FUNDATIA IOAN BARBUS

Geert Wilders în turneu cu Fitna

Politicianul olandez anti-imigraţie, Geert Wilders a confirmat luni că va prezenta controversatul său film critic la adresa islamului, „Fitna”, în Marea Britanie, Franţa şi Israel în următoarele luni.

Wilders a spus ziarului olandez Spits că va călători în afara ţării pentru a crea „Alianţa Internaţională pentru Pace şi Împotriva Islamizării.”
Wilders, conducătorul Partidului pentru Libertate PVV, este unul dintre cei mai vocali critici ai islamului din Olanda. Acesta a primit numeroase ameninţări cu moartea şi este protejat în prezent de gărzi personale.

A primit suport de la organizaţii de dreapta cum este thinktank-ul American Freedom Alliance , care i-a acordat aşa numitul lor titlu Freedom Award.

„Fitna” este un scurt metraj de 16 minute prezentat pe internet. Transmite mesajul conform căriua Coranul predică islamul radical, avertizează asupra răspîndirii islamului radical şi aupra presupusei „islamizări” a Olandei.

Filmul conţine secvenţe din atacurile din 11 septembrie 2001 şi alte atentate cu bombă însoţite de citate din Coran. Toate televiziunile olandeze au refuzat să prezinte filmul.

Filmul crează riscul unor noi atacuri

De la lansarea lui în martie, „Fitna” a fost criticat atît de musulmani cît şi de non-musulmani. Guvernul Olandez şi-a exprimat îngrijorarea pentru securitatea cetăţenilor olandezi din ţările arabe şi musulmane.

Filmul a fost denunţat de ţări ca Iranul, Iordania şi Pakistanul, în timp ce coordonatorul olandez anti-terorism a spus la începutul lui decembrie că filmul ar putea provoca atacuri teroriste în Olanda.

„Pe măsură ce ajung să înţeleg gravitatea situaţiei din ultimii trei ani, observ că există elemente care fac ca ameninţarea să fie şi mai puternică,” a fost citat Tjibbe Joustra, într-un interviu din ziarul olandez De Volkskrant. [De Volkskrant este cel mai mare ziar socialist/corect politic din Olanda]

Tentative de a-l da în judecată pentru discriminare, rasism sau incitare nu au avut sorţi de izbîndă după ce procurorul general a stabilit că „Fitna” nu a violat legislaţia olandeză.

Sursa:Dutch Politician to Tour With Anti-Islam Film ‘Fitna’
Observaţi, vă rog, tonul tendenţios al articolului

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

12 Comments

 1. Imperialistu'
  9 December 2008

  Vezi ca am revenit asupra denumirii think tankului american si a premiului acordat. Nu e nevoie de prutenisme. ????

  Ma amuza comportamentul lui Wilders. Zici ca e vreun star Hollywood promovand ultima opera. :mrgreen:

 2. costin
  9 December 2008

  da, si pe mine ma amuza, ma amuza si nu e rea

 3. Francesco
  9 December 2008

  Filmul Fitna a fost prezentat ieri, pe 14 decembrie la Ierusalim in cadrul unei conferinte intitulate Facing Jihad One-Day Conference.

 4. israelianca
  9 December 2008

  Asa e, la initiativa Prof. Eldad, specialist in chirurgie plastica si reconstructie (arsuri).
  Cine a latrat si a behait a fost alt doctor, ginecologul Ahmad Tibi, arab israelian, membru in parlament si fostul consilier al lui Arafat, care ca de obicei a pus la patefonul din gura discul cu rasismul si incitarea si restul de bla-bla-bla pe care arabii nostri din parlament il scot de fiecare data cind nu le convine ceva. Dar cind a invatat la Hebrew University in Ierusalim si si-a schimbat numele de familie in al-Tibi, ca sa poata sa stea la examene linga un student foarte foarte bun si sa copieze de la el nu eram rasisti. Tibi era protejatul lui Ezer Weizmann, fost presedinte al Israelului, care il impingea de la spate si il sustinea in toate celea in speranta ca va aduce la reconcilierea intre evrei si arabi. Uite unde a adus. Unde mai pui ca nu de mult, Tibi impreuna cu alti citiva parlamentari arabi au marsaluit in fruntea unei gloate de arabi scandind „Moarte evreilor!”.
  Nu gasesc acum articolul, il caut deseara acasa.

 5. costin
  9 December 2008

  Geert Wilders a vorbit in Israel la conferinta Facing Jihad. Pamela Geller de la AtlasShrugs a filmat:  GEERT WILDERS FACING JIHAD

  Pentru participarea la conferinta in Israel, Geert Wilders este laudat, dar nu la el acasa. In Olanda este din ce in ce mai blamat demonizat.
  sursa olandeza: Ovatie in Israel pentru Fitna
  traducerea in engleza: Praise for Geert Wilders — But Not at Home

  Initial acesta a declarat ca se simte mai in siguranta in Israel (destul de mare lucru daca e sa ne luam dupa catalogarea de estremist de dreapta facuta de elita din UE.
  La putin timp, dupa ce numarul amenintarilor jihadiste la adresa lui s-a marit, acesta si-a schimbat declaratia, spuning ca „este prima oara cind nu ma simt mai in siguranta in Israel decit in Oldanda”

  Security upped at anti-Jihad conference following alert

 6. Marian
  9 December 2008

  Acest politician olandez catolic, Geert Wilders (numele ar sugera parca a salbatic, nu?), uraste foarte mult romanii si bulgarii. Se spune ca Romania si Bulgaria sunt pe agenda lui politica. Vrea sa-i scoata pe romani si pe bulgari din Uniunea Europeana. Nu stiu de unde-i vine ura asta impotriva romanilor si bulgarilor. S-ar putea sa fie influentat de stirile si imaginile de la posturile de televiziune, in special occidentale, in care mai ales romanii sunt demonizati si prezentati ca un pericol pentru Occidentul catolic si protestant, si mai ales ca un pericol la adresa civilizatiei occidentale. Din partea mea poate sa ne scoata oricand din Uniunea Europeana. Pe zi ce trece ne dam seama tot mai mult ca intrarea in U.E. nu ne-a adus nici un bine. Anul trecut in octombrie sau noiembrie, presedintele Traian Basescu a recunoscut ca intrarea in U.E. nu ne-a adus nici un bine.
  Sper sa ne scoata cat mai repede din Uniunea Europeana romano-catolica si protestanta. Nu va mai trebui sa dam atatia bani la fondul central al uniunii ca membru cotizant. Pana in 2012, Romania trebuie sa cotizeze zece miliarde si doua sute de milioane de euro la fondul central. Daca nu am fi in aceasta organizatie, nu ar trebui sa dam banii. Occidentul, si nu numai, ne uraste in primul rand si pentru faptul ca noi suntem ortodocsi. Romano-catolicii si protestantii ii urasc foarte mult pe ortodocsi, se pare. E greu de inteles aceasta, mai ales ca ei sustin ca sunt crestini adevarati (ce fel de crestini sunt vede toata lumea dupa faptele lor: droguri, homosexualitate, criminalitate foarte ridicata, xenofobism, rasism si alte forme de pacate si de ura la adresa celor care nu sunt catolici si protestanti ca si ei). Ne-am saturat de ura si felul lor de a fi. Nu mai vrem sa fim piata lor de desfacere pentru produsele lor. Nu mai vrem sa fim jigniti aproape zilnic in mas media lor. Nu mai vrem sa fim prezentati noi romanii ca fiid negri, africani sau asiatici din sudul Asiei. Ganditi-va cat de mult ne dispretuiesc si ne urasc daca spun ca nu suntem europeni. Ei spun ca Europa se termina acolo unde se termina romano-catolicismul si protestantismul, adica la Viena, Budapesta, Varsovia si cele trei republici baltice. Unde incepe ortodoxia, gata, nu mai este Europa. Sa le fie rusine. Nici atata lucru nu cunosc in prostia lor vestica, ca, est-europenii, sunt totusi europeni, chiar daca nu sunt romano-catolici si protestanti (nici sa nu fie). Bisericile lor sunt aproape goale duminica dupa cum spun cei care circula des in Vestul Europei. Ei sunt in plin proces de dezcrestinare. Ei sunt in plin proces de paganizare. Asa ca nu mai vrem in Uniunea Europeana.

 7. panseluta
  9 December 2008

  Marian:

  Catolicismul, protestantismul si ortodoxia n-au nimic de-a face cu pozitia lui Wilders fata de romani si bulgari.
  Tipul ne crede endemic, structural corupti; sugem fondurile EU pentru interesele mafiote ale clanurilor de politruci la putere. Banii nu ajung unde trebuie, ceea ce e adevarul curat.

  Ce nu vede Wilders e ca acelasi lucru se intimpla la virful Uniunii Europene, o institutie de sute de nivele de birocrati cu sinecuri de sute de mii de euro pe an, platite din taxele varsate de contribuabili, si care nu fac altceva decit sa scirtziie pe hirtie, sa clantzane platitudini la conferinte ecologice pentru salvarea „saracilor” in timp ce viseaza la dublurile, triplurile martini si vinatzurile speciale si potirnichea in foitaj si foie gras cu sos de maracine australian de la reprezentantza X la EU, programata pentru seara aceea.

  Oligarhia anti-democrata, anti-nationala de la virful Uniunii Europene, mai corupta decit toti romanii si bulgarii la un loc, e problema centrala. La fel si cu ONU si toate institutiile afiliate.

 8. panseluta
  9 December 2008

  Marian,
  Un P.S. O regula esentziala a noastra, aici, la bipezi, e sa ne bazam concluziile si opiniile pe evidentze, pe fapte verificabile.
  Poate mi-a scapat mie vreun speech al lui Wilders in care tipul vorbeste in numele catolicismului sau protestantismului. Daca e asa, te rog sa ne arati materialul la care te referi. Voi fi bucuroasa sa-mi rectific greseala.

 9. costin
  9 December 2008

  panseluta, marian nu stie despre ce vb. aici pentru ca UE care nu a mentionat rolul jucat de crestinism in crearea Europei.

  Relatia dintre UE si crestinism este daca nu de indiferenta, de ostilitate.
  Apoi, Wilders doreste scoaterea Romaniei si Bulgariei din UE pentru a opri unui procent considerabil din bugetul Olandei catre tarile mai sarace, iar Rom si Bul sint cele mai sarace si corupte, sau oriunde. Din cite am inteles eu, motivul este strict economic. Recunoaste coruptul la nivel de UE si prezenta Rom si Bul cresterea nivelului de coruptie. Dar in acelasi timp, exagereaza si este Absurd. Nu poate exista o uniune „Europeana”, fara doua tari relativ mari din Europa.

  In rest, ce zice marian sint absurditati de genul:

  Occidentul, si nu numai, ne uraste in primul rand si pentru faptul ca noi suntem ortodocsi.

  Prea multa ura marian, nu totul se intimpla din ura, nu toti se urasc si ne urim intre noi cum zici tu de catolici, protestanti contra ortodoxiei si catolicismul contra protestantismului si invers.

 10. panseluta
  9 December 2008

  costin:

  Mi-a scapat chestia cu ura universala fata de noi, ortodocsii. Stiam ca ne urasc catolicii si protestantii, dar ca ne urasc si animistii din Qwa Zulu Natal e prea mult, e peste poate… De nesuportat!

 11. euNuke
  9 December 2008

  @marian: crede’ma, Wilders nu’i uraste pe romani [politicianul olandez s’a exprimat ft critic la adresa guvernelor celor 2 tari, nu in ceea ce priveste poporul roman], insa din diatriba ta dezlantuita se poate observa cu usurinta ura si spaima ta fata de europeni. si fata de catolici si protestanti. si nu mai vorbi in numele tuturor romanilor! din fericire putini romani am cunoscut atat de obtuzi si bigoti incat sa prefere si sa ceara segregarea Europei pe criterii religioase.

  si inca ceva, o informatie care o sa te inflameze si mai rau: UE nu este catolica, ci atee, ba chiar uneori anticrestina, dupa cum se poate deduce din ultima decizie CEDo impotriva Italiei. deci, e mult mai nasol decat iti imaginai in ue, dar asta e, va trebui sa te obisnuiesti si sa te resemnezi cu statutul de ortodox tolerat, cetatean de mana a doua, asta pentru ca nu o sa te dea nimeni afara si nici in alta parte nu o sa te primeasca cu impresiile astea radicale despre crestinatate [doar daca nu cumva vrei sa treci la islam]

 12. panseluta
  9 December 2008

  euNuke:
  Absolut. Marian ori devine ateu, ori se converteste la Islam, daca vrea sa se simta acasa in EU.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi