FUNDATIA IOAN BARBUS LOGO SM

Identitatea europeană: urăşte America cu pasiune

Etichete:

Un documentar esenţial despre anti-americanismul european. Simplific, desigur, dar am prostul obicei de a crede că adevărul e simplu. Priveşte şi formează-ţi propria opinie. The following two tabs change content below.BioLatest Posts Emil Borcean Latest posts by Emil Borcean (see all) Investigație Channel 4 – Femeile britanice care recrutează pentru ISIS – 26 noiembrie … …

Un documentar esenţial despre anti-americanismul european. Simplific, desigur, dar am prostul obicei de a crede că adevărul e simplu. Priveşte şi formează-ţi propria opinie.

Emil Borcean

Emil Borcean

Comentarii

 1. Imperialistu'Spune:

  Răspunde
  octombrie 20, 2007

  A inceput foarte bine, s-a terminat so und so ???? . Totusi, documentarul surprinde destul de bine sentimentele europenilor fata de Statele Unite. Este prezentata atat ramura anti-americana (traiasca Franta) , cat si cea americanofona (nu poti sa nu-i iubesti pe polonezi :D), cu cliseele de rigoare.

  Lasand la o parte tinerii tembeli si 68istii, ce mi s-a parut cu adevarat ingrijorator a fost modul in care antiamericanismul este promovat de la varste atat de fragede. Ce poate deveni un copil care la varsta d 10 ani (sa zicem…) face desene cu cat de rai sunt americanii si cum urmaresc ei (in frunte cu Bush cel Rau) sa puna mana pe petrolul celorlalti?

  Si pana la urma cu ce este aceasta imagine mai diferita in esenta de cea promovata de Iran in legatura cu evreii? Cu nimic, esenta e aceeasi, doar abordarea e distincta. Aici, in Europa, umblam cu mijloace ceva mai sofisticate decat in Iranul facut dupa chipul lui Khomeini.

 2. FrancescoSpune:

  Răspunde
  octombrie 20, 2007

  Anul trecut a aparut lucrarea „Anti-Americanisms in World Politics” (Cornell University Press, 2007) de Peter J. Katzenstein si Robert O. Keohane careia i se face prezentarea pe: http://www.realclearpolitics.c…..nisms.html

  Mi se pare a fi o lucrare de referinta in domeniul vast al anti-americanismelor de orice fel. Din pacate in Europa nu cred sa fi fost tiparita, iar in Romania ce sa mai vorbim… In orice caz, este meritul lui Cristian Ghinea ca i-a facut o trecere in revista intr-un articol publicat pe 14 august 2007 pe Hotnews:
  http://www.hotnews.ro/Enervant….._81231.htm

 3. CostinSpune:

  Răspunde
  octombrie 20, 2007

  ai obs ca documentarul care l-ai postat aici nu mai este pe youtube?
  il aveam si eu un favorite si de cateva luni se pare ca a fost sters.
  hmmmm…
  is it just me or…….

 4. Imperialistu'Spune:

  Răspunde
  octombrie 20, 2007

  Greu de zis, in ciuda antiamericanismului pe care il promoveaza. De cand YT a fost preluat de Google, au fost scoase multe materiale. Copyright & stuff.

 5. emilSpune:

  Răspunde
  octombrie 20, 2007

  Nu! Nu observasem. Exclamarea e de… pissed off reaction. It’s 1984 all over again. Ministerul Adevarului, unde articolele de ziare din trecut erau constant modificate functie de nevoile zilei. Well… daca il gasesti in alta parte, te rog sa-mi spui. O sa-l caut si eu.

 6. emilSpune:

  Răspunde
  octombrie 20, 2007

  Acum vad comentariul colegului Imperial. Versiunea ta e mai probabila – copyright & stuff. But I’m still pissed off. Era un filmulet netratat cu political correctness.

 7. CostinSpune:

  Răspunde
  octombrie 20, 2007

  Emil, l-am gaist aici, cel putin o parte din el:
  http://youtube.com/watch?v=TI3…..re=related
  si aici:
  http://youtube.com/watch?v=PiEL5QtTUcY

 8. CostinSpune:

  Răspunde
  octombrie 20, 2007

  si inca ceva. eu am o colecite destul de mare de clipuri… favorite. spune-mi daca te intereseaza

 9. emilSpune:

  Răspunde
  octombrie 20, 2007

  Multam fain. Iau legatura cu tine.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *