FUNDATIA IOAN BARBUS

Glasul amazoanei

După anunţarea rezultatelor alegerilor din Egipt, gruparea teroristă Hamas s-a grăbit să-şi felicite colaboratorii egipteni pentru victorie. Adjunctul şefului Biroului Politic al Hamas, Mussa Abu Marzuk, a declarat: “Este foarte bine pentru cauza palestiniană. Noi sperăm ca noul guvern egiptean, indiferent care va fi el, să întărească legaturile cu Hamas şi să pună capăt blocadei din Gaza.”

Statele Unite au felicitat la rândul lor Egiptul pentru “succesul procesului democratic”, purtătorul de cuvânt al Casei Albe neuitând să amintească de dialogul pe care guvernul american îl are cu o serie de grupări politice printre care şi Frăţia Musulmană. În timpul acesta, conducatorii ţărilor occidentale s-au ferit să facă vreo declaraţie care să-i angajeze cu ceva, sau care să deranjeze pe cineva.

În atmosfera de indiferenţă vinovată şi de tăcere complice a clasei politice occidentale, s-a făcut auzită o voce. O voce plină de curaj, pe cât de fermă, pe atât de singulară. O voce care a strigat: “Împaratul e gol!”. Este vocea unei adevărate amazoane a politicii franceze, pentru că doamna Jeannette Bougrab, ministru secretar de stat la Ministerul Tineretului din Franța, a dat dovadă de un curaj exemplar într-o lume, cea politică, care-şi afişează cu mândrie laşitatea incurabilă, pe post de subtilitate diplomatică.

“Nu există moderaţie la Fraţii Musulmani… nu există Shari’a light”. Să spui ca om politic în Franţa aşa ceva, este similar cu a-ti face cruce în moschee atunci când este plină! Şi Jeannette Bougrab nu s-a limitat la atât: ”Eu sunt juristă şi am putea face toate interpretările teologice, literare sau fundamentaliste pe care le vrem, dar dreptul bazat pe Shari’a este obligatoriu o restricţie a drepturilor şi libertăţilor, mai ales a libertăţii de constiinţă, pentru că apostazia este interzisă. Nu este posibil să te converteşti la altă religie. Mariajele mixte nu sunt recunoscute. O femeie musulmană nu poate să se căsătorească cu un nemusulman. Pentru unii nu este atât de grav, dacă de acum încolo femeile vor trebui să umble îmbrăcate în burka sau să nu mai aibă aceleaşi drepturi. Dar nu şi pentru mine! Eu nu fac nici un compromis asupra acestei chestiuni de egalitate juridică. Şi trebuie sa fim atenţi la limbajul dublu.”
Jeannette Bougrab a continuat referindu-se la politica externă franceză: “Nu există Islam moderat şi ţinând cont de lucrul aceasta, nu trebuie să avem relaţii diplomatice cu ţările islamiste.”

Declaraţiile tinerei ministru francez de origine algeriană, au provocat panică printre eunucii de la Paris, mai ales că exprimandu-se în calitate de “femeie de origine arabă” şi nu de ministru, Jennette Bougrab a respins noţiunea de “Islamism moderat”, atât de apărată de ministrul afacerilor externe, Alain Juppe. S-a auzit imediat “chiţcăitul” hadâmbului Jean Paul Faugere, directorul de cabinet al lui Francois Fillon, care i-a reproşat lui Jeannette Bougrab că pune în discuţie politica externă a Franţei, acuzand-o de “înaltă trădare”!!

Aşa cum altă dată, sultanii îşi lăsau haremul în grija eunucilor, azi, interesele fundamentaliştilor musulmani sunt păzite cu aceeaşi vigilenţă de eunucii politicii franceze, de data aceasta contra unei femei, o adevărată amazoană, Jeannette Bougrab.

referințe: 1, 2

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Bogdan Calehari

Bogdan Calehari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian