FUNDATIA IOAN BARBUS

Coasta de Fildeș: 85% din populație nu apreciază darul democrației islamiste

Puteți citi o introducere asupra situației din Coasta de Fildeș în articolul: Franţa şi ONU conduc războiul pentru întemeierea Califatului în Coasta de Fildeş

Iată că la un an de la ultimele alegeri prezidențiale (cînd au ales greșit), cetățenii din Coasta de Fildeș au fost binecuvîntați de Allah prin intermediul celui mai iubit fiu al Franței și al ONU, Alassane Ouattara, cu alegeri parlamentare. Alegeri despre care însuși Departamentul de Stat american este de părere că au rolul de a întări legitimitatea democratică a puterii de la Abidjan. Fapt pentru care îi și încurajează pe cetățeni să fie calmi și să participe la alegeri.

Numărul de morți nu a fost mare, nici în campania electorală, nici la urne. Asta și pentru că prezența în spațiul public, în mass-media a Opoziției a fost relativ slabă. Opoziția din Coasta de Fildeș este divizată: majoritatea politicienilor importanți sînt închiși (sau se deplasează mai dificil, sau sînt vizibili mai greu), iar cetățenii care încă nu au descoperit lumina lui Allah se împart în emigranți (dintre care unii protestează zilnic la Paris, nebăgați în seamă de mass-media) și speriați.

În condițiile date, Ivoirienii au ales soluția corectă: au stat acasă. Peste 85% dintre ei (rata de participare: 14,33%). Ei susțin că este dovada supremă a minciunii „eliberării” oferite de Franța și ONU.

În schimb, Franța, ONU și Alassane Ouattara așteaptă cu înfrigurare rezultatele votului democratic. Nimeni nu poate exclude din start posibilitatea unui scor strîns.

***

O imagine de la demonstrația de sîmbătă din Paris (au participat circa 2500 de persoane dar nu s-a nimerit să fie nici o televiziune prin zonă), imagine în care pot fi observate cu ușurință două militante creștine extremiste:

Serges Kassy, unul dintre participanți, a cîntat „C’est vous!”:

Au fost în satul Blé Goudé
Au tras asupra oricarui suflet viu.
S-au dus în satul lui Didier Drogba,
Au fost în satul lui Didier Drogba,
Au ucis fiecare suflet care locuia acolo.
Singurul numitor comun,
Provin din vest,
Şi fac parte din neamul lui Laurent Gbagbo.
Pentru niște simple alegeri
Ei au ucis în ţara mea.
I-au sacrificat, i-au expulzat pe toţi cei care l-au urmat pe Gbagbo.
Eu zic, voi sînteți cei care au ucis,
Voi sînteţi ucigaşii.

Cum vă spuneam, sîmbătă a fost ceață la televiziunea franceză, așa că nu sînt imagini cu aceste injurii la adresa onoarei Franței. Vă oferim în schimb un alt cîntec al său, Mi Révolté:

Și, pentru cine gustă astfel de producții, un cîntec fundamentalist creștin, „Jésus”:

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Liviu Crăciun

Liviu Crăciun

2 comentarii

  1. Liv STOmer
    13 decembrie 2011

    Onoarea Frantei e un mit urban, in sensul ca nu mai exista demult. Poate ca exista candva, odata, dar, de cand cu multiculturalismul, o cautam toti cu lupa si n-o gasim.

  2. Liv STOmer
    13 decembrie 2011

    Eu gust astfel de productii, in sensul ca sunt cinstite, in sensul ca nu il voi banui niciodata pe tipul asta ca ar putea spune, ca anumiti politicieni romani, „eu sunt liber-cugetator” sau ceva de genul. Unde liber cugetator nu e egal cu ateu, cunosc atei destui care sunt ok, ca oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian