FUNDATIA IOAN BARBUS

Good Morning, Gaza! – 2

Ieri a fost o zi mai grea, valuri de rachete spre tot sudul, în afară de Sderot, Ashkelon şi alte orăşele mai mici, iată că rachetele au ajuns şi la Ashdod. De dimineaţă a murit un arab în virstă de 27 de ani (beduin cred eu) Hani el-Mahdi, muncitor constructor la Ashkelon, şi au fost rănite mai multe persoane. Spre seară au mai murit două persoane (o femeie, Irit Sheetrit, 36 de ani şi un soldat druz, Lutfi Nasraldin, 38 de ani) şi au fost avariate mai multe case. Aviaţa şi marina au continuat să atace. Hamas e tot bărbata şi vrea să impună condiţiile pentru încetarea focului Aviaţia noastră a distrus în 3 minute şi jumătate 40 de tuneluri pe unde se făcea contrabandă cu arme şi muniţii, şi unul spre Israel pe unde teroriştii plănuiau să rapească soldaţi sau să lanseze un atac terorist împotriva Israelului.

Am căutat pe Youtube un clip minunat, în care se vede cum Hamasul transporta rachete dintr-un depozit în altul. De ce? Pentru că Israelul a atacat cîteva depozite, de unde Hamas a înţeles că IDF cunoaşte amplasamentul arsenalelor. Aşa că s-a grăbit să ascundă rachetele în altă parte. Numai că aviaţia îi aştepta. Poate îl găsesc mai tîrziu. În orice caz, găsesc un clip de pură propagandă din Gaza. Vă invit să-l vedeti şi pe urmă vă explic unde e propaganda, deşi sînt sigură că oricine poate să înţeleagă şi singur:Filmul începe cu imagini dure, insuportabile. Încă o zi infernală din Gaza ocupată, cea mai mare inchisoare în aer liber din lume, ameninţată cu inaniţia, genocidul şi restul de crime împotriva umanităţii. Vă reamintesc că situaţia din Gaza este este mult mai gravă decît cea de la Auschwitz!!!
Filmul incepe aşa: Pe uliţele înguste şi noroiase din ghetoul Gaza, desfundate de misilele de mare precizie pe care forţele de ocupaţie le aruncă fără milă pentru a ucide cît mai mulţi copii, femei, bătrîni şi civili neînarmati, palestinieni cu burta lipită de spate, încovrigaţi de foame, sete şi frig, îşi croiesc cu greu drum printre cadavrele victimelor foametei, căutînd disperati un colţ de pîine uscată, o coajă putredă de cartof, ceva să dea copiilor de mîncare. Copiii, copiii Gazei, uite-i săracii, mititeii, cum se furişează speriaţi pe lînga porcii de soldaţi sionişti din forţele de ocupaţie sioniste, care, înarmaţi cu bastoane, abia aşteaptă să-i lovească în cap, sau mai rău, să tragă în ei cu armele lor sioniste primite pe gratis de la Marele Satan din America. Şi dacă nu reuşesc să-i nimicească nici cu bastoanele, nici cu gloanţele, atunci precis tancul sionist din colţul străzii o să tragă în ei cu muniţie vie. Oooops, am uitat cîinii de atac, puneţi-i voi unde vreti. Sărmanii palestinieni, victime ai agresiunii sionsiste nemiloase şi necontenite sînt obligaţi să străbată zilnic zeci şi zeci de kilometri pe jos, pentru ca sioniştii le-au confiscat toate mijloacele de transport. Şi chiar dacă nu le-ar fi confiscat, e mare criză de combustibil, oamenii mor de frig în case, pentru că regimul sionist de ocupaţie le-a oprit curentul electric, şi nu-i gaz pentru generatorul electric. Şi chiar dacă ar fi un pic de benzină, nu-i ulei, aşa că bieţii palestieni sub ocupaţie au fost nevoiţi să folosească ulei de masă la automobile. Şi uite aşa bieţii de ei sînt nevoiţi să se strecoare pe sub gloanţe pe ulicioarele triste şi sărăcăcioase, căutînd cu ochi înfricoşaţi de-ale gurii…
Acuma, lăsind gluma la o parte, hai să analizăm un pic imaginile. În primul rînd – unde e sîngele? Cînd atîţia oameni sînt răniţi şi omoriţi de o explozie, n-ar trebui să se vadă sînge şi arsuri?
Hai să trecem şi peste faptul că al doilea chipurile cadavru deodată reînvie după ce i se intonează in mod repetat allahu akbar şi lalala i lalala. Şi mai ales după ce i se face un pic de masaj pe burtă. O sa trimit filmuleţul ăsta la serviciile noastre de urgenţă să înveţe cum se acordă primul ajutor şi cum se execută reanimarea.
Apoi timp de 4 minute, vedem cum se aplică in Gaza măsurile de prim ajutor, dacă într-adevăr avem de a face cu scena unui atac şi nu cu o nouă producţie Pallywood. În caz că nu ştiati, în Gaza ocupată şi moartă de foame funcţionează un studiou/teren/platou de filmare.
Timp de 4 minute, tot felul de persoane se agită de colo colo, se împing unii pe alţii, strigă allahu akbar, cad în genunchi, pozează pentru camerele de luat vederi, fac ei înşişi poze cu camere digitale şi mobile ultimul strigăt, îi arată cameramanului unde să filmeze, întorc răniţii de pe o parte pe alta, tîrîie morţi sau răniţi în toate direcţiile, căutînd cel mai lung traseu cu putinţă pentru a permite camerei de luat vederi multiple cadre şi unghiuri.Vine o salvare, agitaţia creşte. Morţii sau răniţii sau şi morţii şi răniţii sînt aruncaţi de-a valma unul peste altul în masini şi ambulanţe. Ce mai, tragedie greacă!
Ce nu am văzut timp de patru minute lungi – nici o încercare de a acorda vreun prim ajutor răniţilor, nici o încercare de a separa răniţii de morţi, de a separa răniţii grav de cei mai puţin grav (se vede clar că unele dintre victime se mişcă) pentru evacuare, de a opri sîngele din vreo rană, da a da un pic de apă răniţilor. Ce am văzut este o punere în scenă pentru un filmuleţ de propagandă. Sau o crasă neglijenţă. Dacă cumva imaginile sînt autentice, atunci după părerea mea cel puţin jumătate din victimele pe care palestinienii le pun la socoteala noastră se datorează propriei lor incapacităţi de a acorda prim ajutor şi de a evacua răniţii în mod corespunzător. De asemenea, observ că în Gaza există spaţii destul de largi pentru a acomoda tabere de antrenat terorişti ori studiouri de filmare. Aceste spaţii s-ar fi putut aloca construirii unor complexe de locuinţe pentru descongestionare zonelor dens populate. Sau transformate în spaţii de joacă pentru copii Şi fiindcă tot vorbim. În Gaza există tabere de refugiaţi. De ce? Doar în Gaza nu mai există picior de israelian, militar sau civil, Israelul nu a anexat Gaza după cum nu a anexat-o nici Egiptul. Deci ar putea să renunţe de bună voie la statutul de refugiaţi şi să accepte cetăţenia palestiniana, după cum am văzut că au acceptat pianistul Daniel Barenboim şi respectiv Lauren Booth. Da, dar de ce să renunţe ei la statutul de refugiat? Una la mînă – cum să mai ceară să se întoarcă la casele pe care le-au părăsit de-a lungul anilor? Doi la mînă – se duce ajutorul de la UNRWA. Grea dilemă…

La ascuns rachete:Update

Gaza 1 Gaza 2 Gaza 3 Gaza 4 Gaza 5 Gaza 6 Gaza 7 Gaza 8 Gaza 9 Gaza 10 Gaza 11 Gaza 12 Gaza 13

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Israelianca

Israelianca

142 de comentarii

 1. Francesco
  29 decembrie 2008

  Khaled Meshaal, liderul Hamas aflat la Damasc, in Siria, a telefonat duminica noaptea lui Abdoulaye Wade, presedintelui Senegalului, tara care se afla la conducerea Organizatiei Conferintei Islamice. Meshaal a propus un armistitiu cu Israelul bazat pe incetarea imediata a actiunilor militare ale statului evreu si pe deschiderea coridoarelor de trecere cu Gaza.

  Aceste preconditii sunt evident absurde deoarece Hamasul este cel care se afla in corzi si nu are puterea – din punct de vedere militar si diplomatic – sa ceara Israelului sa inceteze mai intai operatiunile militare. Organizatia terorista Hamas trebuie sa puna capat definitiv lansarii de rachete Qassam si Grad Katyusha catre statul evreu pentru a se putea admite o posibila incetare a focului in conditii clare. Dar Hamasul se afla sub presiunea sponsorilor iranieni care ii cer sa continue lupta.

  Israelianco, clipurile au fost scoase de LiveLeak, probabil din pricina protestelor pro-palestinienilor.

 2. israelianca
  29 decembrie 2008

  Merci, Francesco. Incerc sa le caut in alta parte.
  Ieri televiziunea israeliana a anuntat ca Mashal neaga ca ar fi inaintat Senegalului vreo propunere.
  Nasrallah in schimb a prins grai si-i indeamna din bunker pe egipteni sa se rascoale improtriva lui Mubarak. De asemenea da indicatii pretioase Hamasului despre cum pot asigura victoria asupra Israelulului, dupa modelul aplicat de el in Liban. Cred ca aviatia noastra s-a speriat si s-a intors la baze.

 3. chriscross
  29 decembrie 2008

  clipurile sunt scurse sau sunt date spre uz media?

 4. Israelianca
  29 decembrie 2008

  Scuza-ma, chriscross, nu inteleg intrebarea din punct de vedere tehnic, adica nu cunosc termenii. Daca te referi la clipurile care lipsesc (liveleak), Francesco a constatat mai devreme ca au fost blocate, iar eu am promis ca incerc sa le caut in alta parte.

 5. Israelianca
  29 decembrie 2008

  Panselutz, daca esti pe fir, uite ca au si carne in Gaza, si la macelarie si vai de capul lor de animale. Unde e PETA?
  Au si fructe, si mai sint si poze cu capsuni, dar am zis sa las oamenii sa mai caute si singuri.
  Drept care BBC, agentiile umanitare cunoscute si necunoscute si de buna reputatie maninca beeeeeep!

 6. Francesco
  29 decembrie 2008

  Din cele peste 3000 de rachete pe care le aveau pana sa inceapa operatiunea Plumb Topit, Hamasul a ramas cu 2000, restul au fost detonate de atacurile aviatiei israeliene.

  In aceasta seara o racheta cu raza medie de actiune a lovit Beersheba, la 40 de km de granita fasiei Gaza. Luni, o alta racheta de acelasi calibru – 122 mm – a lovit Ashdod ucigand o femeie si facand alti patru raniti. Poate ati vazut clipul de mai sus cu palestinieni Hamas care muta rachete, acum intelegeti si de ce.

 7. Israelianca
  29 decembrie 2008

  Da, Francesco, am scris de femeia omorita la Ashdod, Irit Sheetrit – 36 de ani, si de soldatul druz (de-la nostru) secerat intr-un atac separat, Lutfi Nasraldin – 38 de ani.

 8. Israelianca
  29 decembrie 2008

  Clipul de mai jos a fost produs de Hamas si dedicat locuitorilor Israelului (si cintat in ivrit de balta)

  Minut de minut, atac terorist
  Soldatii se tem
  In saci negri
  Bucati de carne de evrei.

  La sfirsitul clipului copiii de care ar trebui sa-mi fie mila ca mor de foame. Eu nu vad ca ar muri de foame, vad ca sint imbracati in uniforme de teroristi, instruiti sa minuiasca arme si indemnati sa ma omoare pe mine, pe familia mea, pe prietenii mei. Observati de asemenea „carne de evrei”, nu de israelieni. UNICEF ar trebui sa intervina pentru a asigura bunastarea acestor copii si pentru a impiedica transformarea lor in bombe vii.

 9. costin
  29 decembrie 2008

  iata cum au prezentat BBC si Skynews atacul. Am avut tot timpul impresia ca ma uit la ceva televiziune din Gaza sau Iran, nu din tara lui Churchill. Scenele Palywood cu raniti si morti, teatru evident inscenat si jucat foarte prost sint luate in serios nediscriminatoriu.


 10. israelianca
  29 decembrie 2008

  costin, mor de placere cind aud „izraili”. Odata ma deranja, dar acum ma distreaza, pentru ca oamenii astia mor de ciuda ca Israelul a transformat o bucata de desert (si unde nu era desert erau mlastini si malarie) intr-un ogor si o gradina, mor de invidie pentru realizarile noastre in domeniul medicinii, stiintei si tehnologiei, pentru unitatea noastra (ceea ce la ei nu exista, pentru ca ei sint o societate tribala, o societate de hamule – familii extinse). Cit despre demonstratia de la Londra – o farsa, o mina de oameni …galagiosi, ce-i drept.
  Carter, Mandela si Tutu – Elders of Moron
  Stii ce-mi place? Ca se leaga Gaza de West Bank. Ce nu stie lumea, e ca locuitorii din West Bank nici nu vor sa auda de Gaza. Anul trecut cind a dat Hamas lovitura, conducatorii Fatah din Gaza (Abu-Mazen, Dahlan, toata sleahta) s-au rugat in genunchi de Israel sa-i scape, si impreuna cu ei familii si prieteni la care cei din WB s-au impotrivit vehement. Cei din WB s-au invatat cu viata buna si cu libertate relativa. Pentru ei pedeapsa nu e Israelul, ci Hamasul, pentru ca ei se tem de islamul fundamentalist mai rau decit de Israel.
  Si din Gaza de multe ori s-au auzit voci care cheama Israelul inapoi si care sustin ca e mai bune cu fortele de ocupatie decit cu Hamas.

 11. Francesco
  29 decembrie 2008

  Israel Defence Force – IDF – deci armata israeliana si-a deschis propriul canal pe YouTube unde a postat deja 10 filmulete despre actiunile contra Hamas (este si unul despre ajutoarele umanitare trimise). Acesta miscare se datoreaza politicii YouTube de a restrictiona accesul vizitatorilor la filmele postate in mod obisnuit.
  Astfel:

  We were saddened on Dec. 30, 2008 when YouTube took down some of our exclusive footage showing the IDF’s operational success in operation Cast Lead against Hamas extremists in the Gaza Strip. Fortunately, due to blogger and viewer support, YouTube has returned the footage they removed.

  Newest update: Instead of removing the footage youtube has restricted viewing ability. We are in the process of opening up a blog so that you will be able to view the videos without problem there.

  Am incercat sa vad filmele dar o parte sunt tot blocate de YouTube…

  Deci bloggerii sa traiasca!

 12. israelianca
  29 decembrie 2008

  Amen!

 13. Israelianca
  29 decembrie 2008

  Clipurile se pot vedea acum.

 14. chriscross
  29 decembrie 2008

  intrebam daca clipurile au fost publicate de oficiali israelieni dar nu mai conteaza… m-am inscris deja la feed-ul canalului lor de pe youtube ???? (observ ca posteaza clipuri incontinuu)

  The Big Picture

 15. Israelianca
  29 decembrie 2008

  Da, am inteles mai tirziu scurse – leaked.
  ???? Ptiu, sa nu le fie de deochi!

 16. costin
  29 decembrie 2008

  la multi ani copii!

 17. Panseluta
  29 decembrie 2008

  La multi ani, patrupezi!

 18. Panseluta
  29 decembrie 2008

  In spiritul nostru, al patrupezilor, la inceputul acestui an postez un tribut lui Dith Pran, supravietuitor al genocidului comunist din Cambodgia, care s-a prapadit in anul care a trecut:

  http://www.charlierose.com/guest/view/4068

  Fie-i amintirea eterna.

 19. Francesco
  29 decembrie 2008

  „Blogosfera si new media sunt o alta zona de razboi” a declarat maiorul Avital Leibovici, sefa Sectorului Presei Straine din armata israeliena. lui Leibovici i se datoreaza initiativa crearii unui sector al IDF pe YouTube de care am vorbit in comentariul 11.

  http://www.youtube.com/user/idfnadesk

  Peste 720000 de vizualizari in numai 2 zile pentru sectorului IDF pe YouTube! Este un record care poate inclina balanta in razboiul media.

  „Cel mai important lucru este sa aratam adevarul” a spus Leibovici adaugand ca s-au luat masuri de a informa bloggeri din intreaga lume despre initiativa postarilor de pe YouTube. De asemenea, este luata in considerare lansarea de „vlog”-uri, termen ce indica postari regulate de videouri in care o persoana isi povesteste impresiile sub forma unui jurnal.

 20. israelianca
  29 decembrie 2008

  La Multi Ani, oameni buni! Cum ati petrecut?

 21. Francesco
  29 decembrie 2008

  Relatiile dintre Hamas si Autoritatea Palestiniana n-au fost intrerupte total; in timpul vizitei facute la Cairo, Mahmoud Abbas, presedintele Autoritatii Palestiniene a dat vina pe Hamas pentru declasarea ostilitatilor. Abbas a spus despre interventia sa pe langa Hamas ca sa se continuie armistitiul:

  I say in all honesty, we made contact with leaders of the Hamas movement in the Gaza Strip. We spoke with them in all honesty and directly, and after that we spoke with them indirectly, through more than one Arab and non-Arab side… We spoke with them on the telephone and we said to them: We ask of you, don’t stop the ceasefire, the ceasefire must continue and not stop, in order to avoid what has happened, and if only we had avoided it.

  Din FrontPageMag.

 22. israelianca
  29 decembrie 2008

  Da, Francesco, dar asta nu inseamna ca Brigazile al-Aksa (subordonte Fatah) nu se iau la intrecere cu Hamasul care trage mai multe rachete spre Israel:

  Gaza – Ma’an – Fatah’s armed wing claimed responsibility on Wednesday for firing five more projectiles toward the Israeli town of Sderot and the military post of Zekeim, it said in a statement.

  The Fatah-affiliated Al-Aqsa Brigades said the projectile attacks were ongoing, and that fighters are working together in light of recent Israeli airstrikes.

  http://www.maannews.net/en/ind…..8;ID=34453

 23. Francesco
  29 decembrie 2008

  A fost eliminat astazi intr-un atac aerian israelian in nordul fasiei Gaza Nizam Rayan, unul din conducatorii Hamas care promovau atacurile sinucigase contra locuitorilor Israelului.

  Iata-l intr-una din fotografiile de mare efect mediatic.

  nizar-rayan

 24. israelianca
  29 decembrie 2008

  Asa e, a fost avertizat de aviatie prin telefon, dar a preferat sa ramina in casa impreuna cu una din multiplele sotii si cu o parte din copii. In casa se gaseau importante cantitati de armament de tot felul. Se pare ca a refuzat sa se evacueze, sau sa-si evacueze familia, sperind ca daca nu iese din casa copiii si sotia ii vor servi de scut viu si in acest fel va salva munitia adusa cu mari sacrificii prin tuneluri.
  Rayan, chipurile, nu era conducator militar, ci politic, si „mufti” al Hamasului dupa ce tot aviatia israeliana l-a trimis pe Ahmed Yassin in audienta la allah. Inseamna ca poza de mai sus il arata la ora de invatamint politic, sau eventual cufundat intr-o disputa teologica cu distinsi colegi. Sau poate in drum spre Carnavalul de la Venetia.
  Mi-a placut unul din cometariile de la linkul de mai sus:
  H-ell A-waits M-oslems A-fter S-uicide.

  Aviatia noastra poate sa mai treaca la raboj citeva „hits” dureroase pentru Hamas, dupa cum relateaza Jerusalem Post. Va rog sa le cititi numai ca sa vedeti ce tin unii in casa. Altii cumpara piane, tablouri, carti. Nu zic nimic de calculatoare, pentru ca mai toata Gaza comunica prin skype cu toate continentele; si nici de mobile si de tot felul de camere de luat vederi, pentru ca youtube este invadat de imagini provenind din Gaza, care demasca „crimele” comise de Israel in Gaza.

  Guvernul israelian a respins azi oferta de incetare a focului oferita de francezi (in calitate de ce? hai sa ma aflu in treaba?) pentru ca de azi la presedentia UE se afla Cehia, care si-a declarat in termeni foarte clari suportul pentru Israel. Totodata, Tzipi Livni refuza sa discute cu Hamasul pentru a nu-i acorda un statut legitim.

  Semne bune anul are! Speram s-o tinem tot asa.
  Francesco, chapeau!

  Din pacate, rachetele continua sa curga si azi a fost lovit un bloc de 9 etaje din Ashdod.

 25. israelianca
  29 decembrie 2008

  Aud acum la radio ca in casa lui Rayan era si un centru de comunicatii, si ca sub casa era un tunel pe unde circulau teroristii. Eh, acum probabil ca o sa comunice si o sa circule mai putin. Banuiesc ca multe din casele distruse de Tsahal serveau in scopuri similare, si ca din pacate mai sint inca multe resedinte particulare care folosite in aceleasi scopuri. Dar am o presimtire ca sint insemnate si le va veni si lor rindul.

 26. Panseluta
  29 decembrie 2008

  Hai sa si ridem putin, acum, la An Nou, via Evenimentul Zilei:

  „Românii din Gaza imploră să fie evacuaţi

  Oana Dobre
  Miercuri, 31 Decembrie 2008

  Românii blocaţi în Fâşia Gaza cer ajutorul autorităţilor de la Bucureşti pentru a fi evacuaţi de urgenţă. Reprezentantul Guvernului român pe lângă Autoritatea Palestiniană, Marian Ştefan, ne-a declarat că a primit în ultimele zile mai multe telefoane de la cetăţeni români disperaţi că nu pot ieşi din Gaza, după ce frontierela au fost închise de armata israeliană, în urma atacurilor Hamas. „Am zis să ascult oamenii la necaz, statul român nu poate, însă, să oblige statul israelian să îi lase să vină la Ambasada din Tel Aviv. Singura rugăminte a celor ce m-au sunat a fost să găsim o modalitate ca ei să vină la Ambasadă”, ne-a declarat Marian Ştefan.

  Potrivit diplomatului român, preşedintele Traian Băsescu a aprobat încă din luna iunie înfiinţarea unui oficiu de reprezentare a românilor din oraşul Ramallah (situat în afara Fâşiei Gaza, dar controlat de palestinieni), dar decizia nu a fost pusă în practică nici până acum.

  Ministrul român de externe Cristian Diaconescu ne-a declarat însă că ar exista şi o altă posibilitate de evacuarea a românilor, în cazul în care aceştia vor cere acest lucru. „Există un mecanism care la cerere poate fi activat, prin punctul de frontieră Rafah, situat la graniţa cu Egiptul. Până acum nu am primit nicio cerere oficială de la cetăţenii români, dar dacă primim o astfel de notificare se va prezenta serviciul consular să îi preia”, a spus Diaconescu.

  În acest moment, în Fâşia Gaza trăiesc aproximativ o mie de cetăţeni români, dar autorităţile noastre nu ştiu cu certitudine câţi dintre ei au paşapoarte româneşti încă valabile.

  În cursul după-amiezii, armata israeliană a extins zona în care drumurile către Gaza sunt blocate, instalând baraje chiar şi la 20 de kilometri de Fâşie.

  Radiourile şi televiziunile din Israel afirmă că posibilitatea unui atac terestru cu tancurile în Gaza este din ce în ce mai mare.”

  Daca va intrebati, firesc, cine sunt romanii din Gaza si cu ce treburi pe acolo, cititi si comentariile la articol. Multe sunt savuroase, cu tot limbajul crud:

  http://www.evz.ro/articole/det…..-evacuati/

 27. bugsy
  29 decembrie 2008

  Israelianca, Franta vrea cu orice pret sa se impuna ca o porta voce a UE, fiind astfel intr/o competitie cu Germania. Daca nemtii sunt mai rezervati, francezii, prin Sarkozy, nu rateaza nici o sansa prin care sa transmita „who is the boss in EU”. Imi aduc aminte acum de un alt episod din zona si tot cu Franta. Imediat dupa razboiul din Liban din 2006, premierul Olmert, in urma unei intalnirii cu premierul italian Romano Prodi, a solicitat cat se poate de clar ca Israelul vrea ca forta de mentinere a pacii din sudul Libanului sa fie plasata sub conducerea Italiei, si nu a altei tari din UE.

 28. israelianca
  29 decembrie 2008

  Panselutz, am citit comentariile de la link-ul tau si am ris de-mi tremurau miinile si nu msi puteam sa click. Stim si noi de o romanca in Gaza, o oarecare sclava a lui allah care contribuie pe un blog lacrimos.

  Bugsy, in 2006, Jacques Chirac si-a intrerupt vacanta de vara ca sa-si vire si el codita in razboiul nostru cu Libanul. El a fost unul dintre cei care au sprijinit acordul de incetare a focului intre Israel si Liban si a promis 15 mii de soldati francezi pentru UNIFIL. Bineinteles ca dupa incetarea focului, dl. Chirac a revenit in fata camerelor de luat vederi si a declarat ca s-a pripit un pic cind a propus 15 mii si ca de fapt un efectiv de 5000 de soldati ar fi mai aproape de adevar. Nu mai tin minte cronologia declaratiilor, adica daca Olmert a cerut italienilor sa preia conducerea fortelor internationale inainte sau dupa mica tradare a lui Chirac, cert este ca aici nimeni nu-i ia in serios pe francezi. De altfel, publicul israelian nu mai are incredere in nimeni, in afara de Tsahal, si chiar daca americanii ar declara ca vin ei sa ne apere tot nu i-am crede.

  In orice caz, in 18 martie 2007, ziarul Ma’ariv a dat publicitatii urmatoarele stiri: in timpul razboiului din Liban (2006), Franta a propus Israelului sa atace Damascul si sa-l detroneze pe Assad jr. In schimb, Franta se obliga sa sprijine Israelul in razboiul cu Hezbollah, nu prin declaratii publice, ci din culise, ca sa zic asa. De ce? intrebati voi pe buna dreptate, pentru ca Franta inca se considera protectoarea Libanului (tineti minte cind Brigitte Gabriel vorbea de mama Franta?) si era dornica sa se razbune pe Assad pentru asasinarea lui Rafik el-Hariri. Mai mult decit atit, Chirac si Hariri erau parteneri de afaceri si facusera amindoi averi fabuloase din reconstruirea Libanului dupa razboiul civil care a devastat ceea ce fusese Elvetia sau Parisul din Orientul Mijlociu inainte ca Arafat sa se instaleze la Beirut si sa inceapa sa-si faca mendrele. Cu alte cuvinte, Franta, sau mai bine zis Chirac, a oferit Israelului un mic troc cu care Israelul nu a fost de acord. Rusinoasa manevra a lui Chirac (adica reducerea efectivului de la 15 la 5 mii) a fost mica lui razbunare pe Israel. Chirac, de altfel, are pe constiinta genocidul din Rwanda, scandalul legat de Osirak, and more.

 29. Israelianca
  29 decembrie 2008

  Jerusalem Post publica necrologul „martirului” Rayan: terorist pina in maduva oaselor, indrumator de teroristi, a planificat atacuri teroriste soldate cu multe victime, si si-a trimis propriul fiu intr-o misiune de sinucidere. Sa fie o coincidenta (?) oare ca si el era mentor si profesor la ceea ce a fost pina ieri universitatea islamica din Gaza, de care va povesteam mai devreme?
  Se pare ca si aici autoritatea palestiniana a vindut un mic pont Israelului.

 30. Israelianca
  29 decembrie 2008

  Si inca una mica tot de la Jerusalem Post: detalii despre atacul blitz din prima zi – cum a fost planificat si executat, si mai ales ce a vizat.

  Totodata, sa nu uitam ca in 2004, dupa ce aviatia i-a trimis pe tarimul celalalt pe Ahmed Yassin si Rantizi (sic!, asa ii zic eu, desi il chema Rantisi, dar tizi in arabeste inseamna c_r pardon de expresie), Hamasul a cerut hudna, si de atunci si pina acum se vede cu ce s-a ocupat.

 31. dr jones
  29 decembrie 2008
 32. Francesco
  29 decembrie 2008

  Politia israeliana a fost mobilizata la Ierusalim, in special in zona Esplanada Moscheilor, unde se asteapta ca, la chemarea Hamas, sa se incerce provocarea de incidente cu ocazia obisnuitelor rugaciuni musulmane din ziua de vineri..

  S-a luat legatura cu responsabilii arabi din satele din zona pentru a se pastra calmul.

 33. Francesco
  29 decembrie 2008

  Grozav clipul dr. Jones!

 34. Francesco
  29 decembrie 2008

  Doi cetateni israelieni au fost raniti prin impuscare intr-un supermagazin din Odensee, in Danemarca de catre un arab de 27 de ani inregistrat de camerele video din zona, relateaza Reuters.

 35. dr jones
  29 decembrie 2008

  da francesco – cat de nesuferite pot fi babele alea „bitter”. de ce nu protesteaza si cand trag palestinienii cu rachete? sau cand statele unite ofera sprijin umanitar pentru palestinieni?
  sau in conflictul intre georgia si rusia?
  acum, nah, fiecare are dreptul la opinie dar ma doare cand vad atata rautate.

 36. dr jones
  29 decembrie 2008

  apropos.

  Molotov cocktail damages North Side synagogue
  Temple Sholom suffers minimal damage in what police are investigating as a hate crime

  auzisem de asta si am tot uitat sa pun stirea aici.

  http://www.chicagotribune.com/…..6469.story

 37. Francesco
  29 decembrie 2008

  Buna intrebare dar mi-e teama ca nu pot da un raspuns imediat. Unii simt o atractie deosebita sa „se daruiasca unei cauze” fara sa analizeze faptele si consecintele unor actiuni.

  Marea problema a activistilor pro-Obama este ca si-au inchipuit ca a venit vremea unui big-goverment liberal – in sensul american, iar acum incep sa-si dea seama ca noua Administratie urmeaza o linie moderata, normala.

 38. israelianca
  29 decembrie 2008

  Francesco, cel care a atacat israelienii in Danemarca a fost arestat si e de origine palestiniana – libaneza.
  dr. Jones, babele alea par sa fie la pensie si se plictisesc. Cred ca le trebuie de urgenta cite un mos sa le tina de urit. Daca nu, sa mearga la bingo.

  Am gasit pe un site olandez un clip (3 decembrie 2008) foarte revelator despre criza umanitara din Gaza si tare sint curioasa daca Tiberiu o sa se refere la el si o sa raspunda la obiect sau o sa continue sa bata cimpii.

 39. dr jones
  29 decembrie 2008

  mda. produsul mediei. imi pare foarte bine ca idf a pornit ofensiva mediatica – lucru pe care bush l-a omis total, ajungand sa fie acuzat de toate tampeniile posibile de la criza financiara pana la un „inside job” in cazul turnurilor.
  am ramas surprins sa vad cata lume ignoranta care prefera o explicatie cel putin aberanta ( ca sa folosesc un termen mai bland) si foarte accesibila ( tutube) sau bombardamentul de stiri mainstream/socialista – exista.
  ce mi se pare iar ciudat – asteptam o altfel de reactie de la sarkozy. un evreu de centru dreapta.
  tot mai sper ca altele sunt jocurile din culise.
  concluzia mea este ca atat idf cat si republicanii – ar trebui sa porneasca o actiune feroce printr-o ofensiva media. sa explice pentru toti taunii ce se intampla. atacurile israeliene care cauta o acuratete la sol cat mai mare pentru a limita pierderile civile.
  cred ca o mare importanta o au acum blogerii, care incet, incet – s-au transformat in formatori de opinie.
  si asta ma bucura cand vad ca presa scrisa pierde teren in favoarea lor.
  cum ar fi cazul ayeers – un produs de propaganda kgb, un terorist, scapat de lacunele justitiei americane si ajuns profesor emerit la universitatea din chicago unde preda unor studenti precum tiberiu sau cunostintei vecinei de blog.

 40. dr jones
  29 decembrie 2008

  completare:

  atacurile israeliene care cauta o acuratete la sol cat mai mare pentru a limita pierderile civile.

  versus rachetele palestiniene trase la intamplare impotriva populatiei civile.

 41. Israelianca
  29 decembrie 2008

  De cind cu matrapazlicurile demascate de Charles Johnson acum 2 ani si jumatate publicul este mult mai atent si nu mai inghite tot ce-i da presa sa inghita. Sint bloguri care prin straduinta autorilos si contributia cititorilor sint mult mai informative si serioase decit produsul canalelor de stiri. Si cind te gindesti ca bloggerii lucreaza pe gratis si isi sacrifica timpul liber pentru a contracara minciunile si ignoranta jurnalistilor si a editorilor.
  Si tu cu Tiberiu, doctore?
  Sa nu uit, a propos de foametea din Gaza, au rugat sa nu mai trimita ajutor umanitar ca depozitele sint pline si au rezerve pentru 2 saptamini. Iarasi, sint curioasa ce-o sa zica cineva, persoana insemnata, nu spui cine…

 42. Israelianca
  29 decembrie 2008

  dr. jones, daca imi permiti, rachetele palestiniene nu sint trase la intimplare, sint trase de preferinta spre obiective civile. Sefii lor s-au laudat ca se folosesc de google earth pentru a localiza scoli, gradinite, spitale, mall-uri, si de multe ori sinte echipate cu GPS. Am mai scris-o dar o repet, soldatii nostri au gasit in bunkerele din care Hizbalosii au fugit desculti ca niste barbati adevarati harti ale oraselor noastre din nord pe care erau insemnate scolile, spitalele, mallurile, pe care le-au si lovit de citeva ori.

 43. dr jones
  29 decembrie 2008

  dupa parerea mea – tiberiu sau vecina de blog sunt un rau necesar.
  cu tiberiu am avut un mic clinch cand l-am prins cu fofarlica salariilor din statele unite.
  sunt oameni care lupta utopic pentru drepturile altora ascunzand sub pres adevarata cauza a falimentului economic.
  am postat un interviu al presedintelui bush – care mie unuia mi s-a parut foarte interesant.
  si, ca o anomalie a vietii de zi cu zi – cei ce sunt de vina pentru situatia economica din ziua de astazi – sunt din nou pe val.

 44. dr jones
  29 decembrie 2008

  vezi israelianco – asta e cusurul nostru! lumea nu stie ca rachetele palestiniene sunt indreptate cu preponderenta catre scoli, spitale, mall-uri – zone aglomerate.
  babele alea batute in cap – stiu doar ce le prezinta media. „ucigasii” israelieni care pornesc un razboi nedrept.

 45. Israelianca
  29 decembrie 2008

  Cred ca am citit comentariile de la firul cu salariile, dar dupa cum observi, nu prea ma bag unde nu ma pricep. Citesc si constat.
  Eu am purtat cu el o discutie pe tema actiunii in Gaza si m-a cam dezamagit rigurozitatea si integritatea lui academica.

 46. Israelianca
  29 decembrie 2008

  Dr. jones, pai nu? si unde mai pui ca Israelul are tupeul sa loveasca moschei – MOSCHEI – si universitati si rezidente particulare si ministere, si fac ca tot armamentul ascuns in ele sa explodeze si sa darime toata Gaza, in loc sa-i lase pe arabi sa traga in voia lor in Ashkelon si Beer-sheva. Pai e cinstit? Bunatate de rachete! Nu-i pacat?

 47. Israelianca
  29 decembrie 2008

  patrupezi, va rog sa votati la al-Jazeera:

 48. dr jones
  29 decembrie 2008

  ne-am inchis intr-un shell/carcasa/scoica si credem ca lumea – poate judeca normal. logic!
  traim intr-o lume trista unde bombardamentul opiniei publice este cu mult mai devastator decat o bamba cu defragmentare.
  ne-am obisnuit sa citim comentarii imbecile, sa etichetam, sa trecem mai departe fara sa luam pozitie.
  si asta a afectat tot.
  citesti teorii despre despre avioane cu rachete montate pe aripi de catre bush si te gandesti – ce imbecil sau labil psihic ar putea crede asta?
  si totusi exista si e vina noastra.
  a celor lucizi care nu luam pozitie.
  citesc tru din placere – apoi comentariile aferente.
  ce spune tru de obicei coincide mult cu parerile si viziunile mele. apoi, cand citesc comentariile armatei de vadimisti ce au inundat forumurile, blogurile si in special internetul – ma apuca o scarba teribila.
  ma gandesc de multe ori ce sansa as avea impotriva limbajului lor.
  si renunt in a-mi exprima opinia.
  ei bine, – iata ca incet, pas cu pas, au preluat initiativa.
  din presa pe care o citesc din romania – tru sau morar si altii cativa ca ei – ii citesc cu mare placere.
  apoi vin comentariile cu neologisme ( cuvinte noi) si atacuri personale. nici nu va inchipuiti cat de mult ma deranjeaza acesle cuvinte intrate in vocabulatul limbii romane precum „pupincurist”.
  sunt repetate obsedant – iar comentariile de bun simt lipsesc cu desavarsire.

 49. Israelianca
  29 decembrie 2008

  Eu citesc mai putin presa romana, pentru ca nu mai inteleg nimic din scena politica si din viata publica. Am aici amici care stau toata ziua calare pe protv si se uita la toate prostiile si stiu mai bine ce se petrece in Ro (la dansez pentru tine sau la Regina) decit in Israel.
  Ramin insa optimista, pentru ca viata e ciclica si lucrurile evolueaza continuu. Mi se pare ca Romania a trecut si trece inca printr-o perioada foarte framintata, a suferit un brain drain masiv, dar se va redresa si se va echilibra la un moment dat. Si sper sa apuc sa vad asta cu ochii mei.

 50. dr jones
  29 decembrie 2008

  da. ce poate fi mai incurajator pentru noi cei ce ne dorim un viitor mai bun pentru romania decat faptul ca vadim nu a mai apucat loc in parlament?
  altfel, de „patrioti” am podul plin. mereu ii intreb: ai votat pentru basescu? sti ca basescu a condamnat public in parlament comunismul? sti ca a luptat pentru introducerea votului uninominal in romania? sti ca se lupta cu coruptia?
  ei bine, nu. sunt nationalistii si patriotii de carton. cei ce se bat cu caramida in piept ca sunt urmasii lui traian si decebal, xenofobi dar cu parerea bine impamantenita in creieri ca sunt poporul cel mai primitor din lume. si cel mai inteligent. si cel mai frumos. si cel mai cult. ce sa mai zic de atragerea catre frumos – doar ei au inventat manelele.
  drepti? o-la-la! pai sunt foarte convinsi de nedreptatea facuta de americani cand au intervenit in serbia. impotriva unui razboi civil la granitele romaniei care ea insisi era intr-o situatie foarte dificila cu riot-urile din tg mures.
  un focar de infectie ce se putea intinde foarte usor peste granitele serbiei. poate ultimul lucru rau ce se putea intampla romaniei dupa o guvernare „originala” a la iliescu – un razboi fratricid.
  ca si acum. de unde dragostea asta subita pentru palestinieni? nu cumva de antisemitismul propagat in nestire?

 51. dr jones
  29 decembrie 2008

  ei gata. am scris cat pentru un an. patrupezi ma bucur ca existati si va urez un an bun!

 52. emil
  29 decembrie 2008

  Dr. Jones, vrei sa zici cit pentru anul 2008 ????
  Anul asta abia a inceput. Un an bun si tie!

 53. bugsy
  29 decembrie 2008

  Numbers!

  9,400+ rockets and mortars fired from Gaza since 2003.
  3,200+ rockets and mortars fired from Gaza in 2008 alone.
  6,500+ rockets and mortars fired from Gaza since Israel withdrew from Gaza in 2005.
  543+ rockets and mortars fired from Gaza into Israeli territory during the ceasefire from June 19 to Dec. 19, 2008.
  28 deaths caused by rockets and mortars fired from Gaza into Israel since 2001. The dead include Israelis, Palestinians and foreign workers. Since the ceasefire ended, Iran-backed Palestinian groups in Gaza fired rockets and mortars that killed an Israeli-Arab construction worker and a mother of four who was seeking shelter in a bus station as a rocket warning siren sounded.
  1,000+ people in Israel injured from rockets and mortars fired from Gaza since 2001, including Israelis, Palestinians and foreign workers. Since the ceasefire, 44 Israelis have been injured and 200 have been treated for shock.
  20,000 Hamas troops Israel is targeting as part of “Operation Cast Lead.”
  750,000 number of Israeli civilians Hamas is targeting and can reach.
  15 seconds Israelis have to get to a bomb shelter once a warning siren has sounded.

  8 years that Israel has been hit by rockets and mortars from Gaza

  3 mosques in Gaza used as weapons, ammunitions and explosives depots that were struck by the Israel Defense Forces (IDF) during the operation in Gaza .

  4 UN Security Council resolutions passed since 2006 to try to stop Iran from enriching uranium. [12]
  5,000+ number of centrifuges operating in Iran to enrich uranium, the material used to produce a nuclear weapon.

  Israel’s Humanitarian Aid to Gaza

  179 truckloads of humanitarian aid that have been delivered through Israeli crossings into Gaza since the beginning of Operation Cast Lead, including basic food commodities, medication, medical supplies, donations of governments and blood units.

  106 additional truckloads of humanitarian expected to arrive in Gaza on Jan. 31

  6,500 tons of aid transported into Gaza at the request of international organizations, the Palestinian Authority and various governments since the beginning of Operation Cast Lead. The World Food Program informed Israel that it will cease shipment of food to Gaza because warehouses are at full capacity, with enough food to last two weeks.

  What Israel Gave Up in Hopes of Peace – Gaza Withdrawal Aug. 2005

  100% proportion of the Gaza Strip evacuated and handed over to the
  Palestinians.

  300 square miles of the West Bank evacuated.

  21 Israeli settlements uprooted in the Gaza Strip.

  4 Israeli settlements uprooted in the West Bank .

  48 graves uprooted in Gaza ’s former Gush Katif Cemetery , including six graves of area residents murdered by terrorists.

  9,000 approximate number of Israelis, including 1,700 families, who lived in Gaza and the northern West Bank . All of them were moved out as part of the withdrawal. [21]
  38 synagogues dismantled in the Gaza Strip.

  5,000 school-age children who had to find new schools.

  42 daycare centers that were closed in the Gaza Strip.

  36 kindergartens that were closed in the Gaza Strip.

  7 elementary schools that were closed in the Gaza Strip.

  3 high schools that were closed in the Gaza Strip.

  320 mobile homes, ordered by Prime Minister Ariel Sharon, to serve as temporary housing for settlers.

  45,000 Israeli soldiers and policemen who participated in the Gaza withdrawal.

  $1.7 billion the approximate cost to the Israeli government for the withdrawal initiative.

  166 Israeli farmers who were moved out of Gaza .

  800 cows, which comprised the second largest dairy farm in Israel , moved out of Gaza ’s Gush Katif community.

  $120 million value of flowers and produce exported annually from Gush Katif and lost following the evacuation.

  1 zoo, the “Katifari,” that housed hundreds of animals and was moved.

  10,000 people who were employed in agriculture and related industries in Gush Katif, including 5,000 Palestinians.

  60% proportion of Israel’s cherry tomato exports that came from the Gaza Strip. Israel ’s withdrawal from Gaza extinguished this economic resource.

  3.5 million square meters (almost 1,000 acres) of greenhouses abandoned in Gaza .

  70 percentage of Israel’s organic produce grown in Gaza – another economic resource lost in the evacuation.

  60 percentage of herbs exported from Israel that came from Gush Katif.

  15 percentage of Israel agricultural exports that originated in Gaza – exports lost following Israel ’s withdrawal from Gaza .

  $360,000 expected average compensation amount Israel expected to pay to relocate each family.

  $870 million approximate cost for Israel to facilitate the resettlement of former West Bank and Gaza residents elsewhere in the country.

  $500 million amount of money Israel’s security establishment spent to relocate Israel Defense Forces bases outside the Gaza Strip and build new border crossing facilities.

  After Israel ’s evacuation from Gaza …

  430,000 West Bank Palestinians able to move freely within and between Palestinian-controlled areas.
  1 Israeli remaining in Gaza . Staff Sgt. Gilad Shalit was abducted from Israel on June 25, 2006 by Hamas in a bloody cross-border raid in which the terrorists also killed two IDF soldiers and wounded four others.
  1.2 million Arabs who remained full and legal citizens of Israel . All Israeli citizens – Christians, Muslims, and Jews – have freedom of speech, religion, press, and the right to vote.
  1.3 million Palestinians living in the Gaza Strip many of them in Palestinian Authority-controlled refugee camps, who live under their own leaders.
  820,000 Jewish refugees forced to flee without their belongings from Arab countries between 1947 and 1949, and who have never been compensated by Arab governments for their losses.
  650,000 Arab refugees who left Israel from 1947-1949 and still need Palestinian leaders who will end terrorism and the culture of hate.

 54. Francesco
  29 decembrie 2008

  Condy Rice a declarat astazi ca Statele Unite sunt favorabile unei incetari „durabile” a focului in Gaza, care sa nu permita o reintoarcere la status quo ante.

  Pentru moment, nu este programata nci o deplasare a Secretarului de stat american in Orientul Mijlociu.

  Pe de alta parte, Parisul este interesat ca prim obiectiv, sa se obtina o armistitiu umanitar pentru Gaza. Iata ce a declarat Eric Chevallier, purtatorul de cuvant al ministerului de Externe francez:

  „Ce que nous souhaitons, c’est aboutir à une trêve humanitaire, un cessez-le-feu qui permette ensuite de s’inscrire dans la durée et qui permette que les populations civiles de Gaza aient accès aux biens humanitaires”.

 55. Francesco
  29 decembrie 2008

  Din insarcinarea UE,o troica formata din francezul Bernard Kouchner, suedezul Carl Bild si Karel Schwartzenberg din Cehia va incepe de duminica o misiune de pace, despre care nu s-au dat prea multe amanunte. In plus, presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy va incepe un turneu in Orientul Apropiat in incercarea de a gasi o solutie durabila la conflictul din Gaza.

 56. costin
  29 decembrie 2008

  Learning from the best: Jihad, YES WE CAN! (antwerp, belgia)


  large_718095

 57. Francesco
  29 decembrie 2008

  Lenin i-a numit idioti utili. Cox and Forkum i-a fotografiat:

  carter_cartoon1

  Jimmy Carter si amicii sai

 58. emil
  29 decembrie 2008

  Francesco, completare la culisele diplomatice de mediere, marca UE:
  Hamas’s march to victory
  Se pare ca politicienii israelieni repeta greseala din 2006, cu Hezbollah.

 59. dr jones
  29 decembrie 2008

  Muslim passengers removed


  WASHINGTON – Nine Muslim passengers were kicked off a flight from Washington, D.C., to Florida after other passengers reported hearing a suspicious remark about airplane security.

  AirTran Airways spokesman Tad Hutcheson called the incident on the New Year’s Day flight from Reagan National Airport to Orlando, Fla., a misunderstanding, but defended the company’s response. He said the airline followed federal rules and did nothing wrong.

  One of the Muslim passengers, Kashif Irfan, told The Washington Post the confusion began when his brother was talking about the safest place to sit on an airplane.

  „My brother and his wife were discussing some aspect of airport security,” Irfan said. „The only thing my brother said was, ‘Wow, the jets are right next to my window.’”

  Irfan told the newspaper he thought he and the others were profiled because of their appearance. The men had beards and the women wore headscarves, traditional Muslim attire.

  Irfan, 34, is an anesthesiologist and his brother is a lawyer. Both live in Alexandria, Va., with their families, and were born in Detroit. They were traveling with their wives, Irfan’s sister-in-law and Irfan’s three sons, ages 7, 4 and 2. A family friend also was traveling with the group to a religious retreat in Florida.

  Federal officials ordered the rest of the passengers from the plane and re-screened them before allowing the flight to depart about two hours behind schedule.

  The family was upset that AirTran didn’t allow the Muslim passengers to book another flight. The airline said in a news release Friday that one of the passengers became irate, made inappropriate comments and had to be escorted away from a gate podium by local law enforcement.

  ….

 60. Francesco
  29 decembrie 2008

  Ziarul de Mures citeaza din Coran:

  „În Sura 2:65-66 şi Sura 5:60 evreii sunt descrişi drept nişte „maimuţe şi porci care trebuie dispreţuiţi şi respinşi”.

  Iata cum s-a demonstrat in Indonezia si ce fel de portrete ale evreilor s-au plimbat prin piata si pe strazi.

  INDONESIA GAZA PROTEST

 61. Francesco
  29 decembrie 2008

  Dr. Jones, din pacate au de suferit si calatori nevinovati. The Huffington Post relateaza despre incidentul de care ai pomenit:

  „In a statement Friday, Orlando-based AirTran says it refunded the air fare for the nine passengers and planned to reimburse them for replacement tickets they bought on another airline. The airline said the incident on the flight to Orlando was a misunderstanding, but the steps taken were necessary. AirTran also apologized to 95 other passengers whose flight was delayed by the incident”.

  Deci AirTran si-a cerut scuze si le-a dat banii inapoi, dar considera ca a procedat corect.

 62. costin
  29 decembrie 2008

  Tony Blair:
  „I regularly read the Koran, practically every day”; Muhammad „an enormously civilizing force”
  wtf?

 63. Israelianca
  29 decembrie 2008

  Gaza sau cea mai mare criza humanitara din lume la ora actuala, una dintre cele mai dens populate zone din lume, moarta de foame si strivita sub cizma ocupatiei sioniste. Mai rau decit la Auschwitz:

  Tiberiu, ai ceva de comentat?

 64. Israelianca
  29 decembrie 2008

  A propos de Rayan. Saracul, a fost descris ca un simplu politician, profesor la Universitatea Islamica si un dreptcredincios, un om cu frica lui Dumnezeu:

 65. costin
  29 decembrie 2008

  israelianca, tu nu te astimperi deloc? lasa draga propaganda! the times ne aduce adevarul, take a little taste .

  We must adjust our distorted image of Hamas

  In the five years that I have been visiting Gaza and the West Bank, I have met hundreds of Hamas politicians and supporters. None of them has professed the goal of Islamising Palestinian society, Taleban-style. Hamas relies on secular voters too much to do that. People still listen to pop music, watch television and women still choose whether to wear the veil or not.

  The political leadership of Hamas is probably the most highly qualified in the world. Boasting more than 500 PhDs in its ranks, the majority are middle-class professionals – doctors, dentists, scientists and engineers.

  The Bush-Blair response to the Hamas victory in 2006 is the key to today’s horror. Instead of accepting the democratically elected Government, they funded an attempt to remove it by force;

 66. Israelianca
  29 decembrie 2008

  Nu, costin, nu ma astimpar de loc, am chef de cearta!!!
  ????

  bugsy ne da mai sus niste cifre:

  9,400+ rockets and mortars fired from Gaza since 2003.
  3,200+ rockets and mortars fired from Gaza in 2008 alone.
  6,500+ rockets and mortars fired from Gaza since Israel withdrew from Gaza in 2005.
  543+ rockets and mortars fired from Gaza into Israeli territory during the ceasefire from June 19 to Dec. 19, 2008.

  E drept ca precizia lor nu este foarte buna, dar cam 25% din ele cad in zone locuite si lovesc case, scoli, gradinite si spitale. Spitalul din Ashkelon s-a evacuat la subsol cu pacientii din Gaza cu tot. Adica in loc sa fie aruncati pe fereastra cum povestea Brigitte Gabriel ca ar fi fost aruncata pe fereastra daca mama ei ar fi trebuit sa primeasca tratament medical in Liban, in loc sa fie pusi pe acoperis ca scuturi vii, pacientii din Gaza au fost evacuati impreuna cu ceilalti pacienti si continua sa fie ingrijiti fara nici o legatura cu ostilitatile.
  Asadar 25% din aceste proiectile (care nu sint produse artizanal, pentru ca Gradurile sint de provenienta chinezeasca):
  – peste 2350 din 2003 pina acum
  – peste 800 in 2008
  – peste 1625 din 2005 (retragerea din Gaza)
  – peste 136 in cele 6 luni de „calm” (tehnic, termenul se traduce prin calm, nu incetarea focului, tahadiya, ni hudna), adica 23 de rachete sau mortiere pe luna in ultimele 6 luni au aterizat in zone locuite.
  Au aterizat in zone locuite inseamna ca au distrus case, scoli, gradinite, sere, policlinici, masini.
  Au aterizat in zone locuite inseamna ca au omorit si ranit civili – femei, copii, batrini, barbati, civili neinarmati. Numarul mic de victime nu inseamna ca aceste rachete nu sint periculoase, ci se datoreaza faptului ca oamenii fug la adapost. Dar chiar daca la fiecare lovitura ar muri un israelian sau chiar doi, media tot nu s-ar impresiona, dupa cum ne-a informat televiziunea israeliana: intii se arata victimele palestiniene, si abia dupa aceea efectul rachetelor in Israel. In timpul razboiului din Liban, un fotograf israelian care lucra pentru o agentie de presa straina a dezvaluit ce instructiuni a primit de la editorii sai: sa nu filmeze/fotografieze victime civile in Israel, nici cladiri distruse de katyushe, ci doar soldati si echipament militar. Dupa parerea mediei, noi sintem o societate formata din doua caste, politicieni si soldati (care probabil se cloneaza sau se inmultesc prin diviziune), fara femei, copii si batrini.

  Canadienii (national post) nu prea cred in der Times pe care il citeaza Costin mai sus:

  We have a great deal of sympathy for the ordinary people of Gaza. Israel’s attacks this week on terrorist infrastructure within the tiny, heavily populated area are undoubtedly extremely hard on them: No power, no water, little food and the constant threat of injury or even death as Hamas officials and operatives use them as human shields. But remember: All that was ever required to forestall these attacks was for Palestinians to stop their violence against Israelis. If the rockets and mortars had stopped falling at any time in the past seven years, Israel would not have felt compelled to launch Operation Cast Lead.

  To be sure, Israel’s reaction to the constant deluge of missile fire from Gaza has been harsh, but necessarily so. Moreover, now that Israel has begun its retaliation it would be unwise to halt before Hamas is permanently incapacitated. Among the many reasons Hamas felt emboldened to attack Israel first was the Jewish state’s recent reluctance to counter assaults on its people and territory with punitive force. Thus Israel is also justified in rejecting an internationally proposed ceasefire. If southern Israel is to know “quiet” again, Israel must rout Hamas so as to deter it and other Islamic extremists from resuming their assaults.

  When the Israel Defense Force last engaged jihadis in battle – in Lebanon in the summer of 2006 – it was too tentative. It attacked only from the air throughout most of the four-week campaign, sent ground troops in too late and refused to let them combat forcefully, then grasped at the first international ceasefire that came along. The result was that Israel withdrew without shattering Hezbollah, its enemy in that confrontation, which emboldened Islamic militants across the Middle East. They perceived the Israeli government’s timidity as a sign Israel no longer had the stomach to defend itself or its people.
  This time, Israel cannot display similar frailty. And so far it has not.

  We doubt Hamas’s claims that over 300 Gazans have been killed in fighting so far. In other recent
  “massacres” – Jenin, Bethlehem and Qana, for instance – Palestinian and Hezbollah estimates of the number of dead turned out to be grossly exaggerated. Israel’s opponents have mastered such techniques as digging up graves and stealing bodies from morgues to inflate the carnage on the ground, and much of the Western media has reported casualty figures uncritically.

  Nor are we much moved by Hamas’s claims that most of the dead are women and children. Again, Israel’s enemies know what tugs at the heartstrings of Westerners and are not above adding young corpses to the piles so as to shock and appall European and North American viewers.

  Still, even if we accept Hamas’s death tolls and concede that many innocent civilians have died in Israel’s air raids, the fault for these deaths lies clearly with Hamas.

  International law recognizes a country’s right to defend its borders and population, with violence if necessary. It also places the legal blame for civilian deaths on combatants who attack a sovereign nation, then scurry back to bases hidden among the regular population.

  Were Israel to desist now, before Hamas has been dealt a crippling blow and before the Israeli government has once again proved its mettle, Palestinian militants would soon be firing rockets at Israeli schools, homes, shops, offices and public buildings again. Nothing would have been gained and the lives lost on both sides would have been in vain.

  As unpleasant as it may be for Israel to persist, it must forge on if Operation Cast Lead is to have any long-term benefits.

 67. Israelianca
  29 decembrie 2008

  costin, ajuta-ma te rog, pune-mi emoticon (sticking my tongue out) si muta comentariul meu dupa al tau cu times.

 68. costin
  29 decembrie 2008

  done! ???? (da’ n-am inteleS partea cu timeS, cred… )

 69. Israelianca
  29 decembrie 2008

  Merci.
  Der Timesonline = Der Sturmer. La asta te referi?

 70. costin
  29 decembrie 2008

  aaa.. da, am inteles acuma. lasa ????

 71. Israelianca
  29 decembrie 2008

  ok, cu permisiunea dvs., as vrea sa dau un pic de credit unor bloggeri pe care ii citesc frecvent si care posteaza foarte multe materiale extrem de utile si de la care ma inspir:
  http://www.israellycool.com/
  http://elderofziyon.blogspot.com/

 72. Israelianca
  29 decembrie 2008

  Ministerul israelian de externe anunta ca intre 27 Decembrie 2008 si 1 Ianuarie 2008 au fost lansate spre Israel 285 de rachete si mortiere, inclusiv 51 de graduri, adica vreo 71 au lovit tinte civile. Gaza e barbata. Nu inteleg insa de ce se plinge la toata lumea de „barbaria” sionista?
  Si cind s-au dus la „cumparaturi” de ce n-au cumparat un pic de echipament medical? Aflu astazi cu stupoare ca nu au cu ce ingriji ranitii.
  Aflu ca nu au curent electric sa faca piinea. Dar au curent pentru internet si skype.
  Si in afara de asta, cum s-a copt piinea timp de mii de ani de zile pina s-a inventat curentul electric?
  Fox News anunta ca Rayan a murit (ca un martir) impreuna cu cele 4 neveste si 11 copii. Iata un barbat adevarat care isi impartea timpul in mod rational intre activitatea politica, academica, studiul religiei, portul de uniforma si arme, tunele subterane, manufacturarea de rachete si cine stie ce o sa mai descoperim pe parcurs. Mare pierdere pentru omenire!

 73. Israelianca
  29 decembrie 2008

  cred ca si Ralph Peters (de la NYPost), ca si noi, primeste bani de la Mossad, altfle nu-mi pot explica tonul elogios al articolului:

  Let us never forget the fundamental truth that, while Israel longs to live in peace with its neighbors, those neighbors openly profess the desire to eliminate Israel and exterminate its people.

  Dead Jews aren’t news, but killing terrorists outrages global activists. On Saturday, Israel struck back powerfully against its tormentors. Now Israel’s the villain. Again.

  How long will it be until the UN General Assembly passes a resolution creating an international Holocaust Appreciation Day?

  Israel’s airstrikes against confirmed Hamas terrorist targets in the Gaza Strip were overdue, discriminating and skillful. So far, this retaliatory campaign has been a superb example of how to employ postmodern airpower.

  Instead of bombing empty buildings in the dead of night in the hope of convincing bloodthirsty monsters to become peace-loving floral arrangers – the US Air Force version of “Shock and Awe” – the Israeli Defense Force aimed to kill terrorists.

  Israel’s attack aircraft appear to have accomplished that part of the mission. As I write, some 300 terrorist dead have been reported in Gaza, while the propaganda-savvy information office of Hamas has strug- gled to prove that 20 civilians died.

  Given the fact that Hamas adheres to the terrorist practice of locating command sites, arsenals and training facilities in heavily populated areas, the results suggest that the IDF – supported by first-rate intelligence work – may have executed the most accurate wave of airstrikes in history, with a 15-to-1 terrorist-to-civilian kill ratio.

  The bad news is that it still won’t be enough. While Israel has delivered a painful blow against Hamas, it’s still not a paralyzing hit. The only way to neuter such a terror threat – even temporarily – is to go in on the ground and scour every room, basement and underground tunnel in a region.

  That would mean high Israeli casualties and, of course, condemnation of Israel’s self-defense efforts by every self-righteous, corrupt and bigoted organization and government on earth, from Turtle Bay to Tehran.

  What have been Israel’s “crimes?” Not “stealing Palestinian land,” but making that land productive, while exposing the incompetence and sloth of Arab culture.

  Israel’s crime isn’t striking back at terror, but demonstrating, year after year, that a country in the Middle East can be governed without resort to terror. Israel’s crime hasn’t been denying Arab rights, but insisting on human rights for women and minorities.

  Israel’s crime has been making democracy work where tyranny prevailed for 5,000 years. Israel’s crime has been survival against overwhelming odds, while legions of Arab nationalists, Islamist extremists and Western leftists want every Jew dead.

  But Israel’s greatest crime was to expose the global cult of victimhood, to prove that hard work, fortitude and courage could overcome even history’s grimmest disaster.

  Was it a crime to hand Gaza back to Palestinian authorities, to give peace a chance? Look what Israel received in return for trading land for peace.

  Let us never forget the fundamental truth that, while Israel longs to live in peace with its neighbors, those neighbors openly profess the desire to eliminate Israel and exterminate its people.

  Indeed, Arab and regional jealousy toward Israel is so all-consuming, so necessary to excuse the Arab art of failure, that even these judicious airstrikes will hardly make a dent in the terrorist threat.

  Unless Israel sends in ground forces for the long haul – and thousands of IDF reservists are being mobilized – there will be, at best, a temporary respite from terror attacks. Even a new occupation of Gaza would not fully solve the problem.

  A crucial point about interfaith and interethnic conflicts that we sheltered Americans refuse to understand is that, all too often, there’s just no good solution – and not even a bad solution, short of acts of barbarism.

  It’s a rare conflict that results in an enduring peace. Unintended consequences abound. At times, you fight just to buy time, to gain breathing space – or merely to frustrate an enemy’s designs for a limited period.

  That’s the situation Israel faces: No hope of an ultimate victory, but a constant fight to survive. Enemies who believe their god ordains their actions can’t be placated. For faith-fueled terrorists, such as the core members of Hamas, the struggle with Israel’s a zero-sum game. Compromise is, at most, an expedient tool, never an acceptable end state.

  What will we see in the coming days? Much depends on Israel’s resolve. The most probable scenario is that Hamas will continue launching terror rockets for a few weeks to salve its wounded vanity and maintain the image of “resistance,” but will ultimately reduce its attacks against Israel – while it rebuilds its cadres and restocks its arsenal.

  Israel will have bought time, not peace.

  What might Israel have done better? It’s essential to take out the top terrorist leaders. But Israel’s government remains reluctant to target the cowardly Hamas leaders hiding in Damascus – or even the top terrorists remaining in Gaza.

  For terrorist bosses, the rank-and-file are disposable and replaceable. You can’t just kill the gunmen. You have to kill the names.

  We may sympathize with the average Palestinian family, exploited by generations of corrupt leaders and now caught in yet another round of violence. But let us never forget that Israel hasn’t fired thousands of blind rockets into Palestinian cities, that Israeli suicide bombers don’t attack Arab restaurants and bus stops, and that Israel seeks to avoid harming civilians – while Hamas seeks to kill as many civilians as possible.

  In a world where there are no good answers, Israel just answered as best it could. The world’s response? “How dare Jews defend themselves.”

  Humanity doesn’t progress. It just changes clothes.

 74. Israelianca
  29 decembrie 2008

  Dar n-as fi crezut ca Abdul Rahman la-Rashed, directorul general al postului de televiziune al-Arabiya este „de-al nostru”, dupa cum dovedeste articolul pe care l-a publicat in Ashark al-Awsat (stie cineva ce inseamna?). Adica Hamas si-a facut-o cu mina sa?

  Four years ago, Ahmed Aboul Gheit replaced Ahmed Maher as the foreign minister of Egypt, after the latter left his post after being assaulted by Palestinians in the courtyard of Al Aqsa Mosque [Jerusalem]. Ironically, the former foreign minister who used to describe himself as more enthusiastic than the Palestinians themselves, left his office beaten and saddened, while Hamas’s skirmishes with the Egyptians continue with the Palestinian movement blaming the Egyptians for everything without placing any blame on its allies, the Syrians and Hezbollah, and not even on its Israeli enemy.
  Ahmed Aboul Gheit entered the foreign ministry two years prior to the 1967 war, and has served under late presidents Gamal Abdul Nasser and Anwar Sadat, and the current Egyptian President Hosni Mubarak. He knows the realities of politics well, which is not mentioned in the media.

  The difference between Aboul Gheit and Maher is that the former courageously stood against Hamas’s criticism of Egypt. He recently revealed to the world that Hamas is preventing the wounded from crossing into Egypt. Many considered this deliberate propaganda from Egypt aiming to tarnish Hamas’s reputation until a Hamas official came out and admitted that Hamas really did prevent the wounded from crossing into Egypt, bragging that it was waiting for Egypt to open the crossing permanently. This is shameful and it is a scandal that was revealed by the Egyptian foreign minister that caused Hamas to admit this publicly. Hamas then retracted its comments, saying that it did not stop the wounded after all.

  With all the bombing, the blood of the wounded and the pictures of the dead, it is difficult for one to consider what is happening to the people of Gaza as anything other than a real humanitarian tragedy, as a result of a war between two sides of disproportionate strength, a war between an elephant and an ant.

  Aboul Gheit, who has had enough, single-handedly fought the campaign of lies that has been propagated by Hamas and its affiliates over the past few days. Hamas, which continuously issued threats against the Israeli enemy should it attack the Gaza Strip, is yet to act in the face of this aggression. It only had one failed excuse; that Egypt tricked Hamas by saying that Israel would not attack. This is unbelievable, and even if it were true it cannot be relied upon. For whoever read or watched Israeli official statements over the past two weeks, it was clear it intended to attack.

  Aboul Gheit was enraged by Hamas’s claim that Egypt was reassuring it when everybody knew that Israel was sharpening its knives. He said that we [Egypt] had warned them and we sent them messages but they rejected them.

  The truth is that Hamas does not want to take responsibility for the crisis, as it has found that attacking Egypt is the best defence policy in the context of the ongoing battle that has lasted for months at the hands of the Syrian and Iranian allies against Egypt.

  Therefore, we must blame Hamas because its goals are clear. It seeks a battle with Israel, and doesn’t care about the results even if it means Israel annihilates Gaza, and this is what its prime minister, Ismail Haniyeh said. Hamas wants a fight to put pressure on Arab countries to take action in its favour. It wants to appoint itself as a political power in spite of the Palestinian Authority based on the pretext of confronting the enemy and it doesn’t care how many Palestinians are killed in the process.

  With the exception of the Egyptian Foreign Minister Ahmed Aboul Gheit, everybody is standing behind Hamas that has starved 1.5 million Palestinians for months and has led them to destruction today. Stupidly, Hamas is launching rockets towards Israel and Israel is responding with bloody attacks so everybody is forced to remain silent about what Hamas has done so as not to be accused of siding with Israel.

  Minister Aboul Gheit is facing the mob of Arabs alone and the political organisation wants to settle its accounts with the blood of Palestinians.

 75. Francesco
  29 decembrie 2008

  Asharq Al-Awsat inseamna The Middle East.

 76. Israelianca
  29 decembrie 2008

  Shukran, ya habibi!

 77. Panseluta
  29 decembrie 2008

  Un articol la Pajamas Media care spune adevarului pe nume, care mie mi-a fost clar de multa vreme:
  Pentru Hamas si Islamul politic, vietile palestinienilor de rind nu conteaza; ele sunt carne de tun intr-un razboi al carui scop e moartea Israelului:

  Revealing Silence at the Gaza-Egypt Border

 78. Israelianca
  29 decembrie 2008

  Media internationala ne avertizeaza ca actiunea Israelului asupra Gazei va face sa creasca si mai mult aversiunea si ostilitatea arabilor fata de Israel si ca locul fiecarui sonofagun sau sonofarocket pe care il trimitem in raiul jihadist va fi luat de zece si mai rai, un gen de hidra din Lerna. Da, numai ca si de cojocul ei s-a gasit un ac. In orice caz, BBC World Service l-a invitat pe Osama Hamdan, care se ascunde la Beirut dupa modelul Khaled Mashal de la Damasc, sa raspunda la intrebarile ascultatorilor. Prima intrebare a venit de la Bilal din Gaza:

  “Thanks for letting me participate in this programme. I want to ask first of all Osama Hamdan, who is living in Beirut now, and we are now under Israeli attack and they are hiding in their tunnels, the Hamas leaders, underground, and we are facing, become victims to Israeli air strikes, awful air strikes and aggressive air strikes. My question is the following – where are you taking the Palestinian people now? Where are you taking? You are taking us as hostages, as hostages. You are a puppet within the Iranian’s hands. That’s my question.”

  http://www.israellycool.com/20…..9/#respond

  Nu stiu ce a raspuns Hamdan.

 79. adi
  29 decembrie 2008

  „[…] clip de pură propagandă din Gaza […]” a fost sters de Youtube. Poate gasesti alta sursa. Oricum, acum o zi am vazut si eu un clip pe yahoo news (de la Reuters) unde se filma o masa de oameni cazuti la pamant, unii dintre care mai ridicau cate o mana sau mai miscau un picior. La doi pasi, un om cu ochii mari de frica se uita stana de piatra la raniti si morti si apoi la camera. 2 minute mai tarziu apare si ambulanta. Coboara doi oameni, unu din ei sta si se uita, celalat cade in genunchi si incepe sa urle si sa tipe, sa-si puna mainile in cap si din cand in cand trage cu ochiul la camera de luat vederi. Alte astfel de filmari apar si pe BBC in care o masa mare de oameni (aparent voluntari) iau pe sus ranitii si-i duc in spital… capetele si bratele ranitilor atarna si se balangane in timp ce sunt scuturati in graba spre intrarea spitalului. Alti zeci de oameni asista agitati, isi pun mainile in cap, striga la cer, fac semn cu mainile si arata spre alte masini cu alti raniti care parcheaza grabit in fata spitalului. Si bine-inteles copiii. Cand apare cate un copil ranit, neaparat tre facut loc cameramanului sa-l filmeze. Imi aduc aminte cand a fost criza cu gripa aviara: desi stirea era din Turcia sau Bulgaria, imaginile filmate se dadeau pe CNN din Romania. Similar, ma intreb daca nu cumva printre acele imaginile cu ranitii din Gaza mai apare cate un cadru cu un copil cu sange pe fata de prin Kosovo sau filmat la alte conflicte mai vechi din orientul mijlociu. Tzigani.

 80. Imperialistu'
  29 decembrie 2008

  Adi, uite ceva si mai tare, din perioada ultimei interventii israeliene in Liban:
  Reuters Photo Fraud – A Taxonomy of Fraud
  The Red Cross Ambulance Incident

  Media s-a intrecut pe sine in minciuni, Reuters fiind varful de lance al dezinformarii. Si atunci, ca si acum, au tinut cu teroristii.

 81. costin
  29 decembrie 2008

  Cu dedicatie spre Tiberiu, Vecina & The Gang:


 82. Israelianca
  29 decembrie 2008

  adi, @79,

  cred ca vorbim de acelasi clip. Unde l-ai gasit pe yahoo? Crezi ca poti sa mai dai de el?

 83. Israelianca
  29 decembrie 2008

  Tsahal a intrat in Gawzah, nu stim unde, nu stim cine. Sa speram ca il vor aduce inapoi pe Gilad Shalit viu si nevatamat. Amen!

 84. Israelianca
  29 decembrie 2008

  Bifam sase moschei. Sa nu credeti ca armata noastra nu are simtul umorului. In ivrit moschee se spune misgad. Moschee in care se afla rachete Grad se numeste misgrad. Cool.

 85. Panseluta
  29 decembrie 2008

  costin:

  Dedicatia e buna pentru Vecina, dar nu si pentru Tiberiu. Eu nu i-as baga in aceeasi oala.
  Tiberiu pare sa fie un hamletian care inca nu s-a lamurit cum stau lucrurile, practic si metafizic. Inca delibereaza, scormoneste, se intreaba, isi propune sa citeasca experti care, poate, il vor lumina, pina cind intr-o zi va cadea in cinism–„Vorbe, vorbe, vorbe”–daca lumina se va dovedi insuficienta, si va fi obligat, cu un sut existential, sa actioneze. Nimic rau in toate astea.

  Vecina e o alta poveste. Ea s-a stabilit, deja, in dogma. Are putine dubii. Faptele si analiza lor n-o intereseaza, pentru ca, nu-i asa, Vestul, SUA si Israelul/capitalismul sunt a priori vinovate de toate relele din lume, si, oricum, adevarul e relativ si dependent de situarea ta in ierarhiile si determinarile lumii: femeie/barbat/transgender, hetero/homo/bi, pakistanez/englez de bastina, handicapat/”normal”, alb/negru/maro/cu picatele. Daca esti negru/maro, e musai sa fi fost exploatat de Occident, si nu poti gindi altfel; culoarea pielii iti e destinul. Daca esti nascut mahomedan, e musai sa gindesti islamist, deci ca esti victima Occidentului putred. Daca, insa, indraznesti sa crezi ca Islamul insusi te-a nenorocit, pe tine si generatii care au venit inaintea ta, sa-l critici si sa vrei sa-l parasesti, ti se striga „Infidel!” si „Tradator!” si ti se pune o fatwa de moarte.
  Te-ai nascut America, te-ai bucurat de binefacerile ei, crezi in ele si vrei sa le perpetuezi pentru altii, inclusiv pentru cei care ajung pe meleagurile astea in cautarea unei vieti mai bune, esti infierat cu cel mai nou termen de decadere moral-sociala, „nativist” (vezi cazul Sarei Palin).
  Termenul se adauga la o lista in continuua crestere: „rasist”, „islamofob”, „homofob”… Cred ca, in reactie parodica inversa, am citit undeva si despre „christofob”.

 86. Israelianca
  29 decembrie 2008

  Foxnews are „balls” si taie din scurt macaroana propagandei:

 87. Panseluta
  29 decembrie 2008

  costin:

  Adaug un lucru, care mi se pare esential in toata tarasenia asta de blamare a Vestului/capitalismului pentru toate relele din lume:
  Aceleasi intrumente de analiza, aceleasi categorii vizind imperialismul, exploatarea resurselor populatiilor cucerite si mentinerea lor in saracie pentru binele clicilor la putere–fara a mai vorbi de genocidul programat pe o scara imens mai mare ca orice genocid in istorie–nu se aplica niciodata, in „constiinta” celor de stinga, Uniunii Sovietice, adevaratul imperiu al secolului xx. Niciodata. Nimeni sufla un cuvint.

  Cite state si natii diferite erau sub cizma Moscovei, si sunt inca? Cite resurse fura Moscova zilnic din Kazahstan si Uzbekistan ca sa-si hraneasca asa-zisul „proletariat” din Mama Rusie? Cite resurse din Europa de Est s-au dus la Moscova? Si cite au ajuns la cei mai saraci dintre saraci, cei mai batuti de soarta, in stepele Siberiei, unde se traieste, inca, in regiuni vaste, in epoca de piatra? Cite resurse s-au dus pe intretinerea Gulagurilor din aceeasi Siberie?

  De ce categoriile stingiste de „rasism” si „imperialism”, „genocid” si „distrugere a resurselor Planetei” nu li se aplica, niciodata, rusilor comunisti care au macelarit mai multi oameni, inclusiv de-ai lor, decit orice american?
  Dimpotriva, icoana lui Stalin se ridica din nou in Rusia si in mediile academice din Vest.

 88. dr jones
  29 decembrie 2008

  israelianca as vrea sa stiu parerea ta sau cum e vazut in israel
  rabbi
  Yisroel Dovid Weiss

 89. costin
  29 decembrie 2008

  fak the police!(?) London Jihadi-style:


  f-the-police

 90. Israelianca
  29 decembrie 2008

  nu, costin, phuk the police.

 91. Imperialistu'
  29 decembrie 2008

  Armata Asupritoare a Sionistilor Ucigasi de Copii a intrat in Sfanta Gaza.

 92. costin
  29 decembrie 2008

  mersi israelianca. cit traiesti inveti…

 93. Israelianca
  29 decembrie 2008

  dr. jones, ai deschis cutia pandorei si trebuie sa-ti fac istoria Israelului antic. Mai tirziu, poate chiar in seara asta.
  A propos de intrarea trupelor in Gaza – tv Israel anunta ca deja se dau lupte intre Tsahal si Hamas. Este vorba de o operatiune foarte complexa pe care o descriu surse care se pricep mai bine decit mine in probleme de razboi, de ex:
  http://www.israellycool.com/
  care sustine ca tv Israel (si eu ma uit la tv, dar se pare ca mi-a scapat stirea asta) anunta ca deja un numar de hamasnici isi cauta acum virginele prin rai. Hamas raporteaza ca ei omoara soldati israelieni:

 94. costin
  29 decembrie 2008

  Ultima oara cind am vazut Domul din Milano era in renovare, acum e in islamizare.


  ITALY MIDEAST PROTEST

 95. costin
  29 decembrie 2008

  asa, si in Olanda, parlamentarul socialist Harry van Bommel striga pentru Intifada impotriva Israelului:


  ma gindesc, oare e ceva in spatele fetei angelice si a ochilor lui inocenti?

 96. costin
  29 decembrie 2008

  Demonstrant impotriva Israelului imbracat care si-a imbracat fiul in suicide bomber (nici nu stiu cum s-ar traduce in romaneste)


  suicide-bomber-kid-denmark

  A father teaches his son to be a suicide bomber in an anti-Israel demonstration in Odense, Denmark.
  According to blogger Uriasposten, the demonstration is from last Monday.

 97. dr jones
  29 decembrie 2008

  ca tot veni vorba de reuters:

  Thousands protest in Europe at Gaza offensive

  http://www.reuters.com/article…..USL3529995

  By Adrian Croft

  LONDON, Jan 3 (Reuters) – Thousands of chanting, banner-waving demonstrators marched in cities across Europe on Saturday to demand a halt to Israeli bombing in the Gaza Strip.

  Protests were held or scheduled in Britain, France, Germany, Greece, Ireland, Italy, the Netherlands and Spain as the Israeli offensive entered its second week. Kuwaitis also took to the streets, a day after bigger Middle East rallies.

  In Paris, police said more than 20,000 demonstrators, many wearing Palestinian keffiyeh headscarves, marched through the city centre chanting slogans like „Israel murderer!” and waving banners demanding an end to the air attacks.

  Similar protests were planned in some 30 other towns.

  London police said more than 10,000 people staged a noisy march and rally to urge an end to an Israeli offensive against Hamas militants that has killed at least 435 Palestinians.

  In many European cities people waved shoes — recalling the action of an Iraqi journalist who hurled footwear at U.S. President George W. Bush in Baghdad last month in a symbolic insult.

  British demonstrators threw dozens of shoes into the street as they passed the gated entrance to Downing Street, where Prime Minister Gordon Brown lives, and shouted angrily at a line of 40 police officers on guard there.

  „Come to get your shoes Gordon,” one woman shouted as other marchers directed chants of „Shame on you” at Brown.

  A spokesman said Brown had spoken again to Israeli Prime Minister Ehud Olmert on Saturday and was pressing hard for an immediate ceasefire.

  Leading the march were singer Annie Lennox, politicians Tony Benn and George Galloway and comic Alexei Sayle. Demonstrators carried Palestinian flags and placards with slogans such as „End the siege on Gaza” and „Stop the massacre”.

  Israel says rocket attacks from Gaza by Hamas Islamists must stop before it halts operations, but the attacks continued on Saturday. Four Israelis have been killed by Hamas rockets since the offensive began.

  ANGER AT WESTERN REACTION

  Paul Mukerji, 42, from Birmingham, acknowledged Israel had security reasons but called its action disproportionate.

  „The best way for peace for Palestinians and Israelis is to end the occupation,” said Mukerji, who said he had spent six months working with Jewish and Palestinian peace groups.

  Ali Saeed, 24, from Luton, said Western governments had failed to condemn Israel’s actions.

  „What’s going on in Gaza is not right … It’s not a coincidence that it’s going on Iraq, in Chechnya, in Kashmir. It’s just about going on everywhere. It’s almost a direct insult to every single Muslim,” he said.

  Protests were scheduled in a score of other British cities.

  Around 3,500 people also marched in Berlin and 4,000 in the western city of Duesseldorf, police said.

  In the German capital, demonstrators carried pictures of former Palestinian leader Yasser Arafat and one small girl cradled a doll smeared in blood.

  Hundreds joined a protest in central Dublin.

  „I just thought the fact that 300-400 people would’ve been bombed, would’ve been killed, was extremely wrong,” said Andy Defaoite, a 27-year-old teacher in the Irish capital.

  More than 1,000 demonstrators marched through Kuwait City, with banners reading „Gaza will not die” and „We want a free Gaza”.

  Another 1,000 marched in Madrid, some calling for sanctions against Israel, equating Zionism with Nazism and chanting slogans like „Israel kills, the world just stands by”.

  Police said about 1,500 people marched through Amsterdam.

  About 1,000 demonstrators marched through the Italian city of Milan on Saturday, some burning Israeli flags, with a smaller rally in Turin. (Additional reporting by Laure Bretton, Noah Barkin, Raissa Kasolowsky, George Hatzidakis, Andras Gergely, Jonathan Gleave, Ulf Laessing, Silvia Aloisi, James Mackenzie, Aaron Gray-Block)

 98. Israelianca
  29 decembrie 2008

  costin, suicide bomber – bomba vie? bomba umana?

 99. costin
  29 decembrie 2008

  panseluta, in legatura cu presupusul anti-imperialism al celor de stinga si al comunistilor, asta este doar una din contradictiile logice grosolane din discursul lor. Dar am stat si m-am gindit si continuu imi vin in minte exemple, absolut tot ce este spus de stingisti este contrazis tot de ei in secunda urmatoare. logica nu este un instrument, este un impediment in realizarea europiei socialiste. Orice ce lucru logic (2+2=4) este demn de ignorat pentru ca este prea simplist, prea plebeic, prea nesofisticat. Din tot discursul stingist, din tot ce blameaza ei cu atita fervoare, nu exista un singur lucru pe care progresisti sa nu il fi facut deja sau pe care nu au de gind sa il faca. Nu degeaba exista termenul „orwelian”…

 100. Israelianca
  29 decembrie 2008

  La demonstratia de la Amsterdam s-a ridicat o pancarta pe care scria „Anna Frank is turning in her grave”. Nu stiu ce impresie face aceasta afirmatie asupra olandezilor, cunoscut fiind faptul ca Anna Frank a fost denuntata Gestapoului impreuna cu familia ei de un olandez. Anna Frank a murit la Bergen-Belsen.

  http://www.ynetnews.com/articl…..90,00.html

  La Londra, Annie Lennox (care ar face bine sa ia un Diazepam) s-a trezit si ea si a luat atitudine importiva Israelului alaturi de Bianca (Angie, Angie…) Jagger si inca cineva de care nu am auzit.

  Un arab israelian din Ierusalimul de Est, reporter la un post de tv din IRAN (!!!!!) a incalcat regulile de cenzura militara si a descris exact miscarile de trupe din jurul Gazei. Echipajul de transmisie se pare ca era format tot din israelieni. Acum ii cauta politia cu mandat de arestare.

 101. Israelianca
  29 decembrie 2008

  Mesaj de suport de la Terminator:

  “Every nation has the right to defend itself against terrorism and cold-blooded attacks on its people. Israel is no different and is right to defend itself against the unceasing violence of rocket attacks launched by Hamas.”

  Sacramento, California – Governor Arnold Schwarzenegger today issued the following statement on the violence in Gaza and around the world:

  “This past year, we have seen far too much violence throughout the world, from the continued genocide of the people in southern Sudan to the horrible bombings in the city of Mumbai, to this week’s violence between Hamas and Israel.

  “Every nation has the right to defend itself against terrorism and cold-blooded attacks on its people. Israel is no different and is right to defend itself against the unceasing violence of rocket attacks launched by Hamas.

  “The goal should be just and lasting peace not only in Gaza but throughout the world, and all sides have the choice and ability to reject violence and work toward that goal.

  “My thoughts are with all of those who face senseless violence and with all Californians who are affected by conflicts throughout the world.”

 102. dr jones
  29 decembrie 2008

  George Bush today blamed the continuing violence in Gaza on Hamas terrorism and offered no criticism of Israel in his first comments since Israeli air strikes began a week ago.

  The US president condemned Hamas’s campaign of rocket attacks on Israel as an „act of terror” and said no peace deal would be acceptable unless the flow of smuggled weapons to terrorist groups was monitored and stopped.

  „This recent outburst of violence was instigated by Hamas, a Palestinian terrorist group supported by Iran and Syria that calls for Israel’s destruction,” he said.

  Bush said Hamas ended the latest ceasefire on 19 December and „soon unleashed a barrage of rockets and mortars that deliberately targeted innocent Israelis, an act of terror that is opposed by the legitimate leader of the Palestinian people, President [Mahmoud] Abbas”.

  ….

  „By spending its resources on rocket launchers instead of roads and schools, Hamas has demonstrated that it has no intention of serving the Palestinian people,” Bush said.

  versus

  22h08 : La France „condamne l’offensive terrestre israélienne contre Gaza” et estime que „cette escalade militaire dangereuse complique les efforts engagés par la communauté internationale” pour obtenir un cessez-le-feu, a déclaré samedi le ministère des affaires étrangères, se distinguant ainsi de la position émise par la présidence tchèque de l’Union européenne.

 103. Israelianca
  29 decembrie 2008

  dr. jones, am vazut o bucatica de stiri la un post francez in lb. engleza (cautam Fox) si am vazut o dezbatere la care un tovaras francez spunea ca e adevarat ca Hamas e organizatie terorista, dar ce sa-i faci? Trebuie sa vorbesti cu ei.

  Cam cum a vorbit Franta cu Germania nazista spre deosebire de polonezi care au intimpinat tancurile germane cu cavaleria, zic eu.

 104. israelianca
  29 decembrie 2008

  Nuke, nuke Israel in Fort Lauderdale:

 105. Francesco
  29 decembrie 2008

  Hai sa vedem cum arata un vlog al IDF. In continuare il urmariti pe capitanul Benjamin Rutland vorbind despre ofensiva terestra a IDF:

  Obiectivul IDF nu este sa loveasca in cetatenii nevinovati din Gaza…

 106. Francesco
  29 decembrie 2008

  Conform Corriere della Sera sunt 3 obiective pe care le urmareste IDF prin atacul terestru in Gaza:
  1. In nordul fasiei, sa controleze zona localitatilor Beit Lahiva si Beit Hanoun, zone de unde se lanseaza rachetele Hamas.
  2. In zona centrala, ca sa separe fasia Gaza in doua, pentru a impiedica miscarile de trupe Hamas.
  3. In zona sudica a fasiei, pentru a impiedica intrarea de material militar Hamas din Egipt.

 107. Israelianca
  29 decembrie 2008

  Francesco,

  tii minte ca acum citeva zile un soldat druz a fost omorit de o racheta? Ei bine, mai tirziu Haniyeh a vorbit din bunker si a pretins ca Israelul sa inceteze ostilitatile fara nici o conditie:

  Fii atent ce comentariu a aparut la acest articol. Ma tot gindeam daca sa va atrag atentia asupra lui sau sa-l las sa treaca:

  7. kill hanieyh

  get him and zohar through their families. This is barak pointed out total war. Don’t fool around. Gaza can be chopped in 3 pieces indirectly, bury hamas in their bunkers, quick raids at the start, draw hamas out and then pulverize areas using ss-19 type land rockets, use everything and as they come out, slaughter them. Gazans, flee, we are coming to take your blood by cutting your throats.

  Druse soldier killed (12.31.08)

  Zohar e a-Zahar, Hamas no 2, Barak e Ehud Barak, Ministrul Apararii. Comentariul nu e scris de un evreu israelian, i-as recunoaste sintactica. De asemenea, chestia cu taiatul gitului e mai apropiata arabilor. Nu stiu daca baiatul este druz, ar putea sa fie si beduin, dar e posibil, multi druzi si beduini detin functii foarte inalte in armata si nu-i sufera pe palestinieni. In orice caz se vede ca stie si el ce trebuie facut in Gaza si ce-or fi ss-19 land rockets? La asta s-o referi?

 108. costin
  29 decembrie 2008

  Israelianca… cu tine aici si acum cu comentariul asta , ma simt de parca, daca dau jaluzele la o parte, vad granita cu Gaza…

  **********************************
  pe de alta parte, am gasit inca o bombonica:

  UK comedian: Israel behaving like terrorist organization

  …as I say, I think it’s important that Jewish people who have a public profile, that we speak out to say that this is not being done in our name. I think that Israel has an idea of itself as being noble. Israeli people have an idea of themselves as being noble. When you attack somebody but you have this idea of yourself that you’re the good guy and you think that well, how can this be? I’m the good guy and I’m killing these people, and what you do is you blame the people that you killed and you hear all the time from Israeli spokespeople that they are angry with the people they have murdered for making them murder them.
  And it is the foulest..kind of ..it is the psychology of the murderer, it is the psychology of the rapist, it is the psychology of the bully. That’s what Israel is in this situation .”


 109. Israelianca
  29 decembrie 2008

  dr. jones, pe scurt si truncheat, pentru ca pe tema asta se pot scrie carti.

  Yisroel David Weiss face parte din Neturei Karta (strajerii orasului). Karta e un cuvint aramaic, inrudit cu cuvintul pheonician kart – de unde vine Cartagina (Kart Hadasht, orasul nou).

  Evreii habotnici fanatici resping sionismul, adica ideea unui stat independent in care evreii sa se guverneze singuri in Sion (Sion = Ierusalim), din cauza unei interdictii biblice sau rabinice (nu retin precis). Cred ca rabinice mai degraba. Toata tarasenia a pornit dupa caderea Ierusalimului in anul 70. Parte dine evreii/iudeii care au supravietuit masacrului infaptuit de romani (care se laudau ca singele eveilor masacrati ajungea pina la pieptul cailor) au continuat sa se rascolae impotriva arabilor si au primit lovitura finala in anul 135, rascoala lui Bar-Kochba

  Rabinii si invatatii care au supravietuit si acestei lovituri au decis ca evreii sa nu mai poarte arme si sa nu se mai razboiasca, pentru a nu fi exterminati si sa-si accepte soarta pina la venirea lui Mesiah, care va reconstrui Templul si le va da inapoi tara/statul.
  Si in schimb sa se dedice studiului scripturilor sfinte. Evreii il recunosc pe Isus ca evreu, dar nu ca Mesiah.

  Pentru curentul Neturei Karta Statul Israel este o abominatie care intirzie venirea lui Mesiah si trebuie distrus cu toti sionistii si evreii care locuiesc in el si au legatura cu el. Neturei Karta care locuiesc in Ierusalim refuza sa primeasca ajutor de la stat (asistenta sociala, etc), nu vorbesc ivrit, dar circula cu autobuze sioniste si se cauta la doctori sionisti. Au si in Ierusalim un rabin gen Weiss (Moshe Hirsch care se pupa in bot cu Arafat).

  Acuma faptul ca ei cred ce cred nu deranjeaza pe nimeni, dar faptul ca se aliaza cu dusmanii de moarte ai Israelului si ar vrea sa ne vada pe toti masacrati de arabi sau nuked de Iran e cam suparator, drept care ii consideram degenerati si tradatori, fara sa insemne ca am fi pus vreun premiu pe capul lor sau ca i-am linsa daca i-am vedea pe strada (pe rabini, nu pe turma lor).

  In orice caz, un fost Neturei Karta pe nume Yehuda Meshi-Zahav, (care provine dintr-o familie care traieste de multe generatii in Ierusalim si care a infiintat ZAKA, organizatie de prim ajutor, religiosii pe care ii vedeti dupa atacuri teroriste care piaptana strada si peretii cautind o picatura de singe sau vreo farima de tesut uman) l-a intilnit in Polonia pe Weiss dupa ce fusese in vizita la Ahmadinajad si l-a snopit in bataie.
  La fel de degenerati insa consideram si extrema stinga care prefera sa vada evrei omoriti de teroristi.
  Totusi nu-i luam la bataie nici pe unii nici pe altii.
  Mai sint si alte grupari ultrareligioase antisioniste (evrei, nu arabi), de ex. unul dintre cei masacrati la Mumbai, a carui familie nu a acceptat steagul Israelului pe sicriul acestuia si nici pensia care li s-ar fi cuvenit prin simplul fapt ca acesta a fost ucis intr-un atac terorist.

 110. costin
  29 decembrie 2008

  uite israelianca, ai auzit de el?

  The son of Hamas founder Sheikh Hassan Youssef reveal internal secrets about Hamas. The son, Massab Youssef states that Hamas is corrupt to the core, they torture and kill their own people. They hold the people of Gaza as hostage.


 111. Israelianca
  29 decembrie 2008

  costin, mltumesc pentru solidaritate ????
  Cred ca am auzit, Fox a facut un docmentar despre el.
  In orice caz, TV-2 transmite in direct din Gaza. Va las un link, nu stiu daca tot timpul sint imagini. Chiar daca nu intelegeti ivrit, puteti vedea imaginile:
  http://www.mako.co.il/news/pol…..0c10acRCRD
  Nu e canalul 2, sint imagini preluate de la Ramattan, post palestinian.
  Enjoy anyway!

 112. dr jones
  29 decembrie 2008

  multumesc israelianca. te citesc cu mare placere si interes.

 113. Israelianca
  29 decembrie 2008

  eu va multumesc ca ma cititi!

 114. israelianca
  29 decembrie 2008

  Bagdad Bob (postul meu de mai sus nr. 93) s-a mutat in Gawzah si relateaza urmatoarele:

  – Hamas a reusit sa bruieze posturile de televiziune israeliene. Interesant, eu am auzit stirea asta la canalul 10 Israel.

  – Hamas se lauda ca a ucis multi soldati sionisti, a luat prizonieri/rapit si mai multi.

  – Canalul 10 (tv Israel) ne-a anuntat ca deocamdata avem 30 de raniti, dintre care doi cu rani grave, fara a fi insa in pericol de moarte.

  Anecdotic: in 1967, dupa ce Israel a distrus aviatiile inamice la sol, tatal lui Bagdad Bob, care la ora respectiva lucra pentru media egipteana, povestea ca pilotii lor doboara avioane israelieni si ca bombardeaza Tel-Avivul, si ca trupele lor se plimba nestingherite prin Tel-Aviv si beau cafea la cafenele din Tel-Aviv. Asta e visul tuturor arabilor, sa se plimbe pe faleza in Tel-Aviv si sa-si bea cafeaua la o cafenea din Tel-Aviv. Bineinteles ca toti arabii israelieni pot face (si chiar fac) aceste lucruri fara sa-i intrebe nimeni nimic, si pina nu de mult puteau face asta si palestinienii. Numai ca ei au raspuns ospitalitatii isreliene cu acte de teroare, intifade si rachete, drept care acum trebuie sa-si bea cafeaua la ei acasa.

  Sky news relateaza ca Tsahal aresteaza membri Hamas in zona Netzarim unde, potrivit Sky news, s-au adunat 150 de tancuri. Netzarim este una din fostele asezari israelieni care au fost evacuate in 2005.

  – Al-Arabiya anunta ca tancuri israeliene au intrat in Beit-Lahiya.

  (Preiau tot ce relateza posturile straine de la canalele israeliene, care dupa am auzit mai sus sint constant bruiate.)

  – Hamasnicii arestati sint transferati in Israel si dat pe mina Shabakului care cred ca nu o sa le smulga unghiile si n-o sa le conecteze electrode de urechi sau de organele genitale, dupa cum au povestit pilotii nostri care au fost doboriti in 1973 in Siria si Egipt. Nici nu cred ca o sa urineze pe ei, sau ca o sa-i bata la talpi. Sa nu uitam ca arabii (in special egiptenii si sirienii) au invatat „arta interogatoriului” de la Gestapo. Multi nazisti au fugit in tarile arabe (nu numai in America de Sud) unde au fost primiti cu bratele de deschise si unde aveau multi adepti, printre care si marele mufti al Ierusalimului, hagi amin el-husseini.

  Corectura: canalul 2 vorbeste de 20 de soldati raniti, nu stiu care e cifra exacta.

  Se pare ca sint Hamasul sufera pierderi foarte mari, pentru ca de la spitalul Shifa (Gaza) au disparut camerele de luat vederi – daca tineti minte bancul cu chilotii maro.

  Din mai multe surse se confirma ca Gaza a fost impartita in trei. La sol, as vrea eu sa adaug, pentru ca cine stie ce se petrece pe dedesubt (tuneluri).

 115. Francesco
  29 decembrie 2008

  Abu Zakaria al Jamal, comandantul de camp al militiilor Ezzedin al Qassam, bratul inarmat al Hamas-ului a decedat in urma ranilor suferite azi noapte, dupa cum relateaza abc.
  Al Jamal era responsabil de conducerea unui numar neprecizat de lansatoare de rachete Hamas si a fost atacat pe cand era intr-o masina in orasul Gaza City.

  928_batan_t1

  Logo-ul Ezzedin Al Qassam

  Asta pentru ca tot se vorbeste despre rachetele Qassam…

 116. Israelianca
  29 decembrie 2008

  Rachetele curg peste Sderot, raniti (nu grav), pagube mari, case distruse.

  Ezzedin al-Qassam

 117. Israelianca
  29 decembrie 2008

  citesc cu tristete la Ha’aretz ca am pierdut un soldat. La numarul ranitilor s-au mai adaugat citiva, la tv aud insa ca o parte dintre ei au fost afectati de frig (degeraturi).

  50 de teroristi au dat ortul imamului si mult mai multi au fost raniti.

  Primarul New Yorkului, Mike Bloomberg, a vizitat mai devreme spitalul din Ashkelon si a daruit jucarii copiilor. Din declaratia sa, nu stiu daca e adevarata, avind in vedere faptul ca e si evreu si american, in sectia de pediatrie a spitalului majoritatea pacientilor sint palestinieni. Trebuie sa fie mina propagandei sioniste la mijloc – doar stim cu totii ca scopul Israelului e sa omoare copii palestinieni.

  Ma’an (Agentia de Stiri Palestiniana) face un necrolog elogios conducatorului politic si religios Nizar Rayan care isi indemna copiii sa moara o moarte de martir cu el.

  Aud acum la tv ca familia lui Haniyeh locuieste pe teritoriul entitatii sioniste.

  Hamas lupta pe mai multe fronturi, si pe linga ca ofera o rezistenta singeroasa trupelor de ocupatie este capabil sa continue razboiul civil cu fortele lui Abu-Mazen: 35 de membri Fatah au fost executati:

  sources close to Hamas revealed over the weekend that the movement had „executed” more than 35 Palestinians who were suspected of collaborating with Israel and were being held in various Hamas security installations.

  si multi altii maltratati:

  Hamas militiamen had been assaulting many Fatah activists since the beginning of the operation last Saturday. They said at least 75 activists were shot in the legs while others had their hands broken.

  De asemenea, Hamas organizeaza intrarea triumfala a lui Abu-Mazen in Gaza:

  „We will kill them all if they try to help Israel bring down our government,” the official said. „We will hang Mahmoud Abbas and [former Fatah security chief] Muhammad Dahlan in the public square if they try to enter the Gaza Strip aboard Israeli tanks.”

 118. Israelianca
  29 decembrie 2008

  Muhammad Shalpuch, comandant la unitatea de tir cu rachete de la Ezzedin al-Qassam, a fost ranit intr-un raid al aviatiei in nordul fisiei Gaza. Nu se cunosc amanunte despre starea sanatatii acestuia

  Citeva ore mai devreme aviatia a atacat la Khan Younis, sudul Gazei vizindu-l pe Hussam Hamdan, alt comandant la unitatile de rachete al Hamasului, responsabil de tirul de rachete asupra oraselor Beer-Sheva si Ofakim.
  Mai multi „militanti” au fost raniti in acest atac, printre care Muhammad Hilou, comandant al fortelor speciale din Khan Younis.

 119. Imperialistu'
  29 decembrie 2008

  De pe Commentary Magazine:

  Adam: The military campaign as a whole to the extent that it is conducted effectively, will greatly reduce the number of people existing right now who wish to and are capable of harming Israel. On its own terms, that’s all it can accomplish, and that’s enough. Whether it makes a few people angry in Pakistan is an incalculable-unless, for reasons of your own, you wish to give those who can rent a mob, buy colorful anti-Israel banners, and get themselves on CNN veto power over Israeli policies. On the more “long term” level, an aggressive, no-holds barred approach to terrorists sets a very important precedent for how we will deal with the next group-if the new terrorist group knows that utter destruction awaits it upon its first acts of violence, I believe it will think twice. And, again, if I’m wrong, if we do destroy it, who cares?

  – cei care vor reportaje lacrimogene si pe langa subiect, n-au decat sa citeasca articolul scris de Fida Qishta pentru The Guardian, un admirator din totdeauna al „militantilor” de pretutindeni.
  – populatia din Gaza a fost avertizata de IDF inainte de inceperea ostilitatilor;
  – Spania s-a declarat solidara cu poporul „palestinian” si a cerut incetarea imediata a focului. Soeren Kern are un articol foarte interesant despre sentimentele anti-Israel din Spania si personalitatea primului-ministru socialist, Zapatero, un antisemit cu constiinta linistita.

 120. Israelianca
  29 decembrie 2008

  Cred ca ati inteles deja ca eu imi obtin stirile de la ynet english, pentru ca mi se pare foarte bine organizat si usor de folosit.

  Al-Jazeera transmite nestingherita din Israel, face propaganda imputita, si de citeva ori s-au auzit voci care au cerut inchiderea birourilor din Israel ale acestei agentii de stiri. Mordechai Keidar pe care poate il cunoasteti si domniile voastre, cel care avut curaj sa apara la insasi al-Jazeera si sa-i spuna interlocutorului ca arabii nu au nici o legatura cu Ierusalimul care nu este pomenit nici macar o data in Coran, sustine aceasta idee intr-un articol publicat pe ynet.

  Iata unul din comentarii:

  58. Worlwide [Arab] Media crisis: Core of Journalism

  I’m not an Israeli citizen. I’m a Middle Easterner who live the atrocity of the majority of Arab Regimes [neighborhood] that are keen to nourish their kids/citizens with the education of hatred and rejection of the other [non-Muslim] what ever and who ever the other is. This education is taught in Arabic language only. Western language used by those regimes i.e. at Religion dialogue summit in NY, are only practiced to hide their atrocity then to misguide who simply do not know them [in real and enough]
  Asking and or calling the majority of Arab and non-Arab Media to adopt the core value of journalism i.e. Truth, Objectivity and Honesty is first and foremost their duty and our right –as audience/reader/listener— equally.
  As far as Arab Media is concerned, this call will remain a dream with no horizon as long Media is controlled by Arab-dictator-regimes that would prefer to stay rather than adopting Objectivity.
  Aljazeera –that is criticized, sometimes banned, in some Arab countries i.e. Jordan, Morocco and KSA for revealing some of their social issues – bans any report that would approach any of [many] Qatar’s social and Human issues where as Aljazeera dared to launch a Human Rights Desk a few weeks ago.
  I would only accept the role of Aljazeera-TV-platform for its receiving Israeli guests to make up their point of view about common regional crisis and conflicts (which Al-Arabiya-Saudi-channel did this time!) and showing the entire world 2 facts about the majority of Arab countries: 1 – the Arab-regime-mindset in terms of hatred speeches, rejection of other cultures and backgrounds, violence and blood labeling that block any peace process 2 – The disgraceful and inhuman social crisis of Arab World in terms of poverty, illiteracy, unemployment, corruption, pollutions…
  Looking at Aljazeera as Media source for real news –based on the core of journalism – is something that must be corrected, at least, at the western Media and viewers.
  So what would make all those Arabs and Arab Media satisfied?
  Hamas & Co and the majority of Arab Media (including Aljazeera) founded, funded and controlled by Arab-dictator-regimes will never be satisfied unless Israel is destroyed.
  So yes, it’s neither about Aljazeera nor about the occupation but about a corrupted mindset that works against Peace. [Writer] Joseph Beshara wrote on elaph about the negative role of Arab Media in terms of objectivity (i.e. by hiding the atrocity of Hamas) and the Arab Media misleading that goes against peace:
  http://www.elaph.com/Web/AsdaE…..396428.htm
  From a media perspective, would the right suggestion of Dr. Mordechai to shut Aljazeera office in Israel bring some benefits? I do not know. I hope so though.
  [I] As a Media person –who respect and try, as much as possible, to adhere to the core of journalism throughout expansive readings and researches — and as human being who seek Peace for all, I’m sure that Media worldwide in general (including majority of Arab ones) are in serious danger and that that requires an immediate correction for the sake of Truth, Justice, Respect, Recognition and Reconciliation toppled with genuine love [positivism] for a genuine Peace.
  Is it easy? No. Would it worth giving it a try? Yes.
  Thank you Dr. Mordechai for your vital article.

  Norma Fares , Middle East (01.04.09)

  Qishta de care pomeneste Imperialistu’ mai sus nu este singura palestinianca din Gaza care scrie pentru Guardian. Mai este una care scrie si pentru Guardian, lucreaza si la al-Jazeera, si are si un blog unde se ascunde in spatele copiilor ei nevinovati, la fel cum se ascunde astazi Hamas in spatele civililor.
  La noi armata apara civilii si comandantii merg in fata trupelor. Nasrallah si Haniyeh stau in bunker.
  Sa ne miram? Ma mir ca din cind in cind se trezeste un arab sa vorbeasca contra curentului.

 121. Francesco
  29 decembrie 2008

  Sarkozy acuza Hamasul! In fata unui grup de ziaristi libanezi, presedintele Frantei a spus urmatoarele:

  „Vreau sa spun din nou aici ca noi condamnam cu aceasi fermitate continuarea tirurilor de rachete care sunt o provocare inadmisibila. Hamasul, care a decis ruperea armistitiului si reluarea tirului de rachete catre Israel, poarta o grea responsabilitate pentru suferintele palestinienilor din Gaza”.

  Presedintele Sarkozy urmeaza sa inceapa de maine un turneu in Orientul Apropiat pentru a prospecta posibilitatea incheierii unui acord de pace sau a unui armistitiu.

 122. Manjusri
  29 decembrie 2008

  Francesco, si eu sunt un admirator al lui TRU. Poate gasesti o modalitate sa pui pe site-ul vostru articolele lui sau macar link-uri catre ele. Ar fi interesant daca ar aparea pe site articolele lui TRU din Idei in dialog.

 123. Francesco
  29 decembrie 2008

  Manjusri, ne gandim la asta de cateva zile. Acum suntem „prinsi” de evnimentele in desfasurare din Gaza, dar nu am uitat de TRU.
  Multumim de urari. Iti uram numai bine in 2009!

 124. Francesco
  29 decembrie 2008

  Balbaieli cehesti! Purtatorul de cuvant al presedintiei cehe a UE s-a scuzat ca a calificat la inceput actiunea terestra a Israelului ca fiind o operatiune „defensiva nu ofensiva”.

  „As dori sa-mi prezint scuzele pentru neintelegerea survenita pe 3 ianuarie 2009 in legatura cu reactiunea presedintiei cehe la subiectul actiunilor fortelor terestre israeliene in fasia Gaza, dupa care aceste operatiuni erau vazute ca acte de auto-aparare”.

  a declarat Jiri Frantisek Potuznik, purtatorul de cuvant al prim-ministrului ceh.

  Si acum urmeaza o „facatura” tipic limbaj de lemn UE:

  „Même le droit indéniable d’un Etat à se défendre lui-même n’autorise pas des actions qui affectent massivement les civils”.
  „Chiar si dreptul de necontestat al unui stat de a se auto-apara nu autorizeaza actiunile care ii afecteaza masiv pe civili”.

  Ca sa vezi! Dar faptul ca 1000000 de civili israelieni din sudul tarii nu au dreptul la o viata linistita din pricina unei organizatii teroriste, asta nu intra in categoria actelor care trebuiesc respinse?
  Cum poti trata cu teroristii care-ti bombardeaza casa?

 125. emil
  29 decembrie 2008

  In acelasi timp cu luptele din Gaza, o alta organizatie terorista din alta parte a lumii e pusa cu botul pe labe.

  The jets bombed the bejeebers out of them. The ground forces invaded. They at long last suppressed the terrorists, who had conducted a long campaign of suicide bombing and planting bombs, and put an end to any notion that the terrorists and their sponsors would be granted their own state.

  Many civilians were killed and wounded, yet not a single protest was made against the invasion anywhere. I am of course referring to the conquest by the army of Sri Lanka over the past few days of the last hold-out city of the Tamil independence rebels.

  Unde-s protestele, demonstratiile, indignarea, acuzatiile de genocid, bocetele dupa „proportionalitate”? Unde sint fotografii Reuters si AP, reporterii de la BBC si CNN?
  Annihilation of Terrorists; No One Protested (No Jews involved)

 126. israelianca
  29 decembrie 2008

  Francesco, 121

  n-a aruncat nimeni cu pantofi in el?

 127. bugsy
  29 decembrie 2008

  Numbers (II)!!!

  On Dec. 27, Israel began defensive operations to dismantle Iran-backed Hamas’s terrorist infrastructure in Gaza and stop the terrorist group from its 8-years-long campaign of attacking Israeli civilians with 10,000 rockets, missiles and mortars.

  Despite Hamas’s unrelenting rocket attacks, Israel continues to facilitate the delivery of humanitarian aid to Palestinians in Gaza , warning the civilian population to stay clear of terrorist sites. Said Israeli Foreign Minister Tzipi Livni, ” Israel has made it clear that we are fighting against terrorism, not the Gazan residents, and the extremists are the ones who are taking advantage of the concern of the humanitarian organizations and the international community as a means of pressuring Israel .”

  Israel’s Humanitarian Aid to Gaza – 396 truckloads of humanitarian aid that have been delivered through Israeli crossings into Gaza since the beginning of Operation Cast Lead, including basic food commodities, medication, medical supplies, blood units and donations by various governments and blood units.

  80 truckloads of humanitarian aid expected to arrive in Gaza on Jan. 5

  20 Palestinians evacuated to Israel for medical treatment (including two children)

  800,000+ leaflets disseminated by the Israel Defense Forces (IDF) to Gaza civilians instructing them to stay away from terrorist and weapons storage sites

  70+ times the IDF warned populated areas before conducting airstrikes

  10,000 tons of aid transported into Gaza at the request of international organizations, the Palestinian Authority and various governments since the beginning of Operation Cast Lead. The World Food Program informed Israel last week that that it would cease shipment of food to Gaza because warehouses are at full capacity, with enough food to last two weeks.

  0 wounded Palestinians allowed by Hamas to cross from Gaza into Egypt for treatment.

  Iran-backed Hamas Rocket, Mortar Attacks and Nuclear Developments

  10,000+ rockets and mortars fired from Gaza since 2001.

  3,200+ rockets and mortars fired from Gaza in 2008 alone.

  6,500+ rockets and mortars fired from Gaza since Israel withdrew from Gaza in 2005.

  538+ rockets and mortars fired from Gaza into Israeli territory during the ceasefire from June 19 to Dec. 19, 2008.

  480 rockets and mortars fired from Gaza into Israel since Operation Cast Lead began Dec. 27.

  28 deaths caused by rockets and mortars fired from Gaza into Israel since 2001. The dead include Israelis, Palestinians and foreign workers. Since the ceasefire ended, Iran-backed Palestinian groups in Gaza fired rockets and mortars that killed an Israeli-Arab construction worker and a mother of four who was seeking shelter in a bus station as a rocket warning siren sounded.

  1,000+ people in Israel injured from rockets and mortars fired from Gaza since 2001, including Israelis, Palestinians and foreign workers. Since the start of Israel ’s defensive operation in Gaza Dec. 27, 90 Israelis have been injured and at least 244 have been treated for shock.

  20,000 Hamas terrorists Israel is targeting as part of its defensive operations

  1,000,000 Israeli civilians Hamas is targeting and can reach.

  15 seconds Israelis have to get to a bomb shelter once a warning siren has sounded.

  8 years Israel has endured rockets and mortar fire from Gaza

  3 mosques in Gaza used as weapons, ammunitions and explosives depots that were struck by the Israel Defense Forces during the operation in Gaza . The strikes occurred only at night and never during prayer times, to avoid civilian casualties.

  4 UN Security Council resolutions passed since 2006 to try to stop Iran from enriching uranium.

  5,000+ number of centrifuges operating in Iran to enrich uranium, the material used to produce a nuclear weapon.

  What Israel Gave Up in Hopes of Peace – Gaza Withdrawal Aug. 2005

  100% proportion of the Gaza Strip evacuated and handed over to the Palestinians.

  300 square miles of the West Bank evacuated.

  21 Israeli settlements uprooted in the Gaza Strip.

  4 Israeli settlements uprooted in the West Bank .

  48 graves uprooted in Gaza ’s former Gush Katif Cemetery , including six graves of area residents murdered by terrorists.

  9,000 approximate number of Israelis, including 1,700 families, who lived in Gaza and the northern West Bank . All of them were moved out as part of the withdrawal.

  38 synagogues dismantled in the Gaza Strip.

  5,000 school-age children who had to find new schools.

  42 daycare centers that were closed in the Gaza Strip.

  36 kindergartens that were closed in the Gaza Strip.

  7 elementary schools that were closed in the Gaza Strip.

  3 high schools that were closed in the Gaza Strip.

  320 mobile homes, ordered by Prime Minister Ariel Sharon, to serve as temporary housing for settlers.

  45,000 Israeli soldiers and policemen who participated in the Gaza withdrawal.

  $1.7 billion the approximate cost to the Israeli government for the withdrawal initiative.

  166 Israeli farmers who were moved out of Gaza .

  800 cows, which comprised the second largest dairy farm in Israel , moved out of Gaza ’s Gush Katif community.

  $120 million value of flowers and produce exported annually from Gush Katif and lost following the evacuation.

  1 zoo, the “Katifari,” that housed hundreds of animals and was moved.

  10,000 people who were employed in agriculture and related industries in Gush Katif, including 5,000 Palestinians.

  60% proportion of Israel ‘s cherry tomato exports that came from the Gaza Strip. Israel ’s withdrawal from Gaza extinguished this economic resource.

  3.5 million square meters (almost 1,000 acres) of greenhouses abandoned in Gaza .

  70 percentage of Israel ‘s organic produce grown in Gaza – another economic resource lost in the evacuation.

  60 percentage of herbs exported from Israel that came from Gush Katif.

  15 percentage of Israel agricultural exports that originated in Gaza – exports lost following Israel ’s withdrawal from Gaza .

  $360,000 expected average compensation amount Israel expected to pay to relocate each family.

  $870 million approximate cost for Israel to facilitate the resettlement of former West Bank and Gaza residents elsewhere in the country.

  $500 million amount of money Israel ‘s security establishment spent to relocate Israel Defense Forces bases outside the Gaza Strip and build new border crossing facilities.

  After Israel ’s evacuation from Gaza …

  430,000 West Bank Palestinians able to move freely within and between Palestinian-controlled areas.

  1 Israeli remaining in Gaza . Staff Sgt. Gilad Shalit was abducted from Israel on June 25, 2006 by Hamas in a bloody cross-border raid in which the terrorists also killed two IDF soldiers and wounded four others.

  1.2 million Arabs who remained full and legal citizens of Israel . All Israeli citizens – Christians, Muslims, and Jews – have freedom of speech, religion, press, and the right to vote.

  1.3 million Palestinians living in the Gaza Strip many of them in Palestinian Authority-controlled refugee camps, who live under their own leaders.

  820,000 Jewish refugees forced to flee without their belongings from Arab countries between 1947 and 1949, and who have never been compensated by Arab governments for their losses.

  650,000 Arab refugees who left Israel from 1947-1949 and still need Palestinian leaders who will end terrorism and the culture of hate.

  Israel’s withdrawal from four northern West Bank settlements created an area more than twice the size of Gaza’s 140 square miles under Palestinian control and devoid of any Israeli presence.

 128. Imperialistu'
  29 decembrie 2008

  Bugsy, te rog ca data viitoare sa pui si linkul de unde ai gasit informatiile, extrem de interesante, de altfel. Sursele sunt importante ???? .

  In cazul de mai sus, The Israel Project.

 129. bugsy
  29 decembrie 2008

  OK, Imperialistu’. Am retinut. La Numbers (I) sursa este tot The Israel Project iar la Facts about Gaza este The Honest Report.

 130. Imperialistu'
  29 decembrie 2008

  Bugsy, cu tot cu adresa web a articolului ???? .

 131. bugsy
  29 decembrie 2008

  Imperialistu’, aici sunt toate articolele in cauza :www.theisraelproject.org

  Eu sunt abonat la newsletterul lor si primesc de doua, trei ori pe zi informatii si articole.

  La fel de bine documenati (dar cu accent pe demontarea falsurilor din media internationala, in ce priveste ISR) sunt si HonestReporting. com

 132. Israelianca
  29 decembrie 2008

  …a Kurdish leader … was complaining to me that his people were cursed, and I asked him what he meant: Cursed by geography, cursed by their proximity to Kurd-hating Arabs, what? He said the Kurds were cursed because they didn’t have Jewish enemies. Only with Jewish enemies would the world pay attention to their plight.

  Cititi restul aici.

 133. costin
  29 decembrie 2008

  un alt protest al religiei pacii, de data asta din Norvegia, in Olso:

  http://atvs.vg.no/player/?id=20635

 134. dr jones
  29 decembrie 2008

  GAZA CITY, Gaza Strip (AP) — Israel shelled the United Nations headquarters in the Gaza Strip on Thursday, the U.N. and witnesses said, engulfing the compound and the main warehouse in fire and destroying thousands of pounds of food intended for Palestinian refugees. The U.N. chief, in Israel for the day, demanded a „full explanation.”

  U.N. Secretary-General Ban Ki-moon, who is in the region to end the devastating offensive against Gaza’s Hamas rulers, said the Israeli defense minister told him there had been a „grave mistake.”

  si update la stire cu raspunsul israelian:

  JERUSALEM – A senior Israeli military officer says Israeli troops shelled the U.N. headquarters in Gaza after coming under fire from Palestinian militants.

  The Israeli artillery attack Thursday set the compound on fire, destroyed tons of food and humanitarian supplies and forced hundreds of refugees to flee.

  Israel says it does not target U.N. buildings or personnel. But the officer says troops opened fire after militants inside the compound shot anti-tank weapons and machine guns. He says the troops used 155 mm artillery shells. Throughout its 20-day offensive in Gaza, Israel has accused Hamas militants of hiding in civilian areas to stage attacks.

  The officer spoke on condition of anonymity pending a formal announcement expected later Thursday.

  .

  au inceput cei de la UN sa ascunda militanti – ca apoi sa faca valuri ca sunt atacati?

 135. israelianca
  29 decembrie 2008

  Puteti trimite un mesaj de suport si citeva prajiturele unui soldat israelian la linkul de mai jos:

  http://www.honestreporting.com…..paign.html

  Nu costa nimic, doar citeva clipe din timpul vostru.

 136. emil
  29 decembrie 2008

  Trimis 2 cuvinte: destroy hamas.

 137. emil
  29 decembrie 2008

  Simbata trecuta, 10 ian, iubitorii de Hamas au iesit pe strasse in buricul Torontoului:
  Mai multe detalii de la Kathy Shaidle:
  Toronto 2009: „Jewish child, you are gonna fuckin’ die!”

  Duminica asta, 18 ian, e rindul suporterilor Israelului sa iasa pe strasse. Voi fi acolo.


  Toronto for Israel

 138. bugsy
  29 decembrie 2008

  Trimis doua indemnuri: FIGHT FOR ISRAEL! FIGHT FOR FUTURE!

 139. israelianca
  29 decembrie 2008

  emil, palpitanta viata la Toronto. La Ierusalim e pliciseala mare, slava Domnului!

 140. Israelianca
  29 decembrie 2008

  Postez clipul de mai jos nu pentru a va convinge sa donati, ci pentru a va arata ce pateste si cum reactioneaza un reporter american la racheta care cade nu departe de el:


  Kassam Blast Knocks American Broadcaster to Ground from Israel Always on Vimeo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian