FUNDATIA IOAN BARBUS

Indicaţii preţioase pentru electoratul latino

Obama, într-un interviu pentru postul de radio-tv Univison, a cărui audienţă constă în electoratul hispanic din SUA:

Iată ce vom face. Vom vedea ce se va întîmpla la aceste alegeri şi cred că [administraţia noastră] va depinde în mare măsură de sprijinul pe care îl vom avea nu numai din partea Democraţilor, dar şi din partea Republicanilor. Dar toţi vor urmări cu atenţie aceste alegeri. Însă dacă latinos nu vor participa şi nu-şi vor spune „îi vom pedepsi pe duşmanii noştri şi îi vom răsplăti pe prietenii noştri”, care ne susţin în privinţa chestiunilor importante pentru noi… dacă ei nu realizează că este nevoie de o participare masivă, atunci cred că va fi mai greu pentru noi.

Climatul de opinie şi sondajele indică de un timp posibilitatea unui tsunami electoral pe 2 noiembrie, care să măture majoritatea Democrată din Congres. Lui Obama îi ard călcîiele: fără turma de legislatori docili care parafează orice emană din Cabinetele Unu şi Doi – madam Pelosi şi musiu Harry Reid, respectiv şefa deputaţilor şi căpitanul senatorilor – agenda de remodelare a Americii în imaginea lui Trotsky este pusă sub semnul întrebării. De aceea post-rasialul, post-partizanul, unificatorul de conştiinţe şi dătătorul de speranţe In Chief adoptă acum retorica duşmăniei de clasă.

Fiecare ţară are minerii ei, iar Iliescu ar fi întru totul de acord: dacă îi invoci, sigur vor apare. Lămpaşul lui Aladin e în turneu la Obama, dar cu cît îl lustruieşte mai mult, cu atît mai strălucitor îi radiază arama pe faţă.Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

6 comentarii

 1. Francesco
  27 octombrie 2010

  Gandul Lui POTUS se intreapta catre Harry Reid:

  Right now, Nevada, you’ve got a majority leader of the Senate, Harry Reid, who’s running against a woman named Sharron Angle who is completely opposed to comprehensive immigration reform. Now, you’ve got a Republican Latino ad that’s being run saying to Latinos, don’t vote. It’s a cynical attempt to discourage Latinos from voting so that Harry Reid, who supports comprehensive immigration reform, would lose because the Latino vote doesn’t come out. The woman who’s running against him, who opposes comprehensive immigration reform, would win and we would be in much worse shape.

 2. Pataphyl (Andrei R.)
  27 octombrie 2010

  Am postat și eu mai mult de un gînd, o știre (bună) – sub Titanic Vals – despre brontoRead. Cît despre latinos (e plin NJ de ei) sînt încă și mai puțin dispuși să iasă la vot, mai puțin chiar ca negrii, care nu marșează nici măcar la ciubucuri tip Vanghelie ????

 3. Cristina R.
  27 octombrie 2010

  emil:
  O corectie:

  „retorica duşmăniei de clasă”.

  E retorica invrajbirii etnice si rasiale. Din disperare, Obama si-a lepadat masca de Mare Preot al Unificarii Nationale, al post-rasismului prin care a marsaluit la putere, imagine in mare parte fabricata de Coloana a 5-a a mass-mediei. A lasat, pentru citeva momente istorice, sa i se vada dispretul structural fata de o America al carei Presedinte a vrut sa fie doar ca sa o „trasforme fundamental” pe modelul decazut comunist.

  Nevestei Michelle ii cazuse masca mai devreme, cind a spus:

  For the first time in my adult lifetime, I’m really proud of my country,

  pentru ca Obama cucerise nominalizarea democrata pentru presedintie.

  Speech-ul lui Obama la Univision e, probabil, cel mai josnic pe care l-a rostit un presedinte american. Nici un presedinte american nu a etichetat majoritatea tarii ca „dusmana” a unui grup etnic/rasial pentru a cistiga citeva voturi „minoritare”. Pe vremea Parintilor Fondatori, asa ceva ar fi insemnat tradare de tara. Clinton a fost „impeached” pentru motivul ca a mintit, sub juramint, despre o afacere sexuala.
  Obama e mult mai vinovat ca Clinton.

 4. emil b.
  27 octombrie 2010

  Cristina, asa este, varianta ta e mai precisa. Eu eram dus cu gindul inainte la paralelismul Obama – Iliescu si printr-un efect de feedback Iliescu si-a impus punctul de vedere ???? Diferenta dintre cei doi este una de nuanta, data mai ales de particularitati culturale. In Romania sau estul european trecut prin comunismul hard-core „lupta de clasa” este un reflex pavlovian bine inradacinat. In SUA, „lupta rasiala” este un alt reflex intens cultivat. Cei doi au butoane de manevra de culori diferite, dar le minuiesc in acelasi scop si sint formati sa gindeasca si actioneze pe acelasi calapod. Practic, nu cred ca gresesc daca afirm ca Obama este, in esenta, un Iliescu american.

 5. Cristina R.
  27 octombrie 2010

  emil:

  Conform Reuters, preluat de Matt Drudge, Obama pedaleaza inapoi de la comentariu:

  http://www.reuters.com/article…..9420101101

  Se pare ca azi, la raliurile pre-electorale, afirmatia a fost exploatata din plin de republicani si conservatori, si cine le-ar gasi o vina in asta?? Cum sa nu exploatezi o asemenea ineptie comisa de oponentul tau? Ah, dar las’ pe commies de la Reuters sa sugereze ca nu e kosher sa faci asa ceva, sa returnezi punct cu punct politic.

 6. Pataphyl (Andrei R.)
  27 octombrie 2010

  Cristina:

  Dacă tot pedalează înapoi, păi cam e cazul să prindă și viteză! ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian