FUNDATIA IOAN BARBUS

ICR și IICCMER vs Vasile Ernu: exploatarea neoliberală a unui revoluționar antisistem

Revoluționarul „antisistem” Vasile Ernu este exploatat de sistemul „neoliberal” împotriva căruia luptă de atâția ani: e trimis de Institutul Cultural Roman să reprezinte România la Salonul Internațional de Carte de la Torino.

„In perioada 8-12 mai, Vasile Ernu si Cezar Paul-Badescu sint invitati la cea de-a XXVII-a editie a Salonului International de Carte de la Torino. Tema editiei din acest an este Il Bene/Binele, iar tara invitata de onoare este Sfintul Scaun.

Vasile Ernu va fi reprezentantul Romaniei in cadrul programului Europe at 16, un proiect adresat tinerilor din liceele si universitatile din Torino si Berlin care are ca scop incercarea de a discuta ideea: ce mai inseamna Europa actuala din perspectiva sociala, politica, economica si culturala in viata de zi cu zi. In cadrul acestui proiect sint invitati 10 scriitori din intreaga Europa.”

https://www.icr.ro/bucuresti/evenimente/romania-la-salonul-international-de-carte-de-la-torino-2014.html | https://www.observatorcultural.ro/*id_5365-news_details.html

(îi rog să ma scuze pe cititorii constanți ai ILD, care sunt familiarizați cu informația din pasajul care urmează) Același Vasile Ernu care se laudă cu relațiile lui cu Eduard Limonov https://www.ernu.ro/anticasual/moscow-by-night-sau-de-ce-eroii-rusi-nu-poarta-chiloti-peste-iegari/ , cel care a inființat Partidul Național-Bolșevic (care combină cu succes nazismul și comunismul) alături de Alexandr Dughin, ideologul lui Vladimir Putin; apropiat al legionarilor filoruși/dughiniști din Republica Moldova https://inliniedreapta.net/the-missing-link-vasile-ernu-si-infratirea-dementelor-ideologice/ Același Vasile Ernu care se ducea la un eveniment de promovare a Eurasiei organizat de comuniștii moldoveni, în februarie 2014. PCRM e, evident, un partid subordonat Rusiei. La eveniment, Ernu a criticat UE în stilul obișnuit: UE + Eurasia = Aceeasi Mizerie => Alegeti Rusiahttps://www.youtube.com/watch?v=7eoEyDDXidI

Cezar Paul-Badescu nu are nici un fel de probleme sa fie asociat cu astfel de personaje?

Și pentru că perversitatea sistemului neoliberal (uselist?) nu cunoaște limite, Vasile Ernu a fost exploatat și anul trecut, când a fost invitat de „Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoriei Exilului Românesc” la Universitatea de Vară Râmnicu Sărat „Închisoarea Tăcerii – Lecția comunismului” Ediţia a VII-a, între 25-31 august 2013:

„Participanţii au fost invitați să reflecteze asupra diferitelor aspecte ideologice, sociale şi politice ale comunismului. Întrucât efectele acestei perioade încă sunt resimţite la nivelul societăţii româneşti, o mai bună cunoaştere a trecutului recent ajută la aprofundarea înţelegerii realităţilor prezente. Contactul cu trecutul a fost realizat, pe de o parte, prin vizitarea fostei închisori Râmnicu Sărat şi constatarea directa a condiţiilor de detenţie şi tortura fizică şi psihică din penitenciarele comuniste, iar pe de altă parte, prin intermediul lectorilor, precum Dr. Andrei Muraru, preşedinte executiv al IICCMER, Dr. Alexandru Muraru ……. Dr. Michael Shafir, Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeş-Bolyai, Dl. Vasile Ernu, scriitor şi Dl. Vintilă Mihăilescu, antropolog.”

https://www.iiccr.ro/ro/proiecte/proiecte_educationale/studenti/universitatea_de_vara/universitatea_de_vara_ramnicu_sarat_editia_VII_2013/

Un institut de „investigare a crimelor comunismului” cheamă un bolșevic impenitent ( https://www.lapunkt.ro/2013/09/13/despre-ciorbe-stricate-si-alte-feluriun-raspuns-lui-vasile-ernu/ ) să țină o prezentare la una dintre cele mai îngrozitoare închisori comuniste din România, probabil din lume.

Prin invitarea la închisoarea de la Râmnicu Sărat a unui autoproclamat nostalgic al Uniunii Sovietice – cu ale sale 100 de milioane de oameni uciși și alte sute de milioane de oameni ale căror vieți au fost distruse – IICCMER batjocorește memoria tuturor victimelor comunismului.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

15 comentarii

 1. Bogdan Calehari
  6 mai 2014

  In comunism, cei ce luptau contra sistemului erau exterminati in lagare. In capitalism, comunistii sunt trimisi in strainatate pe la bienale sau, cand stau pe acasa, vorbesc despre comunism acolo unde acesta si-a exterminat victimile! Un exemplu clar, revoltator de clar, de „toleranta represiva capitalista” – cum o numea Herbert Marcuse.

 2. Liv STOmer
  6 mai 2014

  Prin invitarea la închisoarea de la Râmnicu Sărat a unui autoproclamat nostalgic al Uniunii Sovietice – cu ale sale 100 de milioane de oameni uciși și alte sute de milioane de oameni ale căror vieți au fost distruse – IICCMER batjocorește memoria sutelor de milioane de victime ale comunismului.
  Chiar asa, pai macar sa-i schimbe numele. Institutul de Batjocorire a Victimelor Comunismului. Sa stim o treaba.

 3. Pentru multi romani comunismul nu a fost un lucru rau sau condamnabil. Pentru ei a fost o incercare de creare a paradisului pe pamant care nu a reusit din cauza capitalismului si a conspiratiilor elitei occidentale.

  De aici izvoraste inclinarea PSD-ului, urmasul direct al PCR, de a-l propune pe Ernu pe post de Inchizitor Rosu Cultural, un soi de Lenin momaie vie macanitoare aflata in cautarea puterii lui Malvolio Leonte Rautu (Perfectul Acrobat in descrierea profesorului Tismaneanu).

 4. Da, Ernu reprezinta Romania. Pai sa nu mori de scarba?

  Se mai mira cineva de puterea lui Ernu in regimul PSD? Pai cand a vrut Tovarasia Sa s-a executat Revista 22 si a scos ILD din blogroll!

 5. Liviu Crăciun
  6 mai 2014

  Il bene/binele

  ce este binele, d-le ernu?
  intrebarea este gresit pusa; trebuie sa ne intrebam mai intii ce este raul pentru ca binele, asa cum spune si badiou, se naste din rau

  bine. ce este raul, d-le ernu?
  il vedem in fiecare zi in jurul nostru – fascismul, corporatiile, americanii care ucid nevinovati, religia care hraneste ura…

  si atunci binele este…
  pentru a ajunge la bine trebuie sa scapam mai intii de rau; fascismul, corporatiile, americanii, religia…

  asta nu inseamna comunism?
  eu nu stiu ce va insemna asta; eu vorbesc doar despre o absenta a raului, o absenta a fascismului, a corporatiilor, a americanilor, a religiei; o puteti numi cum doriti, eu numesc aceasta absenta „il bene”

  dar comunismul nu a omorit milioane de nevinovati?
  oricine omoara nevinovati e rau; eu nu spun cine este bun, dumneavoastra tot vorbiti de comunism, eu nici nu am pronuntat cuvintul; tot ce spun este ca pentru a gusta binele, raul trebuie indepartat; fascismul, corporatiile, americanii, religia…

  …si comunismul
  eu nu am de unde sa stiu asta; dvs vorbiti de o idee – o fi rea, o fi buna, cine poate sti; o idee este in general un lucru care ne imbogateste; lucrurile rele sint cele care ne saracesc, austeritatea, fascismul, corporatiile, americanii, religia…

  bine. va multumesc
  atit a fost? mai aveam.

 6. Pataphyl
  6 mai 2014

  Liviu @5

  Excepțional! Asta e de articol!

 7. Remus
  6 mai 2014

  1.
  „Pentru multi romani comunismul nu a fost un lucru rau sau condamnabil. Pentru ei a fost o incercare de creare a paradisului pe pamant care nu a reusit din cauza capitalismului si a conspiratiilor elitei occidentale.”

  Sint plecat din Romania din ’87 si nu am cunoscut nici macar un singur roman pentru care „comunismul nu a fost un lucru rau sau condamnabil. etc. „. Darmite „MULTI romani pentru care etc.” Nu stiu de unde le scoti, nu stiu de unde a aparut ideea asta. Constat, insa, ca e tot mai fluturata in ultimul timp. Suspect de mult. Cred ca se mizeaza pe ignoranta tineretului.

  In familia mea, toata lumea ura comunismul si pe asiaticii purtatori ai ciumei rosii ajunsi stapini peste Romania. Vecinii si prietenii, la fel. Colegii de scoala si facultate, idem. Nu am avut nici un singur profesor care sa nu urasca dictatura comunista si sa nu-i dispretuiasca pe comunisti, unii dintre ei ridiculizind subtil, dar sistematic, „vremurile noi”. Ii exclud, desigur, pe cei doi impostori cu care am facut „socialism stiintific” si „economie politica” in facultate, cele doua cursuri de care nu scapai indiferent la ce facultate erai, pentru ca nu aveau nimic in comun cu statutul de profesori universitari.

  Cum naiba sa nu ii urasca pe criminalii comunisti? Pai, mai intii le-au luat armele, apoi au interzis partidele si orice opozitie, apoi au schimbat toata legislatia, apoi, au inceput sa-i aresteze, sa-i dea afara din facultati, din scoli, din slujbe, sa-i tortureze, sa le insceneze procese, sa-i omoare, arunce in inchisori, in lagare de munca fortata pe toti cei care nu se supuneau fara cricnire… Le-au luat paminturile, padurile, animalele din curte, fabricile, atelierele, aurul, pe unii i-au trezit la trei dimineata ca sa sa-i arunce in strada din casele lor ochite de burghezia rosie venita de la Rasarit. Cum poate sa pretinda cineva ca, vazind toate astea, „Pentru multi romani comunismul nu a fost un lucru rau sau condamnabil. Pentru ei a fost o incercare de creare a paradisului pe pamant”? Asa arata paradisul?

  E adevarat ca eu am trait doar in nord-vestul Romaniei si nu am avut de-a face cu sudistii sau cu moldovenii. Poate aia sint, cu totii, masochisti si le-o fi priit tratamentul. In Ardeal, insa, nu am cunoscut pe nimeni care sa fi facut confuzie intre iad si rai. Mare magarie promovarea minciunii cu „Pentru multi romani comunismul nu a fost un lucru rau sau condamnabil… etc.”

  2.
  Nu Ernu e problema. ICR, IICCMER si alte asemenea scule inventate ca sa fie de folos unora pe banii altora e problema. Chestii din astea nu ar trebui sa existe intr-o tara saraca si cu o cultura insignifianta. Nici macar Academia Romana nu-si mai are rostul. Daca dupa o suta de ani de tocat bani publici inca nu e in stare sa stea pe picioarele ei si tot mai vrea banii altora, pai, sa piara! Ce mari savanti sint aia care nici macar sa asigure subzistenta propriului club de discutii sterile nu sint in stare?

  Daca americanii, nemtii, francezii si altii ca ei au institute culturale in strainatate, asta e pentru ca natiunile respective chiar au culturi si exista un interes pentru ele peste tot in lume. Aparitia institutelor lor a fost naturala, ca un rezultat al cererii. Lumea se duce de bunavoie, din interes, de placere la centrele respective. Cine se duce la ICR din NY sau de nu stiu unde din Germania? Fac pariu ca nu ii deranjeaza nimeni cit e anul de lung. La fel cum nu i-ar deranja nimeni pe niste sinecuristi reprezentind la Bucuresti Inst. Cult. Uzbek.

  ICR-ul e doar mimetism, maimutareala si smechereala romaneasca. Sintem niste soricei, dar ne inchipuim ca tropaim alaturi de prietenii nostri, elefantii. Daca ar fi sa ii imite pe nemtii si pe americanii a caror idee au furat-o si distorsionat-o, romanii ar face institute d’astea prin Africa si prin Asia, in caz ca ar exista o cerere din partea iubitorilor de Cartarescu, Manolescu si Sergiu Nicolaescu prin zonele respective. Dar nu exista nici acolo, asa cum nu exista nici in Germania sau America. Cu toate astea, exista citeva ICR-uri si, bineinteles, toate in Europa de Vest si America de Nord. La ICR Yemenul de Sud nu cred ca s-ar duce nimeni, nici macar Ernu.

  Ma mir ca nu i-a venit nimanui ideea, pina acum, sa faca un institut de promovare a petrolului de Ploiesti in Arabia Saudita, sau a castravetilor romanesti in Bulgaria. Cheltuiala nu ar fi mai mare decit cu ICR-urile si nici beneficiile mai mici. De ce nu?!

 8. @Remus

  Cred ca pentru cei care au plecat e altceva. Si eu am fost socat de procentele celor care ar vota comunismul si pe Nicolae Ceausescu, dar ele exista. Uite de unde „le-am scos”, dintr-un sondaj de acum o luna:

  Mai bine de 50% dintre români l-ar vota acum pe Nicolae Ceauşescu, la prezidenţiale. Potrivit unui sondaj IRES, 66% dintre persoanele intervievate au spus că ar fi dispuse să voteze cu acesta dacă ar intra în cursa pentru Palatul Cotroceni.

  Potrivit sondajului realizat de Institutul Roman pentru Evaluare și Strategie, 66% dintre românii intervievaţi l-ar vota pe Nicolae Ceauşescu la prezidenţiale, dacă acesta ar candida acum. Doar 26 la sută nu ar vota cu dictatorul.

  Datele surprinzătoare au şi o explicaţie. Aproape trei sferturi dintre români cred că direcţia spre care se îndreaptă România este greşită şi doar 23% spun că este bună.

  În plus, 69% dintre românii chestionaţi spun că trăiesc mai rău acum decât înainte de 1989. 35% dintre cei intervievaţi consideră că ar fi trăit „probabil mai bine acum, dacă nu ar fi fost evenimentele din 1989″.

  Cei mai mulţi români sunt nostalgici după vremea lui Ceauşescu pentru faptul că aveau un loc de muncă.

  23% dintre românii intervievaţi au făcut referire la acest lucru, iar 14% au menţionat „traiul bun”, când au fost întrebaţi ce îşi amintesc din acea perioadă.

  Sondajul a fost realizat între 3 şi 6 aprilie, pe un eşantion de 1349 de subiecţi.

  http://www.b1.ro/stiri/politica/sondaj-peste-50-dintre-romani-l-ar-vota-acum-pe-ceau-escu-la-preziden-iale-80114.html

  Cine controleaza IRES? Vasile Dancu, tot un PSD-ist:

  http://forum.softpedia.com/topic/963260-sondaj-ires-tariceanu-ponta-i-mru-il-bat-pe-antonescu-in-turul-ii-la-prezidenthiale/page__st__18

 9. adrian d
  6 mai 2014

  Sondajul IRES – Vasile Dancu pare a fi realizat mai degraba pe suspecti de serviciu.
  Sa nu pierdem din atentie ca prin intermediul acestui „onorabil institut”, se incearca plasarea de produse pe piata, cum ar fi perceptiile distorsionate asupra a ceea ce cred sau vor majoritatea romanilor.
  Si nu pot sa nu fac o paralela intre rezultatele acestui sondaj si rezultatul oficial al referendumului din Crimeea.
  Cu un lucru sunt insa de total in acord. Prea multi romani regreta. Este rezultat al lipsei de educatie, si mai mult, a lipsei apetentei pentru cunoastere. Din acest punct de vedere, acest esantion nu se va modifica in curand. Solutia rezida in diminuarea procentului acestuia ca urmare a cresterii procentului celor ce traiesc in prezent si fac alegerea sa isi spuna opinia.

 10. Remus
  6 mai 2014

  Acum am inteles despre ce era vorba: deci, acei „multi romani” pentru care „comunismul nu a fost un lucru rau sau condamnabil” sint romanii de azi, conform nu stiu carui sondaj. Asta poate fi adevarat. Eu intelesesem ca romanii care au simtit pe pielea lor teroarea si jaful la care au fost supusi in anii ’47-’89, multi dintre ei morti sau plecati din Romania, gaseau situatia agreabila, cvasi-paradisiaca. Daca ai fi scris „Pentru multi romani DE AZI comunismul nu a fost un lucru rau sau condamnabil. „, as fi inteles si nu mai pierdeam vremea cu comentarii.

  Uitasem ceva: Ernu, daca nu ma inseala memoria, a fost finantat si de ICR-ul lui Patapievici. Un motiv in plus sa insist ca nu Ernu e problema. Fara bani publici sau finantare subterana impostorii, revolutionarii de profesie si propagandistii de toate culorile ar trebui sa se apuce de o munca cinstita ori, daca nu, sa faca foamea.

 11. Costin Andrieş
  6 mai 2014

  Remus, da, a fost finantat de ICR si in trecut, si asta a fost, cred, tot o greseala. Dar intre timp, a devenit mai evident ca Ernu nu este doar un boem de stanga, ci un bolshy, si nu a fost trimis sa „reprezeinte Ramania”. Ramane, totusi, o greseala.

  Pe de alta parte, acum Ernu este plimbat la inchisorile comuniste, el, un apologet al lui Lenin. Asta este de-a dreptul revoltator.

  cat despre romani, uite un alt sondaj:

  Aproape 85% dintre romani cred ca statul creeaza mai multe probleme decat rezolva, iar 77,4% cred ca statul este cel mai prost administrator. http://bit.ly/RmSr6A

  Eu nu pot fi de acord cu Francesco, Ernu nu reprezinta Romania in nici un fel.

 12. Remus
  6 mai 2014

  „Aproape 85% dintre romani cred ca statul creeaza mai multe probleme decat rezolva, iar 77,4% cred ca statul este cel mai prost administrator.”

  Nu stiam. Daca e asa, asta e un lucru foarte incurajator. Inseamna ca orice partid care promite reducerea cheltuielilor statului cu 50% in 4 ani si disparitia odioasei TVA de 24% (numai asta singura si ar fi trebuit sa produca o revolutie pina acum) cistiga alegerile la pas. Nu inteleg de ce asa-zisii politruci de dreapta din Romania ametesc lumea cu ideologii, filozoficareala, platforme program si enorm de multa gargara. Dreapta inseamna guvern minimal, nu politicianism si vorbarie. Un sef oarecare de partid de dreapta ar trebui sa iasa in presa si la tv cu cel mult 4-5 idei clare si simple pe care sa le repete pina mesajul ajunge la toata lumea. Nu cuvintari interminabile sau stat la taclale si intrat in clinciuri pe tot felul de fleacuri. Focusat pe propriul mesaj si ramas acolo. De exemplu:
  1. reducerea cheltuielior guvernului cu x%. (nu e nevoie sa intre in detalii, se intelege ca asta inseamna ca le ramin oamenilor mai
  multi bani in buzunare)
  2. reducerea TVA cu y% pe an pina la completa disparitie.
  etc.

  E cineva in Romania care sa se angajeze la asa ceva?
  Mi-e teama ca si dreapta romaneasca e cam tot de stinga. Dupa cite vad, la fel ca toti ceilalti, si ei promit sa faca, sa dreaga, sa dea, sa creeze etc. Adica big government.

 13. balan p
  6 mai 2014

  Targul de carte de la Torino are un program de invitare. De fapt are mai multe: pentru scriitori, pentru editori, pentru agenti literari. Vasile Ernu a fost invitat la Torino de catre organizatorii targului. Fac aceasta precizare pentru mancatorii de cacat care au impresia ca daca pui pasul peste granitele tarii, te-a trimis automat ICR-ul. Nu e chiar asa.

  zice critical Bogdan Alexandru Stanescu pe facebook

 14. marcu
  6 mai 2014

  Il suspectati pe Dancu de partinire si IRES-ul de lipsa de onorabilitate? Solutia este sa cautam alta sursa, de preferinta din tabara opusa.
  Uite sondaje comandate de IICCMER in 2010-2011 si realizate de CSOP, dupa aproape un sfert de secol de propaganda anticomunista.
  1.http://www.iiccr.ro/pdf/ro/evenimente/perceptiile_romanilor_asupra_comunismului/raport_sondaj_opinie.pdf din 20 septembrie 2010
  pagina 15-78% dintre romani declara ca ei sau familiile lor NU au avut de suferit pe vremea comunismului. Doar 13% declara ca ei sau familiile lor au avut de suferit. Doar 6% din cei care declara ca au suferit(sub 1% din total) a avut detinuti politici in familie. 69% din cei care declara ca au suferit nu stiu de ce au suferit.
  2.http://www.iiccr.ro/pdf/ro/evenimente/raport_sondaj_comunism.pdf din 15 noiembrie 2010
  pagina 7- De data asta 83% declara ca ei sau familiile lor NU au avut de suferit, 10% au avut de suferit.
  3.http://www.iiccr.ro/pdf/ro/raport_sondaj_opinie_publica_iiccmer_mai_2011.pdf din 23 ianuarie 2012
  pagina 40-Daca priviti cu atentie veti constata ca sondajul a fost falsificat prin omisiune;au fost prelucrate doar raspunsurile afirmative.
  La urmatoarele sondaje s-au schimbat complet intrebarile, care au fost alese astfel incat sa impiedice raspunsuri „subversive” care puteau sa nemultumeasca pe sponsorii anticomunismului.

  Cand cineva va da o informatie, daca nu o puteti verifica e bine sa va intrebati daca autorul informatiei are interesul sa va minta. Asa ati facut cu Dancu si IRES. Ar fi bine sa faceti la fel si cu propaganda anticomunista. Eseuri ca cel al lui Remus au valoare strict personala si sunt cu atat mai indoielnice cu cat sunt mai extreme.
  Cum sa urasti comunismul cand veneai dintr-o societate cu 20% mortalitate infantila (doa zeci la suta, adica 120.000 de copiii sub un an morti in fiecare an) , 46% analfabeti, 80-85% quasianalfabeti (cu mai putin de patru clase, altfel obligatorii), un medic la 15.500 de locuitori (Date din Enciclopedia Romaniei, 1938, Dimitrie Gusti)? Spre comparatie, mortalitatea infantila in Bulgaria era de 14%. In toate tarile europene tendinta era ferm descrescatoar,e numai la noi a fost stabila pe ultimii 50 de ani.
  Desigur, o sa spuneti pe buna dreptate-libertatea! 78% dintre locuitori erau tarani. Uite ce ne spune Ion Mihalache despre minunata democratie interbelica:
  „Am avut totdeauna impresia că această Constitutie e o haină largă, dar cu un guler strâmt care sugrumă, pentru că Constitutia a sugrumat clasa tărănească căreia i-a lipsit orice miscare politică (…). Nu se poate zice că pentru tărănimea românească a existat vreodată Constitutie în această tară; jandarmul, dorobantul, primarul, acestia au fost Constitutia pentru tăranul român totdeauna. Si sunt cunoscute cazuri ca acelea când însăsi Constitutia a fost confiscată ca brosură subversivă la sate, de administratia partidelor politice”.

  De aici rezulta, as cum bine stiu istoricii, ca raiul interbelic este mitul creat de profitorii acelor vremuri, multi dintrei ei alogeni. Aeiasi profitori umfla cum mitul represiunii anticomuniste, care, asa cum rezulta tocmai din sondajele anticomunistilor, a fost cam 5% inspiratie si 95% conspiratie. Orice lectura onesta a datelor existente confirma concluziile sondajelor. Si eu ca traitor al acelor vremuri consider ca sunt in concordanta cu propriile experiente.

 15. Costin Andrieş
  6 mai 2014

  Balan, mersi. i-am raspuns si eu pe fb:

  „Mancatorul de cacat” Bogdan-Alexandru Stanescu (directorul Polirom) se refera la asta http://inliniedreapta.net/insemnare/icr-si-iiccmer-vs-vasile-ernu-exploatarea-neoliberala-a-unui-revolutionar-antisistem/ , dar nu a citit site-ul ICR:
  „Pentru al șaselea an consecutiv, Institutul Cultural Român, prin Centrul Național al Cărții și Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, organizează participarea ţării noastre la cea mai importantă manifestare de profil din Italia cu un stand naţional cu tema Segnali positivi: La Romania al Salone del Libro 2014/Semnale pozitive: România la Salonul de Carte 2014. ”

  Invitatia facuta de cei de la Torino, participare organizata de ICR. Deplasarea cine o fi platit-o? ICR, Ernu sau direct Putin?

  Dar Stanescu nu a avut nimic de zis de excursia lui Ernu la Chisinau sa vorbeasca despre Europa si Eurasia din aceeasi directie cu Partidul Comunistilor din Republica Moldova, Ernu zicea la fel — aa, nu stiu, am fost invitat de niste unii din Europa. M-am uitat cine erau niste unii astia, si erau un ong iesit din PCRM si altul din Letonia, infiintat de cateva saptamani si care avea ca domeniu de activitate unic rusii din Letonia. Deci oricum ne-am uita, nu iese bine.

  Altfel, mancatorul de cacat Bogdan-Alexandru Stanescu nu a avut nimic de zis nici despre invitatia lui Ernu la Rm Sarat, nici despre prieteniile dughiniste alelui Ernu, care sunt mai importante decat piscotareala cu ICR.

  https://www.facebook.com/bogdanalexandru.stanescu/posts/1481080282121400

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian