FUNDATIA IOAN BARBUS

Fiule, ai împlinit cinci ani. A sosit timpul să-ți explorezi identitatea de gen

Afișul de mai jos e tipărit și distribuit de conducerea școlilor publice din Toronto:

tdsb-logo

GIG

În traducere:

Consiliul Școlar al Municipiului Toronto
Grupurile Independente de Gen (GIG și GIG2) ale Consiliului Școlar al Municipiului Toronto sunt grupuri în care copiii și tinerii fără un gen precis, transgen, sau care doresc să își exploreze identitatea de gen se pot asocia într-un spațiu afirmativ, care le oferă sprijin. Programele noastre oferă părinților și custozilor de copii care manifestă independență de gen posibilitatea de a se întâlni și discuta despre experiențele lor privind croirea unui drum în această lume tributară genului, în care trăim. Copiilor și tinerilor li se oferă de asemenea un spațiu protejat, unde se pot întâlni și autoexprima, în cadrul unui mediu afirmativ și inclusiv.
GIG – Grădiniță până în clasa a 5-a
GIG servește familiile cu copii în grădiniță și până în clasa a 5-a.
GIG2 – Clasa a 6-a până în clasa a 9-a
GIG2 servește familiile cu copii și tineri între clasele 6-9.
Pentru informații suplimentare puteți să o contactați pe Ilana David, nr. telefon 416-898-0895, sau email pe adresa Ilana.David@tdsb.on.ca

Madam Ilana David e foarte preocupată de creativitatea copiilor. Nu mă înțelegeți greșit, nu e vorba despre desen, muzică, balet, scris, literatură, matematică, sau astronomie (unii copii iubesc să privească cerul prin telescoape rudimentare și să afle câte în lună și în stele). Din păcate acestea sunt aspirații mic-burgheze, perimate.

Creativitatea adevărată presupune că ceea ce vezi când îți dai chiloțeii jos și te privești în oglindă nu este altceva decât un construct social. O deformare opresivă, pe care școala (adică îndoctrinarea timpurie de stat, la care toți cetățenii sunt obligați să cotizeze deoarece e un serviciu public indispensabil) are datoria să o abolească.

Înapoi la Ilana David. Apăsați pe imagine pentru a lua cunoștință de evantaiul complet de servicii independente de gen puse la dispoziție de un funcționar public din sistemul de învățământ primar din urbea mea adoptivă:

gckenfb

Ați vizitat situl? Ați donat? Butonul pentru donații este proeminent în dreapta sus. Nu vă zgărciți la pungă, donațiile dumneavoastră (și chiar dacă nu donați, nu e mare pagubă, oricum “donez” eu și milioane de torontonieni plătitori de taxe și impozite) sunt atent investite în stimularea creativității copiilor.

Aminteam de desen… dar bineînțeles că activitățile tradiționale nu sunt ignorate de curicula independentă de gen. Sub egida asociației învățătorilor de ciclu elementar din Toronto are loc anual o competiție de desen, la care sunt încurajați să participe elevi din școala primară și medie. Una dintre lucrările câștigătoare este reprodusă mai jos. Băiețelul cu sutien și băiețelul în corset sexy se distrează nemaipomenit! Iar cei doi băieței aflați într-o îmbrățișare homoerotică ilustrează spiritul rebel care începe să îi anime pe puștii de 11-12 ani. Nu uitați să apăsați pe imagine și sa vizitați situl premianților. Nu vrem să discriminăm între atâtea lucrări atent îndrumate de cadre didactice exigente.

poster-public-school

Nimic nu ascute exigența ca tocila marxist-leninistă. Cer scuze pentru aducerea în discuția noastră estetică a unor aspecte ideologice aparent fără legătură, dar se știe că toate au legătură… de unde și îndemnul leninist “învățați și iar învățați!”. Cei mai învățați îi învață pe alții și uite așa dospește pedagogia multilateral dezvoltată.

Concret: Tim McCaskell este membru al comitetului de îndrumare pe probleme de echitate al Consiliului Școlar al Municipiului Toronto (chiar credeați că CSMT e de capul lui, fără îndrumare) și, pe deasupra, membru al Consiliului Comunitar al Programului Triunghiul, singurul program canadian LGBTQ pentru școala publică. Omul are atâtea merite, cel puțin la fel de multe ca medaliile de pe pieptul mareșalului Jukov, astfel încât mai bine reproduc o prezentare oficială:

mccaskell

Și care-i legătura? Trebuie să vă rog încă o dată să apăsați pe imagine. Duce direct la situl Marxism2013.com, secțiunea invitați. Universitatea Ryerson a găzduit în perioada mai-iunie 2013 o serie de conferințe și ateliere revoluționare, la care a participat și Tim McCaskell, îndrumătorul de etică și echitate al școlilor din Toronto.

În urmă cu un secol astfel de specimene (“indepedenți de gen” precum Ilana David și Tim McCaskill) ar fi constituit, cel mult, obiect de studiu pentru cercetătorii patologiilor sociale. Astăzi însă, nebunii predau și fac parte din comitete și comiții care îndrumă și promovează cele mai perverse metode de siluire ale minții și sufletului de copil.

Lungul marș prin instituții a trecut de linia de sosire. Acum se lăfăie în spații inclusive și afirmative.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

14 comentarii

 1. Transsylvania Phoenix
  21 ianuarie 2014

  Daca ar stii tov. Tim McCaskell cum ii vana Securitatea lui Ceausescu pe homosexualii din Romania comunista…

 2. Costin Andrieş
  21 ianuarie 2014

  TP, in functie de circumstante, de “momentul istoric”, dialectic. Acum suntem pro, maine suntem anti, Revolutia sa mearga, cu sau fara chilotii jos.

  la fel in cazul “casatoriei” gay in Franta, nu despre “libertate”, “drepturile omului”, “egalitate”, hau-hau este vorba, ci despre marxism. iar sustinatorii ne/anti-marxisti ai acestor lucruri sunt simpli tovarasi de drum/idioti utili incolonati regulamentar:

  Raportorul legii Taubira (privind casatoria homosexualilor in Franta) de la Senat, Jean-Pierre Michel:
  “Poziția mea e că e drept ceea ce spune legea. Ei bine, asta e tot. Iar legea nu se referă la o ordine naturală. Aceasta se referă la un raport de forțe la un moment dat. Punct. Acesta este punctul de vedere marxist al legii.”

 3. Bogdan Calehari
  21 ianuarie 2014

  Acum 50 de ani, homosexualitatea era o boala. Acum, ea este un mod de a-ti trai si de a-ti manifesta sexualitatea, dintr-o anomalie transformandu-se intr-o banalitate sau, dupa cum constata Jean Sevillia, s-a transformat in structura sociala. Nu ai “chemare” pentru asa ceva, nici o problema! De ce iti inchipui ca exista gradinita si scoala? Sa faca homo din tine!

 4. Liv STOmer
  21 ianuarie 2014

  Gretos de-a dreptul. Ok, Emil, deci din ce spui tu, rezulta ca parinti crestini (catolici, protestanti, etc), vrand-nevrand, platesc din buzunarul lor impozite ca sa sponsorizeze asemenea perversiuni (tot din ce spui tu ar rezulta – no offense, ca doar nu te intreaba nimeni daca esti de acord sau nu – ca s-ar putea sa fii si tu printre parintii astia). Ok, acuma, Toronto e un oras din Canada, care dupa cate stiu eu e inca un stat de drept, democratic. Si atunci vine intrebarea – unde-s manifestatiile de protest ale parintilor astora, impotriva guvernului/primariei/municipalitatii/autoritati(lor) care aloca fara sa-i intrebe banii lor pt. gretoseniile astea? Unde-s pancartele, unde-s rosiile si ouale stricate din frezapoliticienilor respectivi? Exista?

 5. Emil Borcean
  21 ianuarie 2014

  Liv. Fiecare proprietar de locuinta plateste o taxa anuală pe proprietate, care in buna masura finanteaza serviciile publice locale: gunoieri, intretinerea de drumuri, scoli, politie, pompieri. Nu toate scolile gazduiesc programe ca acelea descrise, dar in zonele in care exista scoli cu astfel de programe finantarea lor se face din taxele platite de proprietarii de locuinte din acele zone. Dupa cum stii, toate sunt trecatoare, dar taxele si moartea sunt permanente. Nimeni nu se poate sustrage finantarii unor astfel de porcarii, decat daca se muta intr-o zona in care sa fie sigur ca nu exista nicio scoala cu astfel de programe. Asa ceva nu e in general fezabil. Multi nu stiu de existenta acestor programe, cei care stiu prefera sa nu se bata cu morile de vant; prioritatea lor este sa le spuna copiilor sa nu participe la asa ceva. Politic nu se poate face mare lucru la ora de fata: prim-ministrul provinciei Ontario este Kathleen Wynne, o lesbiana care in guvernarea anterioara a fost ministru al invatamantului. In aceasta calitate a propus o serie de reforme, cum ar fi notiuni introductive despre homosexualitate in clasa a 3-a, lectii despre masturbare intr-a 6-a si lectii despre sex anal si oral intr-a 7-a. Reformele nu au fost in cele din urma adoptate de catre fostul prim-ministru datorita mediatizarii, protestelor din partea publicului si nu in ultima instanta datorita faptului ca fostul prim-ministru (chiar daca membru al partidului Liberal) avea o educatie catolica la baza.
  Ben Levin a fost adjunctul lui Wynne la educatie si in aceasta calitate s-a ocupat de formularea acestor reforme. Si, sa vezi si sa nu crezi, Levin a fost arestat anul trecut si este investigat pentru posesie de materiale pornografice cu copii:

 6. Liv STOmer
  21 ianuarie 2014

  Multi nu stiu de existenta acestor programe, cei care stiu prefera sa nu se bata cu morile de vant; prioritatea lor este sa le spuna copiilor sa nu participe la asa ceva.

  -parca situatia descrisa de tine seamana (cam mprea) mult cu cea a “opozitiei” de tip NR/FC/PNT din Romania…..pai daca “prefera sa nu se bata cu morile de vant”, atunci isi mai merita si soarta, pe undeva, nu te supara; aia din Franta cum au putut sa iasain strada, cu sutele de mii, sa-si apere drepturile? Si, bun, imi spui de mme lesbiana Wynne, care e “prim-ministrrul provinciei”; si inteleg ca porcariile cu “notiuni introductive despre homosexualitate in clasa a 3-a, lectii despre masturbare intr-a 6-a si lectii despre sex anal si oral intr-a 7-a” le facuse inainte sa ajunga prim-ministru; pai intreb si eu atunci: cum naiba a mai ajuns prim-min? Cine a votat-o? Ca, repet, stiam ca aveti democratie, acolo, in Canada, sau deja la voi e socialism si n-am aflat eu? :d Si, bun, a ajuns unde este, vorba cuiva, “un bou in post mare, drept cam ciudat pare, dar asta se-ntampla in fiecare loc”, si, acolo fiind, promoveaza porcariile de mai sus; pai, atunci, sa avem pardon, daca ai tai concetateni suporta lucrul asta si nu ies cu pancarte in strada ca sa-i ceara demisia, ca “nu vor sa se bata cu morile de vant”, atunci isi mai merita si soarta. Pacat de copiii aia, saracii, ca aia chiar n-au nici o vina ca parintii-s fricosi, si ca stricatii astia le pervertesc sufletele de mici. Si, la fel, imi pot pune,legitim, intrebarea, cat de mult isi iubesc copiii parintii aia care de frica “morilor de vant” ii lasa sa fie pervertiti in felul asta.

 7. Emil Borcean
  21 ianuarie 2014

  Wynne a ajuns prim-ministru fara sa fie nevoie de alegeri. Dalton McGuinty a anuntat in octombrie 2012 ca intentioneaza sa isi dea demisia din postul de prim-ministru si de lider al liberalilor din Ontario. Wynne si-a lansat in noiembrie candidatura la postul de lider liberal si in ianuarie 2013, la conventie, a fost aleasa de delegatii liberali drept liderul partidului. Astfel a devenit, automat, succesoarea lui McGuinty la postul de prim-ministru. Urmatoarele alegeri provinciale vor avea loc in octombrie 2015. Atunci vom vedea daca isi va putea mentine functia. Politica difera in Canada de la provincie la provincie. In linii mari Ontario este mai liberal-progresist in marile zone urbane si mai conservator in zonele rurale si mic-urbane. Toate guvernarile din 2003 incoace au fost liberale. Anii 90 au fost dominati de conservatorii progresisti. Programele despre care vorbesc in articol sunt relativ recente, nu sunt mediatizate in presa mare si nu prea sunt cunoscute in general. Mobilizarea impotriva reformelor propuse de Wynne in urma cu doi ani a rezultat ca urmare a unei mediatizari bune si, mai ales, datorita faptului ca ar fi afectat toate familiile din Ontario. Zonele rurale si mic-urbane au fost active in ce priveste presiunea pusa pe McGuinty pentru a nu le aproba. In cazul de fata e vorba numai despre Toronto, iar aceste programe au fost de aceasta data introduse fara tam-tam. Ramane de vazut cum va evolua situatia. Nu e o partida pierduta definitiv, in Toronto traiesc multi emigranti care nu sunt permisivi in ce priveste coruptia copiilor. Votul lor va conta in 2015.

 8. DanCanada
  21 ianuarie 2014

  Si eu locuiesc in zona Toronto si este f adevarat tot ce-a spus Emil mai sus, inclusiv comentariile 5 & 7. Sper ca liberalii sa impinga la maxim mizeriile astea in ajunul alegerilor ca sa inteleaga lumea cu ce anticristi are de-a face.
  Despre cum a ajuns gheita Wynne regina pe Ontario – nu inteleg cum de a fost acceptata regula asta: deci McGuinty a demisionat si nu se declanseaza alegeri? Ar trebui automat sa fie alegeri iarasi, nu sa aleaga pe sestache. Si-asa liberalii nu au chiar majoritate.

 9. Emil Borcean
  21 ianuarie 2014

  Dan, si eu mi-am pus intrebarea asta. Cand demisioneaza un deputat au loc “by-elections”, adica alegeri in afara ciclului normal, pentru a ocupa locul ramas liber. Se pare ca rezolvarea unei astfel de situatii la nivel de sef de executiv provincial e tratata diferit, dupa modelul britanic. Stii, noi avem un sistem diferit de verii nostri din sud. Ideea ar fi ca mandatul obtinut de un partid (guvernare majoritara sau minoritara) este valid pentru ciclul de guvernare in curs si de aceea batonul se preda (in astfel de situatii) unui nou lider al partidului la guvernare. Este exact ce s-a intamplat cand lady Thatcher a fost nevoita sa isi dea demisia in urma unei revolte in propriul ei partid. Prim-ministru pe restul de mandat a devenit John Major, ales de partid ca nou lider. Tories au exercitat guvernarea in continuare, pana la noile alegeri. Obiceiul e vechi si tine de particularitatile monarhiei constitutionale din UK, la care suntem si noi (canadienii) afiliati.

 10. Andreea P.
  21 ianuarie 2014

  Viata privata e sacra, insa numa’ cea a presedintelui Frantei, cum zice Eric Zemmour, de cea a francezilor se ocupa statul:
  http://www.ndf.fr/poing-de-vue/22-01-2014/eric-zemmour-la-vie-privee-du-president-de-la-republique-est-sacree-la-notre-appartient-lempire-du-bien

 11. DanCanada
  21 ianuarie 2014

  @Emil #9: Ma refeream la cum de conservatorii si NDP nu au fortat o motiune de cenzura? Scandaluri au fost, slava Domnului: eHealth, banii zvarliti aiurea pe ‘uite centralele, votati-ne! ba nu, nu mai facem’ etc. Da, bineinteles – raspunsul standard e ca tanti Wynne ori n-a fost implicata ori nu stie nimic. ‘Not on my watch’. Nu conteaza, e la cirma si tot liberala, nu? Asta e, din pacate Ontario e extrem de stingist, trebuie muulte mizerii ca asta cu TDSB ca sa se prinda lumea si sa voteze altfel.

 12. Emil Borcean
  21 ianuarie 2014

  Ah, inteleg acum. Cine stie ce calcule si-au facut unii si altii. Asta e…

 13. Ioan Popa
  21 ianuarie 2014

  Imi vine sa vomit..((( Daca asta inseamna “civilizatie” ,atunci Romania nu este suficienta ca loc de refugiu,
  probabil e mai potrivita Africa… Ma uit cu stupoare chiar si la comentariile unora, care de la acest subiect ajung la pres Frantei,
  ca si cum au citit o chestiune relativ normala… Dumnezeu sa va ocroteasca pe voi, romanii din Canada,
  cred ca numai pe el va mai puteti bizui.

 14. Sorin
  21 ianuarie 2014

  au ramas fara bani, cei de la http://www.marxism2013.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian