângă? Cum o definiţi? Apoi care sunt aceste grupuri? Vă rog să le enumeraţi.

  „Pe 2 si 3 iulie, Monitorul Oficial si Avocatul Poporului au trecut in subordinea USl, iar conducerile Senatului si a Camerei Deputatilor au fost inlocuite abuziv, printr-un pui legislativ. 2 zile mai tirziu, Traian Basescu avea sa fie suspendat la fel de abuziv. Extrema Stinga intretine confuzia si deturneaza atentia de la problema zilei – asediul asupra statului de drept – transmite mesaje contradictorii si confuze, discutia aluneca mereu in nonsensuri, anticapitalism, eco-marxism, incitare la violenta si iliescusim (“nu ne vindem tara”)”

  Eco-marxism? Sună bine. Sper ruşinea mea, ca om care aprobă critica Capitalului a lui Marx, este prima dată când aud de acest termen, ”eco-marxism”. Ce înţelegeți dvs., d-le Andrieș, prin eco-marxism?

  „România e asediată de o conjurație mafiotă de extracție comunistă, ce își lua instrucțiunile direct de la Kremlin prin Vocea Rusei, îngrozind astfel Occidentul, iar pentru auto-intitulata “elită” din Piață(Colonizarea culturii de intelectualii marginali. Antonio Gramsci și falsa societate civilă), cele mai arzătoare probleme rămîneau Roșia Montană, gazele de șist și dictatura băsistă, principalii dușmanii: Băsescu, privatizarea companiilor falimentare de stat, americanii, FMI și capitalismul”

  „Conjurație mafiotă de extracție comunistă”? Ce înțelegeți prin asta?

  Ce dovezi aveți în legătură cu acea dirijare de la Kremlin, menționată mai sus?

  “Iarnă, grupul de la fîntînă, coordonat de lectorul SNSPA Claudiu Crăciun, de grupul de la criticatac, de Mircea Toma, Miliția Spirituală și alte personaje și grupuri de extrema stîngă

  Cîteva luni mai tîrziu, în plin puci legislativ, cînd protestele din iarnă dădeau roade dincolo de orice , stâînchipuire, Victoria Stoiciu descoperea virtuțile imparțialității între o grupare mafiotă și victimele ei policite: “Poate un protest actual să se sustragă dualismului steril pro-PDL, anti-PSD sau viceversa şi să îşi găsească o identitate proprie ?” În iarnă, grupul de la fîntînă, coordonat de lectorul SNSPA Claudiu Crăciun, de grupul de la criticatac, de Mircea Toma, Miliția Spirituală și alte personaje și grupuri de extrema Stîngă, era unită cu USL prin inamicii comuni, fără a se identifica total cu el.”
  A se vedea întrebările de mai sus legate de extrema stângă.
  Legat de expresia “puci legislativ”, am mai jos câteva definiții ale puciului. Dacă vă este mai familiară altă defini’ie, vă rog să veniți cu aceea. Deci, ce este un ”puci legislativ”?

  PUCI, puciuri, s. n. Încercare a unui grup politic militar de a răsturna prin violență un regim politic, o ordine statală. – Din germ. Putsch.
  Sursa: DEX ’98 (1998) | Adăugată de oprocopiuc | Semnalează o greșeală | Permalink
  PUCI ~uri n. Încercare de a săvârși o lovitură de stat organizată de un grup politic militar. /<germ. Putsch
  Sursa: NODEX (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink
  PÚCI s.n. Lovitură de stat violentă, provocată de un grup de complotiști nesusținuți de mase. [< germ. Putsch].
  Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink
  PUCI s. n. Lovitură de stat violentă, provocată de un grup de complotiști. (< germ. Putsch)
  Sursa: MDN (2000) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | Permalink

  Sursa: http://dexonline.ro/

  „Într-o măsură deloc de neglijat aceste ONG-uri au contribuit la izbucnirea violențelor din iarnă, la debarcarea lui Emil Boc și a lui Mihai Răzvan Ungureanu, și la asedierea parlamentului din vară. Stînga radicală din România a contribuit astfel la instalarea haosului, servind direct sau indirect, conștient sau inconștient intereselor unei puteri străine și ostile, care dădea ordine în mod deschis USL-ului (Rusia, prin Vocea Rusiei). ONG-urile de Stînga au contribuit semnificativ astfel la izolarea României de SUA și UE și la apropierea de Rusia și China.

  Piața Universității a fost confiscată de USL și cîteva ONG-uri neomarxiste sub ropotele de aplauze ale organelor de presă ale unui unui securist dovedit și unui infractor, Dan Voiculescu și Sorin Ovidiu Vântu.”

  La fel, a se vedea întrebările de mai sus legate de extrema stângă. Ce înțelegeți dvs., d-le Andrieș, prin neo-marxism, apoi ce sunt aceste ” ONG-uri neomarxiste” și care sunt cele din România la care dvs. v-ați gândit?

  ”În retorica ocupanților apar frecvent referințe directe la “lupta de clasă”, “revoluție”, “eradicarea inegalității”, “răsturnarea” (de preferință violentă) a sistemului capitalist, asezonate cu imagistica de rigoare – portretele lui Che Guevarra, Marx, Lenin și Mao, împreună cu sigla secerei și ciocanului și pumnul ridicat amenințător, ilustrează tradiția de la care se revendică ideologia mișcării. În lista de sponsori, suporteri și simpatizanți ai Ocupației figurează Partidul Comunist din SUA, Partidul Socialist din SUA, Partidul Comunist Revoluţionar din SUA, Partidul pentru Socialism şi Eliberare, Internaţionala Socialistă, Uniunea Studenţilor Marxişti, Lumea Muncitorilor Industriali, Internaţionala Bolşevică, Organizaţia Calea Socialistă a Libertăţii, Hugo Chavez, guvernul din Coreea de Nord, Partidul Comunist Chinez.” Citiți tot articolul lui emil: Ocupaţi Wall Street şi Piaţa Universităţii. „Urmează steagul roşu!””

  Deși cred că nu mai este să vă spun că vă rog să ne prezentați dovezile legate de cele menționate de dvs. în paragraful de mai sus, deja cred că ați început să vedeți ce vreau eu de la dvs., eu totuși fac aceasta și vă rog să ne prezentați dovezile respective.

  Domnule Andrieș, vă informez că tot ce am scris mai sus va apărea pe paginile de Facebook ale grupurilor românești de stânga din care fac parte. La fel, va apărea și eventualul dvs. răspuns.

 9. Costin Andrieş
  9 decembrie 2012

  1.in primul rind, ti-ai ales numele unui maresal sovietic care a participat la epurarile lui Stalin, deci ti-ai ales numele unui criminal in masa comunist. Cred ca e important, inainte sa incepem, sa intelegem ce fel de simpatii are cel cu care vorbim– in cazul tau, cineva cu simpatii pentru un om care a contribuit direct la moartea a zeci de milioan de oameni.

  2. incep cu definitia ta de pe wikipedia despre stinga ” persoane care sunt considerate dezavantajate prin comparaţie cu altele precum şi prezumţia că există inegalităţi nejustificate”.. pentru cineva care admira un om care a contribuit la exterminarea a milioane de oameni, bineinteles, in numele “egalitatii”, o sa spun doar ca in mintea lui bolnava, chiar si hitler isi dorea o lume mai buna, sau egalitate. doar conducea un partid “muncitoresc”.

  3. “Citind articolul dvs. senzaţia este că stânga radicală de la noi este supertare, noi am pornit şi întreţinut fenomenul Piaţa Universităţii din a doua parte a anului curent, am dat jos Guvernul Boc” — ai inteles gresit, nu am spus ca stinga radicala despre care vorbesc in articol ar fi “supertare. nu a pornit “fenomentul”, doar a fost racolata, “fenomenul” a fost pornit de “grupul infractional organizat”, cum a fost numit de un dezertor(il gasesti tu), USL. btw, USL, din punctul meu de vedere este tot stinga radicala, o grupare mafiota, si stalin a fost un mafiot inainte(jefuia banci) si dupa ce a primit puterea. stalin, criminalul admirat de kliment, al carui nume ti l-ai luat. deci stinga radicala reprezentata de cei de mai sus sint in marea majoritate(nu toti, unii dintre ei inteleg ce fac) simpli idioti utili. nu cred ca e nevoie sa iti explic ce inseamna asta si de unde vine.

  4. “Cei care sunt de extremă stânga, cei pe care îi cunosc eu, nu sunt nici mulţi şi nici nu am ştiinţă să fie implicaţi în cele de mai sus, menţionate de dvs. în articol. ” — nu stiu pe cine cunosti tu din extrema stinga romaneasca, deci nu vorbim despre ei.

  5. “Domnule Andrieş, aş vrea să ştiu în primul rând cine sunt grupurile de extremă stângă de la noi, poate ne unim.” — citeva sint numite mai sus, si nu e nevoie sa ti le spun eu, daca umbli in mediul ala de admiratori ai criminalilor in masa, cred ca stii mai bine decit mine. in schimb, as putea sa te rog sa imi numesti citeva grupuri de extrema stinga, eventual ilegaliste. să vă fac o fișă.

  6. “ce înţelegeţi dvs. prin extrema stângă?” — am descris, pe scurt, in articol.

  7. “Eco-marxism? Sună bine. Sper ruşinea mea, ca om care aprobă critica Capitalului a lui Marx, este prima dată când aud de acest termen, ”eco-marxism”. Ce înţelegeți dvs., d-le Andrieș, prin eco-marxism?” — https://www.facebook.com/ipohondrii.ecologice daca nu stii ce inseamna, probabil esti un comunist batrin, asta e si motivul pentru care nu stii nici ce e ala neocomunism. sint oameni care, fundamental, au aceleasi ambitii ca stalin si ca tine (zeci de milioane de morti), doar metodele difera, deocamdata.

  8. “„Conjurație mafiotă de extracție comunistă”? Ce înțelegeți prin asta?” — USL.

  9. “Ce dovezi aveți în legătură cu acea dirijare de la Kremlin, menționată mai sus?” — https://inliniedreapta.net/usl-dezbina-romania-la-ordinele-moscovei/ eu sint convins ca mare parte dintre cei din clipul de mai sus habar nu au ce e “vocea rusiei”, dar asta se intâmpla pentru ca sint “idioti utili”, care fac ce cred ei ca e “bine” (stalin, hitler si kliment credeau si ei ca fac ce e bine – egalitate/o lume mai buna fara evrei)

  10. “Legat de expresia “puci legislativ”… ” — Comisia de la Veneţia a decis: astă vară a fost puci

  11. “Deși cred că nu mai este să vă spun că vă rog să ne prezentați dovezile legate de cele menționate de dvs. în paragraful de mai sus, deja cred că ați început să vedeți ce vreau eu de la dvs., eu totuși fac aceasta și vă rog să ne prezentați dovezile respective.” — ce vrei tu este sa iti gasesti justificari suplimentare pentru a admira in continuare criminali in masa. dovezi ti-am dat, da-mi si tu niste nume de grupuri stingiste radicale, ca sa fim chit.

  12. “Domnule Andrieș, vă informez că tot ce am scris mai sus va apărea pe paginile de Facebook ale grupurilor românești de stânga din care fac parte. La fel, va apărea și eventualul dvs. răspuns.” — whatever. de ajuns, nu ma intereseaza dialogul cu criminali in devenire, sau un om cu potential de a deveni un criminal, pentru ca asta e un om de extrema stinga. probabil nu vei gasi definitia asta pe wikipedia, dar o vei gasi in critica capitalului lui marx.

  uite, te-am gasit intr-o poza, sa o arati pe grupurile tale

 10. Anca Cernea
  9 decembrie 2012

  altă poză de familie a tov k v (vezi, Costin, dacă nu l-ai dat afară? acum se umple pagina de tot felul de mirosuri…)

 11. emil borcean
  9 decembrie 2012

  Kliment Voroșilov a semnat ordinul de execuție al celor 25.700 de militari polonezi masacrați la Katyn.

 12. Bogdan Calehari
  9 decembrie 2012

  KV, care nu cred ca are mai mult de 25 de ani, nu stie despre ce vorbeste; nu cunoaste absolut nimic din ce s-a intamplat, inainte ca el sa se nasca intr-o familie de mancurti. Din cauza asta este atat de mandru ca este un comunist radical. Cum poti discuta cu unul ca el?

 13. DanCanada
  9 decembrie 2012

  @Costin #9: Maamă, cîtă răbdare! Trimite-l bre în mă-sa. Nu mai bine face Bleen, de-i banează pe toți dezaxații? Lasă-l să se masturbeze cu colegii aurolaci de pe Antena 3 a internetului, Critikkt.

 14. Anca Cernea
  9 decembrie 2012

  „Ori de câte ori discut cu stângiști, ştiu că discut cu ucigași. Adesea ucigaşi amânați, dar în cele din urmă, ucigași oricum. Ucigași care atunci când sunt împiedicați de la îndeplinirea planurilor lor macabre pleacă smiorcăind și făcând pe victimele cu un cinism abject.” (…)
  „Ce fel de respect merită aceşti oameni? Ce sens are să li se acorde dreptul de a discuta planuri pentru asasinarea noastră, ştiind că singura divergență care poate apărea între ei este cea cu privire la termenul execuției?”

  Olavo de Carvalho
  Despre datoria de a insulta

 15. Anca Cernea
  9 decembrie 2012

  uite isprăvile pe care le admiră și la care visează aspirantul-criminal-în-serie kv
  (asta ca să fie clar despre ce vorbim, și unde trebuie să ducă dialogul inițiat de kv, care poate fi asimilat stângii radicale)


 16. Vlad M.
  9 decembrie 2012

  Tov. criminal Vorosilov, este ultimul mesaj care ti-a aparut pe ILD. L-am lasat pentru a arata ce om de nimic esti. Nu ne mai scrie, nu o sa mai apara nimic.

 17. Anca Cernea
  9 decembrie 2012

  Pe blogul Tomisthecat puteți vedea ordinul pentru execuția masacrului ofițerilor polonezi de la Katyn. Este dată și traducerea în engleză a textului. Pe foaia dactilografiată sunt patru semnaturi de mână. A doua e a lui Voroșilov.

  Voroștilov a semnat multe astfel de acte. Cel de mai jos e de la marea epurare din 1937.

 18. Vlad M.
  9 decembrie 2012

  Mare om, mare caracter.

  Kliment Vorosilov este un nick acceptabil, laudabil, de admirat. Joe/ Joseph McCarthy, in schimb, te-ar trimite in clubul select al vanatorilor de vrajitoare. Ce frumoasa este politica!

 19. Costin Andrieş
  9 decembrie 2012

  am primit un mesaj pe facebook de la Lavinia Andrei, presedinte al ong-ului eco-isteric Terra Mileniul III

  “Ce bine ca ati identificat “dusmanii poporului”. Mihail Bumbes, Mircea Toma, Claudiu Craciun, Cristian Parvulescu etc.
  Astai sunt dusmanii poporului si au adus tara asta in saracie si disperare. ei au ocupat de 20 de ani functii la cel mai inalt nivel si au incurajat coruptia si hotia in Romania, nu?
  Cat de usor este ca sub anonimat sa aruncam cu mizerie in oameni si sa indreptam atentia asupra unor false probleme astfel incat sa uitam care sunt marile probleme, de fapt.”

  detalii: https://www.facebook.com/FalsaSocieteCivila/posts/196147220530053

  ( despre Lavinia pe situl ong-ului ei: de aici: “Lavinia Andrei Presedinte. Lavinia este liderul Fundatiei si expert in schimbari climatice. Este absolventa a sectiei de Energetica Industriala din cadrul Facultatii de Energetica a Universitatii “Politehnica” din Bucuresti. A absolvit numeroase cursuri postuniversitare internationale (Conducere si dezvoltare in domeniul mediului, Managementul relatiilor cu publicul, Elaborare propuneri proiect, Activist de lobby). Lavinia are o personalitate puternica si este foarte devotata muncii sale. Coordoneaza foarte bine echipa, este un manager performant si un bun coleg. ”)

  cam in acelasi timp cu mesajul laviniei, am primit de pe facebook instiintarea ca urmatoarea imagine a fost stearsa

  We removed content you posted imagine stearsa nu ne vindem tara

  nu cred ca plingerea a fost depusa de Dinu Lazar, autorul imaginii din stinga, ci de unul dintre cei din grupul din dreapta, grupul de “activisti sociali” din Cluj, despre care aveti citeva detalii in comentariile de aici https://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/ioan-t-morar-rosia-montana-a-batut-usl/#comment-74601

 20. Costin Andrieş
  9 decembrie 2012

  Clipul lui Alexandru Alexe care a trezit entuziasmul legionarilor de aici , a fost discutat si la Antena3, la vremea respectiva (nov 2011), de Mircea Dogaru si Miron Cozma.

  Mircea Dogaru, spunea atunci:
  “Ne-am oferit sa organizam societatea civila pentru lupta, pentru actiune, au venit alaturi de noi zeci de sindicate si de ONG-uri, speram ca data viitoare, adica pe 24 ianuarie cind vom pune la dispozitia Bucurestenilor din nou tribuna, sa vina cit mai multi nemultumiti ”

  Mircea Dogaru, revolutionarul ONG-istilor, este suparat ca in Revolutia 89 nu au fost impuscati destui oameni https://inliniedreapta.net/insemnare/mircea-dogaru-imi-pare-rau-ca-n-au-murit-mai-multi-oameni-la-revolutie/. Cu acest om s-au aliat sperantele ONG-iste ale tarii.

 21. aka
  9 decembrie 2012

  grotesti fiinte apar din somnul natiunii (de-a dreptul iesite din grota)! acest individ, cu nume de rus, are printre interesele enumerate pe pagina lui de om marunt de pe facebuc o pagina dedicata maretului conducator ceausescu si minitii sale stralucite (daca va vine sa credeti ca exista asa ceva pe facebuc, o pagina facuta de fanii lu ceausescu!) si o alta dedicata viitorului maret conducator si tiz, nicusor dan.

 22. Mihai
  9 decembrie 2012

  E o demonstratie USL-ista, gornistii aia sint uneltele PSD.
  Am fost vecin multi ani cu PSD sect 1 si, in filmulet, fara a fi 100% sigur de anumite persoane, recunosc persoane care mai veneau pe la PSD sect 1. Curat murdar, cit de infect trebuie sa le fie caracterul ????

 23. Adi
  9 decembrie 2012

  @19 Costin, daca tu ai facut poza din dreapta, ai toate drepturile s-o publici. Persoanele din poza nu pot cere dreptul la intimitate din moment ce poza a fost făcută in public.
  Poza din stanga e mai veche dar nu vad nimic rau in a o publica sub Freedom of Information Act. Daca suni la Facebook si le explici, sunt convins ca sa-ti dea voie s-o pui la loc.

 24. Costin Andrieş
  9 decembrie 2012

  @Adi, poza nu e facuta de mine, dar numele autorului e vizibil in dreapta jos. Nu stiu cum e cu drepturile de autor in cazul asta, dar probabil au dreptul sa ceara stererea imaginii. Nu inteleg totusi de ce ar vrea-o stearsa, ii fac reclama grupului si autorului, nu, a ideilor lor? Asta nu are cum sa fie rau daca sunt siguri pe ceea ce cred, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian