FUNDATIA IOAN BARBUS

Franţa: ameninţări cu terorismul pentru burka

[toc auto=off]În Franţa trăiesc, oficial, în jur de 5 milioane de musulmani. Neoficial, numărul lor ar putea fi mult mai mare, fiind vehiculată cifra de 10 milioane. ‘Milioane de musulmani’, se traduce de regulă în ‘necazuri’. Recent, 60 de membri ai legislativului francez au format o comisie parlamentară pentru cercetarea motivelor creşterii accetuate a numărului de femei musulmane care poartă burka. Burka este vălul purtat de unele femei musulmane, care le acoperă complet corpul, din cap pînă în picioare, lăsînd uneori doar o mică crestătură în dreptul ochilor.

Burka în Franţa

Pe 22 iunie, în cadrul iniţiativei legislaturii franceze, preşedintele Nicolas Sarkozy a ţinut un discurs în care a spus fără ezitări că „burka nu este binevenită în Franţa.”

Burka nu este un simbol religios, este un simbol al subjugării, al oprimării femeilor. Spun cu toată convingerea că aceasta nu va fi binevenită pe în ţara noastră.

 • Declaraţia nu a rămas fără ecou în lumea musulmană:
 • Muslim leaders condemn Sarkozy over burqa ban
  Presa saudită a criticat poziţia Franţei. Ziarul Al-Hayat cere „respectarea tradiţiilor şi a intimităţii oamenilor.” „Care ar fi reacţia europenilor şi a francezilor dacă aceştia ar trebui să îşi acopere faţa şi părul în ţările islamice?” a întrebar unul din ziarişti. Chiar, oare care ar fi reacţia? Un înalt oficial francez a replicat ziarului la întoarcerea dintr-o vizită în Teheran: „vălul este impus membrilor de sex feminin ai delegaţiilor oficiale franceze cînd vizitează, de exemplu, Iranul.”

  Jacqui Smith

 • Ce este ironic, sau mai degrabă tragi-comic, e că pentru multe dintre elitele europene nu este nevoie de constrîngeri pentru a se prosterna în faţa islamului. Fostul Ministru de Interne britanic, Jacqui Smith, la o întîlmire cu un grup de femei musulmane din Marea Britanie a ales să poarte basmaua islamică de buna voie. Jacqui Smith este cea care a decretat că parlamentarul Olandez Geert Wilders este persona non grata in Marea Britanie. Asta s-a întîmplat după ce un Lord musulman a ameninţat că va asedia Casa Lorzilor cu 10.000 de musulmani în cazul în care i se va permite lui Geert Wilders să intre în ţară. Povestea completă aici. Să îi fie întru diversitate si coeziune socială!
 • Din minţi „luminate” ca ale Dnei Jacqui Smith, este compusă majoritate a elitelor progresiste din Europa occidentală. Statele Unite pre-„The One”-unului Barak Hussei Obama, stateau mai bine, dar preşedintele pro-islamic al Americii (Melanie Phillips), a spus în recentul său discurs din Cairo:

  Acum, permiteţi-mi să fiu clar: chestiunile egalităţii femeilor nu sunt în nici un caz o simplă chestiune pentru islam. În Turcia, Pakistan, Bangladesh, Indonezia, am văzut ţări cu majoritate musulmană care au ales femei la conducere. În acelaşi timp, lupta pentru egalitatea femeii continuă în multe aspecte ale vieţii americane, precum şi în ţări din jurul lumii.
  Discursul lui Obama de la Cairo

  Să înţelegem, din ce spune, că el vede în modul în care sînt tratate femeile în islam un model de urmat pentru Statele Unite şi alte „ţări din jurul lumii”? Pentru o descriere detaliată a modului în care sînt tratate femeile în lumea islamică vă invit să citiţi transcrierea capitolului „Cuşca fecioarelor” din cartea Fecioara încătuşată scrisă Ayaan Hirsi Ali, o somaleză care a fugit de islam din Somalia în Olanda. Aceasta a ajuns membru în parlamentul olandez, iar recent a fost nevoită să fugă mai departe în Statele Unite, din aceleaşi motive pentru care a părăsit Somalia: „toleranţa islamică”. Cuşca fecioarelor: Partea I şi Partea II. Care să fie motivele pentru care Obama susţine tratamentul barbaric al femeii în islam? Necunoaşterea nu poate fi un motiv. A locuit ani de zile în Indonezia, ţară islamică, tatăl său a fost musulman, nu are cum să nu ştie ce este islamul.

 • Mulţumită multiculturalismului deşănţat, mulţumită tolerării intoleranţei, s-a ajuns la situaţia în care o declaraţie de bun simţ ca a lui Sarkozy poate crea o situaţie atît de tensionată. De pe pagina de internet a ESISC, European Strategic Intelligence & Security Center, aflăm că:

  Pe internet, reacţiile sînt violente între oameni care sînt în favoarea burkă-i şi cei ce i se opun. În mod ironic, discursul francez produce tot atît de multe reacţii ca şi caricaturile profetului Mohamed din presa daneză. Pe unele situri, reacţiile împotriva poziţiei franceze ar putea duce la ameninţări grave în zilele urmatoare. Directoratul Fracez Central al Serviciului de Securitate Internă (Direction Centrale du Renseignement Intérieur – DCRI), a avertizat că este posibil ca în perioada imediat următoare ar putea fi pregătite un număr de atacuri teroriste împotriva intereselor Parisului şi Franţei, din ţară şi de peste hotare.

 • Ameninţări directe cu violenţe sîngeroase la adresa Franţei

  Al-Qaeda îndeamnă toţi musulmanii să reacţioneze violent la cele spuse de Sarkozy.

  Într-o delcaraţie făcută joi pe cîteva situri jihadiste şi intitulată „Franţa, mama tuturor relelor,” Al-Qaeda în Maghrebul Islamic a ameninţat Franţa datorită unei remarce facută de preşedintele Sarkozy, săptămîna trecută, în care spunea că „burka nu este binevenită în Franţa.” În declaraţie Abou Mouss’ab Abd Al Wadoud a jurat pentru toţi „mujahedinii Maghrebului islamic,” că „se vor răzbuna pe Franţa” şi că îi vor ţinti „interesele oriunde ar apărea acestea.”
  Acesta a spus că remarca preşedintelui Francez, este „alimentată de ură” şi semnalizează „un nou război împotriva surorilor noastre care poartă Niqab-ul.” Abdul Wadoud a îndemnat toţi musulmanii să lupte împotriva acestei uri cu o altă ură şi mai devastatoare.”

  Breitbart: Qaeda warns France of revenge for burka stance

  În continuare, perspectiva unei jurnaliste care a vizitat Afganistanul şi a vorbit cu femeile care purtau burka de ani de zile.

  Nici un om sănătos şi liber nu ar alege să poarte burka

  de LICIA CORBELLA, CALGARY HERALD

  Cu ceva timp în urmă mi s-a cerut să vorbesc la scoala copiilor mei despre călătoria mea din decembrie 2003 în Afganistan.
  Am aşteptat să fiu introdusă, purtînd o burka cumpărată în acea ţară distrusă de război, crezînd că nu va dura decît un minut, poate două. Dar introducerea a durat cu mult mai mult decăt anticipasem şi pînă să văd feţele luminoase ale copiilor, mă sufocam, simţeam că sînt într-o cuşcă. Nu ştiu exact cît am stat îmbrăcată în burka, dar probabil nu am purtat confecţia sufocantă, în formă de cort, cu plasă peste ochi, mai mult de zece minute. Le-am spus copiilor că m-am simţit ca îngropată de vie.[…]
  Am întrebat multele femei pe care le-am întîlnit dacă le face plăcere să poarte burka. Nici una nu a răspuns afrimativ. De fapt, toate le urăsc aproape la fel de mult cum îi urăsc pe talibani.

  Nu e de mirare. Temniţa în burka e foarte aspră pentru aceste femei. Multora le-au căzut mare parte din dinţi şi părul din cauza lipsei de vitamina D, care e produsă de soare. […]
  Preşedintele Franţei Nicolas Sarkozy a spus în timpul primei adresări ale unui preşedinte din ultimii 136 de ani, în faţa unei sesiuni reunite a două camere legislative franţuzeşti, că burka nu era „binevenită” În Franţa.
  „Nu putem accepta să în ţara noastră să avem femei prizoniere în spatele unei plase, rupte complet de societate, private de identitate,” a spus Sarkozy.
  Are dreptate, femeile în burka nu par umane. După puţin timp petrecut în Afganista, femeile îmbrăcate cu burka lor par nişte apariţii fantomatice lipsite de faţă, individualitate sau umanitate.
  […]
  Mahfooz Kanwar, profesor de sociologie şi criminologie la Colegiul Mont Royal, spune că mulţi canadieni bine intenţionaţi cred că dau dovadă de „toleranţă” dacă îngăduie femeilor musulmane „alegerea” de a purta burka. „Nu există alegerea aici, şi acceptarea va duce la intoleranţă,” a spus Kanwar.

  „Unii oameni spun că interzicerea burkă-i ar putea duce la a fi interzisă acoperirea gurii cu fularul în timpul iernii,” a spus Kanwar. „Însă marele risc poate fi întrezărit în unele getto-uri islamice din Paris sau Danemarca, unde femeile non-musulmane sînt hărţuite pentru că nu îşi acoperă părul, pînă în punctul în care au fost forţate să facă asta pentru a preveni atacurile verbale sau fizice din partea bărbaţilor musulmani semi-analfabeţi. Aceste este marele risc.

  Kanwar, care e musulman şi a scris opt cărţi, inclusiv una despre sociologia islamului, este de acord cu comentariile lui Sarkozy. „Burka nu este cerută nicăieri în islam sau în Coran, nu are baze religioase, deci nu este protejată de lege.”
  […]
  Amuzant, dar „coşciug” este cuvîntul pe care mai multe femei din cele pe care le-am întîlnit în Afganistan l-au folosit pentru a descrie burka pe care o purtau. Gîndiţi-vă la cuvintele lui Massooda, o văduvă de 36 de ani, care arăta mai degrabă de 60 de ani, ca urmare a vieţii grele. „Nu voi mai purta burka niciodată,” a spus sfidător. „Nu voi mai fi pusă într-un coşciug dacă vreau sa merg undeva.”

  Aceasta este alegerea. Nici un om sănătos şi liber nu ar „alege” vreodată burka.

  via Vlad Ţepeş: No sane, free person would choose to wear a burka
  video: France24

  Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

  Costin Andrieş

  Costin Andrieş

  Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

  8 comentarii

  1. Turnofftheglory
   5 iulie 2009

   In orasul meu de 300 000 de locuitori sunt ceva familii musulmane. Nu poarta burqa dar ceva asemanator, fata le e vizibila totusi. Oricum e complet aiurea la 30 de grade sa te invelesti ca o sarmaluta. Haios este ca adventistii sunt la fel de extremisti, poate gresesc spita neo protestanta dar batice, fuste pana in pamant sunt si daca sunt crestini. Adica tot batuti in cap. Sarkozy a luat maximum de puncte cand a spus nu acestei nesimtiri musulmane. Poti fi musulman si fara fashion de Iran.

  2. costin
   5 iulie 2009

   Uber-Dhimmi-ologia goes international:
   Cei de la FIFA interzic rugaciunile crestine pe teren, dar nu te pui cu adulatorii profetului, ca s-ar putea sa nu se stie:

   gang bang egiptean

   FIFA, the world-wide soccer administration, has sent an “official admonishment” to the Brazilian Federation whose soccer players, at their victorious final in the recent Confederations Cup in South Africa, thanked God with a collective prayer in the middle of the field. An explicitly Christian prayer, to be sure, seeing that it is the common faith in Brasil. The FIFA censorship is that religion must be separated from soccer.

   This does not seem to us to be an insignificant event. However, little mention of it has been made in the media. We may be wrong, but we only saw it mentioned yesterday in the Corriere della Sera and La Repubblica. The article in the Corriere was unexceptionable. The one in La Repubblica, however, made us jump up from the chair. The author, in fact, soon after describing the rite enacted by the Brazilian players, and after having pointed out that many wore “T-shirts a’ la Kakà , i.e. (“I belong to Jesus”), commented: “if this had been Muslim prayers, the sky would have opened. Instead the matter has hardly been mentioned”.

   It is indeed extraordinary the distortion of the facts and the truth. Here, it must be said that exactly the opposite is true to that reported by La Repubblica. The sky has opened against the Christian prayer of the Brazilians; while nobody, especially FIFA, has said a word about a similar manifestation, which was also transmitted worldwide, a few days earlier. This was the prayers of the muslim players after their win against Italy in the middle of the field facing Mecca as per their tradition.

   La Repubblica wants us to believe – in spite of the admonishment of the Fifa – that the Christian prayer of the Brazilians goes unnoticed, while a hypothetical prayer Muslim (…)
   VIETATO PREGARE (SOLO AI CRISTIANI)

   via: Tundra Tabloids

  3. Partizanu
   5 iulie 2009

   Baieti, voi daca vreti laicizarea spatiului public ar trebui sa incepeti curatenia din propria ograda. Inteleg insa ca asta nu se poate, intrucat la noi popii sunt unul dintre pilonii de rezistenta ai dreptei romanesti.

  4. Imperialistu'
   5 iulie 2009

   Dar cine a spus ceva despre „laicizarea” spatiului public, partizane? Nu stiu ce parere au ceilalti despre acest subiect, dar in ceea ce ma priveste, nu ii vad utilitatea.

   Scriem despre problemele pe care le ridica prezenta masiva islamica, chestiuni cat se poate de reale, spre deosebire de fantasmele pe care le urmaresc anticlericalii de salon care nu contenesc sa se isterizeze pe internet ca Romania e pe cale de a deveni o „teocratie”. „Teocratia” romaneasca e inofensiva; islamismul, in schimb, te poate lasa fara cap, kafir ce esti.

  5. Alexandru Marin
   5 iulie 2009

   Musulmanii sunt prinsi intre granitele religiei si ale Frantei. Este foarte greu pt. sarmanele femei sa fie subordonate unor idei absolut absurde,dar o sa dureze ceva pana or sa si protesteze impotriva. Nu cred ca Sarkozy a avut alt scop decat unul de imagine cand a luat pozitie . ????

  6. Imperialistu'
   5 iulie 2009

   Salut, Alexandru! Bine ai venit!

   Din pacate, nu iti impartasesc optimismul. Cateva oi ratacite se vor revolta, desigur, impotriva sistemului, dar asta nu ar fi nimic nou. In schimb, celelalte vor inghiti in continuare mizeria islamista, doar nu poti accepta Islamul pe jumatate. Fara jihad, fara subjugarea femeilor, fara uciderea homosexualilor, fara mutilarea infractorilor etc. Islamul nu mai e Islam. Ori crezi in Allah si in profetul Sau, acceptandu-i toate faptele si panseurile de barbar iesit dintre dune, ori nu, ceea ce ma face sa nu am nici o indoiala cu privire la capacitatea lor de a-si croi o alta soarta.

   In ceea ce il priveste pe Sarko, nu ne mai facem de mult timp iluzii in privinta lui.

  7. costin
   5 iulie 2009

   Islamist Cleric Warns France: If You Ban the Burqa We’ll Keeeeel You…

   Weasel Zipper o spune asa cum e: Note to France: They’re going to kill you anyway….

   (Telegraph)- An Islamist preacher barred from Britain for his radical views has warned France against passing a Muslim veil ban, or risk increasing support for al-Qaeda.

   “Look what happened in Belgium and in France,” Omar Bakri said, referring to Belgium’s ban on the burka, or full Islamic veil, and the start of debates by the French parliament on a similar law that is all but certain to be adopted.

   “They believe that prohibiting Muslim women to use the burka is going to make them safer. But they are wrong. This is going to make Muslims living in France give more support to al-Qaeda”, Bakri told Spain’s Cadena Ser radio.

   The Syrian-born preacher, who settled in Britain in 1985, was banned from re-entering the country in 2005 and moved to Lebanon, when then Home Secretary Charles Clarke ruled that his presence was “not conducive to the public good”.

   He caused controversy after claiming to have predicted that terrorists would strike on the British mainland several months before the July 7 London bombings in 2005.

   Until 2004 Bakri had headed the radical al-Muhajiroun group, and praised the hijackers involved in the September 11, 2001 attacks in the United States as the “magnificent 19″.

  8. Vlad P.
   5 iulie 2009

   când dispui de prea mult timp liber
   Enigma Princess Hijab

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Ce ai mai putea citi
  ro_RORomanian